Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte o 100 kere söyledi diye siz tamam derseniz o başka durumlarda da yüz kere söyler, ya eşiniz söyleyecek en baştan ya da siz ben ev taşınırken kimin geleceğini söyledim. Nokta. Diyip telefonu elinize alıp takılacaksınız onun söylediği hiçbir şeyi duymadan. Veya tuvalete gideceksiniz. Veya bi arkadaşınızı arayacaksınız.
aaa öyle yaptım bu seferde benim bir damarım var o tutarsaa diye bana ahkam kesti😄

Allahaşkına ne alaka. Ne yapacak eşin, karıma samimi davranın ayrım yapmayın beni kayırmayın mı diyecek… bu kadar olmasa da kv de eşimi benden üstün tuttuğunu hissettirir. Halbuki benim annemle babam eşimi tutarlar. Bu görgü ve kültür meselesi. Öyle yapıyorlarsa sen de onlara telefon etme ve sık gitme. Ben kv ayda yılda bir ya ararım ya aramam, çünkü o da beni aramaz
ama anlaşılan sizin kv de anlayan biri.bnmki öyle yapınca ortalıgı bozuyor. eşimin kardeslerını falan doldurup üzerime salıyor.akıllı uslu biri değilki.

Kayinpederim beni arayip rahim ve yumurtalik sagligimdan bahsetse asiri rahatsiz olurum. Esinizin ailesi sizin aileniz degildir. Minimum beklenti maksimum mesafe hayat boyle 10 numara.

Ben anladım sizi çünkü ben de benzer şeyler yaşıyorum
Eşimin ailesinin evinde yaprak kımıldasa 81 il duyar herkes arasın, sorsun, gitsin, ilgilensin , pervane olsun isterler ama senin bir şeyin olduğunda kimsenin umrunda olmaz.
Ama siz aramasanız eşinize dünya kadar laf ederler bu insanın zoruna gidiyor
Yoksa dünya etrafınızda dönsün herkes benimle ilgilensin diye bir derdiniz olduğunu sanmıyorum
Herkes yaşadığını biliyor
anlatmak istediğim tam olarak buydu aslında. kv eşim için o artık senin anneninde babanında evladı bunu bunu yapmak zorundalar demişti.bende aynı şeyi bekliyorum.yani ona gelince evlat oluyorda biz çöpten mi çıktık.

Muhtemelen etrafınızdaki bütün insanlardan ilgi bekleyen, arkadaşlarınıza en ufak olayda küsen ve herkesin her an size odaklanmasını isteyen birisiniz. Aşırı yorucusunuz ve dünya sizin etrafınızda dönmüyor. O insanlar sizin gerçek anne babanız değil. Kendi çocuklarını 9 ay bekleyip sonra yıllarca beslemiş büyütmüş her anlarına şahit olmuşlar, onların kendi kanından canından bir parça kendi çocukları. Peki siz kimsiniz, hepi topu birkaç yıldır hayatlarına girmiş bir insan sadece. Ameliyat için aramışlar, hasta olmuşsunuz merak etmişler. Daha bu insanlar ne yapsın? Öz çocuğu değilsiniz siz onların bunu bi kabullenseniz iyi edersiniz. Kimse sizi hoş tutmak için gelmedi bu dünyaya.
anlattıgınız gibi biri degilim.tam tersi oldukca sabırlı ve alcak gonulluyum.hanımefedının bırı demek istrdiğimi yazmıs aslında.onların evinde birşey olsa 81 il duyar herkes arasın sorsun isterler. siz yapmayınca burnunuzdan getirirler. ama siz aybu hareketi bekleyince suclu okursunuz.eşimin bir durumu vardı babam cevresı cok oldugu için ilgilenmişti.kv de geçip tabi ilgilenecek artık o da evlat demişti.ama bana gelince e herkesin kendi evladı illa demişti.şimdi yani bu durumda bir dengesizlik yokmu?

anlattıgınız gibi biri degilim.tam tersi oldukca sabırlı ve alcak gonulluyum.hanımefedının bırı demek istrdiğimi yazmıs aslında.onların evinde birşey olsa 81 il duyar herkes arasın sorsun isterler. siz yapmayınca burnunuzdan getirirler. ama siz aybu hareketi bekleyince suclu okursunuz.eşimin bir durumu vardı babam cevresı cok oldugu için ilgilenmişti.kv de geçip tabi ilgilenecek artık o da evlat demişti.ama bana gelince e herkesin kendi evladı illa demişti.şimdi yani bu durumda bir dengesizlik yokmu?
Hah çok iyi dedin herkesin de kendi anası babası demedin mi? Yeterince hazırcevap değilsin galiba

evet malesef yeterince hazır cevap değilim.sonra böyle içime dert oluyor işte😞
Fazlaca naifsiniz ben burdan hissettim. Bana yazmışsınız ya onlar burnumdan getiriyor yapmadıklarımı diye, siz yumuşak olmasanız burnunuzdan getiremezler. Eşim de bana demişti sen benim ailemi hiç aramıyorsun diye, hemen dedim onlar da beni aramıyor. Hiç suçluluk hissetmedim. Siz suçluluk hissedip ğstünüze gelmelerine meydan veriyorsunuz

anlatmak istediğim tam olarak buydu aslında. kv eşim için o artık senin anneninde babanında evladı bunu bunu yapmak zorundalar demişti.bende aynı şeyi bekliyorum.yani ona gelince evlat oluyorda biz çöpten mi çıktık.
Farklı bakış açıları var tabi insanlar ne güzel hayatlar yaşıyorlar
İşe güce hizmete hürmete gelince bizden evlatlık bekleniyor
Sen bu evin kızısın vs gibi ama söz konusu sen olunca onlar anne baba olamıyorlar
Ee ben yaparken yapıyorum da onlar neden yapamıyor mesela
Bizden evlatlık beklenmezse biz de kimsenin anne babalığına muhtaç değiliz yani

Kayınvalidenizin gerçekten ama gerçekten sizi evladı gibi görmesini istediğinizden emin misiniz?

Olur da gördü diyelim, eşinizle boşansanız da asla kurtulamayacaksınız. Bayramda el öpmeniz, eski eşinizi devamlı görmeniz, hediyeler almanız lazım. Yıllar sonra hastalanırsa bakımını yapmanız lazım.

Yok boşanırsam görüşmem diyorsanız müsaade edin de azıcık mesafeniz olsun. Evladı kaybetmek kolay değil çünkü.

neden benim eşinizle ilgili yazdığım ve ya sorduğum sorulara cevap vermiyorsunuz?

bakın anlattığınız konu farklı, yorumlara yazdıklarınız farklı. kvniz haklı demiyoruz, siz çok kafaya takıyor ve ilgi bekliyorsunuz diyoruz. o zaman şöyle diyeyim, eşinizde suç bulmamak için kıvranıyorsunuz fakat size böyle diyen kvye eşiniz ne tepki verdi? hadi kv konuşuyor, eşiniz neden konuşturuyor bu şekilde annesini?
kusura bakmayın telefon yüzünden arada kaynamış görmemişim. inanın siz yazınca suan bende sorguladım bunu. eşim ailesine tepki veremiyor.yeni yeni benim ittirmemle.sanırım evet suç bulmamaya kıvranıyorum

Kayınvalide kayınpederi kendi ailenizden ayırt etmiyorsanız sorun sizde. 5 senedir tanıdığınız insanla sizi doğurup büyütüp bugünlere getiren anne babanız bir mi gerçekten? Kusura bakmayın ama bu söylerim bana inandırıcı gelmiyor. Sizi eşinizin ailesi en fazla kızı gibi görebilir o gibi detayı önemli ama. Kızıyla/oğluyla aynı görmelerini beklemek fazla geliyor bana. Kayınvalidemi/kayınpederimi severim ikisiyle de bir sıkıntım yok hatta bazen kendi annemden daha iyi anlaşırım kayınvalidem ile kafalarımız daha çok uyuyor ama tabi ki kendi annem önce gelir. Beni büyütenle kocamı büyüyeni neden bir göreyim? Sırf bu sebepten yuvanızı dağıtacaksanız o yuvanın temelinde bir sıkıntı var demektir.

yani herşeyi yazsam sizce buraya sığarmı.toparlama yapmak genel sormak istedim. Annemin kanser tedavisi gördü.kv geçmiş olsuna bile gitmedi. babamın seçkin bir çevresi var.işleri düşünce su işi hallediver diye ararlar. ben avukatım. bana öyle. savcılık sınavına girip kazanamadım diye kv bana bnm oglum olsa kıcıyla kazanır sen malsın dedi ya. kardesım gözünden rahatsızlık geçirdi 18 yaşında.bir kere arayıp sormadılar. covid oldum 1 ay hastanede yattım.ailemin oldugu şehirdeydim. eşim bu sürede ailesnin yanında kaldı. hastaneden cıkmısım bana bin gel diyorlar. babam küplere bindi.nefes alamıyorum hastalıgı yeni atlatmısım ortalık duman. bin gel nedir. kendi şırnakta görev yapan ogulları her yaz hususi gidilip alınır ama. doktor tüplerimin işlevini yitirdiğini tuba kanserine açık oldugumu çocuk sahibi zor olacagımı söyledi.bana gitde ailenin yanında da baktır diyorlar. annem kemoterapi alırken haliyle ziyaret bekliyordu bizden. bana sen git oğlan nabacak dediler. ama kendi kardesleri bursada üniversiteye yerlesti eşim yerlestirmeye gitmedi diye sorun oldu. gerçekten çok iyi insanlardır!
Merhhaba sizin ne kadar naif ve asil insan olduğunuzu bi anlasınlar sizi irdeleyen insanlar o kadar kötü yorumlar yapılmış hepsine saygınızı koruyup cevap vermişsiniz sizi tebrik ediyorum hanımefendiliğinizden dolayı,ben sizi anladım benim eşimin ailesi de öyle maalesef sizin büyüğünüz olarak size tavsiyem hiç aldırmayın çünkü değişmiyorlar üzüldüğünüzle kalırsınız ben artık hiç takmıyorum umrumda olmuyor böyle daha mutluyum inanın değer kıymet bilen insanlar olana üzül boşver de git haketmiyorlar

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Ayrimciliktan biktim diyince esiyle diger cocuklari ayiriyo sandim.ki o bile bosanma sebebi degil bence.Mesafe koyar gecersin de..Ablacim sen oz cocugu degilsin ya seni ayirmasina bile gerek yok😅Dis kapinin gelinisin tabiki oncelik kendi evladi😄

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Bence sizin ailenizde bir tuhaflık var🙈 herkesi kendi annesi sevsin boşverin. Sizin anneniz mi yok? Hıh.
Sizde el gibi davranın ohh mis. Bu ısrardan dolayı asıl eşinizin sorun çıkarması gerekir.

bazı şeylerin eşimde farkında neden dinlemesin anlamadım? eşim psikolojik bunalım yaşadı kv hacıya hocaya götürdü. iyi bir psikiyatrise ihtiyacı var deyince cahil cahil konustu.ama babam tuttu özel psikiyatrise götürüp kendi çocugu gibi ilgilendi.masraflarını cebinden karsıladı.eşim midesinden rahatszlık geçirdi.o sürede doktora öğrenimi sebebiyle ailemin bulundugu şehirde kalmak zorunda kaldık.annem eşime bebek gibi baktı.bize ayrı ona ayrı pişirdi.eşimin ailesine de tek kelime etmediler.şimdi bende rahatsızlık çıktı tutmus kv annen gilin yanına gitde birde orda göster diyor.siz olsanız zorunuza gitmezmi.eşim bütün bunların farkında oldugu için dinliyor beni.komik değil yani.
Benim gitmez.Oyle bi diyalogum yok kvdemle.Beni gec oglunun bile yok 😅2 gorumcem var oncelik onlarin kocam kulvarda bile degil😄Ben dis kapinin kapi kolu flaanim yani.Hic de alinmiyorm.Benim icin sorun yok.Seviyeli bi iletisimimiz var.Mrb iyiyim siz nasilsiniz bitti gitti.Kvdem beni arayip nasil oldun dese gececek mi hastalgim falan ya ne gereksiz bir beklenti🤦

Bence sizin ailenizde bir tuhaflık var🙈 herkesi kendi annesi sevsin boşverin. Sizin anneniz mi yok? Hıh.
Sizde el gibi davranın ohh mis. Bu ısrardan dolayı asıl eşinizin sorun çıkarması gerekir.
valla ailemde bir tuhaflık oldugunu düşünmüyorum.gayet naif insanlar. ısrar demeyelim de kendine gelince farklı size gelince farklı düşünmek normal mi bence. ne bilim mesela onlara gelince hastalık dert tasa.aramazsan sıkıntı cıkarır carlarlar vs. ama sana gelince eee nolacak.annemin iyilik yapması mı tuhaf anlayamadım. Bence günümüzde insanlar çok bireysel düşünmeye başlamış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back