• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Önce kendin olman lazım. Sanki kim ne derse yapacak gibi duruyorsun. Annemler arkanda değil. Sen kendinin arkanda ol. Kocanla da anlaşıyoruz diye düşünme. Annesigile karısını ezdiren adam anlasmıyor kendine yontuyordur.

Burada kocayla sizin anne babanıza daha çok şaşırdım ben. Benim çocuğumun kıyafetine karışmak için beni çağıran dünürün ben alnını karışlarım. Aileniz nasıl sustu.
Kocanızda zaten iş yok. Baba sana ne demiyor mu? Pısırık.
Kocanız anne babasının bu densizliklerine göz yumup izin veriyor. Böyle koca istemezdim ben en başta

Bizim işte bir kadin var. Diyor ki kizim 3 gunun gelinken bir arkadaşinin dugunu oldu ve eşinden izin alip oraya gitti. Eve dondugunde kayinvalide çullandi ustune. Sen bizden neden izin almiyorsun diye aglattilar kizimi dedi. Sonra biz eşimle o gece gittik. Eşim kizimin kocasina dedi ki biz kizimizi yetişkin biriyle evlendirdik saniyorduk ama sen bu yaşinda bile hala anne babandan izin alip dişari çikan bir çocuksan ve kizimdan da bunu talep ediyorsan o zaman benim çoluk çocukla evlendirilecek bir kizim yok. Dedi. Ve o gun kizimizi alip eve goturduk. Sonra kayinvalidesi geldi ozur diledi ben de gelinin tadini bilmek istedim falan demiş gelin hizmeti, gelin izni gormek istedim demiş. Diyor ki ben de dedim ki ilk olarak benim kizim kendi kararlarini kendisi verecek yaşta. Çocuk olsa evlendirmezdim. Ikincisi bu zamana kadar ben kizimdan hizmet beklemedim şimdi sizin beklemenenizi asla kabul etmiyorum. Kizimdan once yemeyinizi kim yapiyordu?senin onune bile kizim mi çay getirmeli? Ucuncusu ayri ev olmazsa ve biz nasil mesafedeysek siz de o mesafede durmazsaniz kizimizi geri gondermiycez. Elalem umrumuzda degil.
Oglanin ailesi tüm şartlari kabul etti ve kiz geri dondu şimdi çok huzurlular MasaAllah. Demem o ki eşin ve ailen sustukca hiçbir şey hallolmuycak.

Yaaaa ne harika anne. Keşke tüm anneler bu kadar sahip çıksa kızlarına.

Yeni evliyken iki kere kayınpederle bu konularda gerildik biz de. Benim en yakın arkadaşlarımdan biri erkektir. Kayınpeder evlendin artık tek görüşme diyecek oldu, ben daha ağzımı açmadan sen işine bak baba sana ne dedi eşim. Demese de ben zaten paralel bir cevap verirdim susup sinmezdim. Ne münasebet.
Keza kayınvalidem de alkol almamızdan rahatsız olup güya hastalandı tansiyonu çıktı fln gibi oyunlara girdi. Orda da ben de eşim de çok sert tepki verdik.
Ondan beri bizim hiç bir şeyimize karışmazlar. Karışamayacaklarını öğrendiler.
Siz susarsanız, eşiniz susarsa daha çok tepe içe çıkarlar.
Ama en başta eşiniz suçlu. Nasıl müsade eder size böyle karışılmasana. Ben böyle adama cidden eş demem yanımda tutma

O kadar doğru ki şu yazılanlar.. Siz evliliği iki kişilik bir evcilik oyunu mu zannediyorsunuz? Aileler birleşiyor, hele bir de çocuk olunca tabi ki daha sık görüşmeniz gerekecek. Ama bunun faydaları da var size yardımcı olurlar yükünüzü alırlar. Hasta olunca özellikle ailenin önemi anlaşılır. Senin yapman gereken şu ablanın dediği gibi he diyip gülümsemek. Sonra da orta yolu bulmak kendinden fazla ödün vermeden. Tepeme çıkarlar diye önyargılı konuşuyorsun. Korkma kimse tepene çıkmaz. İlk yıllar böyle olur sonra aileye yeni gelinler gelir ve senin devrin biter zaten.

Çalışıyor musunuz? Eğer çalışmıyorsanız hemen bir işe girin böylelikle işi bahane edip gelme gitme isteklerinin önüne geçersiniz. Hemde kafanız dağılır her şeyi takıp üzülmezsiniz?

Yanımda olsa ne yapardı sizce ?

Yaninda olsa ailelerle boyle bir konuşma ortami olusturmazdi bile. Ailesini taniyor ve orada neler konuşulacağını cok iyi biliyordu emin ol. Seni de tanıyor içindekilerin kucuk bir kısmını söyleyip aglayacağını tahmin ediyordu. Ama özellikle senin ailenin de olduğu bu ortamda sessiz de kalarak sorumluluktan sıyrılmayi seçti.

Birazcık üzerine git istersen " ama büyükler aşkım, ama saygı, hani kalpler " diye gak guk yapar.

Cinsleri böyle bunların.

Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
Eşiniz taraf tutmuyor gb gözüküp,büyüklerin size şekil vermesini istiyor,anne baba ne konuşuyorsa eşinizin sizden beklentisine bu.
İleri zamanlarda onlar benim ailem,demek ki dogru söylüyorlar sende yap gb sözleri duymaya başlayacaksınız.

Aile degil burda problem eşiniz,genelde evlenmeden önce içlerinde sakladıkları gizli fikirleri misal o kıyafetleri evlenince zor giyer,annem ne derse mecbur yapar ve son birşey bir daha onlarla bu konuları konuşmak için bir araya gelmeyin yüz göz oldukça sınırlarınızı koruyamayacaksınız.

Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
Böyle durumlarda problem eş ailesinde olmuyor onlara dur diyemeyen eşinizde oluyor. Eşiniz "siz karışmayın o benim eşim" dediği an herkes susar. ama eşiniz bunu yapmadığı sürece bu evlilik sizi çok yıpratacak.
Peki ailenizin yanında size bunları sayarken aileniz sustu mu?

o yemek asla yaşanmazdı öncelikle.
nasıl bir saçmalık bu aileleri bir araya getirip şikayet dinletmek.
çocuk iki aileyi toplamış kendi anasının babasının taleplerini dinletmiş gıkınıda çıkartmamış🤷‍♀️
Kendi söyleyemediklerini ailelerin yanında ailelere söyletmiş ki kız mecbur yapsın. O arası çok iyi sandığı eşinin ne fesat ve içten pazarlıklı biri olduğunu göremiyor

Eşiniz sizi nasıl ikna edebildi böyle bir toplantıya?
Koca diye seçtiğim adamın babası kıyafetlerimi eleştirmek için ailemi ve beni ne cesaretle çağırabilir yani? Ya da "kızınız kocası yanında olmadan bize gelmiyor, konu komşu laf eder" cümlesini ne cesaretle kurabilirler? Sizin ne işiniz var bunların konuluşulacağı yemekte, velinizi alıp koşa koşa gitmişsiniz?
Aşkından ölsem bile kimse beni sokamaz şöyle saçma bir ortama. Bunu teklif eden adam da o yemeği anasıyla babasıyla baş başa yer.

Eşiniz pasif, sizi korumuyor ama daha kötüsü, siz de kendinizi korumuyorsunuz.
Giydiğiniz, gittiğiniz, yaptığınız hiçbir şey için kimseye bir açıklama borcunuz yok. Bu haddi siz vermişsiniz insanlara. Anne babanız da susarak tüy dikmişler kusura bakmayın.
Zaten kadınlar ne yaşıyorsa "aman kızımızın yuvası dağılmasın" diyerek susan aileleri yüzünden yaşıyorlar. Sonra karşı taraf böyle at koşturuyor işte.
Aileniz eşinizi şikayet etmek için ailesini çağırsaydı görürdünüz oğluşları için sizi nasıl parçalıyorlar, yuva muva umurlarında mı diye.

Eşiniz ne diyor bu olanlara? Eşinizi cok pasif gördüm yani giyiminize kim karişabilir eşiniz bile karişamaz kv kp kim oluyor.
Benim ailem beni aglarken görse ohoo daha neler :işsiz:

eşi ne diyecek allah aşkına , sümsük gibi bir adam olmasa bütün aile toplansın yemekte konuşalım dermi ,
bu konuyla alakalı kızın ailesinin nasıl bir bağlantısını kurmuş anlamış değilim ,
kıt beyınli olunca düşünme yetileri yok sorun kendi anasında babasında oldugunu göremiyor

Kendi söyleyemediklerini ailelerin yanında ailelere söyletmiş ki kız mecbur yapsın. O arası çok iyi sandığı eşinin ne fesat ve içten pazarlıklı biri olduğunu göremiyor

kızın ailesinin yanında bile kızı savunmamış. bakmış kızın ailesinin de sesi çıkmıyor iyice sus pus olmuş. kendi sevip kendi tercih ettiği insan için siz karışmayın diyememiş ailesinin aslında kendi tercihine bile saygısının olmadığını farkedemeyecek kadar çocuk.

aklın yolu bir🤷‍♀️
eşinin kulağını çektirtmek için yemek organize etmiş resmen. öylecede oturmuş süs bitkisi gibi.
Kızın ailesinin yanında ültimatom verilmiş.."bu kafayla gidersen ..isteklerimize uymazsan bu evlilik yürümez " denmiş siz de bilin biz uyarmıştık demek için de kız ailesi de çağrılmış😔Eş olacak adam suspus dinleyerek resmen "evet babacığım ,siz nasıl uygun görüyorsunuz babacığım" demiş..bizim kızımızın da aklı daha gelin arabasında neden kayınvalidem oturdu konusunda 😬 Gelin arabasına binmek bizim geleneğimiz diyen kayınvalideye "sen kayınpederinle gelin arabasına mı binmiştin köyünüze ilk araba gireli şunun şurasında kaç yıl oldu ..bence benimle dalga geçiyorsunuz " demeyip ağlayan arkadaş arabanın direksiyonu boşanma için Aile mahkemesine çevrilmiş hala görmüyor 🤷‍♀️

Back