Eşimin anne ve ablasını benden önde tutması

Acikcasi, adam basindan beri maganda tipiymis. Günlerce kaybolmalar, orada burada kalmalar. Balayina bile görümceden dolayi gidemediniz. Yani bastan hep sorun vardi ve sen görmemezlikten geldi. Bide cogu kadinda var olan "kurtarma sendromu" ve esinin bad boy kombinasyonu iste böyle sonuc verir.

Restini cek, mücadeleni ver ve baktin degisen birsey yok, bosan.

Peki su sonradan peydah olan ablaya düşkünlük olayını nasıl çözeceğim. Tehlikeli olan gorumcem zaten . Eşimi parmağında oynatıyor. Hemde azar çekerek. Evet bildiginiz azar çekerek. Kalk annemin iğnesini vur, aşağıya poşet taşınacak mesela ; hele bi indirmesin mecbur indirecek! Ben kocamken işi yapacağından bu kadar emin konuşamıyorum. Ve ne biliyor musunuz? Acı olan eşimin de ağzından salyalar akıtarak büyük bir hayranlık duyduğu ablasının her sözünü dinlemesi, ifadelerinde de hic bir zorlama hissetmemesi. Ben öyle algılamıyorum diyip çıkıyor işin içinden. Benim şu gorumcemin hakkından gelmem lazım önce. 9yıldır yoktu ve kaynanam yada diger kardeslerle hic sorunum yoktu. Hersey çok yolundaydı. Bir girdi hayatima, şimdi geçmişi sorguluyorum. Psikolojik bi rahatsızlığım olabilir mi, gecen 9yılı ben kafamda mi kurdum. Çok f rkli iki insan. Eşim ailesinden cok bağımsızdı. Asla saygısızlık etmezdi ama bi onay mercii olarak da görmezdi. Yani böyle şeyleri dile getirmek istemiyorum ama görümce biraz hacı hoca geçiniyor. Okuyorlar mı acaba!? Yani böyle büyü gibi değil de off ne bileyim işte. Kafamd deli sorular!!

o zaman görümcenle eşini yalnız bırakmayacaksın. hattaaaaa, giderken eşine aaa dur marketten dondurma alalım ablam sever diyeceksin. pazardan çay süzgeci aldım, aynısından ablama da aldım diyeceksin. gözüne gözüne sokacaksın. bir çay süzgecini araba almış gibi anlatacaksın. yani sen de en az eşin kadar ablasını seven düşünen biri olarak görüneceksin. eşin senin ablasına karşı soğukluğun olmadığına, üzerine düşeni fazlasıyla yaptığına ikna olacak. ancak ondan sonra yavaş yavaş bir sıkıntı çıkarırlarsa eşine bir iki söylemeye başlayacaksın. biliyorum zor ama en akıllıcası bu. yoksa sen eşinin gözünde 'masum abla'sını sürekli suçlayan kadir bilmez gelin olursun.

benim büyük halam böyle çok bilmişti, hem babamı hem bütün sülaleyi parmağında oynatmaya bayılır, azarlar, dandun konuşurdu, şimdi annemi öle bite yazlığına çağırıyor. gidince de önüne yemekler seriyor. çünkü babam 30 yılda ablasını da karısını da anladı.

bu arada bunun çoluğu çocuğu kocası kaynanası yok mu?

Genel tavırları değerlendirmek zor da siz her ailenize gittiğinizde eşiniz neden gelsin

Sonuçta o her gittiğinde de siz gitmiyordunuz

Yapışık ikiz değilsiniz ki

Ben giderken çağırmadım o da annesine gitti vs vs

Bence ailecek içinize kapanın yani anne baba çocuk yaşayın biraz

Hazır anneniz de yok tüm Zamanınızı ailenize ayırın

Karşılıklı olarak önceliği benim annen senin annen konusundan uzaklaştırıp bizim ailemiz kavramında buluşturmalısınız siz eşiniz ve bebeğiniz

Örneğin evlilik yıldönümünü 5 aylık bebeğim olmadan düşünemem

Daha büyük olsa anlarım koşturmasın vs diye bırakmayı da şimdi her dakikayı birlikte geçirme zamanı

Merhaba arkadaşlar. Bigün forum sitesinde çare arayacağım hiç aklıma gelmezdi. Ancak eşime ve evliligime zarar veririm düşüncesi ile konuyu etrafimdaki kimse ile paylaşamıyorum. Sizden degerlendirmelerinizi bekliyorum. Şimdiden beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.
Şöyleki, eşimle 9yıllık arkadaşlığımızın üzerine evlendik. Arkadaşlığımız süresince birbirimizin aile içi durumlarda dahil herseyini biliyorduk. Eşim 8kardeş 3 kız 5erkek. 9 yıl boyunca (18yaşımızdan başlayarak)eşim anne babası ile hep sorunluydu. Varlikliydilar ama esime kimse maddi d estek olmuyordu. Hem calisiyirdu hem okuyordu. Eve gitmek bile istemezdi, ailesi de ilgisizdi. Bi kaç gün yok olurdu. Arayıp nerde diye sorardım onlarda bana sorardı. Sonunda yine karış karış ben arar,babasıyla kavga ettiğinden eve gitmediği için herhangi bi arkadaşının pis pasaklı evinde bulur, zorla kendi evlerine yollardim. Tüm sorunların kaynağı babasıydı, onun varlığı yüzünden kimse huzurlu degildi. Adam çok despottu bunları ve annesini zamaninda çok dövmüş falan. Ben öğretmen anne babanın 3evladından biriyim. Hep çok mutlu bi ailem oldu. Eşimin aile durumunu anlattığımda, hiç hor görmediler aksine maddi manevi hep onun yanında oldular. Ve eşim de annebabami cok sayar severdi , kıymet bilirdi. Kendi anne babamin yaomadigini yaptilar derdi. Burda saymak istemedigim türden çok büyük destekleri oldu. Aileler arasında hiç bir problem yoktu, yine yok hatta. Ama son bir yıldır ki bu yurt dışında yaşayan gorumcemin kesin dönüş yapması na rast geliyor işler tersine döndü. Önce sürekli eşimi çay içelim yemek yiyelim diye çağırmaya başladılar. Ben yokum ha sadece eşim annesi ve 3kız kardesi. Benim haberim olmadan yapılan planlar,piknikler akraba ziyaretleri. Yine bu aynı ekip. Çalışıyorum, işten koşarak dönüyorum yemek hazırlayım diye. Kocam geliyor ki eve gelmeden annesine ugramis, orada karnını doyurmuş gelmiş. Sende evde tek başına bok ye demek yani afedersiniz. Madem yemeğin var oğlunu doğuracağına bi kaba kat getirsin eve beraber yiyelim. Yada ayni saatte çıkıyoruz işten, çağır sende yiyelim. Eşime açıkça bensiz yeme dediğim halde çok uzun süre bu şekilde devam etti. Oysa benim annem eşime mahcup olmayim diye, kova ko va yemekleri hazırlar eve yollar, birlikte yiyelim bide yorulduk diye gecistirmeyelim diye. Eşim annemin yemeklerine bayılır. Ozellikle arayip bugün şunu yiyelim diye önden sipariş verirdi. Son zamanlarda eşime annemin evinde yediği yemekler yüzünden baskı yapıyolar. İki defa gorumcemin eşim karnım tok dediği için " toktur tabi kaynanan doyurmustur seni. Birak anne birak baksana doyurmuşlar bunu" dediğine şahit oldum. Artık benden de çekinmiyorlar. En kötüsü de eşimin ağzını bile açmaması ve anneme burun kıvıran bi ifadeyle ablasına karşılık vermesi. Onu öyle gördüm ya yemin ederim ni andeğişiklik için karnıma ates doldu sandim. Anne babamı enayi yerine koydurdugum için ölesiye pişmanım. Buraya yaşanan herşeyi yazamiyorum. Ama ana temayi anlatabilmisimdir sanırım. Eşim anne ve ablalarının etkisiyle ailemi ve ilişkimizi inkar ediyor. Açıkça yüzüne söylüyorum ablalarina iftara ediyormuşum gibi davraniyor. Daha pek cok ufak tefek ama birleştirince dev bir canavara dönüşen bu tipkadar olaylar yaşıyorum. Annemlerden çıkmayan eşimi annemlere götüremiyorum. Beni almaya geldiğinde arayip geldim aşağıya in diyor. heralde annemlere gitmesi ile de ilgili alfbi sokuyorlar cesaret edemiyor.Ailem eşimi sorunca türlü yalanlarda ayıbını kapatıyorum ki onların gözünde saygınlığını yitirmesin. Ablası turkiyede diye onu bırakıp balayına gitmedik. abim yurt dışında yaşıyor üzülüyorum diye cok aylar sonra bizi yanına getirtti. şimdi yiğenim oldu diye abimin yanina gideceğiz bana istekli davraniyor, ailesinde konu açılınca bilmiyorum canim istemiyor ama.. alan diyor. Seviyorum, 5aylık bi bebegimiz var. Ama bu sekilde gidemeyecek. Daha fazla ailemi ezdiremeyecegim. Resmen köprüyü gecene kadar ayıya dayı demis. Bizimkileri kullanmış. Dört dörtlük bi düzen kurunca acayip değişti. Simdilerde düşünüyorum acaba ailesiyle arasi hep iyiydi de bana mi farklı gösterdi. Yine de en ufakkorktuğum bir destegi kendinden esirgeyen insanlara , ki onlar en yakinlarimiz olsa bile, duygularimiz bu denli değişebilir mi? Kimseye ihtiyaci kalmayinca ailesine düşkün mu oldu yani.
atalarımız bu konularla ilgili bir sürü ata sözleri bırakmış...
it iti ısırmaz....
iyilik yap, kötülük bul...iyilikten maraz doğar....gibi gibi...

X