Kocam beni sevmiyor bir boşanma sebebi olabilir ama kayınvalidem beni sevmiyor, boşanmak istiyorum derseniz hakim sizi psikiyatri kliniğine sevk eder.
Bir dünya insanın arayıp da bulamadığı şey bu yahu. Ne güzel size mesafe koymuş. Karışan eden yok, dert mi arıyorsunuz kendinize?
Bakın içinizi rahatlatacak bir örnek vereyim. Gene ilk evliliğim ve ilk kayınvalidem (ilk göz ağrım, iki gözümün çiçeği yani) biz Ege'den Adana'ya tayin olurken ben nakliye kamyonunu karşılamak için önce gittim ve eski eşim de evi kamyona yükletmek için evde kaldı. Adana'ya gittiğim günün sabahı İstanbul'dan bir telefon geldi, abim ölmüş Aynı gün ilk otobüs ile İstanbul'a gidip cenazeye katıldım ve maalesef evimi taşımak zorunda olduğum için aynı gün akşam Adana'ya dönmem gerekiyordu. Cenazeye gelenler için yapılan yemekler vardı. Dedim ki kendi anneme. Falanca annem de bu çorbayı çok severdi, otogara uğramadan ona uğrayıp bi elini öpeyim ve ona da çorba götüreyim, evleri otogara çok yakın. Annem de iyi olur kızım, büyüktür gönlü olur dedi. Gittim.
Hayırdır? dedi bana. Abim, sizlere ömür dedim. Başın sağ olsun, yalnız mı geldin dedi. Durumu anlattım, oğlunun evi yüklemek için Ege'deki evde kaldığını söyledim. Bana ne dedi biliyor musunuz?
"Keşke oğlum gelseydi."
İnsanlık, insanlığı kabul edene yapılır. Ben de bir daha kapısını açmadım zaten. Benim anne dememle, benim evlat olmaya çalışmamla olmuyor, onların evladı değiliz. Bizi de sevmiyorlar işte kabul edin.