• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi köşeye sıkışınca söyledi o oruç saçma dendiğini.Ben inanmıyorum öyle bir şey dediklerine.
Bu kadar saygsız insanlar olsalardı en başında hiç sormazdı acaba çağırsammı diye .Sökmedi bana o yalanı.
Aynen öyle dediğinize katılıyorum ramazan demek birlik beraberlik demek insanları inanıyor inanmıyor diye dışlamanın anlamı yok.
Tutun ki inanmıyorlar.Belki sizler sayesinde güzel bir şeye vesile olunmuş olacak onlarında bakış açısı değişecek.Köpeğin önüne su koyulsun denmesi, masada hazırlanan yemeğin parasının hesabına bakılması, keyfi tutmuyorlar denmesi beni irite etti.Böyle düşünen insanalrın evine adımı atmayı geçtim muhattap bile olmak istemem ben.
Hoşgörüden uzak çok çirki tabirler.Yoksa kimse zorla evinize davet edin demedi
Konu sahibi konuya girip ayrıntı verirse daha net anlaşılır ama gayette dediler bence o kafada o kadar insan varki. Hatta bazı profiller gözümde canlandı direk.Eğer saygılı bi tavıra karşı bu düşüncelere girdiysede çok yanlış. Kayın aileside iftara davet etmek gibi hoşluk yapmıyor, konu sahibide yapmasın bu kadar basit.
Konu sahibi “keyfi” diye yargılarken karşısındakilerde “gereksiz” diye yargılıyor. Ne hikmettir ki sitede hiç karşı tarafın göstermediği nezaket konu olmuyor.

Çağırma. Oruç tutmayan insanlara bir de hizmet mi edeceksin oruçlu oruçlu. Köpeğin önüne su koymuşa geçmez. Kimse de memnun olmaz emin ol. Masraf da önemli bu devirde. O parayı kendine harca. Değmez. İftar, oruç tutana verilir. Yiyip içip gezene ne iftar sofrası kuracaksın.
Mirta Mirta buydu mesaj

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı

Oruç tutmayan insanlara neyin iftarı.
Zaten aranız limoniymiş hiç bulaşmayın.

Ben ilk sayfada çağırmazdım dedim. Ama sebebi şu, normal zamanda da hiç akşam yemeğine çağırmamışlar konu sahibini. Hani böyle gidilip gelinmiş olsa, konu sahibine iftar kayın aileye akşam yemeği niyetine çağırabilirdi. Ama kayın aile hiç çağırmamış daha önce.

Aman kız onlar kötü diye sendemi kötü Olcan çağır sevaptır misafir bişey olmaz iyilikler sana kalsın ölümlü dünya bacım

Anladım. ancak bu konu sahibinin söylediği bir şey de değil benim söylediğim bir şey de değil. O yüzden bu üslubu mu savunuyosunuz demenizi anlayamadım. Konuya yorum yazan herkesten ben sorumlu değilim.
Konu sahibi de bu mesajı beğeniyor yalnız .O yorumu yazandan farkı yok.Yoksa tabiki siz diğer üyelerin ne yazdığından sorumlu değilsiniz.

Aradaki yorumları yeni okudum.
Bir üyenin yazdığı yorumdan niye konu sahibi sorumlu oluyor?
İyi ki bir keyfî oruç tutmuyorlar demis, yargılıyormus bilmem neymiş.
Bu kadar boş bir duyar görmedim.
Aile hiç çağırmamış, sen niye oruç tutuyorsun demiş, bunlara inanmak yok tabi. Nasıl keyfi oruç tutmuyorlar dermiş. Niye orucu gereksiz gören insanları iftara çağırsın yahu ne münasebet. İyice şaşırmış millet.

Son düzenleme:
selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Bir sorun olmasi gerekmiyor insanlar keyfide oruc tutmayabilir. Ustte misafir agarlamayi severim demissiniz altta o kadar kisiye gemek yapmak zor geliyor demissiniz.duz misafiri yemeyeb icmeyen misafiri herkes sever herkes agarlar.yani onlarla sorun yasamissiniz pek icinize sinmiyorsa cagirmayin tabiki. Ama esiniz istiyorsa kirmayacaksaniz soyleyin ramazandan sonra davet edin

Sevinçle, hevesle hazırlamayacağınız kimseyi davet etmeyin..

Ya ben sevmediğim kimseye emek harcamak istemezdim hele ki oruçluyken.. çağırmazdım. Eşim çok istiyorsa eşime sen hazırla o zaman derdin 🙃

Vallahi bu sene Ramazan ayında oruç tutan tutmayan kimseyi cagirmama karari aldik eşimle, ben 29 gün süren bu ayda tamamen ibadete ayırmak istiyorum kendimi , insana hizmet yerine Allah'a hizmet edip O'nu memnun etmek istiyorum dedim eşime, bir de tüp bebek transferi oldum gecen haftalarda kendimi de yormak istemedim .

Konuya gelecek olursam ben de kendi ailem ya da esimin ailesinde tutmayan olsaydı çağırmazdım iftara.
Ramazan sonrası davet ederdim , çünkü şimdi ben teravih kılıyorum cevremde genellikle kılar , simdi oruç tutmayan kişiyi evde bırakıp en az 1 saat camide teravih kilamam bu bile benim için bir sebep olusturur çünkü teravih sadece Ramazan ayina mahsus ve bende kaçırmak istemem açıkçası. Dedigim gibi aile ayrımı yapmam tutmayani Ramazan sonrasi kahvaltiya ya da aksam yemeğine alırım

Aile hiç çağırmamış, sen niye oruç tutuyorsun demiş, bunlara inanmak yok tabi. Nasıl keyfi oruç tutmuyorlar dermiş. Niye orucu gereksiz gören insanların iftara çağırsın yahu ne münasebet. İyice şaşırmış millet.
Aynen kimse ailenin saygı ve hoşgörüsüne yorum yapmıyor nedense. Direk seküler aileye laf attı yargıladı modunda herkes.
Bu model insanlar ne müslümanlığa ne başka dine yakın olmuyor alttan alta küçümsüyor.
Kimse kimseye sen niye oruç tutuyosun diyemez. Bunu söyleme haddinde olan insanlarda gözümde hiçbir şeyi hak etmez şahsen.

Ay burdakiler beni görseler topa tutarlarmış. Benim eş ailesinde tutan eşimden başka kimse yok. Bizi iftara çağırıyolar gidiyoruz. Ben çağırmıyorum ve yüzlerine de açık açık ramazandan sonra ben de sizi çağırırım diye söylüyorum. Onlar da gayet normal karşılıyor. Biz seküleriz bizi iftara layık görmüyor diye bir tepki almamıştım. Şok oldum yorumlara :oha: gidip kayınvalideme sarılasım geldi

Bence gerek yok .Aranız iyi değilmiş oruç tutmayan bş kişiyi ben de iftara çağırmak istemem saçma geliyor.O parayı ihtiyaç sahibi birine vermek daha mantıklı geliyor bana .Asıl onlar bunu düşünemli oğlumuz gelinimiz oruç tutuyor bi akşam çağıralım madem arada sırada da olsa bi iletişiminiz var yani .Ha çağırmazlarsa da pek takılmayın

aileniz için öncelikle geçmiş olsun ama herkesin düşünce yapısı farklı olabilir siz mecbüriyetten oruç tutamayan ama ramazan kültürünü oruç tutmasanızda yaşayann bi aileye sahipsiniz orucuda sağlık problemleri ile tutamana bi aileniz var ama eşimin ailesi oruç tutmuyor ve bununla gurur duyuyor orucun geereksiz olduğunu düşünen bir aile şimdi iş böyle olunca bu aileye iftar vermekk doğru mu
Valla benim kayımpederim de gururla oruç tutmuyor. Ama onu da iftara davet ediyorum. Ya da arkadaşlarımız da tutmuyor ama iftara onları da cağırıyorum. Neden niçin nasıl olduğu bizi hiç ilgilendirmez..

Aynen kimse ailenin saygı ve hoşgörüsüne yorum yapmıyor nedense. Direk seküler aileye laf attı yargıladı modunda herkes.
Bu model insanlar ne müslümanlığa ne başka dine yakın olmuyor alttan alta küçümsüyor.
Kimse kimseye sen niye oruç tutuyosun diyemez. Bunu söyleme haddinde olan insanlarda gözümde hiçbir şeyi hak etmez şahsen.
Ben aradaki yorumları görmeden de yazdım. Oruç tutmamalarindan öte, genel tavırları, söylemleri nasıl ona göre çağırın ya da çağırmayın diye. Cevabı da sen niye oruç tutuyorsun sorusuyla ortada zaten.
Buna inanmayıp konu sahibinin bir lafıyla üzerine gidilmesinin altında yatan düşüncelerde yazdığınız gibi.

Aile hiç çağırmamış, sen niye oruç tutuyorsun demiş, bunlara inanmak yok tabi. Nasıl keyfi oruç tutmuyorlar dermiş. Niye orucu gereksiz gören insanları iftara çağırsın yahu ne münasebet. İyice şaşırmış millet.
Konu sahibi yorumu beğendi düzgün baksaydınız görürdünüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back