Bazı insanlar çok yorucu gerçekten. Sizde onlardansınız. Eşinizin ailesinden birisi gelin arabasına bindi diye düğün gününüzde oturup ağlamış olamazsınız gerçekten ? Eşimin kuzeni ve kardeşi binmişti bizdede şimdi düşündüm de. Ee noldu ? Kuaförden salona gittik 10 dk lık yoldu.
İnsanlar sizin düğününüze geldiyse sizde nezaketen onların düğününe katılmalısınız bence . Sevmiyor olabilirsiniz, takınızı takar, mutluluklar dileyip çıkarsınız.
Pandemi dolayısıyla kimseyle görüşmek istemedim derseniz anlarım. Ama eşimin akrabalarıyla pandemi dolayısıyla dışarıda buluşuyoruz derseniz bu biraz komik. Dışarıda buluşmak daha fazla insanla temas, sterilliğini temizliğini tam bilmediğiniz ortamda bulunmak değil mi ? Ne bileyim genel bir adet var. Yeni evlilerin ziyaretine gidilir. Ev görmesi deniliyor hatta bizde. Ev hediyesi falan alınır. Hem kendi akrabalarımı hemde eşimin akrabalarını ben ağırladım açıkçası. Ha görüşmek istemesem hiç kabul etmezdim. Şu an yeni hastalık atlattık başka zaman ağırlayayım derdim. Dışarıda buluşmayı asla teklif etmezdim.
Eşinize bağımlı mısınız ? Yada neden eşiniz olmadn ailesinin evine gitmeme gibi bir kuralınız var. Çalışmıyorsanız eşiniz gelmeden yarım saat önce gidebilirsiniz. Yada 2 haftada bir gidip bir çay içip kalkabilirsiniz. Bu denli zor olmamalı. Muhtemelen çalışıyor olsanız onlarda böyle bir beklentiye girmezler diye düşünüp çalışmadığınızı varsayıyorum.
Tek hak verdiğim konu kp kıyafetinize karışamaz. Onuda takmam. Benim kp de çok konuşur farklı konularda. He tamam ben böyle düşünüyorum der geçerim. Unuturum takılmam bile.
İlk aylar erkek aileleri sanırım oğullarının evlendiğini tam farkına varamıyor. Ben ve çevremdeki çoğu arkadaşımız bu sürekli çağrılmayı yaşadık. 2. Yada 3. Ay düzeliyorlar. Zaten eşinizde bir süre sonra sürekli çağrılmaktan sıkılıp dile getirecek, gitmemeye başlıyacak. Sizde bahaneler öne süre süre bu durumdan kurtulursunuz. İlk ay benim KV Allah'ın her günü arıyordu gelin diye. Şu an 2 haftada bir falan oturmaya gelicez diye biz diyoruz. Ben eşimden birkaç saat önce giderim. Doğum iznindeyim çünkü. Zaten müsaitim. Bazen tek gittiğimde olur.
Konunun en en ama en saçma yeriyse bu incir çekirdeğini doldurmayacak mevzular için aileleri yüzleştirmeniz birde üstüne orada ağlamanız olmuş. Gerçekten skandal ne gerek vardı bunun için yüz göz olmaya. (bence eşiniz haksız olduğunuzu ailenizden duymanız için böyle bir yok seçmiş. Ben şahsen asla kabul etmezdim. Siz nasıl kabul edebildiniz bu denli saçma birşeyi)