Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy çok bunalticisiniz ya.
Herkes sizin sulaleniz gibi olmak zorunda değil, siz yapiyorsunuz diye dunyanin en doğru hareketleri sizinkiler degil. Herkesin ayri ayri bir karakteri, kulturu var evlendiniz diye butun sulale size uymak zorunda değil.

516262 sene sonra hayatiniza eşiniz vesilesiyle giren insanlari da ailenizle bir tutmayin bir zahmet, kimse de kimseyi öz cocugu yerine koyamaz. Bana siz sınır bilmiyor gorundunuz daha çok. Ailem dediginize gore kendi aileniz varmiş, kendi aileniz ilgilensin sizinle neye yetmiyor.
sonra bu tipler dırdırcı hep negatif mızmız tipler oluyor eşinin ve herkesin gözünde

ileri derece alıngansınız dimi konu sahibi H hukukolog
zor oluyor sizin gibi insanlar

şaka gibi ama bu sebepten boşanan tanıdığım var, ne yiyip içiyorsunuz bu kafalara gelmek için çok merak ediyorum? doğurmadığı, altını alıp, hasta yatağında başını beklemediği 25-30 yıl sonra tanıştığı birini nasıl evladı yerine koysun insan?

her şey o kadar abartmışsınız ki anlatamam anneniz ameliyattayken watsap mesajlarını mı okudunuz tutup, gözünüz bunu mu gördü gerçekten? bende bu durumda açık arayan bir tip olduğunuzu düşündüm mesela. bir araya geldiğinizde sürekli bu insanları gözetleyip bana yan baktı, kaşını kaldırdı diye şikayetlenenlerden hani.. sakin olun dünya sizin etrafınızda dönmüyor, ben ben diyen o kibrinizi bir tarafa bırakın. kimse sizin istediğiniz gibi davranmak, her an her hareketinde sizin nasıl tepki vereceğinizi düşünmek zorunda değil.

Bence siz ailenizden yeterli ilgiyi görmemissiniz es ailesinde ariyorsunuz o ilgiyi.Ilgi kotanizi kendi aileniz doldursa böyle bir beklentiye girmezsiniz.Biz pek görüsmüyoruz geçenlerde migrenden acillik oldum serum yedim esim story atmıs hemen sormus ne oldu neyi var diye cevap vermis o da o kadar.Bana gecmis olsun diye gelen olmadi mesela sadece gecmis olsun mesaji o kadar hic de takılmadim neticede kendi annem değil sormus cevabini alip gecmis kendi ailem gelip sordu ilgilendi bu yetti yani
tam aksine ailemde el bebek gül bebek büyüdüm. yani bana tuhaf geliyor ama iyiki buraya yazmısım.iyi geldi.peki bencillik yapmaları normalmi? yani düşünsenize bayramın 3. günü ailenize gtmek için kalkıyorsunuz kv nereye diyor.yahu bu gelinin de bi ailesi yokmu?

aslında anlatmak istediğim buydu. Sizin örneklediğiniz şeyleri ben hep yaşıyorum.hep benim oğlum bana gelsin hep ben ben ben.anlatmak istediğim benimde ailem yokmu? bende insan değilmiyim. niye düşüncesizlik yapılıyor.
Her anne kendi evladı gelsin ister orda sınırı siz ve eşiniz çizeceksiniz. Mesela biz o gün kahvaltı sofrasına bakmadık bile ‘e biz kahvaltıya gideceğimizi söylemiştik sen unuttun galiba, neyse siz afiyetle yiyin, hadi Allahaısmarladık’ diyip çıktık gittik.
Siz hastane çıkışında da tepkinizi o anda gösterip çıngar çıkaracaktınız, yutup içinize atarsanız dolup taşarsınız

tam aksine ailemde el bebek gül bebek büyüdüm. yani bana tuhaf geliyor ama iyiki buraya yazmısım.iyi geldi.peki bencillik yapmaları normalmi? yani düşünsenize bayramın 3. günü ailenize gtmek için kalkıyorsunuz kv nereye diyor.yahu bu gelinin de bi ailesi yokmu?
Tatlı tatlı cevap verin aaa kocam bilmem nerden çıktı da ben ağaç kavuğundan mı çıktım ehi ehi ilahi kaynanacım deyin

şaka gibi ama bu sebepten boşanan tanıdığım var, ne yiyip içiyorsunuz bu kafalara gelmek için çok merak ediyorum? doğurmadığı, altını alıp, hasta yatağında başını beklemediği 25-30 yıl sonra tanıştığı birini nasıl evladı yerine koysun insan?

her şey o kadar abartmışsınız ki anlatamam anneniz ameliyattayken watsap mesajlarını mı okudunuz tutup, gözünüz bunu mu gördü gerçekten? bende bu durumda açık arayan bir tip olduğunuzu düşündüm mesela. bir araya geldiğinizde sürekli bu insanları gözetleyip bana yan baktı, kaşını kaldırdı diye şikayetlenenlerden hani.. sakin olun dünya sizin etrafınızda dönmüyor, ben ben diyen o kibrinizi bir tarafa bırakın. kimse sizin istediğiniz gibi davranmak, her an her hareketinde sizin nasıl tepki vereceğinizi düşünmek zorunda değil.
ben ben ben demiyorum aslında onlar diyor.onların çocougu onların hastalıgı onların hayatı...hep onların derdi vardır mesela. ben sadece bundan bunaldım.bende varım diyorum.kusura bakmayında insanda düşünerek hareket eder. bi sınavı kazanamadın diye yüzüne bnm oglum kıcıyla kazanır diyen birine ki bu bir örnek çok olumlu düşünemedim.kibir konusunda çok şey var anlatılacak ama zaten benim merak ettiğim kafamın dağıldığı bu konunun ne kadar önemli olduguydu. zira sizlerle aramda duygusal bir bağ yok.dolayısıyla duygusal hareket edip ona göre yön vermezsiniz diye düşündüm.Anlaşılan herkes kv ile benzer sorunları yaşıyor.

ben ben ben demiyorum aslında onlar diyor.onların çocougu onların hastalıgı onların hayatı...hep onların derdi vardır mesela. ben sadece bundan bunaldım.bende varım diyorum.kusura bakmayında insanda düşünerek hareket eder. bi sınavı kazanamadın diye yüzüne bnm oglum kıcıyla kazanır diyen birine ki bu bir örnek çok olumlu düşünemedim.kibir konusunda çok şey var anlatılacak ama zaten benim merak ettiğim kafamın dağıldığı bu konunun ne kadar önemli olduguydu. zira sizlerle aramda duygusal bir bağ yok.dolayısıyla duygusal hareket edip ona göre yön vermezsiniz diye düşündüm.Anlaşılan herkes kv ile benzer sorunları yaşıyor.
bakın anlattığınız konu farklı, yorumlara yazdıklarınız farklı. kvniz haklı demiyoruz, siz çok kafaya takıyor ve ilgi bekliyorsunuz diyoruz. o zaman şöyle diyeyim, eşinizde suç bulmamak için kıvranıyorsunuz fakat size böyle diyen kvye eşiniz ne tepki verdi? hadi kv konuşuyor, eşiniz neden konuşturuyor bu şekilde annesini?

bu kadar kafanıza takmayın onları. onların hayatı, onların derdi. siz onların dertleri ile ilgilenseniz de sizin derdinizle dertlenmiyorlar ilgilenmesenizde boşverin o zaman. bence cevap vermekle alakalı sorununuz biraz cevap verseniz böyle içinizde büyütmezsiniz. eltinin ailesine bayram ziyareti konusu mesela laf mı edildi ne münasebet ziyaret edeceğim diyin, eltim benim aileme gidiyor mu diyin. kendi kendinizi de eşinizin başının etini de yemeyin.

başka sorunlarınız yoksa başta anlattıklarınız boşanma sebebi değil diye düşünüyorum.

Belki bir yastan sonra ailelerden beklenti içinde olmamak lazım.
Ben boşandım tek başınaydim başka bı sehirde inanın öz annem ve ablam aramadilar beni.
Geçtim ki eş ailesi.
Evet kendi çocuklarına düşkün olabilirler ama sizi el olarak görüyorlar demek ki.
Bundan sonra sizde ona göre tavır alırsınız.
Sizden bir şey bekledikleri zaman yapamayacağınizi söylersiniz.

Ben derim ki dikkatinizi odak noktanizi başka şeylere çevirin.
Arkadaş çevreniz kendi aileniz gibi.
Esinizde sizi anliyorsa sürekli bu konuları açıp canınızı sıkmayın.
Bu insanlarda böyleymiş deyip geçin.

Bi de böyle durumlarda önceden planınız belli olsun veeee en önemlisi eşiniz bunu ailesine deklare etsin. Örneğin bayramın iki günü kalıp üçüncü gün sizin ailenize mi gececeksiniz? Eşiniz en başta anasına babasına diyecek ki, salı çarşamba burdayız, perşembe sabahı kahvaltıdan sonra çıkacağız. Nokta. Mesela benim doğuma sadece annem gelecek, eşim de bunu kendi ailesine bildirecek. Bitmiştir.

Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi.
Bu cümle bile ailesinden göbek bağını kopartamadığını gösteriyor. Tamam canım ailemle görüşmezsin o zaman diyeceği yere hemen bizden vaz mı geçiyorsun demiş.

bu kadar kafanıza takmayın onları. onların hayatı, onların derdi. siz onların dertleri ile ilgilenseniz de sizin derdinizle dertlenmiyorlar ilgilenmesenizde boşverin o zaman. bence cevap vermekle alakalı sorununuz biraz cevap verseniz böyle içinizde büyütmezsiniz. eltinin ailesine bayram ziyareti konusu mesela laf mı edildi ne münasebet ziyaret edeceğim diyin, eltim benim aileme gidiyor mu diyin. kendi kendinizi de eşinizin başının etini de yemeyin.

başka sorunlarınız yoksa başta anlattıklarınız boşanma sebebi değil diye düşünüyorum.
yaptım kızılca kıyamet koptu bayramda. ama yorumlardan anladıgım mesele eşimden de kaynaklanıyor.mesela ogun gıtmeyecegız diyemiyor.içeriye gelmiş pısmıs oturuyor.

İnsanlar kendi öz evlatları arasında bile ayrımcılık yapabiliyor ama bence siz aşırı duygusal yaklaşıp gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. Size bir zararları yokmuş kötülükte yapmıyorlarmış bırakın arada biraz da mesafe kalsın. Eşinize bakın siz ailesini boşverin. Burada ne konular var eş ailesi temalı,açın onları okuyun halinize şükredersiniz bence…

Bi de böyle durumlarda önceden planınız belli olsun veeee en önemlisi eşiniz bunu ailesine deklare etsin. Örneğin bayramın iki günü kalıp üçüncü gün sizin ailenize mi gececeksiniz? Eşiniz en başta anasına babasına diyecek ki, salı çarşamba burdayız, perşembe sabahı kahvaltıdan sonra çıkacağız. Nokta. Mesela benim doğuma sadece annem gelecek, eşim de bunu kendi ailesine bildirecek. Bitmiştir.
benim kayınvalidem asırı ısrarcı ve cok takıntılı biri.otomatıge takmıs gibi birşeyi otuz kere söyler.bi yere gitmenizi mi istedi. arka arkaya gidin gidin gidin gidin.yani insan lanet olsun tek cenesını kapasında ben gideyim yada yapayım diyor.bu dedıklerınızzı mesela yaptık.ama bile bile aynı davranısı yapıyor. ev tasıyacagım zaman tutturdu eltilerinde gelsin.bin kere falan söyledi.içime atıyorum sonrada patlıyorum. artık öyle bir patkadımki.gelsin dediği kadının teki 8 aylık gebeydi yani.

İnsanlar kendi öz evlatları arasında bile ayrımcılık yapabiliyor ama bence siz aşırı duygusal yaklaşıp gereksiz alınganlık yapıyorsunuz. Size bir zararları yokmuş kötülükte yapmıyorlarmış bırakın arada biraz da mesafe kalsın. Eşinize bakın siz ailesini boşverin. Burada ne konular var eş ailesi temalı,açın onları okuyun halinize şükredersiniz bence…
yok dün bir hanımefendininkini okudum şükrettim zaten.kayınvalidesi habersiz evine giriyormuş yatakodasına geceliklerine kadar girmiş kadın. haliyle şükrettim.keşke kayınvalideler böyle olmasa.bıraksalarda gencken evliliğimizin tadını çıkarsak.

yok dün bir hanımefendininkini okudum şükrettim zaten.kayınvalidesi habersiz evine giriyormuş yatakodasına geceliklerine kadar girmiş kadın. haliyle şükrettim.keşke kayınvalideler böyle olmasa.bıraksalarda gencken evliliğimizin tadını çıkarsak.
Çoğu zamanında kendi kayınvalidesinden çektiği için acısını gelininden çıkartmak isteyen kafada insanlar ne yazık ki…

benim kayınvalidem asırı ısrarcı ve cok takıntılı biri.otomatıge takmıs gibi birşeyi otuz kere söyler.bi yere gitmenizi mi istedi. arka arkaya gidin gidin gidin gidin.yani insan lanet olsun tek cenesını kapasında ben gideyim yada yapayım diyor.bu dedıklerınızzı mesela yaptık.ama bile bile aynı davranısı yapıyor. ev tasıyacagım zaman tutturdu eltilerinde gelsin.bin kere falan söyledi.içime atıyorum sonrada patlıyorum. artık öyle bir patkadımki.gelsin dediği kadının teki 8 aylık gebeydi yani.
İşte o 100 kere söyledi diye siz tamam derseniz o başka durumlarda da yüz kere söyler, ya eşiniz söyleyecek en baştan ya da siz ben ev taşınırken kimin geleceğini söyledim. Nokta. Diyip telefonu elinize alıp takılacaksınız onun söylediği hiçbir şeyi duymadan. Veya tuvalete gideceksiniz. Veya bi arkadaşınızı arayacaksınız.

Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim.
Allahaşkına ne alaka. Ne yapacak eşin, karıma samimi davranın ayrım yapmayın beni kayırmayın mı diyecek… bu kadar olmasa da kv de eşimi benden üstün tuttuğunu hissettirir. Halbuki benim annemle babam eşimi tutarlar. Bu görgü ve kültür meselesi. Öyle yapıyorlarsa sen de onlara telefon etme ve sık gitme. Ben kv ayda yılda bir ya ararım ya aramam, çünkü o da beni aramaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back