Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Sessizlik0034

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
111
49
98
Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…

Konuyu sanki yazarken uyuyakalmışsınız gibi olmuş , devamı var da yarıda kesilmiş gibi .
Tabi ben ekşın mekşın , olaylar olaylar beklediğim için de bu hissiyat oluşmuş olabilir

Boşverin takmayın, isteyen istediğini desin, siz kendiniz ve eşiniz için doğru olan , sizi mutlu eden neyse onu yapın.

Çok tatlısınız öncelikle teşekkürler vakit ayırdığınız için
Daha fazlası da var aslında ama yazarken özetledim hem kendimi yazarken zorlamamak hem de sizleri okurken sıkmamak için…

Bu konuşma yapilmadan önce buraya yazip sorsaydiniz bu fikrin bir işe yaramayacagini aksine sizi ve ailenizi daha fazla üzüp karsi tarafi da size karsi daha cok bileyecegini söylerdim.
Bu tarz konusmalar sorun kimler arasinda ise onlarla yapilmali eşinizle birlikte.

Konuşarak evlendik demişsiniz de adamlar da sizin az bucuk neyi yapip neyi yapamayacaginizi bilerek evleniyorlar. Boyle sacma sapan şeyleri konuşmak için ben asla ailemi toplayip getiremezdim, bilmiyorum ailem boyle bir şey duysa gelir miydi nolurdu.
Zorla da olsa adam sizi kendine uyduracagini dusunerek evlenmiş ki hakli gorunuyor.

Bu kadar hassas ve her denileni yaparsanız kalbiniz ömür boyu kırık olur. Kimse bneim ne giydigime karismaz . Bakın bunu söyleyecekti iz. Ben istediğim zaman gelirim aklım var diyeceksiniz. Sizin istediğiniz zaman ve istediğiniz şeyler anında olmak zorunda değil diye. Esinizde sizde bu kadar pısmış durursaniz herkes sizi yontmak ister.

Elbisene karisilmasi hoş değil bence de . Tek de gel git komşular ne der kısmı da hoş değil. Bana kalirsa gelinler eşleri olmadan gitmesin sonra kavga daha çok oluyor .

Fakat gelin arabasına binseler ne olacak ki ? Benimkine de gorumcem geldi vakti zamaninda hemde ayakli kiyametinanin hic sorun olarak gormedim . Ağlanacak ne var Allah aşkına?

Komşularına akrabalarına seni göstermek tanıtmak isteyebilir ilk başlarda bu da kötü birsey değil .

İşin aslı haftada 1 eşin varken git gel bence . Arada akrabalarla olan buluşmalara da katılın. Gerisi bitti gitti.

Elbiseye laf mı ettiler kavga etmeden ben beğendin giydim deyip kestirip atın.

Çok büyük olay değil bunlar kafanı takip üzülme.
Eşine de kızma ve beklentin çok olmasın aile konusunda erkek milleti işte de geç kafanda..ikili olarak iyi anlaşıyorsunuz eşinizle hiç keyfinizi bozma .

Fazla ketum ve kendinizi dolduruyorsunuz.

Benim annem de babamda ağladığımı görse o masayı dağıtırdı.Onlardan önce de ben dağıttırdım.Sessiz kalmayın lütfen nereye gideceğime ne giyeceğime ben karar veririm kaç yaşında kadınım,siz karışmayın diyeceksiniz.Başka da bir açıklamaya gerek yok.Sert ve kararlı olun istemediğiniz bir şeyi yapmak zorunda değilsiniz.Sizin adınıza ben sinirlendim.

Çok hassasınız. Onları kırmamak için çaba gösteriyorsunuz. Fakat hayat bu kadar hassas insanşarı affetmez. Sert olun karşılarında durun. Bırakın sizi secmesinler bırakınlar laf etsinler hatta küssünler. Küssünler de rahat bıraksınlar. Eşinize yansıtmayın tabi bu durumu.

Ailemin gelmesini istemediğimi söylememişim asla istemedim fakat onlar kendileri de gelmekte bir sakınca görmediler ve ailem olmalarına rağmen hala anlamış değilim.

Babam çok üzüldü ve olanlara şok geçirmemiş olacak ki dudağında o günden hemen sonra 2 tane kocaman yara çıktı sordum ortalık karışmasın yuva dağılmasın diye ben konuşup herşeyi söyledikten sonra karışıp konuyu uzatmak istememiş. Keşke biraz beraberken konuştuklarımızı söyleseydiniz dedim ama sanırım alttan almak istediler bu kez.

Düzeltm:* şok geçirmiş olacaktı.

Ağlamak yerine konuşacaksın.
Oğlunuz beni böyle gördü sevdi evlendi.
Biz kendi aramızda anlasmisken sizi ilgilendirmez benim giydiğim, gezdiğim.
Lütfen herkes kendi karısına karışsın cok karışmak istiyorsa ben doydum size afiyet olsun diye kalkacaksın masadan.
Eşine de bu masada sustuğun gibi susmaya devam et kafanı ezerim yoksa senin diyeceksin.
Herkes haddini bilecek.

Yok yapamam öyle diyorsan kalbini teselli et zira daha çok kırılacak.

İşin aslı haftada 1 eşin varken git gel bence . Arada akrabalarla olan buluşmalara da katılın. Gerisi bitti gitti.
Açıklama yapmak istiyorum:Evlendipimden beri eşimle haftada 1 kesinlikle gidiyorum,arada mutlaka akrabalarıyla görüşüyoruz.

Konuştum ama kendimi yapıp yapamayacaklarımı anlatarak artık sözün bittiği yer olurya sessizlik o noktada doldum ağladım derken durup dururken ağlamadım belirtmek isterim.

Kayınpederim istemiş hep beraber görüşmeyi ben karşı çıktım ama nafile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…