Eşimin ailesine yardım etme isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farkında mısınız sizin kayınbabanızın evinde hiç hakkınız yok. Bir gün eşinizin hakkı olur sadece şu an onun da yok.
Ama sizin evinizde 1/3 hakkı var eşinizin babasının.
Onun için ama o da yatırım yaptı zamanı gelince misliyle alacak koyduğunu deyip hala onun parası üzerinden kendinizi savunmayı bırakın ve adamın 1/3 hakkını kiradan verin.
Ve cebinizden para veriyormuş gibi davranmayı bırakın derim sanki hibe ediyorsunuz adamın kendi parasını kendisine

Ailesinden birsey kabul etmem, beklenti içinde olmam kesinlikle çünkü en ufak yaptıkları şey buyur buyur dağ olur sonra karşılığını beklerler. (Zor durumları ,acil durumları ayrı tutuyorum.) Ha biz istemediğimiz halde yine de beklentileri oluyor o ayrı. Torunları oldu imkanları varken tek kuruş harcamadilar ustune bizden yana beklenti icindeler hala çünkü neden bizim eve çift maaş giriyor 🙄 Eşinin maaşını cok goruyorlarsa hepsini el kızı yemesin derdindedirler. Yerinde olsam evin onlara düşen payını ödeyip evi kendime yapmaya çalışırım ya da satilmasi için uğraşırım ya daaa senede bir kaç ay onların kirayı almasına izin veririm. Senin durumunda onların da kiradan pay almaları gerekiyor zaten.

Ailesinden birsey kabul etmem, beklenti içinde olmam kesinlikle çünkü en ufak yaptıkları şey buyur buyur dağ olur sonra karşılığını beklerler. (Zor durumları ,acil durumları ayrı tutuyorum.) Ha biz istemediğimiz halde yine de beklentileri oluyor o ayrı. Torunları oldu imkanları varken tek kuruş harcamadilar ustune bizden yana beklenti icindeler hala çünkü neden bizim eve çift maaş giriyor 🙄 Eşinin maaşını cok goruyorlarsa hepsini el kızı yemesin derdindedirler. Yerinde olsam evin onlara düşen payını ödeyip evi kendime yapmaya çalışırım ya da satilmasi için uğraşırım ya daaa senede bir kaç ay onların kirayı almasına izin veririm. Senin durumunda onların da kiradan pay almaları gerekiyor zaten.
Bende bu çift maaş mantığını anlamıyorum. Bizimde aldıgımız gözlerine batıyor. Ama kendileri de iki emekli.

Bende bu çift maaş mantığını anlamıyorum. Bizimde aldıgımız gözlerine batıyor. Ama kendileri de iki emekli.
Bende hala çözebilmiş değilim biz dugunu kendimiz yaptık, evimizi kendimiz dizdik, tayin durumları olmadı iki ayrı ev açtık geri birleştik çocuk oldu vs derken o ara eve 5 maaşda girse toparlanamazdik destek olmak söyle dursun bize inanmiyorlardi kendi helal paramizi onlardan sakladigimizi düşünüyorlardi.🤣 Onlar sanıyorlar ki biz parayı kolay kazanıyoruz. Eşimi günlerce görmediğim oluyor, şimdi çocuğumu bırakıp ise gideceğim niye kv kp daha çok para istesin diye çünkü çift maaş olmak bunu gerektirir.

Son yapılan zamlardan sonra tekinin asgari den fazla aldığının farkındayım.
Hadi ya. Bu tip konulara girmek istemiyorum ama benim annemin asgariye ulaşması için gereken 1500 lira ve ablamın asgariye ulaşması için gereken yaklaşık 3000 lirayı kim alıyor o zaman? Kim alıyorsa söyleyin hemen bulup hakkımızı alalım.

Yorumları okuyamadım.
Hiç bir aile yardım etmek zorunda değil ama burada karşı taraf abiye ev verirken, konu sahibine ev veremediği için sadece bir evin 3/1 oranında para vermiş.
Aile direkt iki evlat arasında ayrım yapmış, hata burada diye düşünüyorum.
Bu durumu başta iki kardeş anlaşıp kabul ettiyse, maalesef sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Aileler hiç vermese daha iyiymiş. Verip , haksız paylaşım yapınca illa ki böyle sorunlar oluyor.

İki emekli maaşı çoğu zaman tek çalışan maaşı bile etmiyor farkındasınız değil mi?
Durum şu Onlar iki kişi emekli maaşıyla geçinemiyor kabul ama eve çift maaş giriyor diye bizlerin para içinde yuzdugumuzu düşünmeleri de garip değil mi? Su hayat telasesinde zorunlu durumlar hariç keyfi yere sırf bizlerde paranın çok olduğunu düşündükleri için para istenmesi ,beklenmesi de garip değil mi?

Bende hala çözebilmiş değilim biz dugunu kendimiz yaptık, evimizi kendimiz dizdik, tayin durumları olmadı iki ayrı ev açtık geri birleştik çocuk oldu vs derken o ara eve 5 maaşda girse toparlanamazdik destek olmak söyle dursun bize inanmiyorlardi kendi helal paramizi onlardan sakladigimizi düşünüyorlardi.🤣 Onlar sanıyorlar ki biz parayı kolay kazanıyoruz. Eşimi günlerce görmediğim oluyor, şimdi çocuğumu bırakıp ise gideceğim niye kv kp daha çok para istesin diye çünkü çift maaş olmak bunu gerektirir.
Tabiki para falan vermeyin.Bizim kvde sürekli para yok diye aglanıyor.Kendi oglu evde yatıyor. Ona çalış demez. Bize aglanır.Neyse ki artık görüşmüyoruz.
Bence borca falan girin. Ben tokiye başvurdum. Çıkarsa eşimin maaşı oraya baglayacağım. Sizde bence bu tarz şeylere girin. Yoksa rahat vermezler.

Durum şu Onlar iki kişi emekli maaşıyla geçinemiyor kabul ama eve çift maaş giriyor diye bizlerin para içinde yuzdugumuzu düşünmeleri de garip değil mi? Su hayat telasesinde zorunlu durumlar hariç keyfi yere sırf bizlerde paranın çok olduğunu düşündükleri için para istenmesi ,beklenmesi de garip değil mi?
Tuhaf olan şu birde. Parayı biz kazanıyoruz. Bizim kazandığımız para da söz sahibi görüyorlar kendini. İstersem dagıtırım kazandığımı. Yok kedine mama alma,yok fatura çok gelmiş.Aslında aynılarını onlara yapmak gerek. Klimayı kapat, dogal gazı kapat gibi

Ben çocukların zor geçinen ailelerine yardım etmesi taraftarıyım. Bu insanlar bize yıllarca gözlerinden sakınarak bakıyor, yemiyor yediriyor, gitmiyor giydiriyor. Okutuyor meslek sahibi yapıyor, iş bulmamızı para kazanmamızı sağlıyor. Ömürlerinin son deminde beklentiye girmelerine gerek kalmadan elimizden geldiğince destek olmalıyız zaten evlatlar olarak. Gelinin ya da damadın bunda söz hakkı olmamalı. Bir insan anasına babasına her ay azıcık rahatlatacak bir iki fatura ödetecek kadar yardım etmesi ya da alıp bir tatile götürmesi sözü edilecek bir durum değil benim bakış açıma göre. Ailenin durumu iyiyse tabi ki herkes kendi yağında kavrulsun. Ancak aile olmanın sac ayaklarından biridir birbirini maddi manevi destekleme.

Evlenirken bile konu sahibi dahil birçok kadın ailelerden destek bekliyor kendileri yapmaları gereken masraflarda dahi. İş almaya gelince amenna vermeye gelince imi biz biriktirimiyiriz. Olmaz öyle...

Ben çocukların zor geçinen ailelerine yardım etmesi taraftarıyım. Bu insanlar bize yıllarca gözlerinden sakınarak bakıyor, yemiyor yediriyor, gitmiyor giydiriyor. Okutuyor meslek sahibi yapıyor, iş bulmamızı para kazanmamızı sağlıyor. Ömürlerinin son deminde beklentiye girmelerine gerek kalmadan elimizden geldiğince destek olmalıyız zaten evlatlar olarak. Gelinin ya da damadın bunda söz hakkı olmamalı. Bir insan anasına babasına her ay azıcık rahatlatacak bir iki fatura ödetecek kadar yardım etmesi ya da alıp bir tatile götürmesi sözü edilecek bir durum değil benim bakış açıma göre. Ailenin durumu iyiyse tabi ki herkes kendi yağında kavrulsun. Ancak aile olmanın sac ayaklarından biridir birbirini maddi manevi destekleme.

Evlenirken bile konu sahibi dahil birçok kadın ailelerden destek bekliyor kendileri yapmaları gereken masraflarda dahi. İş almaya gelince amenna vermeye gelince imi biz biriktirimiyiriz. Olmaz öyle...
İsterlerse çocuklar tabi ki yardim eder ama dünyaya getirdilerse bakmak zorundalar .

Evi annesinin üstüne yaptılar bizim lojmam puanımız düşmesin diye… ev bizim üstümüze değil yani
Siz kira peşine düşeceğinize önce bunu düşünün bence.. dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olacaksınız. Yarın öbür gün anneye bir şey olsa ağabeyin de hakkı olacak o evde. Bir an önce üstünüze alın evi

Eşimin abisi evlenirken babası abisine ev verdi kendi oturduğum evde sizin dedi ama hala evde oturduğu için biz o evi kiraya veremiyoruz oturamıyoruz yada satamıyoruz bu yüzden kiranızı öderim dedi. Ben böyle bir talepte bulunmadım ama mantıken abisine ev verdiyse bize de ev veremiyorsa kiramızı ödemesi gerekir hak geçmemesi adına yoksa tabiki kimse kiramızı ödemek zorunda değil
Hiçte değil pardonda içinden gelir verir içinden gelmez kendi parası öatır çutut yer adam malını sizemi soracak ne yapacağını ? Ayrıca sizde hayalısınız vermeyin paranızı ne diye veriyosunuz ? Kenera biriktirin .

Farklı düşünmüyoruz zaten insan zor durumdayken anne babasından/evlatlarından yardım beklemeyecekte kimden bekleyecek ya da o zaman aile denen kavram neden var?
Ancak genel olarak şöyle bir durum var iki kişi çalışıyor ee o zaman herseyi onlardan bekleyebiliriz. (Yine zorunlu halleri ayrı tutuyorum.) Misal veriyorum x köyde tarla var onu alacağım ee bize para yolla siz çift maassiniz( bu arada bu bir tanıdığın başına geldi )yahu ben sen tarla al ,bilmem kimin kuzenine altin tak gosteriş yap diye çalışmıyorum ki bu parayı kolay da kazanmıyorum. Hastane masrafın olur ,eve çok lazım bir şey olur ya da ne bileyim başka çocuğunu evlendireceksin destek çıkmak olur, faturalar olur,mutfak masrafı olur bunlar bence istenebilir şeyler ki normal hayatımda da istemelerine gerek kalmaz eğer haberim varsa.
Aileden isteğe gelince dediğim gibi isterse dünya malı olsun isterse konu sahibinde olduğu gibi birine ev verip bana vermesin kendi bilir ben bana verdiği değer kadar değer veririm yine beklentiye girmem ölsem o 1000 TL'lik yardımı da kabul etmem.
Ben şu şartlar altında keyfiyete karşıyım herkesin bir hayat mücadelesi var aileler olsun evlatlar olsun zorda kalmadıkça beklentiye girmemeli hersey çok pahalı, kimse önünü göremiyor.

İyide abisi hiçbir çaba sarfetmeden ev sahibi oldu bizede kendi oturduğum ev sizin dedi ama kendisi oturduğu için kiranızı öderim dedi sonra kirayı ödememeye başladı ve biz arabamızı sattık o kirayı alabilmek için neden yılda 3-4 ay ona kira vericem ki evin zaten çoğunluğu bizim bu sefer bize haksızlık olmazmı abisi ne kira ödüyo ne ev kredisi
Vermek zorunda mı? O çocuğuna vermiş şimdi durumu yok üçte birini vermiş. Neyin haksızlığı bu? Size o kadar para vermiş her ay bin lira yollamış. Sizin aileniz ne yaptı sorması ayıp? Üçte ikisini de onlar odeseydi ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X