Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kocam beni sevmiyor bir boşanma sebebi olabilir ama kayınvalidem beni sevmiyor, boşanmak istiyorum derseniz hakim sizi psikiyatri kliniğine sevk eder.
Bir dünya insanın arayıp da bulamadığı şey bu yahu. Ne güzel size mesafe koymuş. Karışan eden yok, dert mi arıyorsunuz kendinize?
Bakın içinizi rahatlatacak bir örnek vereyim. Gene ilk evliliğim ve ilk kayınvalidem (ilk göz ağrım, iki gözümün çiçeği yani) biz Ege'den Adana'ya tayin olurken ben nakliye kamyonunu karşılamak için önce gittim ve eski eşim de evi kamyona yükletmek için evde kaldı. Adana'ya gittiğim günün sabahı İstanbul'dan bir telefon geldi, abim ölmüş Aynı gün ilk otobüs ile İstanbul'a gidip cenazeye katıldım ve maalesef evimi taşımak zorunda olduğum için aynı gün akşam Adana'ya dönmem gerekiyordu. Cenazeye gelenler için yapılan yemekler vardı. Dedim ki kendi anneme. Falanca annem de bu çorbayı çok severdi, otogara uğramadan ona uğrayıp bi elini öpeyim ve ona da çorba götüreyim, evleri otogara çok yakın. Annem de iyi olur kızım, büyüktür gönlü olur dedi. Gittim.
Hayırdır? dedi bana. Abim, sizlere ömür dedim. Başın sağ olsun, yalnız mı geldin dedi. Durumu anlattım, oğlunun evi yüklemek için Ege'deki evde kaldığını söyledim. Bana ne dedi biliyor musunuz?
"Keşke oğlum gelseydi."
İnsanlık, insanlığı kabul edene yapılır. Ben de bir daha kapısını açmadım zaten. Benim anne dememle, benim evlat olmaya çalışmamla olmuyor, onların evladı değiliz. Bizi de sevmiyorlar işte kabul edin.
Başıniz sağ olsun.. Fakat bana çabanız anlamsız geldi. O zaman ki kayınvalidenizde garip karşılamıştır ve anneniz..

1 günde abinizin vefatını duyuyoraunuz o acıyla oraya gidiyorsunuz o gün dönmeniz gerek🤦‍♀️ ve dönmeden taziye yemeğinden tutup kayınvalideye götürüyorsunuz.. Sizce sorun kayınvalide de mi çozemedim açıkcası..

Abiniz vefat ediyor, diyemediniz mi canı cehenneme eşyaninda , kayinvalidenin de..
Asıl yüreği kavrulan annenizin yanında kalsaydınız belki her şey daha sağlıklı olurdu.

Çok mu boş
Başıniz sağ olsun.. Fakat bana çabanız anlamsız geldi. O zaman ki kayınvalidenizde garip karşılamıştır ve anneniz..

1 günde abinizin vefatını duyuyoraunuz o acıyla oraya gidiyorsunuz o gün dönmeniz gerek🤦‍♀️ ve dönmeden taziye yemeğinden tutup kayınvalideye götürüyorsunuz.. Sizce sorun kayınvalide de mi çozemedim açıkcası..

Abiniz vefat ediyor, diyemediniz mi canı cehenneme eşyaninda , kayinvalidenin de..
Asıl yüreği kavrulan annenizin yanında kalsaydınız belki her şey daha sağlıklı olurdu.

Bu durumda bile keşke oğlum gelseydi diyebilecek bir kaynana sanki hep melekti de o gün öyle yaptı. Ne olduğu aşağı yukarı bellidir zaten, yorum sahibi niye kaynanama yemek götüreyim derdine düştüyse. Çok şaşırıyorum valla bu yorumlara, ne kaynanama anne derim ne annemmiş gibi sahiplenirim ne de kendi annemmiş gibi ilgi alaka göstermesini beklerim. Sanki yollarına gül dökünce bi kıymeti mi oluyor.

1 günde abinizin vefatını duyuyoraunuz o acıyla oraya gidiyorsunuz o gün dönmeniz gerek🤦‍♀️ ve dönmeden taziye yemeğinden tutup kayınvalideye götürüyorsunuz.. Sizce sorun kayınvalide mi çozemedim açıkcası..

Annemin yanında kalamazdım. Annemin yanı diye bir yer yoktu. Annem de cenazeye gelenlerden biriydi. Ne yazık ki hayatın bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Annemin yanında diğer bütün kardeşlerim vardı zaten ve annem de yaşadığı şehre döndü sonrasında. Yani hiçbirimiz abimin olduğu yerde yaşamıyoruz. Benim de yoluna sokmaya çalıştığım bir hayatım vardı, hiç şehirlerarası taşınmak zorunda kaldınız mı? Umarım kalmazsınız, umarım bir nakliye firmasının planlarına göre yaşamanız gerekmez. Neden bu kadar kötücül yaklaştığınızı anlamadım. Zaten döneceğim bir yerdi, yolumun üzeriydi ve otogarda beklemek yerine o eve uğradım. Yani taş attım da kolum yorulmadı. Her şey yine daha sağlıklı. O kadın bana öyle dedi diye hayatımı karartmadım. Ben konuyu açan arkadaşa kayınvalide sevmek istemiyorsa sevmez, bunun bizim iyiliğimizle ilgisi olmadığını gösterecek bir örnek verdim. Seneler önce olmuş bir taşınma, cenaze için şöyle yapsaydın böyle yapsaydın demek de tuhaf değil mi? Kaldı ki ben, ne yapmalıyım diye de sormadım hiç kimseye.

kusura bakmayın ama biraz ego yapıyorsunuz gibi geliyor. yani dertsiz hayatınıza dert ve aksiyon mu arıyorsunuz? Boşanmak için aşırı saçma ve komik bir sebep. Her dakika sizi mi arayacaklar nasıl oldun diye? İnsan çocuğuna karşı her zaman daha önceliklidir normal olarak. Size karşı saygısızlıkları yoksa, eşinizle mutluysanız hayatınıza bakın. Terapiste görünebilirsiniz bu denli ağlıyorsanız.
Düşünsene neden boşanmak istiyorsun diyor hakim,
eşimin ailesi onu merak ettiği kadar beni etmiyor mu diyeceksiniz :D

yazık etmeyin yuvanıza benden size tavsiye.

Çok mu boş

Bu durumda bile keşke oğlum gelseydi diyebilecek bir kaynana sanki hep melekti de o gün öyle yaptı. Ne olduğu aşağı yukarı bellidir zaten, yorum sahibi niye kaynanama yemek götüreyim derdine düştüyse. Çok şaşırıyorum valla bu yorumlara, ne kaynanama anne derim ne annemmiş gibi sahiplenirim ne de kendi annemmiş gibi ilgi alaka göstermesini beklerim. Sanki yollarına gül dökünce bi kıymeti mi oluyor.
Konu neden bana döndü aklım almıyor. Bu olay seneler önce oldu ve ben zaten o kadının oğlunu boşadım. Dediğim gibi, bir derdim var konusu açıp ne yapmalıyım diye sormadım kimseye, konu sahibine fikrimi beyan ettim, yalnız değilsin dedim kendimce.
Hem belki abimden nefret ediyordum da sırf annemin gönlü olsun diye gitmişimdir. Belki annemden de nefret ediyorumdur yanında kalmak istememişimdir. Belki başka aile problemlerim vardır. Altı üstü iyi niyete zaten gideceğim bir yere ekstradan bir kavanoz çorba götürdüm diye linç ediyorsunuz. Hiç mi kötülüğe karşı iyilik yapmadınız? Her ne sebeple olursa olsun, hiç kimseye ben şimdi ne yapmalıyım dememişken eleştiri almam çok garip. Ben ne alaka şimdi değil mi?

Konu neden bana döndü aklım almıyor. Bu olay seneler önce oldu ve ben zaten o kadının oğlunu boşadım. Dediğim gibi, bir derdim var konusu açıp ne yapmalıyım diye sormadım kimseye, konu sahibine fikrimi beyan ettim, yalnız değilsin dedim kendimce.
Hem belki abimden nefret ediyordum da sırf annemin gönlü olsun diye gitmişimdir. Belki annemden de nefret ediyorumdur yanında kalmak istememişimdir. Belki başka aile problemlerim vardır. Altı üstü iyi niyete zaten gideceğim bir yere ekstradan bir kavanoz çorba götürdüm diye linç ediyorsunuz. Hiç mi kötülüğe karşı iyilik yapmadınız? Her ne sebeple olursa olsun, hiç kimseye ben şimdi ne yapmalıyım dememişken eleştiri almam çok garip. Ben ne alaka şimdi değil mi?

Linç falan etmiyoruz hanımefendi. Ben sizi alıntılamadım bile, diğer hanımefendiye yazdım. Buraya yorum yapıyorsunuz, biz de görüp kendi fikirlerimizi beyan edebiliriz yani. Davranışınız bana çok garip geldi yorumumu yaptım.

Bazen derdim yok neyi dert edinsem acaba diye düşünürkene canım kayınvalideciğim beni neden evladın gibi göremedin ? Evladın gibi görseydin herşey daha güzel olabilirdi. Mutlu bir yuvam mutlu bir ben olabilirdi. 🥺 Beni sevmezsen eğer oğlunu boşarım o kimki senin yanında 😤

sizin için anneniz ve kayınvalideniz aynı mı? aynı sevip, her şeyleriyle aynı mı ilgileniyorsunuz? Allah korusun içlerinden birine bir şey olsa aynı mı üzüleceksiniz? istediğiniz kadar annem gibi diyin anneniz "gibi" olamaz. ki ben kvsiyle iyi anlaşan biriyim, ona rağmen böyle düşünüyorum. sürekli sizi arasalar ne olacak ki, kendinizi daha özel mi hissedeceksiniz. ne gerek var yani. hepsini geçtim, bunlara takılacağınıza hastaneden sonra bin otobüse gel diyen, koşa koşa sizi almaya gelmeyen eşinize takılın. kv kpyle değil ama eşinizle bir ömür -boşanmazsanız- aynı evde yaşayacak, hastalıkta birbirinize ihtiyac duyacak, aynı yatağa gireceksiniz.

Sizin aile kültürünüz öyle diye eşinizin ailesi neden sizin kültüre ayak uydurmak zorunda olsun? Siz gelinsiniz eşiniz oğulları kanları canları bir olmayı beklemeyin olmaz. Gerçekten çok gereksiz bir alınma mevzusu sizinki.

Bunun derdine düşen kişi siz olmamalısınız. Eşiniz düşünsün siz ilgilenmeyin. Ayıp yani kp kv ayrım yapıyor denmemeli ,kaç yaşında insansınız.

Öncelikle anneciğinize Allah şifa versin tez vakitte.
Valla ben sizi pek anlamadım, eşinizin ailesi elbette kendi çocuğuna ayrımcılık yapacak, bunu niye dert ettiniz ki? Herkes için dünya bi yana kendi evladı bi yanadır. Ben de bebek bekliyorum şimdi diğer bebeklere karşı da daha duyarlıyım ama kendiminkini gibi desem yalan söylemiş olurum.
Sizin kadın hastalığınıza elbette geçmiş olsun diyip geçecekler kendi içlerinde günlerce düşünmelerini beklemeyin. Siz onların evladı değil gelinisiniz. Ben bazen kayınvalidemin şu şekilde ayrımcılık yaptığını düşünürüm: mesela bir hafta ziyarete gidelim ister ki çoğu vakti onunla geçirelim. İyi de benim de yolumu gözleyen anam babam var. Hatta sabah annemlere kahvaltıya gideceğiz dediğimde bile erkenden kalkıp kahvaltı hazırlar 😂 ben sallamıyorum onun değil benim ne istediğim önemli, o yüzden o öyle istedi diye planımı bozamam veya bana veya eşime müdahil olmasına izin vermeyiz. Ama sizin gibi beni çocuklarıyla bir tutsun beklentisi aklımın ucundan geçmez

tüplerimin işlevlerini yitirdiği tuba kanserine yakalanma olasılıgım oldugu ve tüplerimin alınıp zor şartlarda çocuk sahibi olacagım söylendiğinde sizce bilmeleri gerekmiyor mu?
Bence çok gerekmiyor tüplerimden ameliyat oldum ben, sonra tüp bebek yaptırdım 4 kere, ikisini söyledik keşke onu da söylemeseydik

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Ee sonuçta el kızı olarak görenler var ne yazikki benimde eşimi sinek issirsa geçmiş olsuna gelirler bende doğum yaptım sezeryanla sen sanki doğum mu yaptın dediler 😅 amaaan kimseden bir beklentim yok herkes kendi evinde sağolsun umrumda bile değil açıkçası

Ben kayinvalidemi severim o da beni sever, aramiz iyi, sık sık telefonla gorusuruz. Ama annemin tirnagi olamaz, eminim onun icin de ben cocuklarinin tirnagi olamam. Yani hayatima 20li yaslarda girmis sevdigim bir abla gibi benim icin, esim olmadigi anda hayatimda onlar da olmayacak. Bana beklentiniz yersiz gibi geldi.

Bence siz ailenizden yeterli ilgiyi görmemissiniz es ailesinde ariyorsunuz o ilgiyi.Ilgi kotanizi kendi aileniz doldursa böyle bir beklentiye girmezsiniz.Biz pek görüsmüyoruz geçenlerde migrenden acillik oldum serum yedim esim story atmıs hemen sormus ne oldu neyi var diye cevap vermis o da o kadar.Bana gecmis olsun diye gelen olmadi mesela sadece gecmis olsun mesaji o kadar hic de takılmadim neticede kendi annem değil sormus cevabini alip gecmis kendi ailem gelip sordu ilgilendi bu yetti yani

tam öyle değilde birikmişlikler desek daha dogru olurdu. yapılan saygısızlıklar vs. ama anlasılan her kayınvalide gelini ve gelininin ailesiyle bi kıskanclık pozisyonuna mutlaka giriyor.ve geline her fırsatta sen el kızısın olayı hissettiriliyor.
Siz kayınvalidenizle annenizi bir tutabilir misiniz? Bu annenize büyük haksızlık olur bence. E siz de ona kendini el gibi hissettirin niye anneniz gibi hissettireceksiniz ki zaten

Öncelikle anneciğinize Allah şifa versin tez vakitte.
Valla ben sizi pek anlamadım, eşinizin ailesi elbette kendi çocuğuna ayrımcılık yapacak, bunu niye dert ettiniz ki? Herkes için dünya bi yana kendi evladı bi yanadır. Ben de bebek bekliyorum şimdi diğer bebeklere karşı da daha duyarlıyım ama kendiminkini gibi desem yalan söylemiş olurum.
Sizin kadın hastalığınıza elbette geçmiş olsun diyip geçecekler kendi içlerinde günlerce düşünmelerini beklemeyin. Siz onların evladı değil gelinisiniz. Ben bazen kayınvalidemin şu şekilde ayrımcılık yaptığını düşünürüm: mesela bir hafta ziyarete gidelim ister ki çoğu vakti onunla geçirelim. İyi de benim de yolumu gözleyen anam babam var. Hatta sabah annemlere kahvaltıya gideceğiz dediğimde bile erkenden kalkıp kahvaltı hazırlar 😂 ben sallamıyorum onun değil benim ne istediğim önemli, o yüzden o öyle istedi diye planımı bozamam veya bana veya eşime müdahil olmasına izin vermeyiz. Ama sizin gibi beni çocuklarıyla bir tutsun beklentisi aklımın ucundan geçmez
aslında anlatmak istediğim buydu. Sizin örneklediğiniz şeyleri ben hep yaşıyorum.hep benim oğlum bana gelsin hep ben ben ben.anlatmak istediğim benimde ailem yokmu? bende insan değilmiyim. niye düşüncesizlik yapılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back