eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden sizi linçlediklerinş anlamadım ben. Ramazan ayı ibadet ayı ve inananlar için özel bir ay, tutup bu aya “gereksiz” gözüyle bakan, sen neden tutuyosun ki diyen insanların iftar sofrasında işi ne?
Madem hoşgörüden bahsediyoruz kendileri tutumadıkları halde gel sana iftar hazırlayalım diye hoşluk yapmış mı?
Oruçlu halde belki ibadetinden alarak inanmayan insanlara haldır haldır sofra kurmak çok gereksiz hatta israf. Hoşgörü böyle bi şey değil, hristiyan arkadaşlarımız var ramazan diye bize hediyeler getirdiler, hatta size yemek yapalım dediler. Onların dini bile değil, akşama kadar su bile içmeden durmayı zorluk görerek kendilerince jest yapmaktı bu. Yorulmayın hazırlayalım gibisinden.
Aynı hassasiyeti bizde onların bayramlarında gösteriyoruz, hoşgörü budur.

E verseydiniz simdiye kadar madem ihtiyaç sahibine. Hem o baskaaa bu baska.
Aynen öyle.Verecek olan insan verirdi lafını yapmazdı.Hem iftarda yemek yiyorlar altı üstü onu yapacağıma garibanı doyururum diyor? Kafalar pırıl pırıl valla .İftar vermek hayır işlemek değildir.Oruçsuz insanı ramazanda ağırlayınca da dinden çıkmıyorsunuz.

İftar hayır işi değildir ama iftar vermek sevaptır. “Oruç gereksizdir” kafasındaki insanlara neden iftar verilsin. Bu düşüncede olsada insan bunu içinde tutar oruç tutan insana demez. Hristiyanlara tutup haç takmanız çok saçma ve gereksiz dermisiniz mesela boynunda takılıyken.
Çok irrite edici böyle şeyler. Konu sahibi yargılayan dil kullandığı için üyeler saldırıyo ama bence karşısındaki insanların (kayınların) dilide bu.

Eşiniz içten içe istiyor ve bunu biliyorsunuz kör kütük düşmanda değilsiniz . Regl olduğunuz güne denk getirip ,

işin maddi boyutunu yada iftar sofrası modunu bosverin . Eşiniz sizin gönlünüzü kırmayacak şekilde sen bilirsin diyip sizi incitmemiş eğer gelip tatsız tuzsuz bi aksam geçirilmeyecekse huzurunuz kaçmayacaksa zaten hergün kendınıze yapıyorsunuzdur yemek. ha ne olur 2 patates 2 soğan yada neyse 2 patlıcan fazla soymuş doğramış olursunuz

Eşinizin sizin ailenize karşı tutumu nasıl? Yani sizin ailenizle problemsizse, eşiniz için çağırıb bence, içinizden gelmese bile. Bir yerlerde lafı filan geçer, eşiniz mahçup olur. Zira, kendi ailenizi ağırlamak durumunda kalırsanız, tatsız konuşmalar olabilir. Onların ailesi geldi de biz gelmedik vb...

Biriyle evlenince, ailesini komple hayatından atamıyorsun işte. Gerekirse dışardan hazır söyle, ama bir gün ağırla derim. Tabki aile ilişkilerini bilmediğim için, karar sizin.

Keyfi oruç tutmuyorlar dediği için buradaki çoğu kişinin ayarlayıyla oynandı .Sanane dedik yani ?

Bende dedim zaten oruç tutmuyorlarsa çağırmanın anlamı yok çünkü iftar olduğu için ezanı bekleyecekler ve bu da gereksiz bir şey. ama İftar vermek sevapsa oruç tutmayanları çağırınca kimse günahkar olmaz .

Kendisi dedi hasta olsalar mazeretleri olsa çağırırım.Bu ne demek ? inanmadıkları için onları soframda istemiyorum demek.Bence herkes neyin ne olduğunu çok iyi anladı.Karşı tarafın da kötü olduğunu düşünmüyorum bence sadece seküler insanlar.Konu sahibi gıcık kapmış onlara .Çok normal genelde muhafazakar insanlar sekülerlerin arkasından konuşmadıklarını bırakmıyor sırf onlardan değiller diye.Buna çok kez şahit oldum.

Masadaki yemeklerin tutarına kadar hesaplayıp onu yapacağıma gariban doyururum diyen birisi benim gözümde sadece kötüdür.Tuttuğu oruçtan da hayır gelmez

Bu niye linç yemiş tam olarak? Oruç tutmayan birine oruçlu halimle niye iftar vereyim? Ramazan haricinde çağırırım akşam yemeğine ama iftar vermem. Benim eş ailesi de seninki gibi konu sahibi. Normalde gelip giderler ama ramazanda şimdiye kadar hiç iftara çağırmadım onların da böyle bir beklentisi olmadı. Linç edenleri direkt konudan engelleyebilirsin.

Son düzenleme:
Keyfi oruç tutmuyorlar hasta olsa mazereti olsa çağırırız dendiği için.

Oruç tutup tutmamaları sizi ilgilendirmez.
Belli bi samimiyetiniz yoksa ayda yılda bir görüşüyorsanız ben olsam çağırmazdım, bir de sende iftar yapalım demişler ne alaka? Ben olsam oruç tutan insanları iftara çağırırım mesela onlara gitmektense.

Keyfi oruç tutmuyorlar hasta olsa mazereti olsa çağırırız dendiği için.
Doğru demiş. Kendi isteği doğrultusunda oruç tutmayan birini iftara çağırmam. iftarın kelime anlamı oruç açmak demek. Diğer zamanda çağırırım ki çağırıyorum da ancak iftar dediğin dini bir aktivite. Mazeretsiz oruç tutmayan birinin iftar yemeğinde ne işi var yahu? He isteyen çağırsın ama ben uğraşmam.

Siz çağırmayın tamam

Evet para hesabı tamamen talihsiz bi yorumlama olmuş. Ben oruç konusunda zorbalandığını düşündüm bazı insanlarda alaya alarak iğneliyor. Ben muhafazakar değilim ama oruçluyum diye buna maruz kalmıştım hemde çirkin bi şekilde.
Bizim ailemizde farklı dine mensup kişiler var onlar bile ramazanda heyecanlılar farklı geliyor soframızda olmalarını çok seviyoruz, mesela aynı şekilde bende noeli farklı bulurum, sen müslümansın ne alaka demezler davet ederler.
Ben konu sahibinin kayın ailesinin böyle olduğunu düşünmüyorum, müslümanlıkla inanmayanlar arasında kalan, saygı duymayan kesimdeler bence.
Özellikle bizim ülkemizde bu çok fazla var inan inanma hiç önemli değil ama oruç tutan, kurban kesen insanların inanışını alaya alan azımsanamayacak bi kesim var.
Hoşgörülü olsaydılar ilk iftar daveti karşı taraftan gelirdi, oruç saçma diyip davet beklemezlerdi.

Konu sahibi köşeye sıkışınca söyledi o oruç saçma dendiğini.Ben inanmıyorum öyle bir şey dediklerine.
Bu kadar saygsız insanlar olsalardı en başında hiç sormazdı acaba çağırsammı diye .Sökmedi bana o yalanı.
Aynen öyle dediğinize katılıyorum ramazan demek birlik beraberlik demek insanları inanıyor inanmıyor diye dışlamanın anlamı yok.
Tutun ki inanmıyorlar.Belki sizler sayesinde güzel bir şeye vesile olunmuş olacak onlarında bakış açısı değişecek.Köpeğin önüne su koyulsun denmesi, masada hazırlanan yemeğin parasının hesabına bakılması, keyfi tutmuyorlar denmesi beni irite etti.Böyle düşünen insanalrın evine adımı atmayı geçtim muhattap bile olmak istemem ben.
Hoşgörüden uzak çok çirki tabirler.Yoksa kimse zorla evinize davet edin demedi

Aynen öyle Mirta hanım bu üslubu da savunacak mısın bakalım ?
Hiçbir şey anlamadım. Bunları biri mi yazdı burda yazmadıysa bunların dendiğini sizin uydurmadığınızı nerden bilebilirim? Sonuçta sen de konu sahibinin kayın ailesinin oruç saçma dediklerine inanmadığını söylemişsin. Ben neden sana veya diğer arkadaşa böyle şeyler söylendiğine inanayım?

O köpekli tabiri konu sahibini savunan başka üye söyledi.Ben neden uydurayım farkındaysanız başka üye de yanlış olduğunu söyledi bende hatırladım önceki sayfalarda dendiğini ve sizi alıntıladım.
Uydurmak benim ne yararıma olsun konuyu ben mi açtım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…