eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

marin1

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
153
47
13
29
selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı

İşin maddi kısmındasınız, bence cagirmayin. Bugüne kadar evime çok misafir davet ettim hiçbirinde şu kadar tutar diye hesap yapmadım. Bence sizin aranızın kötü olması biraz bahane gibi. Çağırmak da istemiyorsunuz. Destek aramak için yazmış olabilir misiniz? Bence çağırmayın.

Alttan alttan yargılar bir şekilde yazmışsınız, size ne insanların oruç tutup tutmamasından? İftar değil akşam yemeği gözüyle bakın o zaman, oruçlu yemek hazırlamak istemiyorsanız da çağırmazsınız. Eşiniz zorlamamış

Mevzu masrafsa çağırmayın, sevmiyorsanız çağırmayın. Netice de eşinizin ailesi Ramazan bitince bile davet etmek gerekir eğer çok büyük kırgınlık yoksa.

Böyle düşünen birinin evinde yemek istemezdim o yüzden çağırmayın. İçinizden gelirse ramazandan sonra müsait vakitte akşam yemeğine çağırırsınız.
böyle düşünen birisinden kastınız normal bir günden bahsetmiyorum eşimin ailesi benim için hiç bir şey yapmaz bende onlar için işin maddi durumunu düşünürüm

Ben olsam çağırmazdim oruç tutmuyorlarsa. Eşin çok istiyorsa ramazan bitince yemeğe alabilirsin. Ama oruçluyken oruç tutmayan insanlara hizmet etmek istemezdim
kesinlikle sizin gibi düşünüyorum normal zamanda ayda 1 kez falan davet ediyorum ama ramazan benim için farklı

asla çağırmadılar hatta bana neden oruç tuttuğumu sordular gerek yokmuş onlara göre ama iftara çağırmamı söylediler yani direk böyle değilde birgün sende iftar yapalım dediler

Ben olsam iftar yemeğine değil, ramazan ayı sonrası herhangi bir akşam yemeğine alırdım. Maddi açıdan düşünüyorsanız hiç almayın, ama iftar yemeği de mevcut durumda alakasız.
maddi durumu aslında şu şekilde yazdım oruç tutmayan insanlara hizmet etmektense o parayı ihtiyaç sahiplerine vermek daha mantıklı gelir diye düşündüm tabi bazı kişiler buna takılmış mevzu para değil

teşekkür ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…