• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Eşiniz sağlam duruşlu olmalıydı.Sizi kurbanlık koyun gibi masaya yatırmışlar.O da seyrine bakmış. Tabii ağlarsınız, o duygu yoğunluğu, tuhaf bir durum.

Bence eşinizle konuşun. Bir daha benzeri durum yaşanmasın.
Eşinizin babası size bu şekilde karışamaz. Bakın giyiminizi beğenmiyor, kendince uygun bulmuyor olabilir. Ama bunu kendi içinde yaşasın. Laf söz etmeye hakkı yok. Size bu isteğin bildirilmesi bile ayıp.
Eşinize inanamıyorum. Koca adam,karısının giyimini babasının ağzına sakız edemez.
Siz o masada nasıl yargılandıysanız aynı şekilde eşinizi yargılayın başbaşayken. Beklentilerinizi rahatsızlıklarınızı söyleyin. Bir daha tekrar etmesin ailelerin dahil olduğu bir durum.

kızın ailesinin yanında bile kızı savunmamış. bakmış kızın ailesinin de sesi çıkmıyor iyice sus pus olmuş. kendi sevip kendi tercih ettiği insan için siz karışmayın diyememiş ailesinin aslında kendi tercihine bile saygısının olmadığını farkedemeyecek kadar çocuk.
Kızın ailesi neden susmuş ben ona takıldım. Tamam eşi dangoz da aile neden kızlarını ezdirmiş?

Ne münasebet kocaman insanlarız.
Eşimizi seçecek kadar aklı başında, kıyafetimizi seçemeyecek kadar cahil miyiz?
Hele ki böylesi bir mevzu için koca toplantı düzenlenmesine müsaade eden kocanızın burnu tam sürtülesi.

gelin arabasına biniince ne oluyor anlamadım. orada sorun yok biraz abartmışsınız bu konuda mezvuyu.

diğer kısımlara gelirsek, en başta sizin kocanız affedersiniz pısırık. seni ve aileni bu kadar yüz göz etmemeliydi. benim karım istediğini giyer ben seviyorum diyebilirdi. sen kocanda ara hataları hiççç anasına babasına laf etme.

diğer takıldığım nokta da şu, elalemin anası babası annem ve babam varken bana laf edecek beni ağlatacak, bizimkiler dağıtırdı masayı kafalarına geçirirlerdi tabakları. ne sakin anne babanız varmış şaşırdım. bu iyi bir şey olarak gözükebilir ama karşı taraf için kötü çünkü onlar bunun ana babası da sessiz sakin tabiatlı belli ki, kızının ağlamasına ses çıkaramadılar, daha da artıralım baskıyı diyebilirler. orada babanın masaya vurmasına bakardı olay.

neyse siz kıyafetinizden taviz vermeyin ve eş kişisiyle çözün bunları. ya bir de siz çalışmıyor musunuz, çalışmıyorsanız işe girin yoğunum yorgunum der geçiştirirsiniz.

gelin arabasına biniince ne oluyor anlamadım. orada sorun yok biraz abartmışsınız bu konuda mezvuyu.

diğer kısımlara gelirsek, en başta sizin kocanız affedersiniz pısırık. seni ve aileni bu kadar yüz göz etmemeliydi. benim karım istediğini giyer ben seviyorum diyebilirdi. sen kocanda ara hataları hiççç anasına babasına laf etme.

diğer takıldığım nokta da şu, elalemin anası babası annem ve babam varken bana laf edecek beni ağlatacak, bizimkiler dağıtırdı masayı kafalarına geçirirlerdi tabakları. ne sakin anne babanız varmış şaşırdım. bu iyi bir şey olarak gözükebilir ama karşı taraf için kötü çünkü onlar bunun ana babası da sessiz sakin tabiatlı belli ki, kızının ağlamasına ses çıkaramadılar, daha da artıralım baskıyı diyebilirler. orada babanın masaya vurmasına bakardı olay.

neyse siz kıyafetinizden taviz vermeyin ve eş kişisiyle çözün bunları. ya bir de siz çalışmıyor musunuz, çalışmıyorsanız işe girin yoğunum yorgunum der geçiştirirsiniz.
Gelin arabasında kv ile kp ne işi var ya. hatta gelin ve damattan başka kimseye ne gerek var. Onların binmesi demek sizin hayatınızın her alanına müdahale edeceğiz demek.

Sizin nasıl giyindiğinizi evlenmeden önce görmüşlerdir.evlenmeden önce sorun olmamış da şimdi mi sorun olmuş.. aslında insanlar herşeye karışmasa evlilikler bir şekilde yürür de ...ego iste

Nasil böyle sessiz gelinleri bulup tepesine biniyorlar anlamıyorum...Bu ne pasiflik...kayinpeder kim oluyor giydiğine karışacak...ailelerin sizin sorununuz için bulusmasi ne kadar sacma..ayrıca bu olanlara sessiz kalan aileniz tam bir fiyasko....kız babasından azcık korkulacak bence...babanız orda demeliydi "evlenmeden önce bilmiyor muydunuz benim kızım nasıl giymek isterse öyle giyer "diyecekti...kapım her zaman ona açık diyecekti...bak bakalım çıt çıkacak miydi karsidan....
Siz ve aileniz sessiz kaldıkça daha çok tepenize binerler

Sizin herşeye niye ağladığınız belli. Öyle lafa söze sessiz kalan, kendini savunmayan bir anne babadan gördüğünüz bu kadar çünkü.
Konuda en çok onlara kızdım diyebilirim. O yemekte neden sessiz kalıyorlar? Eşinize ve ailesine haklı olduklarının hissettirmişler resmen.

Ne eşiniz ne siz tam olarak olgunlaşmamışsınız. Eşiniz de eş olarak beş para etmez bana göre. Mesele aile değil ikinizsiniz asıl. Bu evlilikten de birşey olmaz, olacaksa da sizin ağlayıp sizlayarak ömür geçirmenizle olur.

Son düzenleme:
Babam çok üzüldü ve olanlara şok geçirmemiş olacak ki dudağında o günden hemen sonra 2 tane kocaman yara çıktı sordum ortalık karışmasın yuva dağılmasın diye ben konuşup herşeyi söyledikten sonra karışıp konuyu uzatmak istememiş. Keşke biraz beraberken konuştuklarımızı söyleseydiniz dedim ama sanırım alttan almak istediler bu kez.
Aile her şeyi çok alttan alıyorsunuz bence .emin olun şu yaşadığınız sorunları bizzat yaşadım ailemin tavrı çok netti . Yuva bozulmasin diye birşey yok ben gerçi ailemi de bu kadar uzmelerine izin vermezdim açıkçası bence yanlış yoldasinjz hiç sınırlarıniz yok sizi ezip geçiyorlaf . Eşinize karşı bile bir sınırıniz duruşunuz olmalı

Burada kocayla sizin anne babanıza daha çok şaşırdım ben. Benim çocuğumun kıyafetine karışmak için beni çağıran dünürün ben alnını karışlarım. Aileniz nasıl sustu.
Kocanızda zaten iş yok. Baba sana ne demiyor mu? Pısırık.
Kocanız anne babasının bu densizliklerine göz yumup izin veriyor. Böyle koca istemezdim ben en başta
Bence en çok kızın ailesine şaşırdım benim babam sanırım en sakin hâli ve agladimi görse beni alır bağırarak kalkardı . Benim evladımı üzen insanlarla yuvası olsa ne olmasa ne . Ben bu yada kadar kıyafetine karşımadiysam baska bir kadın nasıl karışıyor ? Ben çok sinirlendim bu konuya ya

İğrenç bi aile hemen sınırını çiz yoksa 50 yaşına kadar eş ailesiyle xxx sorunum, kayınailemle bilmem ne soruları açar durursun. Bu kadar pasif olma ya bu senin tüm varlığına hakaret eşin olmayan birinin yorum yapma hakkı yoktur eşin kaç yaşında 21 falan mı?

Bir de iki aile senin kotunu, bedenini konusmak için toplansınlar dediğinde bunu nasıl kabul ettin? Ailene nasıl anlattın? Onlar nasıl geldiler? Çok anlamsız şeyler yaşıyorsunuz

Gelin arabasında kv ile kp ne işi var ya. hatta gelin ve damattan başka kimseye ne gerek var. Onların binmesi demek sizin hayatınızın her alanına müdahale edeceğiz demek.

Bizim burda da damat düğün evi/salonda bekler. Kayınpeder gelin almaya gelir. Hatta erkek tarafı başka şehirdendi damat gelin almaya gelince kayınpeder gelini istemiyor diye laf çıkarmışlardı.

Dediğiniz gibi amaç tam olarak öyle biz varız sizi yetişkin olarak kabul etmiyoruz demenin tam olarak şeklidir.

Bizim gelin almamız bi değişikti zaten.
Ama eşim gelmişti :)

hmm valla hiç öyle düşünmemiştim haklısın.

ama burada kızılacak kişi yine koca. o bindirmeyecek arabaya.
Tabi ki eşi. Pısırık yetişmiş ailesinin ağzına bakan biri. O aileler bir araya gelmesi kesin eşinin başının altından çıkmıştır. Kendi söyleyemediklerini anne babasına söyletmiş

Eşim evet halledemiyor pıstırılmış bir çocukluk yaşamış ve hala daha öyle yeni yeni tanıyorum onu. Ailemi toplayıp giden ben değilim karşı taraf istedi bunu ve normal bir yemek normal bir sohbet niteliğinde geçeceği düşünülmüştü.
kesinlikle babanı haklı buluyorum adamcağız nasıl içine attıysa sıkıntıdan yara olmuş ağzı ortada büyük bir şey yok baban bağırıp çağırıp kızsaydı belki daha kötüye gidecekti kız zaten bir çıkmazın içinde benim babam şöyle yapar eşim böyle yapar demenin hiçbir anlamı yok herkesin karakteri ve ailesine olan saygısı farklı belli ki eşi iki tarafı da kırmak istemiyor sen kendince çok haklısın eşinin ailesi de anladığım kadarıyla elalem ne der kafalı tipik türk ailesi bence yapman gereken tek şey kendini yiyip bitirmekten ziyade onların dediğini yapıyormuş gibi gözüküp kendi isteklerini yapman dikleşmeden ben istedim ben karar verdim ben yakıştırdım gibi noktalayıcı cevaplarla susturman eşini doldurmuyorlarsa ve eşin ailesinin dolduruşuyla sana bir şey demiyorsa bence sorun yok ama seni bildiği halde zorluyorsa o zaman sorun var gibi innşallah içini birazda olsa rahatlatmışımdır <3

Bizim burda da damat düğün evi/salonda bekler. Kayınpeder gelin almaya gelir. Hatta erkek tarafı başka şehirdendi damat gelin almaya gelince kayınpeder gelini istemiyor diye laf çıkarmışlardı.

Dediğiniz gibi amaç tam olarak öyle biz varız sizi yetişkin olarak kabul etmiyoruz demenin tam olarak şeklidir.

Bizim gelin almamız bi değişikti zaten.
Ama eşim gelmişti :)
Kp ile mi geliyor gelin. Çek değişik bir adetmiş 😱 Eşin adet diye yapmamış gelmiş işte. Konu sahibinin eşi bunları yapacak biri değil. Eşini ailesine hep ezdirecek potansiyele sahip

Eşim evet halledemiyor pıstırılmış bir çocukluk yaşamış ve hala daha öyle yeni yeni tanıyorum onu. Ailemi toplayıp giden ben değilim karşı taraf istedi bunu ve normal bir yemek normal bir sohbet niteliğinde geçeceği düşünülmüştü.
Siz eşinizden çok farklı gelmediniz bana kusura bakmayın.

Gelin arabası muhabbeti komik geliyor ya aynısını dayımın düğününde yaşamıştık 15 yaşındaki kuzenlerimle gelinin 27 yaşındaki arkadaşı arasında gerginlik çıkmıştı😂 Bana da sordular sen binmek ister misin diye ay yok demiştim. Nolacak ki yani? Kıyafetinize laf edilene kadar biraz abarttınız gibi geliyordu ama büyük oranda haklısınız. Çok çirkin giyiminize herkesin içinde laf edilmesi. Tam da mahalle baskısı denen şey. Eskiden tabi 15 16 yaşında kız çocuklarını gelin diye alıp böyle sindirirlermiş geleneksel kafalar. Beni bu durumda bırakan koca da pısırık gelirdi valla saygım kalmazdı adama. Oturup konuşun. Sizi böyle ezdirecekse çocuk falan yapmadan ciddi kararlar alın

Bence en çok kızın ailesine şaşırdım benim babam sanırım en sakin hâli ve agladimi görse beni alır bağırarak kalkardı . Benim evladımı üzen insanlarla yuvası olsa ne olmasa ne . Ben bu yada kadar kıyafetine karşımadiysam baska bir kadın nasıl karışıyor ? Ben çok sinirlendim bu konuya ya
Benim babamın karşısına geçip giyimime tek laf edecek cesaretleri olamazdı açıkçası. Sağlam bir kaba et gerek ona. Baştan çok yüz vermişler

Back