Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yanlıs anlasıldı sanırım. eşim babamın kızması ve benimde büyük tepkim üzerine geldi ve beni alıp eve döndük.ama inanırmısınız tepki göstermesek gelmeyecekti. ilk o da bin gel dedi.sadece hastanede yatma sürecinde yanımda olamadı.
Bunu şimdi okudum.
Asıl sorun eşinizle bence, bu gibi şeyler varsa asıl öfkeniz eşinize gerisi bahane, taşıran son damla gibi

Evlat ayrımı deyince ben de kendi çocukları arasında sandım. Hayırdır siz ne zaman evlatları oldunuz? Millet kocasına yapılan ayrımcılıktan, kendine yapılana level atlamış.

Ne şanslısınız çok iyi bir aileniz var, hep yanınızda arkanızdalar. Eşinize de çok iyi davranıyorlarmış hastayken ilgilenmişler yemeğini falan ayrı yapmışlar. İyi güzel de eşiniz çocuk mu başının çaresine bakamıyor? Annesi hacı hoca demiş, babanız alıp psikiyatriste götürmüş. Kendi niye gidip bir doktor bulmamış?

Ailenizin yaptığı da bana abartı geldi. Evlenmiş ev kurmuş insanlara böyle çocuk muamelesi yapmak ne kadar doğru? Herkes evinde geçirsin hastalığını, herkesin karısı kocası var. Bana eşinizin ailesi fazla hatalı görünmedi. Herkesin kendi çocuğu önceliktir. Kendi annenizin babanızın yaptıklarını davranışlarını nasıl başkalarından bekleyebiliyorsunuz? Kadın hastalığınızdan onlara ne, kanser olabilirmiş çocuğunuz olmayabilirmiş... Bunlar mahrem konular, eşiniz bile gidip ailesine söylememeli ama siz kendiniz ilan etmişsiniz. Çocuğunuz olmama ihtimali kocanızı ilgilendirir onları değil. Bu sefer gelip çocuğu olmuyormuş boşan mı desinler?

Annenize çok geçmiş olsun ama atladığınız bir konu var. Kemoterapi tedavisi görenlerin bırak eve misafir gelmesini bulunduğu odaya bile girilmez. Dayım babam kardeşim hepsi kemoterapi gördü ve doktorun ilk söylediği; yabancılarla temas yok, ev halkı eve gelince derhal el dezenfekte olup sokak kıyafetleri çıkarılacak. Hasta devamlı maske takacak. Bağışıklık sıfırlanıyor ve en basit mikroba virüse karşı zayıf oluyor bünyeleri.

Onlar umursamazlıktan gelmemişler ama iyi yapmışlar. Ama telefon edip geçmiş olsun dememek tam bir kabalık orada haklısınız. Ayrıca anne sizin anneniz niye eşinizin tüm sülalesi whatsapp grubunda sizinle ilgili konuşsun, o an siz niye grup konuşmalarına dahil oldunuz, ben söyleyeyim herkes sizin durumunuzla ilgilensin istediniz.

Kendiniz yetmiyor kocanızı da darlıyorsunuz anan bunu yapmadı baban şunu demedi diye. Ne saçma bu kadar beklenti içinde olmak, ne alaka ne münasebet? Ben her işlerine koşuyorum, koşmayın bundan sonra. Her hastalıkta her sorunda ben yanlarındayım... olmayın. Sizin durum herkes beni sevsin herkes benimle ilgilensin, beni düşünsün olayı.

Eşiniz sizi zorlamıyormuş annemdir babamdır yapacaksın gideceksin... diye. Yapacağınız şu; herkes evini yolunu bilecek, özel önemli günler dışında evlerine gidilmeyecek, sizi hastalığınızda aramıyorlarsa siz de aramayacaksınız sormayacaksınız. Eşimize de bir adım onlar bir adım ben diyeceksiniz.

Son olarak eşim bana, 1 ay hastanede yatmışım zor nefes alıyorum, bu durumda bin gel derse binip o eve gitmem. Kendisine de gel beni al demem. İletişimi de keserim çünkü bu benim için büyük bir işaret, oturur evliliğimi tekrar düşünürdüm.

Sizin ebeveynleriniz değil ki onlar. Nasıl kendi çocuklarıymış gibi davranmalarını bekliyorsunuz anlamadım. Davranışlarında bir anormallik yok. Anormal davranan sizsiniz. Bunun için insan huzurunu bozmaz.

Evlat ayrımı deyince ben de kendi çocukları arasında sandım. Hayırdır siz ne zaman evlatları oldunuz? Millet kocasına yapılan ayrımcılıktan, kendine yapılana level atlamış.

Ne şanslısınız çok iyi bir aileniz var, hep yanınızda arkanızdalar. Eşinize de çok iyi davranıyorlarmış hastayken ilgilenmişler yemeğini falan ayrı yapmışlar. İyi güzel de eşiniz çocuk mu başının çaresine bakamıyor? Annesi hacı hoca demiş, babanız alıp psikiyatriste götürmüş. Kendi niye gidip bir doktor bulmamış?

Ailenizin yaptığı da bana abartı geldi. Evlenmiş ev kurmuş insanlara böyle çocuk muamelesi yapmak ne kadar doğru? Herkes evinde geçirsin hastalığını, herkesin karısı kocası var. Bana eşinizin ailesi fazla hatalı görünmedi. Herkesin kendi çocuğu önceliktir. Kendi annenizin babanızın yaptıklarını davranışlarını nasıl başkalarından bekleyebiliyorsunuz? Kadın hastalığınızdan onlara ne, kanser olabilirmiş çocuğunuz olmayabilirmiş... Bunlar mahrem konular, eşiniz bile gidip ailesine söylememeli ama siz kendiniz ilan etmişsiniz. Çocuğunuz olmama ihtimali kocanızı ilgilendirir onları değil. Bu sefer gelip çocuğu olmuyormuş boşan mı desinler?

Annenize çok geçmiş olsun ama atladığınız bir konu var. Kemoterapi tedavisi görenlerin bırak eve misafir gelmesini bulunduğu odaya bile girilmez. Dayım babam kardeşim hepsi kemoterapi gördü ve doktorun ilk söylediği; yabancılarla temas yok, ev halkı eve gelince derhal el dezenfekte olup sokak kıyafetleri çıkarılacak. Hasta devamlı maske takacak. Bağışıklık sıfırlanıyor ve en basit mikroba virüse karşı zayıf oluyor bünyeleri.

Onlar umursamazlıktan gelmemişler ama iyi yapmışlar. Ama telefon edip geçmiş olsun dememek tam bir kabalık orada haklısınız. Ayrıca anne sizin anneniz niye eşinizin tüm sülalesi whatsapp grubunda sizinle ilgili konuşsun, o an siz niye grup konuşmalarına dahil oldunuz, ben söyleyeyim herkes sizin durumunuzla ilgilensin istediniz.

Kendiniz yetmiyor kocanızı da darlıyorsunuz anan bunu yapmadı baban şunu demedi diye. Ne saçma bu kadar beklenti içinde olmak, ne alaka ne münasebet? Ben her işlerine koşuyorum, koşmayın bundan sonra. Her hastalıkta her sorunda ben yanlarındayım... olmayın. Sizin durum herkes beni sevsin herkes benimle ilgilensin, beni düşünsün olayı.

Eşiniz sizi zorlamıyormuş annemdir babamdır yapacaksın gideceksin... diye. Yapacağınız şu; herkes evini yolunu bilecek, özel önemli günler dışında evlerine gidilmeyecek, sizi hastalığınızda aramıyorlarsa siz de aramayacaksınız sormayacaksınız. Eşimize de bir adım onlar bir adım ben diyeceksiniz.

Son olarak eşim bana, 1 ay hastanede yatmışım zor nefes alıyorum, bu durumda bin gel derse binip o eve gitmem. Kendisine de gel beni al demem. İletişimi de keserim çünkü bu benim için büyük bir işaret, oturur evliliğimi tekrar düşünürdüm.
bana yazdıgınız bikaç şey çok saçma geldi.babanız niye psikiyatrise götürüyor kocaman adam demişsiniz.Bunalım geçiren bir birey sağlıklı düşünüp aaa ben bunalım geçiriyorum hadi psikiyatrise gideyim der mi? ikincisi biz ameliyathane önünde bekliyoruz kardesım aglıyor ben aglıyorum wp dan hahahhihiii espriler sizce bu normal mi? gelininizin annesi can cekisiyor.siz gelininizin ep grubunda oldugunu biliyorsunuz ve aile boyu hahahhhi yapıyorsunuz.kendimle ilgili konusulmasını beklemedim ancak bir cenazede gülmek ne kadar ayıpsa buda onun gibi bişey.aslında beni önemseyin diye yaptıgım bir durum yok. diğer taraftan annemin kemoterapisi bitip normal hayata dönüp artık insan içine çıkmaya basladıgında insan gelip geçmiş olsun demezmi.çocuk konusunda da elbette bilecekler. bu ciddi bir mesele. asıl bilinmemesi saçma geliyor bana. sonucta eşimin anne babası.doğacak birey olsa torunları olacak.yani bazı seyler bana cok garip geliyor gercekten.ya ben cok geleneksel yetişmişim ya da dünya değişiyor.

bana yazdıgınız bikaç şey çok saçma geldi.babanız niye psikiyatrise götürüyor kocaman adam demişsiniz.Bunalım geçiren bir birey sağlıklı düşünüp aaa ben bunalım geçiriyorum hadi psikiyatrise gideyim der mi? ikincisi biz ameliyathane önünde bekliyoruz kardesım aglıyor ben aglıyorum wp dan hahahhihiii espriler sizce bu normal mi? gelininizin annesi can cekisiyor.siz gelininizin ep grubunda oldugunu biliyorsunuz ve aile boyu hahahhhi yapıyorsunuz.kendimle ilgili konusulmasını beklemedim ancak bir cenazede gülmek ne kadar ayıpsa buda onun gibi bişey.aslında beni önemseyin diye yaptıgım bir durum yok. diğer taraftan annemin kemoterapisi bitip normal hayata dönüp artık insan içine çıkmaya basladıgında insan gelip geçmiş olsun demezmi.çocuk konusunda da elbette bilecekler. bu ciddi bir mesele. asıl bilinmemesi saçma geliyor bana. sonucta eşimin anne babası.doğacak birey olsa torunları olacak.yani bazı seyler bana cok garip geliyor gercekten.ya ben cok geleneksel yetişmişim ya da dünya değişiyor.
Valla ben yorumumda yazdığım üç kişiyi de kanserden kaybettim, kardeşim 30 yaşındaydı. Hiçbirinin ameliyatında kemoterapisinde, can çekiştikleri anlarda falan telefonla whatsapp gruplarında değildim. Kim ne yazmış kim gülmüş kim ağlamış oturup okumadım. Yaptığım tek şey annemin elini tutup bildiğim bütün duaları etmekti. Hiçbirinin bırak ameliyatını vefatını falan taziyeye gelip gidene bile bakmadım. Gelen kendi isteğiyle gelsin benim veya annemin isteğiyle zorlamasıyla değil. Bana ne millet ne konuşuyor neye gülüyor, herkesin bir hayatı var.

Siz niye götürmediniz eşinizi psikiyatriste, babanız olmasa tedavi olamayacaktı yani. Annenize geçmiş olsun dememelerine haklısınız ayıp etmişler dedim.

Çocuğu eşinizin anne babasına mı doğuracaksınız? Başka çocukları da var, hepsinin mi çocuğu olmuyor? Torunsa dertleri vardır illa diğer çocuklarından torunları. Ben de size şaşıyorum hangi kadın en mahrem en özel durumunu gider eşinin ailesine söyler? Onlar mı karar verecek evliliğinizin devamına veya bitmesine. Onlar sizin değil eşinizin anne babası, herkesin çocuğu kendine kıymetlidir. Bugün boşansanız ömür boyu görmeyeceğiniz insanlar bunlar. Hastaneden çıkınca, eşiniz bin gel deyince babanız kızmış haklı olarak. Demek istediğimiz bu, kimsenin çocuğu kendi çocuğundan kıymetli olamaz.

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Beklentiniz çok büyük

Elbette öyle ama ne bileyim mesela annem kanser nedeniyle ameliyat oldu. herkes farklı şehirde.bizde hastanede ameliyatın bitmesini bekliyoruz.ameliyat 5 saat sürdü.kardesimle ben kötüyüz ağlıyoruz falan.herkesin eltilerin kayınların kv kp falan olduğu bi whatsapp grubu var. bunlar annemin ameliyatta olduğunu bildiği halde orada gülmeli muhabbet çevirdiler.en son ben sinirlenip çıktım.insanın biraz saygısı olur. sonra annem istanbulda kemoterapi görürken telefonda yok sen git oğlan nabcak vs demeler. kendi torunlarının uyduruk bir bademcik ameliyatı oldu ortalığı velveleye verdiler. insanın böyle zoruna gidiyor.bu bencilllik değilde nedir. bunalıyorum.
Sizi çok iyi anlıyorum...benimde eşimin başı ağrısa hem görümce hem kv defalarca kez arar noldu noldu iyimisin diye 40 defa sorarlar.Hatta bi keresnde kv eşime nasıl masaj yapacağımı göstermişti..Öyle değil böyle yapcan diyerek...Ama ben hasta olsam sanki bana lütfediyor gibi davranırlar.

Kocanızın annesi niye size annelik yapsın? Kendi kendinizi dert sahibi yapmışsınız durduk yere, yeterli olgunluğa erimeyen evlenmemeli ne bu böyle şeyden boşanma mı olurmuş

Siz iyimisiniz?eşinizle anlaşamazsınız, ilgisizdir vs anlarım da yani şu yukarıda saydıklarınız boşanmak için o kadar sacma sebepler ki.siz kayınvalide ile mi evlendiniz ki ilgi,sevgi,şefkat bekliyorsunuz?koca yetiskin insanlarsiniz.paranızı kazanın, yiyin,için,gezin.insanlardan beklentiye girmezseniz mutlu olursunuz.

yanlıs anlasıldı sanırım. eşim babamın kızması ve benimde büyük tepkim üzerine geldi ve beni alıp eve döndük.ama inanırmısınız tepki göstermesek gelmeyecekti. ilk o da bin gel dedi.sadece hastanede yatma sürecinde yanımda olamadı.
Ama siz öyle anlatıyorsunuz ki sorun sadece eş ailesinde.

Böyle bir olay yaşayıp kaynana şöyle dedi demem, eşim nasıl bir düşüncesiz derim.

Üşenmedim diğer mesajlarınızı da okudum.annenizle ilgili konuda haklisiniz.gecmis olsun dememeleri kabalık ama yazınıza da bakınca eşinizle ilgili bir şikayet göremiyorum.sanki kayınvalide ile evli gibi hep ondan bahsediyorsunuz.gelmedi,gitmedi,aramadı vs..yahu siz kocanızı seviyormusunuz?cevap evet ise gerisi boş. Şimdi bende bir dünya şey anlatırım ama banane kendi ailemin ve eşimin ailesinden.biz anlaşıyorsak gerisi gerçekten boş.insanlardan birşeyler istemeyi bırakın.olduklari gibi kabul edin.inanin daha mutlu olacaksınız.cok mu boş kaldınız da meşguliyet arıyorsunuz diyeceğim, avukatmışsınız.calismiyor musunuz?nasıl bunlara vaktiniz var anlamıyorum.
Bunları geçin, eşinizle sorunlarınız varsa onları anlatin

Oğluyla bir olamazsınız ki , en fazla oğlundan dolayı değer verir size bu yani.
Vermezse de yuvamı dağıtacağım falan biraz saçma olmuş.
Elsiniz, onlar da bize el.
Eşimden olmasa sokakta görsem selam vermeye tenezzül ermeyeceğim insanlar.
Ben kayınvalidenin kızı olamam o da benim annem olamaz. Olaya böyle bakarsanız boşuna parlamamis olursunuz.

onlar sizin değil eşinizin annesi babasi.
sizide kendi öz çocukları gibi saymaları istediğiniz çok gereksiz bence.
benim kaynanam da yapar aynı şeyi e normal kendi öz cocuğu icin tabiki daha çok endişelenecek.

Ay zorla ilgi bekleyen ve benle ilgilenin diye aglayip sizlayan gelinde ilk kez goruyorum 😂 cok komiksiniz ya o onlarin oglu siz degilsiniz tabiki onunla daha cok ilgilenip onu daha cok merak edicekler hastasiniz diye her gun aramalarimi gerekiyodu yazik esinizde sizi normal bir insan zannedip bizden vazgecm falan diyor :)

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Siz kendi ailenize odaklanın öncelikle eşiniz sizin ile yetrince ilgili ise ailesi öte dursun mesafe candır muhtemelen henüz çocuğunuz yok diye sizi aileden bile saymıyor olabilirler dayanakları her neyse siz takılmayın uzak dursunlar sizden siz bunun için eşinizi darlamayin size ilgi göstermesi gereken kişi esiniz buna odaklanın manevi desteği eşinizden isteyin ailesine de cok verici olmayın nasıl davranıyorlar ise öyle muamele edin sizde aramayın sormayın ilgilenmeyi ama bu konuda eşinizi darlamayin anneniz için uzuldum Allah acil sifa versin

Bu kadar önemsemenize gerek var mı sizce eş ailesini? Eşiniz çok haklı bir serzenişte bulunmuş. Bunun için mi dağıtalım yuvamızı diye. Sormuyorlarsa sormasınlar. Aynı umursamazlığı sizde onlara gösterin olsun bitsin.

Şaka mı bu ? Bu insanlar sizin öz anneniz babanız mi ki ayrimcilik yapsin? Ben de sandin kardesler arasinda ayrim yapiyorlar. Akil tutulmasi gercekten bir de bunun icin ayrilacak misiniz
o zaman sizin oralarda sen ölürsen yenisini alırım nolacak demek veya kanser olmuş bir anneyi falan umursamamak normal.avrupada evlilikler tango gibidir türkiye de halay gibi diye bir söz vardı. soğumayıp nabayım. bu insanlar bu adamın ailesi.ömür boyu hayatımda olacaklar.bunaldım bıktım. ben dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum.aslında herşeyi anlatsam daha çok dünya onların etrafında dönüyor. onların hastalıkları onların çocukları hep çok önemli. ama biz sanki ağaç kovugundan cıkmısız. kardesleri üniveristeye baslayacak 2 araba kazandığı yere götürelm diye ayaklandılar. bnm annem kanser oldu bana da dedilerki sen git oğlan nabacak.ailemin oldugu sehirde covid oldum. 1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya. nefes alamayan insana şehirlerarası bin gel demek ne demek.ama kendi diğer oğulları şırnakta görev yaparken her yaz tatili hususi arabayla o kadar yol gidilip alınıyordu. annem aman kızım gönüllerini iyi tut derdi hep bana. bir kere eşime demedilerki kv ni ziyaret et. aman nabacak aman ne olacak.şimdi sizce dünya benim etrafımda mı dönüyor onların etrafında mı?
ee sizin de bu kadar olayın üstüne aklınız başınıza gelsin o zaman hiçbir iyilikte bulunup sorup etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back