Eşimin ailesinin yaptığı ayrımcılıktan bıktım.Yuvamı dağıtacak hale geldim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elbette öyle ama ne bileyim mesela annem kanser nedeniyle ameliyat oldu. herkes farklı şehirde.bizde hastanede ameliyatın bitmesini bekliyoruz.ameliyat 5 saat sürdü.kardesimle ben kötüyüz ağlıyoruz falan.herkesin eltilerin kayınların kv kp falan olduğu bi whatsapp grubu var. bunlar annemin ameliyatta olduğunu bildiği halde orada gülmeli muhabbet çevirdiler.en son ben sinirlenip çıktım.insanın biraz saygısı olur. sonra annem istanbulda kemoterapi görürken telefonda yok sen git oğlan nabcak vs demeler. kendi torunlarının uyduruk bir bademcik ameliyatı oldu ortalığı velveleye verdiler. insanın böyle zoruna gidiyor.bu bencilllik değilde nedir. bunalıyorum.
Siz kendi annenizle kayınvalidenizi bir tutabilir misiniz ?

Ben bir erkek çocuk bir de kız çocuk annesiyim , ileride evlenirler ise eşlerini neden evlatlarım gibi seviyim ki?
Ben onların annesi değilim, çok saçma düşünüyorsunuz, kötü davranıyorlar ise , saygısızlık yapıyorlar ise tepkinizi koyun ama şu yazdığınız konu aşırı saçma ötesi, gülsem mi sasirsam mi bilemedim , eğer bu takintiniz devam ederse psikolog desteği alım, hiç normal değil dusunceleriniz

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Onlar senin kök ailen değil. Sende onların evladı değilsin. Bu kadar neden üzülüyorsun ki. Neden bu kadar takıldın. Mesafe koy araya. Ararlarsa ararsın, sorarlarsa sorarsın. Sen kendi ailenden ayırt edeceksin çünkü onlar seni ayırt ediyor. Bariz belli bu. Benim ailemde aynı senin anlattığın gibi ama evlenince bende çok ayırt edildim çok dışlandım. Şimdi umrumda değil. Ölseler rahmet okumam o derecedeyim. Eğer eşin senin yanında duruyorsa ve bunu açıkça görüyorsa ne mutlu. Hatta, eşin yanındaysa artık bu yüzden eşinle aranı bozmanı, bu durumu sürekli konuşup ortamı germeni hiç tavsiye etmem. Görmezden gelmelisin. Yoksa kendin üzülürsün. Eşinle ilgili bir şeyi de kv anlatma madem o kadar araları iyi kendileri paylaşsın problemini. Sen doğru yerde geri çekilmeyi öğrenmelisin. güzel kadın hiç ağlama, kvler gözyaşı dökmeye değmez..Git kendine kahve yap..

Siz ne yaparsanız yapın, ailesi değişmeyecektir. Değişmelerini beklemeye devam ederseniz , eşiniz ile huzursuzluğunuz hep artar.
Siz eşiniz ile kendi hayatınıza bakın. Böyle bir sebeple de tabi ki yuva dağıtmayın. 🙂

Herkese merhabalar.Artık kafayı yemek üzere olduğum için buraya yazıp benden daha tecrübeli veya aklı başında birilerinden akıl almak istedim. yaşım 29. 5 yıllık evliyim.çocugum yok.Eşimle daha önce uzun yıllardır bir birlikteliğimiz oldu. Sorun şu ki eşimin ailesi çok bencil sadece kendi çocuklarını düşünen insanlar. Eşim 4 kardeş. Tek çocuk değil.Özellikle kayınvalidem her çocuğuna böyle. Bu durum beni artık o kadar boğuyor kiYani ben onları kendi ailemden ayırt etmiyorum ama onlar bunu açıkça yapıyor. kardesler neyse de özellikle kayınvalide ve kayınpeder. fakat yüzlerine bunu söyleyince siz ayrım yapıyor kendi çocuklarınızı güdüyorsünüz deyince yapmadıklarını iddia ediyorlar. yok yapmıyoruz diyorlar. ancak o kadar bariz ki yani insanı aptal yerine koyuyorlar resmen. mesela kadınsal bir rahatsızlığım çıktı. doktor ameliyat şart dedi. bir kere aradılar sadece. bende kırıldım. arayınca eşime o da akıllarına gelirse soruyorlardı. Bunu söyleyince kayınvalide kanser misin sanki dedi. Ama eşimin bir sıkıntısından bahsetmiştim ve gece uykuda panik atak geçirdi demiştim hemen aradılar. yok oğlum iyi misin yok şöyle mi böyle mi? nezle olsa ararlar yani. benimle konuşurken hemen eşimi sorarlar. eşimle konuşurlerken de akıllarına gelecekte öyle beni soracaklar...bu tutumları benim çok zoruma gidiyor artık. Zira benim ailem eşime böyle yapmıyor.ben sülalemde de böyle birşey görmedim. bizim gelinlerimizde damatlarımızda aynıdır. heleki göze soka soka böyle şeyler yapmayız.benim ailem bana nasıl davranıyorlarsa eşime de öyleler. yorulduğu yere değirmen kurarlar deyim yerindeyse. Bugün artık dayanamıyorum gururuma dokunuyor, olmuyor dedim eşime.Ağladım. Eşimden bizden vaz mı geçiyorsun bu yüzden yuvamızı mı dağıtalım dedi. Ancak yukarıda verdiğim örnek bunun binde biri. ailesinin bu tutumu beni eşimden de soğutuyor. çok bunalıyorum ve zoruma gidiyor.kaç kere ben ayrı eşim ayrı konuştuk anlamıyorlar. yok diyorlar öyle bir şey yok. Artık bu tavırlardan o kadar bunaldım ki yuvamı dağıtacak duruma geldim. siz olsanız ne yaparsınız?Lütfen bana bir yol gösterin. Zira annem kanser olduğu için onunla da sıkıntılarımı paylaşamıyorum.
Ben de esiniz ve kardeslerini ayırıyorlar sandim. Siz onun kızı degilsinizki. Bunu kabul edin bence. Biri dogurup buyuttugu oglu digeri sonradan tanistigi gelini. Hic ayni olur mu

o zaman sizin oralarda sen ölürsen yenisini alırım nolacak demek veya kanser olmuş bir anneyi falan umursamamak normal.avrupada evlilikler tango gibidir türkiye de halay gibi diye bir söz vardı. soğumayıp nabayım. bu insanlar bu adamın ailesi.ömür boyu hayatımda olacaklar.bunaldım bıktım. ben dünya benim etrafımda dönüyor demiyorum.aslında herşeyi anlatsam daha çok dünya onların etrafında dönüyor. onların hastalıkları onların çocukları hep çok önemli. ama biz sanki ağaç kovugundan cıkmısız. kardesleri üniveristeye baslayacak 2 araba kazandığı yere götürelm diye ayaklandılar. bnm annem kanser oldu bana da dedilerki sen git oğlan nabacak.ailemin oldugu sehirde covid oldum. 1 ay hastanede yattım.eşim bu süreçte ailesinin yanında kaldı.hastaneden cıktım bana tutup otobuse bin gel dediler ya. nefes alamayan insana şehirlerarası bin gel demek ne demek.ama kendi diğer oğulları şırnakta görev yaparken her yaz tatili hususi arabayla o kadar yol gidilip alınıyordu. annem aman kızım gönüllerini iyi tut derdi hep bana. bir kere eşime demedilerki kv ni ziyaret et. aman nabacak aman ne olacak.şimdi sizce dünya benim etrafımda mı dönüyor onların etrafında mı?
Ama burda eşin susturacak ailesini. Ne demek ben götürürüm annesine diyecek ,hastaneden çıkmış eşimi ben alırım diyecek. Karışma hakları olmayacak böylece

Ben anladım sizi çünkü ben de benzer şeyler yaşıyorum
Eşimin ailesinin evinde yaprak kımıldasa 81 il duyar herkes arasın, sorsun, gitsin, ilgilensin , pervane olsun isterler ama senin bir şeyin olduğunda kimsenin umrunda olmaz.
Ama siz aramasanız eşinize dünya kadar laf ederler bu insanın zoruna gidiyor
Yoksa dünya etrafınızda dönsün herkes benimle ilgilensin diye bir derdiniz olduğunu sanmıyorum
Herkes yaşadığını biliyor

Esinizin ne sucu var da bosayacaksiniz orasini anlamadim..
Bence asıl suçlu eşi. Sonradan yazmış. Ailesinin olduğu şehirde Koronadan 1 ay hastanede yatmış . Hastaneye gelmemiş neyse de hastaneden çıkınca otobüse bin gel demiş eşi. Sonra konu sahibinin babası ve konu sahibi kızınca karısını gelip almış. Ama konu sahibi kayınvalidesinin bin otobüse gel demesine takılmış. Halbu ki bu fikri ortaya atan esiymis 🤷

Muhtemelen etrafınızdaki bütün insanlardan ilgi bekleyen, arkadaşlarınıza en ufak olayda küsen ve herkesin her an size odaklanmasını isteyen birisiniz. Aşırı yorucusunuz ve dünya sizin etrafınızda dönmüyor. O insanlar sizin gerçek anne babanız değil. Kendi çocuklarını 9 ay bekleyip sonra yıllarca beslemiş büyütmüş her anlarına şahit olmuşlar, onların kendi kanından canından bir parça kendi çocukları. Peki siz kimsiniz, hepi topu birkaç yıldır hayatlarına girmiş bir insan sadece. Ameliyat için aramışlar, hasta olmuşsunuz merak etmişler. Daha bu insanlar ne yapsın? Öz çocuğu değilsiniz siz onların bunu bi kabullenseniz iyi edersiniz. Kimse sizi hoş tutmak için gelmedi bu dünyaya.

Ben sizi garip buldum. Tabii ki de kendi çocuğunu daha çok sevecek ne var ki bunda?
Niye size ve kendi oğullarına aynı ilgiyi göstersinler ki? Sizin ailenizde nasıl damat ve gelinleri kendi çocukları ile eşit seviyorlarmis anlayamadım.

Bence asıl suçlu eşi. Sonradan yazmış. Ailesinin olduğu şehirde Koronadan 1 ay hastanede yatmış . Hastaneye gelmemiş neyse de hastaneden çıkınca otobüse bin gel demiş eşi. Sonra konu sahibinin babası ve konu sahibi kızınca karısını gelip almış. Ama konu sahibi kayınvalidesinin bin otobüse gel demesine takılmış. Halbu ki bu fikri ortaya atan esiymis 🤷

Bende konularda hep buna sasiriyorum. Hep esin ailesine takiliyorlar, ama dediginiz gibi buna yol acan esi

Ben bosanacak yada boyle agliyacak birsey gormedim. Sormazsa sormasinlar. Tabiki oglu nezle olsa arar adi üstünde oglu. Bukadar kendinize dert etmeyin ya ay bana fenalik gelir ha. Kaynananizin ogluna olan evlatlarina olan bagliligini sorguluyorsunuz farkindamisin???

Gerçekten canınız çok sıkılıyor olmalı oyalanacak bir şey bulamıyor musunuz?

Siz, kayınvalide ve kayınbabanıza kendi anne-babanız gibi yaklaştığıniz gün ha işte o zaman onlarda size öyle davranacak.

Yok öyle değilse bu ütopik düşüncelerden çıkın o zaman.

Son düzenleme:
Ama elsiniz gelinsiniz asla kızı gibi olamazsınız bunca yıldır çözemediniz mi eşinizin ailesini.

Boşanacak bir konu değil.

insanları değiştiremezsiniz.

Kocam beni sevmiyor bir boşanma sebebi olabilir ama kayınvalidem beni sevmiyor, boşanmak istiyorum derseniz hakim sizi psikiyatri kliniğine sevk eder.
Bir dünya insanın arayıp da bulamadığı şey bu yahu. Ne güzel size mesafe koymuş. Karışan eden yok, dert mi arıyorsunuz kendinize?
Bakın içinizi rahatlatacak bir örnek vereyim. Gene ilk evliliğim ve ilk kayınvalidem (ilk göz ağrım, iki gözümün çiçeği yani) biz Ege'den Adana'ya tayin olurken ben nakliye kamyonunu karşılamak için önce gittim ve eski eşim de evi kamyona yükletmek için evde kaldı. Adana'ya gittiğim günün sabahı İstanbul'dan bir telefon geldi, abim ölmüş Aynı gün ilk otobüs ile İstanbul'a gidip cenazeye katıldım ve maalesef evimi taşımak zorunda olduğum için aynı gün akşam Adana'ya dönmem gerekiyordu. Cenazeye gelenler için yapılan yemekler vardı. Dedim ki kendi anneme. Falanca annem de bu çorbayı çok severdi, otogara uğramadan ona uğrayıp bi elini öpeyim ve ona da çorba götüreyim, evleri otogara çok yakın. Annem de iyi olur kızım, büyüktür gönlü olur dedi. Gittim.
Hayırdır? dedi bana. Abim, sizlere ömür dedim. Başın sağ olsun, yalnız mı geldin dedi. Durumu anlattım, oğlunun evi yüklemek için Ege'deki evde kaldığını söyledim. Bana ne dedi biliyor musunuz?
"Keşke oğlum gelseydi."
İnsanlık, insanlığı kabul edene yapılır. Ben de bir daha kapısını açmadım zaten. Benim anne dememle, benim evlat olmaya çalışmamla olmuyor, onların evladı değiliz. Bizi de sevmiyorlar işte kabul edin.

Kocam beni sevmiyor bir boşanma sebebi olabilir ama kayınvalidem beni sevmiyor, boşanmak istiyorum derseniz hakim sizi psikiyatri kliniğine sevk eder.
Bir dünya insanın arayıp da bulamadığı şey bu yahu. Ne güzel size mesafe koymuş. Karışan eden yok, dert mi arıyorsunuz kendinize?
Bakın içinizi rahatlatacak bir örnek vereyim. Gene ilk evliliğim ve ilk kayınvalidem (ilk göz ağrım, iki gözümün çiçeği yani) biz Ege'den Adana'ya tayin olurken ben nakliye kamyonunu karşılamak için önce gittim ve eski eşim de evi kamyona yükletmek için evde kaldı. Adana'ya gittiğim günün sabahı İstanbul'dan bir telefon geldi, abim ölmüş Aynı gün ilk otobüs ile İstanbul'a gidip cenazeye katıldım ve maalesef evimi taşımak zorunda olduğum için aynı gün akşam Adana'ya dönmem gerekiyordu. Cenazeye gelenler için yapılan yemekler vardı. Dedim ki kendi anneme. Falanca annem de bu çorbayı çok severdi, otogara uğramadan ona uğrayıp bi elini öpeyim ve ona da çorba götüreyim, evleri otogara çok yakın. Annem de iyi olur kızım, büyüktür gönlü olur dedi. Gittim.
Hayırdır? dedi bana. Abim, sizlere ömür dedim. Başın sağ olsun, yalnız mı geldin dedi. Durumu anlattım, oğlunun evi yüklemek için Ege'deki evde kaldığını söyledim. Bana ne dedi biliyor musunuz?
"Keşke oğlum gelseydi."
İnsanlık, insanlığı kabul edene yapılır. Ben de bir daha kapısını açmadım zaten. Benim anne dememle, benim evlat olmaya çalışmamla olmuyor, onların evladı değiliz. Bizi de sevmiyorlar işte kabul edin.
Abine Allah rahmet eylesin. Sen ciğerinin parçasını toprağa vermişsin, o acının içinde onun gönlünü görmeye niyet etmişsin. Ama o bu insanlığı göremeyecek haldeymiş.. Uzun vadede iyilik daima kazanır.. Allah sorsun o da cevaplasın..

Abine Allah rahmet eylesin. Sen ciğerinin parçasını toprağa vermişsin, o acının içinde onun gönlünü görmeye niyet etmişsin. Ama o bu insanlığı göremeyecek haldeymiş.. Uzun vadede iyilik daima kazanır.. Allah sorsun o da cevaplasın..
Teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back