Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Kp ile mi geliyor gelin. Çek değişik bir adetmiş Eşin adet diye yapmamış gelmiş işte. Konu sahibinin eşi bunları yapacak biri değil. Eşini ailesine hep ezdirecek potansiyele sahip

Aynen öyle.

Evlenmek için insanların kriterleri sadece ev geçindirmek ve cinsel kimliklerinin oturması olarak bakıyorlar ama önce kişilikleri oturmalı. Ne kendilerini ne de eşlerini ezdirmemeli.

Aynen öyle ya ben buyum 26 yıllık bildiğimi bırakıp niye sizin dediginizi yapacağım ne mantıkla ? Öz benliğini , öz saygini bırakacaksın gel derlerse geleceksin git derlerse gideceksin . Yapmasan bile sus anlamazlar mi ? Niye insanlar anlama geriliği yaşamıyorlarsa gayette anlarlar saygı duymayana had bildirirsen çok güzel öğrenir saygı duymayı .

demek istediğim şey anlamamanın kendi istekleri olmadıkları yani öyle bir durumda bihaber olmaları siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum anlayışlı bir insan olsalar kıyafete karışmazlar diyorum yani sorunu çözecekse ki çözecek gibi görüşmesinler konuşmasınlar kafası rahat takılsın kimse de bir şeyi savunmak zorunda kalmaz.

Eşin susarsa herkes konuşur.Topunun agzini kapatacak olan eşindir ama o da ipler vermis ana babasinin eline.İşin zor.

Ben bağırıp çağırıp düzeltmedim. Çünkü böyle annemin babamın yanında beni gömmek yürek ister .

Çok basit çözümü gel dediklerinde müsait değilim uygun olunca geleceğim diyecek. Konu komşu laf edeiyor derlerse beni konu komşu ilgilendirmez onların ağzını kapatmak sizin göreviniz bir daha bana başkalarını orneklemeyin diyecek . Kıyafetime de oğlunuz dahil kimse karışamaz bu benim diye gayet sakin resti çekebilir. Şunları ağzı olan biri yapar saygısızlık var mı burda yok .

Anlıyorum hanımefendi dediğinizi ben de diyorum ki kimse kimsenin cehaletini, vizyonsuzluğunu ya da had bilmezliğini sırtlamak ve kendine olan saygısını kaybetmek mecburiyetinde değil.Onca yıl bir aile büyütmüş bu insanı bu saatten sonra kendilerine evlatlık mı aldılar ki yeniden dizayn edecekler kişinin hayat tarzını? Bu sadece kişiye değil kişinin ailesine de bir itham ve yargılamadır. Ve bu geçiştirilecek bir mevzu değil. Birileri kaç yaşına gelmiş insanların hayatlarını yeniden dizayn etmek istiyorsa ortada saygı diye bir şey yoktur. Bu şartlarda da ben huzur kaçmasın diye sessiz kalınmasından yana değilim. Fırtına çıkması her zaman kötü değildir, ya sorunlar karşı tarafın haddini bilmesiyle çözülür ya da tavrında ısrar edip iple kopar böylelikle çözülür. Bir ömür bu saygısızlık çekilmez.

bende saygısızlık göremiyorum konu çözülmüş oldu hanımefendi de böyle yaparsa önceden çizmesi gerektiği sınırları çizmiş olur bu kadar basit aslında .

O masada sessizce oturup, babasının eşine ve ailesine had bildirmesine sessiz kalan eş olmaz olsun ya. Neysiz kalıyorsa da kalsın.

Bazı kız ailelerinde güya yuvanız bozulmasın lafının arkasına sığınıp,aman boşanıp gelmesin korkusu oluyor, o yüzden yenilip yutuluyor olmayacak şeyler. Cok yazık. O zihniyetin yetiştirdiği çocuk da herşeye ağlayıp duruyor böyle.

Skandal olan eşiniz bence. Ailesinin yaptıklarının tamamına kendisi isteseydi engel olabilirdi. Sizi resmen mahkemeye çıkarmış kendisi de seyirci gibi izlemiş. Pesss diyorum başka bişey demiyorum. Böyle bi insandan koca falan olmaz.

İki yıllık evliyim..kayınvalidem kayınpederim yatılı misafirliğe gelmiş bilmem kaç gün kalacaklar ben yemek hazırlığı yapıyorum.. kayınvalide mutfakta yanıma gelip "baban tırnaklarını görse elinden birşey yemez aman hemen kes" tarzında birşey dedi..tırnaklarım da kesinlikle uzun değildir hani frenç kadar bir boy bırakılır ya o şekilde..bir elime baktım bir kayınvalidemin yüzüne "saygı duyarım" dedim.Kayınvalidem anlamadı "neye ?" dedi.Ben "dışarıda her restorantta yemek yemenize rağmen benim elimden birşey yemek istemezseniz benim için bir sorun yok..siz bilirsiniz" dedim. Kayınvalidem pıtır pıtır eşinin yanına gitmişti ..bence kayınpederimin haberi bile yoktu kayınvalidemin bu davranışından ..hatta eşimin haberi bile yoktur bu diyalogtan .Aradan 10 yıldan fazla zaman geçmiş ben bile şimdi hatırladım

Neden bu aileler uğraşırlar çocuklarıyla,gelin aldıkları kızlarla anlamış değilim.Ne giyerlerse giysinler,nereye gitmek.ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar.Lütfen çocuklarınızın hayatına,evine,müdahale etmeyin.

Bunu ben de düşündüm
Ailemle böyle bi ortama girmem için boşanmak istiyor olmam lazım
Zaten gördükleri muameleden sonra benim planım yoksa da boşanalım isterdi ailem kesinlikle

Konu sahibi gelin arabası örneğinde görüleceği üzere bazı olayları ağlamaya götürecek kadar büyütecek bir potansiyele sahipsin, eğer normalde de istemediğin bir şey olduğunda ağlamaya başlıyorsan bu çok kötü bir durum, kendini aciz göstermekten başka bir şeye yaramaz, bu tip olaylarda sen haksızsın.
Kp ve kv olayına gelince, kimse kimsenin kılık kıyafetine, nereye gidip nereye gitmeyeceğine karışamaz. bu tip olaylarda da onlar haksız. Yemekte kocan kişisinin ağzını açıp iki kelime etmemesi, beni belki de kocanın sana söyleyemediği şeyleri onlara söyletiyor da olabilir düşüncesine sevk etti.
Neticede, "Aman yuva bozulmasın" sonucu çıkması kesin olan bir görüşmenin bu ilişkiye hiçbir pozitif faydası olmayacağı gibi, yüz göz olma olayını da tetikleyeceği aydan aşikar.

Kv ile aram iyidir ama başta yüz verseydim eşim de annesinin ağzıyla hareket etseydi şu an çok farklı noktada olurduk. Ben kapalı biriyim ve giyimime dikkat ederim ona rağmen kıyafetime karışmaya kalktı gerekli cevabı verdim ama sınırlarımız çizmede eşim de çok yardımcı oldu. annesini asla karıştırmadı bir şey söylediğinde gerekli cevabı verdi. Bu sayede KV ile güzel bir ilişkimiz oldu.

Sana bana öyle olabilir..konu sahibi arkadaş öyle düşünmüyor demek ki oturmuş ailece yemek yemeye devam etmişler..akşamın sonunda el de öpmüştür burnunu çekiştirerek var mı yapacak birşey

Ben şalımı genelde geriden bağlarım. Bir gün eşimle nişanlıyken avmde kaynanam birden elini şalıma getirip öne çekti bu ne böyle diye. Eşimde çemkirdi “ sanane anne napıyorsun kıza alla alla çeksene elini” dedi. O günden sonra kaynanam ufak ufak karıştı. Yani şunu söylemeliyim sizin cesaretiniz yoksa cesaretinizi toplayana kadar eşiniz müdahele edicek. Kendinizi anlatmayacaksınız lütfen demiceksiniz. Kaç yaşında insanım nasıl istersem öyle giyinirim kendine uygun gelin alsaydınız dceksinz. Dişli olun susarlar zaten

Sana bana öyle olabilir..konu sahibi arkadaş öyle düşünmüyor demek ki oturmuş ailece yemek yemeye devam etmişler..akşamın sonunda el de öpmüştür burnunu çekiştirerek var mı yapacak birşey
Bir önceki konusu kayınvalidemi kandilde aradım açmadıymıs zaten.
Eş ailesine tepki değil cici gelin olma derdinde hala.
Ben eş kadar konu sahibini de hatalı buldum zaten.
Eşine sinik demiş ama kendisi de öyle.

Bir önceki konusu kayınvalidemi kandilde aradım açmadıymıs zaten.
Eş ailesine tepki değil cici gelin olma derdinde hala.
Ben eş kadar konu sahibini de hatalı buldum zaten.
Eşine sinik demiş ama kendisi de öyle.
O kandilde açmadığında orada koparacaktı diyaloğu. Senin dediğin gibi tamamen eş ailesine yaranmaya çalışıyor. KV belli k i sıkıntılı ama buna rağmen cici gelin triplerinde. Yani kolay kolay eş ailesine rest çekemez

Babaya yuklendik ama kızının tutumunu biliyorsa sustu mu acaba .baba resti çekse bu kız gene ama baba kocamdan vazgeçemem yuvamı bozamam diyorsa adamda mecbur susmustur belki de Ramazan günü günahını aldık adamın

Kızından dolayı sustuğunu düşünüyorum çünkü hep cici gelin olmaya çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…