• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Kp ile mi geliyor gelin. Çek değişik bir adetmiş 😱 Eşin adet diye yapmamış gelmiş işte. Konu sahibinin eşi bunları yapacak biri değil. Eşini ailesine hep ezdirecek potansiyele sahip

Aynen öyle.

Evlenmek için insanların kriterleri sadece ev geçindirmek ve cinsel kimliklerinin oturması olarak bakıyorlar ama önce kişilikleri oturmalı. Ne kendilerini ne de eşlerini ezdirmemeli.

ya bir de şöyle bir şey var "bu saatten sonra anlayacak insanlar değiller" mantığını da ben kabul edemiyorum açıkçası. Anlamaları falan umurumda değil, sınırlarını bilmeleri ve saygı göstermeleri önemli benim için. Saygı göstermenin ve sınır bilmenin neresi anlamakla ilgili. Bu had bilmekle alakalı bir durum. Aman konuşsun dursun ben kulak tıkar istediğimi yaparım mantığını da beceremiyor ve doğru bulmuyorum. Kişi bana saygı duymuyorsa iletişimimi koparmak zorunda kalırım. Sanki haklıymış gibi hadsiz sınırsızlıklarına ses çıkarmazsam kendime duyduğum saygı nerede kaldı?
Aynen öyle ya ben buyum 26 yıllık bildiğimi bırakıp niye sizin dediginizi yapacağım ne mantıkla ? Öz benliğini , öz saygini bırakacaksın gel derlerse geleceksin git derlerse gideceksin . Yapmasan bile sus anlamazlar mi ? Niye insanlar anlama geriliği yaşamıyorlarsa gayette anlarlar saygı duymayana had bildirirsen çok güzel öğrenir saygı duymayı .

ya bir de şöyle bir şey var "bu saatten sonra anlayacak insanlar değiller" mantığını da ben kabul edemiyorum açıkçası. Anlamaları falan umurumda değil, sınırlarını bilmeleri ve saygı göstermeleri önemli benim için. Saygı göstermenin ve sınır bilmenin neresi anlamakla ilgili. Bu had bilmekle alakalı bir durum. Aman konuşsun dursun ben kulak tıkar istediğimi yaparım mantığını da beceremiyor ve doğru bulmuyorum. Kişi bana saygı duymuyorsa iletişimimi koparmak zorunda kalırım. Sanki haklıymış gibi hadsiz sınırsızlıklarına ses çıkarmazsam kendime duyduğum saygı nerede kaldı?
demek istediğim şey anlamamanın kendi istekleri olmadıkları yani öyle bir durumda bihaber olmaları siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum :D anlayışlı bir insan olsalar kıyafete karışmazlar diyorum yani sorunu çözecekse ki çözecek gibi görüşmesinler konuşmasınlar kafası rahat takılsın kimse de bir şeyi savunmak zorunda kalmaz.

Eşin susarsa herkes konuşur.Topunun agzini kapatacak olan eşindir ama o da ipler vermis ana babasinin eline.İşin zor.

evliliğinizde çok sıkıntılı ve sorun yaşayan bir insansanız fikir verin o zaman sizin düzeltiğiniz gibi hanımefendi de düzeltsin. Çünkü ailesinden önce sorunu düzeltecek kişi hanımefendi . Bağırıp çağırıp hakkını savunamadığı da ortada farklı yöntemler olmalı.
Ben bağırıp çağırıp düzeltmedim. Çünkü böyle annemin babamın yanında beni gömmek yürek ister .

Çok basit çözümü gel dediklerinde müsait değilim uygun olunca geleceğim diyecek. Konu komşu laf edeiyor derlerse beni konu komşu ilgilendirmez onların ağzını kapatmak sizin göreviniz bir daha bana başkalarını orneklemeyin diyecek . Kıyafetime de oğlunuz dahil kimse karışamaz bu benim diye gayet sakin resti çekebilir. Şunları ağzı olan biri yapar saygısızlık var mı burda yok .

demek istediğim şey anlamamanın kendi istekleri olmadıkları yani öyle bir durumda bihaber olmaları siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum :KK70: anlayışlı bir insan olsalar kıyafete karışmazlar diyorum yani sorunu çözecekse ki çözecek gibi görüşmesinler konuşmasınlar kafası rahat takılsın kimse de bir şeyi savunmak zorunda kalmaz.
Anlıyorum hanımefendi dediğinizi ben de diyorum ki kimse kimsenin cehaletini, vizyonsuzluğunu ya da had bilmezliğini sırtlamak ve kendine olan saygısını kaybetmek mecburiyetinde değil.Onca yıl bir aile büyütmüş bu insanı bu saatten sonra kendilerine evlatlık mı aldılar ki yeniden dizayn edecekler kişinin hayat tarzını? Bu sadece kişiye değil kişinin ailesine de bir itham ve yargılamadır. Ve bu geçiştirilecek bir mevzu değil. Birileri kaç yaşına gelmiş insanların hayatlarını yeniden dizayn etmek istiyorsa ortada saygı diye bir şey yoktur. Bu şartlarda da ben huzur kaçmasın diye sessiz kalınmasından yana değilim. Fırtına çıkması her zaman kötü değildir, ya sorunlar karşı tarafın haddini bilmesiyle çözülür ya da tavrında ısrar edip iple kopar böylelikle çözülür. Bir ömür bu saygısızlık çekilmez.

Ben bağırıp çağırıp düzeltmedim. Çünkü böyle annemin babamın yanında beni gömmek yürek ister .

Çok basit çözümü gel dediklerinde müsait değilim uygun olunca geleceğim diyecek. Konu komşu laf edeiyor derlerse beni konu komşu ilgilendirmez onların ağzını kapatmak sizin göreviniz bir daha bana başkalarını orneklemeyin diyecek . Kıyafetime de oğlunuz dahil kimse karışamaz bu benim diye gayet sakin resti çekebilir. Şunları ağzı olan biri yapar saygısızlık var mı burda yok .
bende saygısızlık göremiyorum konu çözülmüş oldu hanımefendi de böyle yaparsa önceden çizmesi gerektiği sınırları çizmiş olur bu kadar basit aslında .

O yemek nasıl yenebildi..nasıl boğazdan geçebildi insan anlayamıyor değil mi? Açıkçası benim gözümün önünde çok varlıklı , imkanları çok geniş ve bu güç karşısında sinmiş bir gelin ve ailesi canlandı.Masadan kalkıp gitsem eşim işsiz biz evsiz kalırdık her varlığımızı onlara borçluyuz dese az biraz anlayacağım . Konu sahibi ancak ağlayıp eşin ailesi tarafından "daha fazla azarlanmaya" engel olmaya çalışan küçük bir çocuğu gibi.
O masada sessizce oturup, babasının eşine ve ailesine had bildirmesine sessiz kalan eş olmaz olsun ya. Neysiz kalıyorsa da kalsın.

Bazı kız ailelerinde güya yuvanız bozulmasın lafının arkasına sığınıp,aman boşanıp gelmesin korkusu oluyor, o yüzden yenilip yutuluyor olmayacak şeyler. Cok yazık. O zihniyetin yetiştirdiği çocuk da herşeye ağlayıp duruyor böyle.

Siz tam okumamışsınız yazdıklarımı.neyse! Gelin arabamda eşimin ailesi dediğim annesi ve babası. İstemedim gayet normal siz bunu normal karşılayabilirsiniz bişey diyemem. Ayrıca her hafta gidiyorum ziyarete benim evime evleri 30-40 km uzakta eşimi bekliyorum beraber gidiyoruz vasıta sürekli yok o bölgeye köy gibi bir yer.
Ayrıca ailem sadece uzamasın kavga olur anlayışsız insanlar diye ses çıkartmadı ama keşke sessiz kalmasaydık diye şimdi kendilerini yiyip bitiriyorlar ama geçti tabi ki.
Ev görmesine gelen yeni gelin ziyareti yapan akranlarını söylesem size inanamazsınız tüm akrabalarını ağırladım hemde kendim davet ettim büyük bir kısmını. Skandal olan eşimin ailesi ve davranışları .
Skandal olan eşiniz bence. Ailesinin yaptıklarının tamamına kendisi isteseydi engel olabilirdi. Sizi resmen mahkemeye çıkarmış kendisi de seyirci gibi izlemiş. Pesss diyorum başka bişey demiyorum. Böyle bi insandan koca falan olmaz.

İki yıllık evliyim..kayınvalidem kayınpederim yatılı misafirliğe gelmiş bilmem kaç gün kalacaklar ben yemek hazırlığı yapıyorum.. kayınvalide mutfakta yanıma gelip "baban tırnaklarını görse elinden birşey yemez aman hemen kes" tarzında birşey dedi..tırnaklarım da kesinlikle uzun değildir hani frenç kadar bir boy bırakılır ya o şekilde..bir elime baktım bir kayınvalidemin yüzüne "saygı duyarım" dedim.Kayınvalidem anlamadı "neye ?" dedi.Ben "dışarıda her restorantta yemek yemenize rağmen benim elimden birşey yemek istemezseniz benim için bir sorun yok..siz bilirsiniz" dedim. Kayınvalidem pıtır pıtır eşinin yanına gitmişti ..bence kayınpederimin haberi bile yoktu kayınvalidemin bu davranışından ..hatta eşimin haberi bile yoktur bu diyalogtan .Aradan 10 yıldan fazla zaman geçmiş ben bile şimdi hatırladım 🤣

Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
Neden bu aileler uğraşırlar çocuklarıyla,gelin aldıkları kızlarla anlamış değilim.Ne giyerlerse giysinler,nereye gitmek.ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar.Lütfen çocuklarınızın hayatına,evine,müdahale etmeyin.

İki tarafa da hakaret var aslında konuda.
Hem konu sahibini rencide etmişler hem de anne babasına "siz kızınıza düzgün giyinmeyi, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretememişsiniz. Kaç yaşına gelmiş, kendisi de akıl edemiyor. Biz öğretelim diyoruz, onu da anlamıyor" demişler resmen.
Ben olsam utanırım ailemi ne biçim insanlarla muhatap ediyorum diye.
Sırf oğluyla evlendim diye bir adam ailemin karşısına geçip nasıl böyle konuşabilir aklım almıyor benim. Kendim yaşamış gibi sinirleniyorum böyle konularda.
Bunu ben de düşündüm
Ailemle böyle bi ortama girmem için boşanmak istiyor olmam lazım
Zaten gördükleri muameleden sonra benim planım yoksa da boşanalım isterdi ailem kesinlikle

Konu sahibi gelin arabası örneğinde görüleceği üzere bazı olayları ağlamaya götürecek kadar büyütecek bir potansiyele sahipsin, eğer normalde de istemediğin bir şey olduğunda ağlamaya başlıyorsan bu çok kötü bir durum, kendini aciz göstermekten başka bir şeye yaramaz, bu tip olaylarda sen haksızsın.
Kp ve kv olayına gelince, kimse kimsenin kılık kıyafetine, nereye gidip nereye gitmeyeceğine karışamaz. bu tip olaylarda da onlar haksız. Yemekte kocan kişisinin ağzını açıp iki kelime etmemesi, beni belki de kocanın sana söyleyemediği şeyleri onlara söyletiyor da olabilir düşüncesine sevk etti.
Neticede, "Aman yuva bozulmasın" sonucu çıkması kesin olan bir görüşmenin bu ilişkiye hiçbir pozitif faydası olmayacağı gibi, yüz göz olma olayını da tetikleyeceği aydan aşikar.

Kv ile aram iyidir ama başta yüz verseydim eşim de annesinin ağzıyla hareket etseydi şu an çok farklı noktada olurduk. Ben kapalı biriyim ve giyimime dikkat ederim ona rağmen kıyafetime karışmaya kalktı gerekli cevabı verdim ama sınırlarımız çizmede eşim de çok yardımcı oldu. annesini asla karıştırmadı bir şey söylediğinde gerekli cevabı verdi. Bu sayede KV ile güzel bir ilişkimiz oldu.

O masada sessizce oturup, babasının eşine ve ailesine had bildirmesine sessiz kalan eş olmaz olsun ya. Neysiz kalıyorsa da kalsın.
Bazı kız ailelerinde güya yuvanız bozulmasın lafının arkasına sığınıp,aman boşanıp gelmesin korkusu oluyor, o yüzden yenilip yutuluyor olmayacak şeyler. Cok yazık. O zihniyetin yetiştirdiği çocuk da herşeye ağlayıp duruyor böyle.
Sana bana öyle olabilir..konu sahibi arkadaş öyle düşünmüyor demek ki oturmuş ailece yemek yemeye devam etmişler..akşamın sonunda el de öpmüştür burnunu çekiştirerek var mı yapacak birşey🤷‍♀️

Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
Ben şalımı genelde geriden bağlarım. Bir gün eşimle nişanlıyken avmde kaynanam birden elini şalıma getirip öne çekti bu ne böyle diye. Eşimde çemkirdi “ sanane anne napıyorsun kıza alla alla çeksene elini” dedi. O günden sonra kaynanam ufak ufak karıştı. Yani şunu söylemeliyim sizin cesaretiniz yoksa cesaretinizi toplayana kadar eşiniz müdahele edicek. Kendinizi anlatmayacaksınız lütfen demiceksiniz. Kaç yaşında insanım nasıl istersem öyle giyinirim kendine uygun gelin alsaydınız dceksinz. Dişli olun susarlar zaten

Sana bana öyle olabilir..konu sahibi arkadaş öyle düşünmüyor demek ki oturmuş ailece yemek yemeye devam etmişler..akşamın sonunda el de öpmüştür burnunu çekiştirerek var mı yapacak birşey🤷‍♀️
Bir önceki konusu kayınvalidemi kandilde aradım açmadıymıs zaten.
Eş ailesine tepki değil cici gelin olma derdinde hala.
Ben eş kadar konu sahibini de hatalı buldum zaten.
Eşine sinik demiş ama kendisi de öyle.

Bir önceki konusu kayınvalidemi kandilde aradım açmadıymıs zaten.
Eş ailesine tepki değil cici gelin olma derdinde hala.
Ben eş kadar konu sahibini de hatalı buldum zaten.
Eşine sinik demiş ama kendisi de öyle.
O kandilde açmadığında orada koparacaktı diyaloğu. Senin dediğin gibi tamamen eş ailesine yaranmaya çalışıyor. KV belli k i sıkıntılı ama buna rağmen cici gelin triplerinde. Yani kolay kolay eş ailesine rest çekemez

O kandilde açmadığında orada koparacaktı diyaloğu. Senin dediğin gibi tamamen eş ailesine yaranmaya çalışıyor. KV belli k i sıkıntılı ama buna rağmen cici gelin triplerinde. Yani kolay kolay eş ailesine rest çekemez
Babaya yuklendik ama kızının tutumunu biliyorsa sustu mu acaba .baba resti çekse bu kız gene ama baba kocamdan vazgeçemem yuvamı bozamam diyorsa adamda mecbur susmustur belki de Ramazan günü günahını aldık adamın

Babaya yuklendik ama kızının tutumunu biliyorsa sustu mu acaba .baba resti çekse bu kız gene ama baba kocamdan vazgeçemem yuvamı bozamam diyorsa adamda mecbur susmustur belki de Ramazan günü günahını aldık adamın

Kızından dolayı sustuğunu düşünüyorum çünkü hep cici gelin olmaya çalışıyor

Back