• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

Konunuzu okurken eşinizi kendime benzettim.

Birileri uzun konuşuyorsa elime kalem kağıt ne bulduysam alır oynarım. Bitirsin diye gözünün içine bakarim, otururken popomda huzursuzluk oluyor resmen, kendim bir şey anlatırken bile oturmaktan sıkılırım ayağa kalkıp bacaklarımı sallarım. Oturduğum yerde dizlerimi titretirim. Biriyle telefonda konuşurken odada 50 tur atmış olurum. Lisede hocayı dinlerken sallanıyorum diye çok kızarlardı ama duramazdım. Bazen ayağa kalkar bir şeyi copa atma bahanesiyle bir kaç adım atardım. Misafirler gelince bir şeyler ikram edeyim diye mutfağa kaçarım, istemezlerse su içeyim, tuvaletim geldi mutlaka bir hareket ederim. Ilkokul deyken öğretmenim beni koli bandıyla sırama bantlamıştı hiç unutmam. Yaşadığım en utanç verici olaylardan biriydi. Ailem doktora götürmüştü. Hiperaktivite ve dikkat bozukluğu var ancak sıkıntı oluşturacak düzeyde değil, biz bir tedavi önermiyoruz dediler. Zaten verilen ilaçlar genelde uyku ilacı tarzında sakinleştirici oluyormuş.

Ama inan elimde değil. Zaten herkes de bana alışmış durumda. Çok ciddi bir konu konuşulurken ben ayağa kalkıp odada dolaşabilirim. Herkes onlarla dalga geçmediğimi bilir. Ne bu enerji elif derler 😂 enerjimi bugün atamadım derim gülerim 😂😂

Lütfen eşinizin üzerine gitmeyin inanın yerimde durmam imkansız bir şey. Eşim bu konuda üzerime gelse çok üzülürdüm. Elinden gelen bir seyi düzeltebilirsin ancak gelmeyen bir şeyi düzeltmen de mümkün değil.

ne olur telefonla konuşurken kenarlara gitmeyin

14 katlı binanın terasında telefon ile konuşan patronun telefonu bitinceye kadar sırtımdan az ter akıtmadım

aynen tarif ettiğiniz tarzda bir kişi ve toplantıda da oturamaz telefon ile konuşurken de hele hele kızdı ise hiç oturamaz

bazen derdik terası kilitleyin diye zira adam dolaşırken ha düştü ha düşecek diye korkardık

şaka bir yana etraftakiler için zor olsa da alışıp o da böyle deniyor tabii bizde patron böyleydi o nedenle kolaydı ama çalışan öyle olunca patrona anlatmak daha zor olabilir :))))

Benim de nişanlım aynen böyle. Çocukluktan beri tanışırız. Kreşte de sizin oğlunuz gibiydi. Ben de başlarda yardırgadım ama onu değiştirirsem özgün olmaktan, aşık olduğum adam olmaktan çıkacağını anlayıp vazgeçtim bu tavrımdan.
Sizin bir çok konunuzu okudum. Kişiliklerimiz de benziyor aşırı mükemmelliyetçilik, memnuniyetsiz vs..
Bence eşinizle probleminiz de böyle bir kişiliğe sahip olduğunuz için ortaya çıkıyor. Onu olduğu gibi kabul etmelisiniz. Ayrıca adam gayet sağduyulu. Babanızın yaptığını bana veya size yapsalar kıyamet kopardı vallahi.

Son olarak size bir film önereceğim. İzlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Benim bakış açımı değiştirmeme baya yardımcı oldu. Filmin adı hayalimdeki aşk.

Dikkat daginikligi var hiperaktivite çocuklarda boyle etki eder büyüdükçe oturabilir insanlar genelde. Kokainle ayni etkiye sahip ilaclar kullanmali. Kendisi için de tehlikeli olabilir. Sirf milletin gicik olması degil yani olay.

ne olur telefonla konuşurken kenarlara gitmeyin

14 katlı binanın terasında telefon ile konuşan patronun telefonu bitinceye kadar sırtımdan az ter akıtmadım

aynen tarif ettiğiniz tarzda bir kişi ve toplantıda da oturamaz telefon ile konuşurken de hele hele kızdı ise hiç oturamaz

bazen derdik terası kilitleyin diye zira adam dolaşırken ha düştü ha düşecek diye korkardık

şaka bir yana etraftakiler için zor olsa da alışıp o da böyle deniyor tabii bizde patron böyleydi o nedenle kolaydı ama çalışan öyle olunca patrona anlatmak daha zor olabilir :))))

Evet eğer sinirlenmişsen daha hızlı yürüyorsun 😂😂 şuan acaba alt komşuma yürüme sesim gidiyor müdür diye düşündüm 😂😂

Kesin soylenmistir 27 sayfada ama anlattiklariniz birebir: Dikkat Eksikligi ve Hiperaktivite Bozuklugu. Elinde olan bisey diil, beyinleri farkli kimyasal bir yapiya sahip. Disiplinle iradeyle degil ancak ilacla duzelir.

Ben 30 yasindayim bana da tani yeni kondu. Hiperaktif degilim ama dikkat eksikligi organizasyonsuzluk, hayalcilik, son dakikacilik, her yere gec kalma, plan yapamama, konsantre olamama vs vs var. Kadinlarda hiperaktivite pek gorulmuyormus. Yetiskin de olsa hala bundan muzdarip olabilir. Benim butun hayatim surekli azarlanarak bundan dolayi surekli azar yiyerek, cocuksu sorumsuz vs vs bulunarak gecti. Simdi ilac kullaniyorum iyi geliyor.

Kirmadan kibarca bence sende adhd olabilir hic dusundun mu filan diye sorun.

Back