• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu da var benim ailemde büyük teyzem hariç tutan yok. Biz onu iftara çağırıyoruz diğer teyzemler dayımlar falan. 70 yaşında olduğu halde bir gün de illa siz bana gelin diye tutturuyor kadıncağız. Böyle keyfi bilmem ne diye yargılamıyor.
Bilmiyorum aileden bahsedilirken onların amel defterini tutmak da bize düşmez. Kim tutmuş kim neden tutmamış bizim işimiz değil.

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Oruç tutmayan insanlara ne münasebet ya :) normalde çağır derim de oruç değiller ki. Önce bi bekle hepsi çağırsın,eğer çağırırlarsa sen de karşı davet yaparsın

Bak simdi
Onun ailesinden biri bile tutsaydi oruc
O zaman cagirmak isterdin
Sana eslik eden biri var diye dusunurdun
Simdi ise oruc tutmayanlari cagirmak istememen normal
Esine diyebilirsin canim bayramda aliriz yemege, hem oruclu olmuyorum o zaman halsiz de dusmem diye
Onlar sen oruclusun diye seni davet etselerdi sende onlari almak isterdin iftara
Tutmasalar bile karsiliksiz kalmasin isterdin
Ama ortada sebep yokken cagirmak da istemiyorsun ben oyle anladim

Ben olsam sadece eşim mutlu olsun diye dahi çağırırdım bana da yardım etmesini isterdim birlikte hazırlardık, bunu bir iftar yemeği gibi dusunme, bırak herkesin tuttuğu oruç kendine, eşin istediği için ailesini yemeğe alıyormuş gibi düşün. iyilikten kimseye zarar gelmez hoşluk olur.
Ben tutmuyorum mesela ama her Ramazan tüm yakınlarımızı da ayrı ayrı günlerde iftara çağırıyorum.

Ne anormal kafalar var yahu oruç tutanı tutmayanı mı düşünüyorsunuz, yemek yiyeceksiniz beraber aile olarak bitti gitti. Yapmak istemiyorsan yapma, her sayfada aynı cümleleri tekrar edip durmuşsun , yok ihtiyaç sahibine vereyim diye ee git ver o zaman bize neyi soruyorsun diyanet miyiz biz ?

Ben evliliklerde karsi tarafın anasi babasiyla kan davasi guder gibi dusmanlik etmeyi hoş bulmuyorum yav, cok cirkin ve o evliliğinde ömrü uzun olmaz. Esiniz cagirmak istemis bin tane bahane siralamissiniz, kendinizi esinizin yerine koyun ve öyle düşünün, ailesini bir aksam yemegine alamayacak mi?
Düğün oncesi kavgalar da bizim toplum insanlarinin olmazsa olmazi zati, türlü sacmaliklardan illa bi dusman olunur:)
Esinizle birlikte hazirlayin yemegi, izinli oldugu bir gune denk getirin, ya da disaridan pide vb seyler soylersiniz, bi corba/salata bitti gitti. Mesafenizi korumak istiyorsaniz korursunuz yine ama ben ailemi evime çağırmak istesem ve boyle cevap alsam, acayip sogurdum.

Oruclu olmamalari da gram mesele değil benim icin, esim icin bunu dusunmezdim ben.

Oruclu olmakta hiçbir sey yapmadan oturmak demek değil zaten, zor şartlar altinda calisan insanlar da var oruclu sekilde, o bahaneniz biraz komik olmuş.

maddi durumu aslında şu şekilde yazdım oruç tutmayan insanlara hizmet etmektense o parayı ihtiyaç sahiplerine vermek daha mantıklı gelir diye düşündüm tabi bazı kişiler buna takılmış mevzu para değil
E verseydiniz simdiye kadar madem ihtiyaç sahibine. Hem o baskaaa bu baska.

Ben evliliklerde karsi tarafın anasi babasiyla kan davasi guder gibi dusmanlik etmeyi hoş bulmuyorum yav, cok cirkin ve o evliliğinde ömrü uzun olmaz. Esiniz cagirmak istemis bin tane bahane siralamissiniz, kendinizi esinizin yerine koyun ve öyle düşünün, ailesini bir aksam yemegine alamayacak mi?
Düğün oncesi kavgalar da bizim toplum insanlarinin olmazsa olmazi zati, türlü sacmaliklardan illa bi dusman olunur:)
Esinizle birlikte hazirlayin yemegi, izinli oldugu bir gune denk getirin, ya da disaridan pide vb seyler soylersiniz, bi corba/salata bitti gitti. Mesafenizi korumak istiyorsaniz korursunuz yine ama ben ailemi evime çağırmak istesem ve boyle cevap alsam, acayip sogurdum.

Oruclu olmamalari da gram mesele değil benim icin, esim icin bunu dusunmezdim ben.

Oruclu olmakta hiçbir sey yapmadan oturmak demek değil zaten, zor şartlar altinda calisan insanlar da var oruclu sekilde.
Kesinlikle böyle düşünüyorum ortada çok çok büyük olaylar olmadığı sürece her iki tarafında eşinin ailesine saygı beslemesi gerektiğini düşünüyorum. Sevmeyebilir, bazı insanlardan hoşlanmayabiliriz ancak eşimizin ailesi neticede bir gün evine çağırdın yemek yaptın diye de ölmezsin yani

Acaba kendi aileleri her gün evlerine gelirken, eşinin ailesi asla gelemezken hiç mi yüzleri kızarmıyor

Çağırıp çağırmama konusunda bisey diyemem ama üslubun çok yanlış üstüne basa basa kaç kere yazmışsın herkese keyfi tutmuyor diye. Yahu ister keyfi tutmaz ister mecburiyetten tutmaz sen Allah misin? böyle yargılar gibi cümle kuruyorsun? Onun günahı sana yazılmıyor senin sevabinda ona yazılmıyor. Oruç tutmuyorlar de geç

selam kızlar 1.5 yıllık evliyim eşimin ailesi ile düğün öncesi düğün sonrası baya problemler yaşadık ama işte ara sırada olsa görüşüyoruz onlar bana bişey demez ben onlara demiorum eltimlede birbirimizen hoşlanmıyoruz ama bir kavgamız yok şimdi ben çocukluğumdan beri oruç tutarım bi sorun olmadıkça ailemdede bunu gördüm misafiri severim ağırlamayıa severim ama eşimin ailesinde kimse oruç tutmuyor yani bizzat kaynım eltim kaynanam kayınpederim kimse tutmuyor eşimde benle evlendikten sonra başladı şimdi eşim iftar verelim ama vermek istemiyorsan vermeyelim dedi bir iftar sofrası en az 2 3 bin arası tutar parası önemli değil ama oruç tutmayan insanlara iftar vermek oruçlu oruçlu oruç tutmayan insanlara yemek yapmak bana zor geliyor bi sorunları olsada tutmasalar başımın üstüneler keyfi tutmuyorlar eşim içten içe çok istiyor bende bu düşüncemi eşime söyledim sende haklısın dedi şimdi sırf eşimi kırmamak için çağırayım mı çağırmayayım mı
Çok saçma bir bakış açısı..size ne kim tutuyor kim tutmuyor . Sevmiyorsunuz istemiyorsunuz dur davet etmezsiniz.

Ramazan ayi sadece oruc tutanlara hurmet gösterilmesi digerlerinin yok sayilmasi gereken bir ay mi?

Eger oyleyse ben ayni dine mensup degilim demek ki(!)

Ben bu insanlari sevmiyorum, onlara hizmet etmek istemiyorum deseydiniz, ben sizi desteklerdim ama keyfi olarak oruc tutmayan insanlara masraf yapmak istemiyorum deyince konu cok baska bir dusunceye dogru ucarak yol alıyor.

Ben sizi yanlis mi anliyorum konu sahibi, ne olur yanlis anliyor olayim, anladigim sekli beni rahatsiz etti ne yalan soyleyim.

Ha bu arada emzirme arti dogumlarim sebebiyle 4 senedir oruc tutmuyorum, normalde tutarim, keyfi olarak oruc tutmayan aile buyuklerimi de agirlamaya bayilirim.

Gerek yok yemek vermek illa ramazan diye olmaz. Aile olmak istiyen arayı hertürlü bulur aranız iyi değilse kalsın. Ben olsam vermezdım herkes yerini bilsin.

Oruç tutmayana neyin iftarı iki öğrenci doyur daha iyi boşver.

Bunun için eşinizi kirmaya degmez, çağırın gitsin ne olacak. Düğün öncesi sonrası vb.meselelerde sorun yaşamayan kimse yok. Bunları böyle takıntı haline getirirseniz sizin için çok zor.

Ne anormal kafalar var yahu oruç tutanı tutmayanı mı düşünüyorsunuz, yemek yiyeceksiniz beraber aile olarak bitti gitti. Yapmak istemiyorsan yapma, her sayfada aynı cümleleri tekrar edip durmuşsun , yok ihtiyaç sahibine vereyim diye ee git ver o zaman bize neyi soruyorsun diyanet miyiz biz ?
Kesinlikle katılıyorum. Ben eşimin gönlü olsun diye yapardım. Sen kimsin ki kayın ailene yemeği sadaka olayıyla bağdaştırıyorsun dimi ama

Kaç yaşında insanım, ömrümde ilk defa oruç tutmayanlara iftar verilmez, çağrılmaz gibi bir şey duyuyorum. Şok içinde, ağzım açık okuyorum böyle yorumları. Ne ayıp ya, kendimi bildim bileli iftar sofralarında ailecek sülalecek toplanırız, bilmeyiz bile kim oruçlu kim değil. Binlerce kez şükürler olsun parçası olduğum sülaleye, sırf oruçlu değil diye için için kin güdüp iki tabak yemeğin hesabını yapanlar da varmış. Böyle bir laf eşimin ağzından çıksa Ramazan bitene kadar kendi ailesine evimde bir yudum su bile içirmem kıyameti koparırım. Eşlerinize şükredin sahip çıkın valla...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back