• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin yeni sorunu eşimin totosunda kurt olduğunu düşünmeleri.

Ben hala salağım. Yapıcı değilim ama nedense annemin ve babamın bana kırılması dehşet verici bir durum gibi geliyor hala. Ne münasebet anne baba kırılır mı hiç. Cehennemde yanarım sonra.

Evet bir mesafe koydum ama görünüşte sadece. Hala kafama takıyorum kırılmasınlar diye. Belki de içten içe onların istediği gibi bir evlat olmadığım için günah çıkarıyorum. Telafi etmeye çalışıyorum suçluymuşum gibi. Belki de beni olduğum gibi kabul edip sevmedikleri için bari sessiz ve alttan alan evlat olayım diyorum. Bilmiyorum ki sebebini.

Benim anne babam hayatımda gördüğüm en Memnuniyetsiz insanlar. Her boku eleştiriler. Herkes hatalıdır. Ancak eleştiri kabul etmezler. Aman yine gireceğiz çocukluk travmalarına.

Ama ben gerçekten özendim sana. O eşikten atlamana da sevindim. Darısı başıma.

ben de tam anlamıyla dediğini yaşıyordum.
dehşete düşüyordum.
artık terazimi kurdum.
kötülük yapmadıysam sorumluluğum yok diye düşünüyorum.

şimdi daha bugün olanı anlatayım,
haftada bir gün annemlere uğruyorum normalde.
3-4 hafta önce bir mecburiyet oldu, ikinci kez gittim, çocuklardan birini de bakıcısı ile 2 saat annemlere bırakmak zorunda kaldım.
(öncesinde sordum, bakıcı olacağı için de rahattım)
geri döndüğümde biraz bozuklardı. sonra 3 çocuk+2 biz+bakıcı artık çok kalabalık olduğumuzu falan söyledi laf arasında.
ben de yazdım bunu bir kenara.

o günden beri de gitmiyorum.
ramazan’ın ilk haftası bana iftara geldiler o zaman görüştük o kadar.
bugün arıyor, ısrar kıyamet.
ne zamandır gelmiyorsunuz vs..
biliyor bal gibi neden gelmediğimi.
anne bize zor, siz buyrun, çocuklar da huzursuz oluyor başka yerde dedim.
orası başka yer miymiş, benim evimmiş :)
gel diyince gel, git deyince gitsin turuncu.
çocukları özleyince görsünler, diğer zamanlar acil bir hastalık çıksa bile dokunmayalım.

şimdi ne mi olacak? babam arayacak yarın.
kızım bir şey mi oldu? diyecek.
bir şey olduğunu da biliyor da işte adetten..
yok, her zamanki şeyler..diyeceğim.
sonra gelin diyecek, gideceğim.

ama kırılma konusında, yok idrak, benden bu kadar.
ben kötülük yapmadım.
hiç bir beklentim, menfaatim yok.
şimdi küserse de küssün. artık yaralanma, ağlama sızlama, uykusuz kalıp olanları düşünme lüksüm yok.
3 çocuk yetiştirme çabasındayım. mutlu olmak istiyorum.
enerjimi sömürecek hiç bir şeyi istemiyorum.

umarım o eşiği geçersin.
yükünü paylaşabildiğin kadar ailesin. yüklendikçe yükleyen başka bir şey oluyor...

ben de tam anlamıyla dediğini yaşıyordum.
dehşete düşüyordum.
artık terazimi kurdum.
kötülük yapmadıysam sorumluluğum yok diye düşünüyorum.

şimdi daha bugün olanı anlatayım,
haftada bir gün annemlere uğruyorum normalde.
3-4 hafta önce bir mecburiyet oldu, ikinci kez gittim, çocuklardan birini de bakıcısı ile 2 saat annemlere bırakmak zorunda kaldım.
(öncesinde sordum, bakıcı olacağı için de rahattım)
geri döndüğümde biraz bozuklardı. sonra 3 çocuk+2 biz+bakıcı artık çok kalabalık olduğumuzu falan söyledi laf arasında.
ben de yazdım bunu bir kenara.

o günden beri de gitmiyorum.
ramazan’ın ilk haftası bana iftara geldiler o zaman görüştük o kadar.
bugün arıyor, ısrar kıyamet.
ne zamandır gelmiyorsunuz vs..
biliyor bal gibi neden gelmediğimi.
anne bize zor, siz buyrun, çocuklar da huzursuz oluyor başka yerde dedim.
orası başka yer miymiş, benim evimmiş :)
gel diyince gel, git deyince gitsin turuncu.
çocukları özleyince görsünler, diğer zamanlar acil bir hastalık çıksa bile dokunmayalım.

şimdi ne mi olacak? babam arayacak yarın.
kızım bir şey mi oldu? diyecek.
bir şey olduğunu da biliyor da işte adetten..
yok, her zamanki şeyler..diyeceğim.
sonra gelin diyecek, gideceğim.

ama kırılma konusında, yok idrak, benden bu kadar.
ben kötülük yapmadım.
hiç bir beklentim, menfaatim yok.
şimdi küserse de küssün. artık yaralanma, ağlama sızlama, uykusuz kalıp olanları düşünme lüksüm yok.
3 çocuk yetiştirme çabasındayım. mutlu olmak istiyorum.
enerjimi sömürecek hiç bir şeyi istemiyorum.

umarım o eşiği geçersin.
yükünü paylaşabildiğin kadar ailesin. yüklendikçe yükleyen başka bir şey oluyor...

Şu anlattığın olayı farklı şekillerde defalarca yaşadım. Ne oldu niye gelmiyorsun diye salağa yatma hali bile aynı. Benimkiler ek olarak kendimi suçlu hissetmeme de sebep oluyorlar. Mevzunun sonunda ben ne lanet bir insanım diye düşünürken buluyorum kendimi.

Geçen 23 yaşındaki elimde büyüyen erkek kardeşim şöyle dedi bana. "abla boşuna üzüyorsun kendini. Herkes tüm kötülüğü ve bencilliğiyle mutlu. Kimse senin kadar düşünmüyor devam ediyorlar" lan dedim çocuk bu yaşta çözmüş. Ben ne demeye hala düşünüyorum ki.

Kötüyüm bu ara turuncu ya. Hepten vazgeçtim her şeyden sanki. Çözüm de düşünmüyorum, çabalamıyorum. Otomatik yaşıyorum sadece. Bu ara kendimi suçlama ve kötü biri olduğumu düşünme saçmalığı çıktı ortaya ki bu pek olmaz bana. Yeterince iyi bir değilim gibi. Anla işte ifade edemiyorum şu an kendimi pek :) hurma ile sarhoş oldum ahshsh.

Eşinizle kavga etmeyin bence. Bende dahil hepimizin en büyük sorunu karşımızdakini olduğu gibi kabul edememek. Etsek sorunların büyük kısmı çözülecek eminim ben

Esinizin iftar sofrasinda kayinpederi tarafindan azarlanmasi hic hoş olmamis.
Ne demek bagirmak? Duzgunce ifade etsin, adam sesini cikarmiyor diye azar yemis yaw.
Baskasi olsa ciddi bozulur lafini da soylerdi.

Şu anlattığın olayı farklı şekillerde defalarca yaşadım. Ne oldu niye gelmiyorsun diye salağa yatma hali bile aynı. Benimkiler ek olarak kendimi suçlu hissetmeme de sebep oluyorlar. Mevzunun sonunda ben ne lanet bir insanım diye düşünürken buluyorum kendimi.

Geçen 23 yaşındaki elimde büyüyen erkek kardeşim şöyle dedi bana. "abla boşuna üzüyorsun kendini. Herkes tüm kötülüğü ve bencilliğiyle mutlu. Kimse senin kadar düşünmüyor devam ediyorlar" lan dedim çocuk bu yaşta çözmüş. Ben ne demeye hala düşünüyorum ki.

Kötüyüm bu ara turuncu ya. Hepten vazgeçtim her şeyden sanki. Çözüm de düşünmüyorum, çabalamıyorum. Otomatik yaşıyorum sadece. Bu ara kendimi suçlama ve kötü biri olduğumu düşünme saçmalığı çıktı ortaya ki bu pek olmaz bana. Yeterince iyi bir değilim gibi. Anla işte ifade edemiyorum şu an kendimi pek :) hurma ile sarhoş oldum ahshsh.

işte artık kendimi öyle hissettiğimde önünü alıyorum.
dur bir dk? nasıl bu duruma geldik?
hııı.. böyle.
e ben bir şey yapmamışım ki?
o zaman geç... yine birileri egosunu tatmin edecek diye, sen kendinden olma.
(canım ben 😄)

benim de aynı yaşlarda kızkardeşim.
kesinlikle benden daha akıllı.
benim annemle olan ilişkimi düzenlemem için evden evlenip gitmiş olmam gerekti.
o aynı evin içinde yaptı.
asla geri adım atmaz.
yapılanı unutmaz.
biraz da beni gördü :) öğrendi... aynı tecrübeyi hepimizin yaşamasına gerek yok :)
ilk çocuklar bugünler için 🤣

kötü falan değilsin. olmadığını biliyorsun.
bir süre otomatik yaşamak iyidir. rölantide git. dinlen.
aman be hayat gereğinden uzun bence 😅 valla bak yaşa yaşa bitiremedik.

Ben evli değilim ama eşiniz belli ki hiparaktif birisi ne var bence bunda hepimizin farklı davranışları kusurları yokmu ailenize olduğu gibi kabul edicek degistiremezsiniz hiç huzurunuzu bozmayin

Bence anne-babanızın yanında siz eşinize dışarı çıkacak fırsatlar yaratın bundan sonra. Evde şu bitti, çocuğun atıştırmalığını almayı unutmuşum, oyuncağı arabada kalmış, çocuğu azıcık parka indirsene durmuyor gibi bahanelerle dışarı yollayın bunaldığını gördükçe gözlerine batmaz belki böyle olursa.Babanızın yaptığının üzerine de şimdi hiç sende şöylesin diye konuyu tekrar açmaya gerek yok. Siz haksızlığa uğradığını farkedip özür dilemişsiniz kapanmış gitmiş zaten konu.

Buarada çok severiz ama benim eniştem de annemleri ziyarete geldiklerinde sık sık ortadan kaybolur. Çoğunlukla zaten yanında iş getirir boş bir odada laptopuyla çalışır, arada dışarı çıkar saçını kestirir, gider alışveriş yapar, hiçbirşey bulamazsa ben bir arabayı yıkatıp geleyim diye çıkar. Yemek yerken ya da çay içerken salonda oturup sohbet eder sadece. Haftasonu kalmalı geldikleri için göze batmıyor fazla. Bir haftasonu var çocuğun zaten hangi işini yetiştirecek gözüyle bakılıyor.

Kendi babam dahil etrafta gördüğüm diğer damatların ailelerle ilişkisi ise daha bir zayıf. Birebir tanıyanların dünya tatlısı bir adam muhabbeti çok iyi diye bahsettikleri birini tanıyorum. Ben hep kayınbabasının yanında gördüğüm için ağzından selamlaşma cümleleri dışında birşey çıktığına tanık olmadım. Öyle hiç konuşmadan gülümsemeden oturuyor akraba organizasyonlarında.

Saygısızlık olmadığı ya da benim ailemle süper geçineceksin gibi bir ısrar olmadığı sürece çok takılmamak lazım neden çok yakın değiller diye. Neticede arada hem jenerasyon farkı var hem damat-kayınbaba ilişkisinin getirdiği hafif bir kasıntı durum var.

Babanız haklı , sizin bile zaman zaman tahammül gösteremediğiniz bir konuda babanızın tepkisi gayet yerinde. Ben çok kavga çıkartırım k. Bakmayın sizin koca bende olsa.ama durumu da sıkıntılı bir pskiyatriye görünseniz.

benim esim degil ben ve babam boyleyiz😂😂 duramayiz bi yerde bazen disardan bakiyorum kendime insanlarin anlattigi seylerin buyuk kismini dinlemiyorum zaten basini ve sonunu dinleyimce
ortasi tamamlaniyor yavas konusan cok konusan aurinti konusan insanlari dinlemek beni yoruyor o surelerde cok baska seyler dusunuyorum yani esinizi anliyorum neden oluyor bilmiyorum belki tedavi edilmemis hiperaktivite ya da bilmiyorum yani bunun adi ne ama
bende boguluyorum cogunlukla bitse de gitsek modundayim ama tabi ben saygidan oturup dinliyomus olaylara dahilmis gibi yapiyorum ama

işte artık kendimi öyle hissettiğimde önünü alıyorum.
dur bir dk? nasıl bu duruma geldik?
hııı.. böyle.
e ben bir şey yapmamışım ki?
o zaman geç... yine birileri egosunu tatmin edecek diye, sen kendinden olma.
(canım ben 😄)

benim de aynı yaşlarda kızkardeşim.
kesinlikle benden daha akıllı.
benim annemle olan ilişkimi düzenlemem için evden evlenip gitmiş olmam gerekti.
o aynı evin içinde yaptı.
asla geri adım atmaz.
yapılanı unutmaz.
biraz da beni gördü :) öğrendi... aynı tecrübeyi hepimizin yaşamasına gerek yok :)
ilk çocuklar bugünler için 🤣

kötü falan değilsin. olmadığını biliyorsun.
bir süre otomatik yaşamak iyidir. rölantide git. dinlen.
aman be hayat gereğinden uzun bence 😅 valla bak yaşa yaşa bitiremedik.

Ya bebisim sen 3 cocukla nasil boyle uzun uzadiya yazabiliyorsun 😂😂

Saka bi yana idrak belki yorumlarda yazmissindir ama okuyamadim , esinle konustugunda ne diyor kendi durumu icin?

Ya bebisim sen 3 cocukla nasil boyle uzun uzadiya yazabiliyorsun 😂😂

Saka bi yana idrak belki yorumlarda yazmissindir ama okuyamadim , esinle konustugunda ne diyor kendi durumu icin?

22.00-01.00
çocukların 3 ünün aynı anda uyuduğu 3 saat.
sonra gece boyu kalkmaca🤣
o saate gelene kadar kendimle kalmayı o kadar özlüyorum ki,
uyku yerine biraz kahve, biraz kitap, biraz dizi, biraz buralar, takılıyorum 😄

Konunuzu okurken eşinizi kendime benzettim.

Birileri uzun konuşuyorsa elime kalem kağıt ne bulduysam alır oynarım. Bitirsin diye gözünün içine bakarim, otururken popomda huzursuzluk oluyor resmen, kendim bir şey anlatırken bile oturmaktan sıkılırım ayağa kalkıp bacaklarımı sallarım. Oturduğum yerde dizlerimi titretirim. Biriyle telefonda konuşurken odada 50 tur atmış olurum. Lisede hocayı dinlerken sallanıyorum diye çok kızarlardı ama duramazdım. Bazen ayağa kalkar bir şeyi copa atma bahanesiyle bir kaç adım atardım. Misafirler gelince bir şeyler ikram edeyim diye mutfağa kaçarım, istemezlerse su içeyim, tuvaletim geldi mutlaka bir hareket ederim. Ilkokul deyken öğretmenim beni koli bandıyla sırama bantlamıştı hiç unutmam. Yaşadığım en utanç verici olaylardan biriydi. Ailem doktora götürmüştü. Hiperaktivite ve dikkat bozukluğu var ancak sıkıntı oluşturacak düzeyde değil, biz bir tedavi önermiyoruz dediler. Zaten verilen ilaçlar genelde uyku ilacı tarzında sakinleştirici oluyormuş.

Ama inan elimde değil. Zaten herkes de bana alışmış durumda. Çok ciddi bir konu konuşulurken ben ayağa kalkıp odada dolaşabilirim. Herkes onlarla dalga geçmediğimi bilir. Ne bu enerji elif derler 😂 enerjimi bugün atamadım derim gülerim 😂😂

Lütfen eşinizin üzerine gitmeyin inanın yerimde durmam imkansız bir şey. Eşim bu konuda üzerime gelse çok üzülürdüm. Elinden gelen bir seyi düzeltebilirsin ancak gelmeyen bir şeyi düzeltmen de mümkün değil.

Babanın kocana bağırması çok ayıp, yapamazböyle birşey, eşinde anksiyete olabilir bendede vardı oturamazdım yerimde insanlar tabi acayip derlerdi, ailen eşini sevmiyorsa buna da laf edemezler görüşmeyiversinler

Yay burcu. Eşim bir şey demedi babama zaten. Babam saygısızlık yapan.
yay burcu mu :)) ondan böyle yerinde duramaması hep hareket halinde olmak, gezmek vs. dışarıda olmak onların olayı :KK70:yani bu durumda sizin yapabileceğiniz çok şey yok malesef
diğer konuyu da anladım sorun babanızdaymış ama eşiniz iyi ya da kötü hiç muhatap olmasa en iyisi olur merhaba merhaba iyi akşamlar filan çok kısa şeyler, diğer türlü eşiniz herhangi başka bişey söylese babanız yine yanlış anlayıp kızabilir en iyisi muhatap olmamak

Bızım adamda oturdugu yerden saatlerce kalkmaz sankı yapısmıs gıbı herkesın huyu farklı ıste yapacak bısey yok ama babana kızdım cocuk azarlar gıbı adamı mılletın ıcınde bozmuş.

İdrak hani hep oğlunun çok hareketli olduğundan bahsediyorsun ya. Sebebi belli oldu,babasına benziyor demek ki çocuk.
Öte yandan ben bunu saygısızlık,kötü bir davranış gibi göremedim.
Bazı insanlar böyledir,bu yapı meselesi,kalkıp annene babana saygısız bir laf etse anlayacağım ama ortada onların üzerine alınacakları birşey yok,adam bu yani,huyu bu,suyu bu.
Annen bilmiyor mu onlara özel bir durum olmadığını?

İrdelenmedi yıllar önce anksiyete teşhisi konmuş sadece. Eşimin psikologlarla arası iyi değil gitmez. Değişik bir kafası var. Çok iyi bir hafızası vardır. Asla hiçbir şeyi unutmaz. İlgisiz dinlemiyor gibi görünür ama her şeyi kaydeder.

Eşinizde yüksek ihtimal dikkat eksikliği var ve belki hiperaktivite. Dikkat eksikliği olan bireyler dinlemiyor gibi, ilgisiz gibi görünür, sonra bir bakarsınız aslında sizin dediklerini duymuş, sizi dinlemiş. Siz bile bu duruma şaşırabilirsiniz. Çoğunlukla göz kontağı kurmazlar, bir işin başında uzun süre bekleyemezler, uyaranlara bizden fazla duyarlıdırlar. Dikkatleri bütün uyaranlara bölündüğü için bütün ilgi ve dikkati tek bir noktaya sabitleyemez ya da dikkatini sürdüremezler. Eşinizde genel bir huzursuzluk duygusu da hakim. Eşinizin bebekliği, çocukluğu nasıl geçmiş acaba? Hareketli,huzursuz, okul hayatında problemler yaşayan bir çocuk muymuş?

Olsun , size de sözüm, rahat birakmalisiniz biraz, fazla eleştiri var o evde. Gözünüz fazla üstünde.

Bunaliyordur. Ailenizde de sevilmediğini hissediyordur.

Sizin yerinizde olsam ben yollardım çeşitli bahanelerle dışarıya. Nefes almaya hakkı var.

Back