eşimin ailesini iftara çağırmalı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ifrara misafir davet edecek olsam oruç tutuyor mu tutmuyor mu diye sorgulamak hiç aklıma gelmezdi sayenizde gelecek

önemli olan bence iftar yemeği konusunda birlikte olmak, paylaşmak. banane kim ne ibadet yapıyor, ne kadar yapıyor. o zaman namaz kılmayanı da çaya çağırmayın kdkd saçma bi düsünce.

he ama diğer taraftan “anlaşamıyoruz ve çağırmak istemiyorum” diyim canımı yiyin. kimse sevmediği, anlaşamadığı birine sofralar kurmak zorunda değil zaten. ama oruç isini karıştırmayın.

Valla düşünceniz bana çok garip geldi. Mevzu aç doyurmak değil ki sadece. Ramazan ailelerin birarada geldiği, muhabbet, kaynaşma filan ortamları ile hep daha güzel. Ben yurtdışında yaşıyorum. Ben ve tanıdığım bir çok kisi Müslüman olmayanları bile çağırıyoruz iftara. Muhabbet olur filan diye. Hiç aklıma gelmemişti orucsuz insana yemek mi yapıcan demek Orucu birak bizimkiler imansız

Evli olduğunuz sürece muhatap olacaksınız isteseniz de istemeseniz de. Aradaki buzları eritmek için sizde iyi davranın konuşun belki aranız bile düzelebilir. Ayrıca oruç tutan birini davet etmek size daha fazla sevap mi kazandiracak. Burada ana tema eşinin ailesini çağırmak oruç veya değil o bir gelenektir yani. Ve 2 3 bin TL de tutmaz Allah aşkına ne yiyeceksiniz? Biraz sizinde bakış açınızı değiştirmenize ihtiyaç var. Kavga yoksa ki olsa bile nice kavga edip barıştığım insan vardır kin gutmem. Belki onlarda da gelişme vardır sıcaklık olacak aranızda niye böyle olsun ki. Hatta çok dert ediyorsanız arayın bizim evde iftar yapalım herkes bir şeyler yapsın sizin içinde uygun olursa, birlik olunsun diyin masraf azalmış olur.

7-8 kişilik iftar sofrasını 2-3 bine hazirlayabiliyorsaniz bravo...Dün 6 tane lahmacun söyledim ayranı hariç 1200 tuttu, iki kişi zor doyduk. Hele ki iftar sofrası?

Bi beş sene önceki forum olsaydı 1200 tlye ben 30 gün iftar hazırlıyorum, kurbanda da kesim parasını ödüyorum diyenlerle dolardı ortalık.
Değişmiş...

Millet birbirine girmişken bu yorum beni güldürdü ya
Sfgfddsfg Ben gelmeden ortalık karışmış, araları okumadan yorum yaptım , ilgimi çeken tek kısım orası oldu niyeyse arada kaynayip banlanmadan, ehonomiçogiyi diyip sessizce çekiliyorum

Son düzenleme:
Bi beş sene önceki forum olsaydı 1200 tlye ben 30 gün iftar hazırlıyorum, kurbanda da kesim parasını ödüyorum diyenlerle dolardı ortalık.
Değişmiş...
Sizin kullanıcı adındaki gibi haşlanmiş pattis yapsın bolca.. yanına tavuk yani bilmiyorum çoğu malzeme evde vardır zaten hususi alacaklari da alıver yani sıfırdan markete çıksa valla bin TL tutar. Mercimek çorbası +fırında tavuk pilav+ hazır yufkadan börek+ sarma dolma+ mezeler + evde yapılmış şerbetli tatlı kız nolcak gönlünüz bol olsun ayol

Tamam ablam sakin... Kuzu da çevirirsin, lüfer de fırınlarsın, külbastı da yaparsın baklava da açarsın, yumurta da kırarsın , sensin... ben ikna oldum, bence de sorun para değil, ne alaka yani? Muhtesem sofralarin malzemeleri yeterince hamarat olan kadınların dolabına gaipten iner, bunu da herkes bilir, laf işte benimkisi, öylesine yazdım

Son düzenleme:
Onlar da bu hanımefendiyi çağıracaksa neden olmasın. Ama insan yaşayınca anlıyor bu kıca taraflarından bi cacık olmaz siz haklısınız tabi düşüncenizde ama maalesef her olay her şahıs aynı olmuyor.

Valla ben çağırmayacağım kendileri beni hiç çağırmadı aksine ben yemek yapıp götürdüm mezesinden salatasına her şeyi kusur buldular hatta el iğnesi oyası patiği hediye götürdüm ramazan hediyesi olur bizde ki düğün sürecinde bir sürü olay yaşatan birileri olarak bana dediği şey geçen sizi aradık iftara bi saat kala size gelecektik kabul etmedin dedi ben de evet çünkü kendi planımız vardı dedim olsun insan bi kap bi şey yapar yine kabul eder dedi ben de olmaz öyle şey diyebildim henüz yeniyim azıcık zaman geçsin neler konuşacağım evime koymama sebebim şu bize yaptıkları şurda dursun eşimin kendi arsalarını vs bile kabullenmiyorlar onlar bizim diyorlar şehir merkezinde evleri var oturtmadılar kiraya oturttular herkes bana gidip gelme yüzlerine bile bakma diyor ben sırf eşimin hatrına gidip geliyorum

asla çağırmadılar hatta bana neden oruç tuttuğumu sordular gerek yokmuş onlara göre ama iftara çağırmamı söylediler yani direk böyle değilde birgün sende iftar yapalım dediler

Sizin neden oruç tuttuğunuzu sorgulamak kimsenin haddi değil, oruç tuttuğunuzu bildikleri halde sizi iftara davet etmeyip kendilerini davet ettirmeleri emrivakileri de hoş değil.

Aranızdaki anlaşmazlıklar yüzünden eşinizin ailesini ağırlamak istemiyorsanız haklısınız, herkes sofrasına kimi davet edip kimi etmeyeceğine kendisi karar verir lakin insanların ibadetini sorgulamak da kimseye düşmez.

Ramazan ayının, oruç tutmanın fazileti tüm gün aç susuz kalarak gariban insanları anlamaktan ibaret değildir.
Orucun amacı takvaya erişmektir, yani nefsi yani ruhu kalbi kötü duyguları arındırmaktır, dil kötü söylememeli kalp kötü düşünmemeli.

Hepimiz sadece kendi hesap defterimizden mesulüz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…