• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesinin sürekli yatılı kalmaya gelmesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi kiraz0
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zaten ayaklarım geri geri gidicek eminim
Bu çok iyi bir fırsat sizin için çok iyi ağırlamaya çalışırsanız yol geçen hanına çevirirler. Ben evime daimi niyetle taşını tarafını toplayıp gelen kvme bunu yaptım. Eve geldi ne bir sofra kurdum. Ne de bir bardak kaldırdım. çalışıyorum yoruluyorum diyip yedim kenara çekildim KB 3 gün sonra eltime gitti. onun başına bela oldu

Simdi bastan sesinizi cikarmazsaniz bunu boyle surdururler abisi yokken yeni evli ciftin evinde ne isleri var esinize bana sordunmu kabul etmeden sen evde bile degilsin diye sormadinizmi? Arayip sizin cok yogun oldugunuzu su anda misafir agirlauamayacaginizi soylesin yoksa ben kendim soyleyecegim surekli aileni yatili alamam diyin. Esiniz ailesine sesini cikaramiyor ama sizi surekli onlarla kalmaya zorluyor cok bencilce

Simdi bastan sesinizi cikarmazsaniz bunu boyle surdururler abisi yokken yeni evli ciftin evinde ne isleri var esinize bana sordunmu kabul etmeden sen evde bile degilsin diye sormadinizmi? Arayip sizin cok yogun oldugunuzu su anda misafir agirlauamayacaginizi soylesin yoksa ben kendim soyleyecegim surekli aileni yatili alamam diyin. Esiniz ailesine sesini cikaramiyor ama sizi surekli onlarla kalmaya zorluyor cok bencilce
Hizmet ettirip 3 çocukla evin içine edecek işte tek amaç bu. 1-2 gün neyse de 10 gün ne.

Yahu esiniz niye demiyor ben haftasonu evde oluyorum ,esimde calisiyor.
Esinize arada kalacak bir sey yok. Beni zor durumda birakiyorsun. Ben calisiyorum bir se wvi mi suauneyim, beni mi ziyarete geliyorlar yoksa gezmeeye mi de.

Amaç gezme ise de yani yeni evli ve calisan kadina gelirken dikkat etmeleri lazim.

Minnoş gelin olmayı istiyorsanız kuzu kuzu hizmetimizi edin ama bilin ki bunun sonu yok görümce gider kv gelir.Sesim çıkarsa kocam kızar beni boşar derseniz yanlış bir evlilik yaptınız demektir.Sınırı şimdi çizdiniz çizdiniz yoksa ömrünüz aylarca misafir ağırlamakla geçer.Gorumceyi arayıp müsait olmadığınızı söyleyeceksiniz lafı eğip bukmeden ben yapamam derseniz bu hayat sizin seçiminiz.......

Yok eşimle iletişime geçmişler 😂

Arada bırakma lafını kendi ailesine söylemeye cesareti var mı acaba? Niye size söylüyor? 4-5 aylık evlilikte ailesine “Yeni evliyiz, sadece hafta sonları görüşebiliyoruz, başka zaman ağırlayalım sizi” demeli, hatta ailesi bozuk atarsa onlara “beni arada bırakıyorsunuz” diyebilmeli. Eşinizi siz eğiteceksiniz. Baştan tavır ve mesafe koymazsanız evlilik diye bir şey kuramazsınız, sonunda da aynı evde iki yalnız ve mutsuz bir insana dönüşürsünüz. Burada bunun örneği çok.

Hadi bunu da geçtim, misafir ağırlamayı çok istiyorsa çalıştığı şehirde ağırlasın misafirlerini. Size ne onun olmadığı ortamdaki misafirlerinden? Anne - baba - kardeş sıfatlarının burada bir önemi yok. Kimi görmeye geliyorlar? İnanın sizi görmeye gelmiyorlar. Verdikleri büyük bir mesaj var. Sizin bu mesajı alıp onlara iade etmeniz gerekiyor.

2-2,5 yıl kadar eşimle farklı şehirlerde çalıştık. Bir kere olsun ailesini o olmadan ağırlamadım. 12 senelik evliyiz. Ailesi senede 1 belki gelir. O geldiklerinde de eşim ağırlar, ben değil. Yemeklerini o yapar, ben mutfakta destek olurum sadece. Elimden gelenin en iyisini yaparım, evimi temizlerim, yemeklerden bir iki tanesini ben yaparım vs ama tüm yükü üstüme almam. Misal geçen torunlarını sevmek için geldiler (başka şehirdeler), evin temizliğini toplamasını vs eşimle birlikte yaptık, yemeği de birlikte hallettik. O olmasaydı kabul etmezdim zaten. Çocuk olmasaydı da kabul etmezdim. Çalışan kadınım, 8-5 çalışıyorum. Yatılı misafir kabul edebilecek durumda değilim. Sizin de bu düşünceyi oturtmanız lazım. Gerekiyorsa g*te g*t diyeceksiniz, büyük bir kavga çıkaracaksınız. Başka türlü yolu yok gibi.

Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?
gorumcene bol bol is yaptiracaksin. zaten ben cocuklarimla kardesimin evine gitsem, yemege de yardim ederim, temizligini de yaparim. gorumcem de benim evimde kalmisti mecburi bir durumdan, giderken butun evi camlarina kadar silip gitmisti canim benim

Kızlar biz 4 5 aydır evliyiz. Ve eşim başka şehirde çalıştığı için sadece hafta sonları geliyor eve. Eşimin ailesi de başka şehirde yaşıyor. 2 hafta önce kaynanam ve kayınbabam gelip 10 gün yatılı kaldılar. Oğullarının evidir, görmek istemişlerdir diye sesimi çıkarmadım. Şimdi de görümcem 3 çocuğuyla birlikte gelip kalcak. Kaynanamlar gelip 10 gün kaldığı için biz o süre boyunca eşimle doğru dürüst zaman geçiremedik. Dört gözle diğer haftayı bekliyoduk ki bu defa da görümcem çıktı. Ben de çalışıyorum görümcem ve 3 çocuğuna nasıl yetişcem bilmiyorum. Eşim sadece hafta sonu bizimle olacak. E bende işe gidicem görümcem tek başına ne yapcak evde mesela? Bana çok saçma geliyo. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu daha yeni kaynanamları ağırladımı, en azından biraz zaman geçmesini sonra gelmelerini söyledim. O da onlara nasıl gelmeyin diyim arada bırakıyosun beni falan dedi. Sizce ben mi yanlış düşünüyorum?
bu arada esine de bol bol is yaptirmayi unutma

Kardeşinin olmadığı yerde (hatta gündüzleri sizde yoksunuz) bu kadar uzun süre neyin kalmasina geliyor bu kadin?
Resmen cocuklar tatile girmişken evde onlarla uğraşamam diye size dinlenmeye geliyor.
Kabul etmeyin ben zaten hafta içi yoruluyorum.Hafta sonu ancak eve yetişiyorum sürekli sürekli misafir alamam de konuyu kapat.
Ayrica sadece kocani arayıp evine geleni kabul etmek zorunda değilsin.
Adam evde yok geleceğiz diye onu arıyorlar

gorumcene bol bol is yaptiracaksin. zaten ben cocuklarimla kardesimin evine gitsem, yemege de yardim ederim, temizligini de yaparim. gorumcem de benim evimde kalmisti mecburi bir durumdan, giderken butun evi camlarina kadar silip gitmisti canim benim
Ay görümcem de o kadar tembel birisi ki kendi yediğini toplasa şükrederim

Minnoş gelin olmayı istiyorsanız kuzu kuzu hizmetimizi edin ama bilin ki bunun sonu yok görümce gider kv gelir.Sesim çıkarsa kocam kızar beni boşar derseniz yanlış bir evlilik yaptınız demektir.Sınırı şimdi çizdiniz çizdiniz yoksa ömrünüz aylarca misafir ağırlamakla geçer.Gorumceyi arayıp müsait olmadığınızı söyleyeceksiniz lafı eğip bukmeden ben yapamam derseniz bu hayat sizin seçiminiz.......
Çok haklısınız

Ben sanırım bazı adetleri/gelenekleri anlayamayacağım asla. Mesela bir insan neden evi dışında bir yerde 10 gün falan kalır?
Bunun mantığı nedir? Başkasının evinde kalmak bir bana mı rahatsızlık veriyor. Çocukken de sevmezdim şimdi de sevmiyorum. Otel bile 3 4 gün sonra sıkıyor insanı. Başkasının evinde düzeninde nasıl isteyerek kalıyorlar benim aklım almıyor. Evlendim. Annemin düzeni de şimdi yabancı geliyor. Evime döneyim istiyorum bir an önce. Herkes kendi evinde kalsın nedir bu ya

Back