Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Kandilde telefonlarını açmadığında "kim ne demiş..kime demiş kurcalayan olma..bırak bak ne güzel kendi kendine küsmüş ..bırak kendi haline" demiştik. Yok eşim üzülmesin,yok eşim benim yanımda ! Gördün mü nasıl yanında!?

Bazı insanlar çok yorucu gerçekten. Sizde onlardansınız. Eşinizin ailesinden birisi gelin arabasına bindi diye düğün gününüzde oturup ağlamış olamazsınız gerçekten ? Eşimin kuzeni ve kardeşi binmişti bizdede şimdi düşündüm de. Ee noldu ? Kuaförden salona gittik 10 dk lık yoldu.

İnsanlar sizin düğününüze geldiyse sizde nezaketen onların düğününe katılmalısınız bence . Sevmiyor olabilirsiniz, takınızı takar, mutluluklar dileyip çıkarsınız.

Pandemi dolayısıyla kimseyle görüşmek istemedim derseniz anlarım. Ama eşimin akrabalarıyla pandemi dolayısıyla dışarıda buluşuyoruz derseniz bu biraz komik. Dışarıda buluşmak daha fazla insanla temas, sterilliğini temizliğini tam bilmediğiniz ortamda bulunmak değil mi ? Ne bileyim genel bir adet var. Yeni evlilerin ziyaretine gidilir. Ev görmesi deniliyor hatta bizde. Ev hediyesi falan alınır. Hem kendi akrabalarımı hemde eşimin akrabalarını ben ağırladım açıkçası. Ha görüşmek istemesem hiç kabul etmezdim. Şu an yeni hastalık atlattık başka zaman ağırlayayım derdim. Dışarıda buluşmayı asla teklif etmezdim.

Eşinize bağımlı mısınız ? Yada neden eşiniz olmadn ailesinin evine gitmeme gibi bir kuralınız var. Çalışmıyorsanız eşiniz gelmeden yarım saat önce gidebilirsiniz. Yada 2 haftada bir gidip bir çay içip kalkabilirsiniz. Bu denli zor olmamalı. Muhtemelen çalışıyor olsanız onlarda böyle bir beklentiye girmezler diye düşünüp çalışmadığınızı varsayıyorum.

Tek hak verdiğim konu kp kıyafetinize karışamaz. Onuda takmam. Benim kp de çok konuşur farklı konularda. He tamam ben böyle düşünüyorum der geçerim. Unuturum takılmam bile.

İlk aylar erkek aileleri sanırım oğullarının evlendiğini tam farkına varamıyor. Ben ve çevremdeki çoğu arkadaşımız bu sürekli çağrılmayı yaşadık. 2. Yada 3. Ay düzeliyorlar. Zaten eşinizde bir süre sonra sürekli çağrılmaktan sıkılıp dile getirecek, gitmemeye başlıyacak. Sizde bahaneler öne süre süre bu durumdan kurtulursunuz. İlk ay benim KV Allah'ın her günü arıyordu gelin diye. Şu an 2 haftada bir falan oturmaya gelicez diye biz diyoruz. Ben eşimden birkaç saat önce giderim. Doğum iznindeyim çünkü. Zaten müsaitim. Bazen tek gittiğimde olur.

Konunun en en ama en saçma yeriyse bu incir çekirdeğini doldurmayacak mevzular için aileleri yüzleştirmeniz birde üstüne orada ağlamanız olmuş. Gerçekten skandal ne gerek vardı bunun için yüz göz olmaya. (bence eşiniz haksız olduğunuzu ailenizden duymanız için böyle bir yok seçmiş. Ben şahsen asla kabul etmezdim. Siz nasıl kabul edebildiniz bu denli saçma birşeyi)

Son düzenleme:
Aileleri toplayıp konuşmak olmamış ne yazık ki.
Annenizle babanızla ilgili hiçbir şey yok.
Eşiniz sizi bile karıştırmadan halletmeliydi.
Evliliğin başında çiftler acemice davranabiliyor, sizin bir duruşunuz olmalı eşiniz de bunu desteklemeli ve size sorunları yansıtmamalı, kendi çözmeli.

Siz tam okumamışsınız yazdıklarımı.neyse! Gelin arabamda eşimin ailesi dediğim annesi ve babası. İstemedim gayet normal siz bunu normal karşılayabilirsiniz bişey diyemem. Ayrıca her hafta gidiyorum ziyarete benim evime evleri 30-40 km uzakta eşimi bekliyorum beraber gidiyoruz vasıta sürekli yok o bölgeye köy gibi bir yer.
Ayrıca ailem sadece uzamasın kavga olur anlayışsız insanlar diye ses çıkartmadı ama keşke sessiz kalmasaydık diye şimdi kendilerini yiyip bitiriyorlar ama geçti tabi ki.
Ev görmesine gelen yeni gelin ziyareti yapan akranlarını söylesem size inanamazsınız tüm akrabalarını ağırladım hemde kendim davet ettim büyük bir kısmını. Skandal olan eşimin ailesi ve davranışları .

Eşim evet halledemiyor pıstırılmış bir çocukluk yaşamış ve hala daha öyle yeni yeni tanıyorum onu. Ailemi toplayıp giden ben değilim karşı taraf istedi bunu ve normal bir yemek normal bir sohbet niteliğinde geçeceği düşünülmüştü.

Eşe niye kızmasın? Kocayı bulmuş kaptırmasın değil mi? Siz kızınızı herkesin önünde rencide edip ağlatan damat ve ailesine erkek milleti işte der geçersiniz ama doğrusu bu değil.

Kadını anne babasının önünde ağlatmışlar. Ne hakla herkesi topluyor karı koca arasında çözülmesi gereken meseleye? Babasının karısının giyimine kuşamına laf söylemesine ağzını bile açmamış. Belki konu sahibi ailesinin bilmesini istemiyor. Hadsiz hadsiz kadının anne babasını da dahil etmiş kendi rezilliklerine. Benim karımın giydiğine gittiğine geldiğine kimse karışamaz, bizim aramızda sorun değil bu diyememiş mi anasına babasına, konsey toplayacağına?

Benim de benden önce annem atardı kendini ortaya. Hayırdır sen kimsin siz kimsiniz, bizim kızımız biz büyüttük, sizi ne ilgilendirir ne giydiği ne çıkardığı, senle mi evlendi oğlunla mı der yemin ederim kapatmazdı ağzını.
İyidir hoştur ama çocukları söz konusuysa rezillik kibarlık falan dinlemez annem o masadakileri hayattan soğuturdu.

Konu sahibi erkek milleti falan deyip geçme. Baştan halledin bu konuyu. Ben yetişkin evli kadınım, bir mesele varsa eşimle konuşup çözerim, giyimime kendi babam karışmamış başkasının babası da karışamaz deyin. Rahatsız olduğunuz konuları netleştirin eşinizle. Hala “yok benim anan babam bilir onlar ne derse o”modundaysa seçiminizi yaparsınız. Ya deveyi güdersiniz ya diyardan göçersiniz.

Benim halam da gelinlerine “aman babanız kızar, babanız laf eder, babanız kabul etmez…” diye diye kendi dediklerini yaptırırdı.
Siz evlenmeden önce konuştuk diyorsunuz ama belli ki eşiniz he he demiş. Yani konuşsun dursun evlendikten sonra ailece mum gibi yaparız biz bunu diye düşünmüş.

Boyle eften puften seyler icin ailelwri toplamak gibi harika bir fikir kimden cikti acaba pasif kocandanmi? Ailen zaten seni savunmayarak onlarin eline koz vermis bizim sesimiz cikmiyor ne yaparsaniz yapin diye. Sizde esinizin sizi savunmasini beklerseniz daha cok beklersiniz. Aile toplamak falan asiri sacma olmus siz gitmeyecektiniz biraey duydugunuzda cevap kendiniz verecektiniz kiyafet konusunda ben su yastayim ne giyecegimi biliyorum kimse karisamaz dicektiniz mesela. Ben sizin istediklerinizi yerine getirmek icin evlenmedim herkea sinirini bilirse hepimiz huzurlu oluruz yoksa ben cok ciddi mesafe koyucam evliligimizi huzurumuzu bozuyorsunuz deyin mesela sacma sapan aglamayin ay biraz sesiniz çıksin

Öncelikle eşinin anne ve babasında bi suç göremiyorum, herkes konuşur önemli olan onları eşinin susturması. Benim eşimin ailesi de çok kalabalık nefret ederim sülalece toplanıp bir şeyler yapmaktan sürekli de beni çağırırlar, o an eşim yanımdaysa huyumu bildiği için direkt hayır anne biz gelemeyiz der, benden önce benim diyeceğim cevabı verir yani. Toplanıp sizin aranızdaki meseleyi konuşmanız dünyanın en saçma şeyi olmuş, neyi hedefliyordunuz tam olarak? X hangi kıyafetleri giysin? Biz çağırınca hangi günler gelsin? Bunlar mı konuşulacaktı? Ne giyip giymeyeceğine senden başka kimse karar veremez. Eşinle doğru düzgün konuş, ya seni ailesine ezdirmeyi bıraksın yada sen ağlamayı bırakıp kendini ezdirme.

Eşin olacak hınbıl kendine bol giyinen kız bulaymış boşadığım kocam geldi aklıma aynı şeyler sonra iŞ tesettüre Geldi bende babasının yanında kapanmalıymışım Boşa gitsin bunun sonu yok istekler bitmiyo

Diğer konularda haklısınız ama gelin arabasına eşinizin ailesinden birileri niye binmemeliydi, oraya takıldım, binince ne olacak ki?

Bu iş, eşinizde bitiyor. Eşiniz, ailesini susturacak ama o da susuyor demişsiniz. Eee o ailenin oğlu neticede, o ailenin kültürüyle harmanlanmış, size köprüyü geçene kadar tamam deyip, evlendikten sonrası kolay, değişir diye düşünmüş.

Böyle dusunmeseydi, karımın giydiğine ve kararlarına karışmayın derdi, susmazdi. Eş ailesi bu yüzden her şeyin içinde, durun diyen yok.

Gelin arabama bindiler diye ağlamak bana biraz oyuncağımı aldılar tarzı geliyor
Komik yani kusura bakmayın
Acaba her şeye takılan biri misiniz diye düşündüm bunu okuyunca

Eşinizin ailesinin elle tutulur yanı yok
Elbisenize laf etmeleri filan benim için büyük sorun olurdu
Eşinizin bunu engellemesi gerekirdi

Akrabalı, komşulu olaylara gelince
Bazı aileler böyledir ve insan bunu evlenmeden zaten bilir
Başınıza ne geleceği az çok bellidir yani
Evliliğin ilk zamanlarından sonra da aynı yoğunluk olmuyor zaten

Aileli yaptığınız konuşmaysa tamamen facia
Herhalde boşanmayacaksam asla ailemi böyle durumlarla muhattap etmezdim
Çocuk değilim sonuçta gelip de kızımızı çağırmayın kızarım yoksa hıı filan yapsınlar
Hele ben ağlayacağım ailem sus pus duracak
Ona zaten anlam veremedim
Sizi savunmayacaklarsa şikayetleri dinleyip size ayar çekmeye mi gelmişler
Önceden eşinizin ailesi sizi 5 birim ciddiye alıyorsa bence artık 1 birim filan ciddiye alacak
Siz artık ailesinin bile savunmadığı gelinsiniz

Eşinizde kabahat. Ailesiyle sizi yüz göz etmiş. Sizin kişisel yaşantınızı müzakere etmek için aile toplantısı yapmak ne demek! Bu konuları size hiç aksettirmeden kendisi çözmesi gerekiyordu.

Bizim işte bir kadin var. Diyor ki kizim 3 gunun gelinken bir arkadaşinin dugunu oldu ve eşinden izin alip oraya gitti. Eve dondugunde kayinvalide çullandi ustune. Sen bizden neden izin almiyorsun diye aglattilar kizimi dedi. Sonra biz eşimle o gece gittik. Eşim kizimin kocasina dedi ki biz kizimizi yetişkin biriyle evlendirdik saniyorduk ama sen bu yaşinda bile hala anne babandan izin alip dişari çikan bir çocuksan ve kizimdan da bunu talep ediyorsan o zaman benim çoluk çocukla evlendirilecek bir kizim yok. Dedi. Ve o gun kizimizi alip eve goturduk. Sonra kayinvalidesi geldi ozur diledi ben de gelinin tadini bilmek istedim falan demiş gelin hizmeti, gelin izni gormek istedim demiş. Diyor ki ben de dedim ki ilk olarak benim kizim kendi kararlarini kendisi verecek yaşta. Çocuk olsa evlendirmezdim. Ikincisi bu zamana kadar ben kizimdan hizmet beklemedim şimdi sizin beklemenenizi asla kabul etmiyorum. Kizimdan once yemeyinizi kim yapiyordu?senin onune bile kizim mi çay getirmeli? Ucuncusu ayri ev olmazsa ve biz nasil mesafedeysek siz de o mesafede durmazsaniz kizimizi geri gondermiycez. Elalem umrumuzda degil.
Oglanin ailesi tüm şartlari kabul etti ve kiz geri dondu şimdi çok huzurlular MasaAllah. Demem o ki eşin ve ailen sustukca hiçbir şey hallolmuycak.

Gelin arabasına binmelerinin neresi bu kadar skandal anlamadım. Sanki arabaya binmemişler de sizinle gerdeğe girmişler gibi bi haliniz var. Çoğu bölgede böyle bir adet var kimse o anda "şu gelin arabasına binelim de gelin sinir olsun diye binmemiştir adamlar sadece adeti uyguluyor.
Bu kadar basit meselede bile eş ailesini istemeyen birinin kocasının akrabalarını ağırlaması, davar etmesi görüşmek istemesi inandırıcı gelmiyor bana. İstemeyebilirsiniz fakat eş ailesi bunu sorun etmiş demek ki geleneksel aile yapısına göre bu büyük bir sorun.

Eşin pısırık ailesine sesi çıkmayan bi tip senin yanında falan değil. sen de ota çöpe ağlayıp durma sesin çıksın biraz. Kararlarının ve hayatının arkasında dur ağlak ağlak ordan oraya gezinme . Ben bunu istiyorum diyip kapatıcaksın konuları o pısırık kocanı da çek konuş sertçe böyle karşılıklı ağlaşmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…