Eşimin ailesine yardım etme isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz çalışmıyorsanız ve eşiniz evin geçiminde ve sizin ihtiyaçlarınızda birşey eksik etmiyorsa ve sizin anne babanız size bir ev hibe etmediyse eşinizin aile ilişkilerine bu kadar müdahil olmanız doğru değil. O evin üçte birini kayınpeder verdiyse zaten yılda dört ay kira hakkı da onda. Çalışıyorsanızda kendi paranızı evin geçimine vetmryip yatırım için ayırmayı tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Sürekli kayınpederinizin ev satışında kârlı alacağını söylemişsiniz parayı eee siz de kâr etmiş olacaksınız satarken :) kayınpederinizin kiradan pay almaması 12 ayı da sizin almanız haksızlık olmuyor mu bu durumda? En nihayetinde iki taraf da yatırım amaçlı almış evi. Ev alınırken 3’de 1 ödediyse 12 ayın 3’de 1’ini almaya gayet de hakkı var. Eşinizin abisine ev verdiyse size de vermiş işte daha ne? Hesabı oldukça bencil bir şekilde yapıyorsunuz, bence bir kendinizi sorgulayın.

Ben aslında iç mimarım ama bulunduğum şehirde iş potansiyeli yok kendim home office olarak bazı projeler yapıyorum ama çok büyük meblalar kazanmıyorum şuan. Bakın bu da içimde bi yara… ben fedakarlık ediyorum işimi yapmamayı seçiyorum ve saçma sapan bi şehire geliyorum o bizim için yatırım yapacağına ailesine gönderiyor
Sizde fedakarlık yapmayın o zaman madem büyük şehirde girin bir işe çalışın. Eşinizle mesleğini bilerek evlendiğinize göre fedakarlık falan yapmadınız böyle bir hayatı tercih ettiniz. Eşinizde memur bir kızla evlenmek yerine sizle evlenmeyi tercih etti. Zira siz yaptığınıza fedakarlık olarak bakarsanız o da her görev yerinde çalışıp eve iyi bir gelir getiremeyen sizle evlendiği için fedakarlık yapmış oluyor.Çok yanlış yerlerde dolanıyorsunuz, bu kafayla giderseniz kendi evliliğinize dinamiti koyarsınız.

M missbonnus1 sizin kazandığınız nereye gidiyor . adamın kazandığı ve onu yetiştiren kişilere yardım etmesine o kadar o kadar müdahilsiniz ki çalışmıyor olabileceğiniz çok zor ihtimal gibi. zira insan anca kendi parasına ya da içinde kendi hakkı olan bir paraya bu kadar müdahil olabilir değilse kimse kimsenin onu yetiştiren anasını tatile göndermesine karışamaz hele hele 2 damla alın teri yoksa
Evlenince herşey ortaksa ben kendi altınlarımı satıp araba alıyosam ve o arabaylada ev alınıyorsa tabiki hakkım var diye düşünüyorum ben dış kapının dış mandalı mıyım aile olmamız için çocuk mu olması gerekiyor anlamadım bizde iki kişilik aileyiz işte çocuklarımız için yatırım yapmak istemem suç mu? Yada biz onlara keyfiyetten tatil için para gönderiyoruz ben niye bi yurtdışına çıkamıyorum diye düşünüyorum

Ben çocukların zor geçinen ailelerine yardım etmesi taraftarıyım. Bu insanlar bize yıllarca gözlerinden sakınarak bakıyor, yemiyor yediriyor, gitmiyor giydiriyor. Okutuyor meslek sahibi yapıyor, iş bulmamızı para kazanmamızı sağlıyor. Ömürlerinin son deminde beklentiye girmelerine gerek kalmadan elimizden geldiğince destek olmalıyız zaten evlatlar olarak. Gelinin ya da damadın bunda söz hakkı olmamalı. Bir insan anasına babasına her ay azıcık rahatlatacak bir iki fatura ödetecek kadar yardım etmesi ya da alıp bir tatile götürmesi sözü edilecek bir durum değil benim bakış açıma göre. Ailenin durumu iyiyse tabi ki herkes kendi yağında kavrulsun. Ancak aile olmanın sac ayaklarından biridir birbirini maddi manevi destekleme.

Evlenirken bile konu sahibi dahil birçok kadın ailelerden destek bekliyor kendileri yapmaları gereken masraflarda dahi. İş almaya gelince amenna vermeye gelince imi biz biriktirimiyiriz. Olmaz öyle...

Ben böyle düşünmüyorum bizi illede doğurun diye yalvarmadık kendileri yaptılarsa bi zahmet okutup büyütsünler biz nasıl şuan ev olmadan araba olmadan çocuk yapmayalım en iyi şartlarda yaşatalım büyütelim diye düşünüyorsak onlarda düşünseydi bu benim ailem içinde geçerli. Annemde bana aynı demogojiyi yapsa diyorumki ben mi doğur dedim sana doğurduysan bak bi zahmet. Yaşlanınca bana biri baksın diye çocuk yapıyolarsa hiç yapmasınlar

Ben böyle düşünmüyorum bizi illede doğurun diye yalvarmadık kendileri yaptılarsa bi zahmet okutup büyütsünler biz nasıl şuan ev olmadan araba olmadan çocuk yapmayalım en iyi şartlarda yaşatalım büyütelim diye düşünüyorsak onlarda düşünseydi bu benim ailem içinde geçerli. Annemde bana aynı demogojiyi yapsa diyorumki ben mi doğur dedim sana doğurduysan bak bi zahmet. Yaşlanınca bana biri baksın diye çocuk yapıyolarsa hiç yapmasınlar
Peki ailenizede bunları diyebilecek biri iseniz ev araba aldılar mı sizinkiler?

Yorumları okuyamadım.
Hiç bir aile yardım etmek zorunda değil ama burada karşı taraf abiye ev verirken, konu sahibine ev veremediği için sadece bir evin 3/1 oranında para vermiş.
Aile direkt iki evlat arasında ayrım yapmış, hata burada diye düşünüyorum.
Bu durumu başta iki kardeş anlaşıp kabul ettiyse, maalesef sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Aileler hiç vermese daha iyiymiş. Verip , haksız paylaşım yapınca illa ki böyle sorunlar oluyor.

Merhaba arkadaşlar. Eşimle 3 yıldır evliyiz ve eşimin işi dolayısıyla doğu da bir ilde yaşıyoruz eşimin maaşıda yüksek. Geçen yıl arabamızı sattık ve ev aldık ev alırken babası da üstüne para koydu evin 1/3 ü kadar. Evi yatırımlık almıştık yani satarken ona yine 1/3 payını vericez. Ayrıca eşimin babası eşimin abisi evlenirken ona ev vermişti bize de ev veremediği için kiranızı öderim demişti ama emekli olduktan sonra kiramızı ödememeye başladı ama şöyle bir faktör var kiramız 4 binde olsa bize 1000₺ gönderiyordu. Bu yüzden satın aldığımız evin kirasını güya biz alıyoruz. Kim paraya sıkışsa kirayı istiyo acil durum parası gibi oldu hatta geçen aylarda eşimin babası kendi kendine bizim kirayla plan yapmış eşimin abisine vericekmiş kredi kartını kapatsın diye bende kavga çıkardım istemediğimi söyledim eşime abinler yılda iki kere tatile giderken ben vermem o parayı dedim eşimde hak verdi ve ailesine sitem etti vermedi parayı. Daha sonra eşim üç aylık göreve gitti görevdeyken bana hiç söylemeden ailesi para göndermiş 4 bin lira ben bunu sonradan öğrendim şimdi bu ayda babası kirayı ben alıyım demiş neden diye sordum bayramda kestiği kurbanın borcunu ödeyememiş onu vericekmiş dedi bende temmuzda gönderdiğini söyledim onunla tatile gittiler dedi bişey demedim ama moralim ve sinirim bozuldu dünde tartıştık içimdeki herşeyi söyledim babasının evine 20 bin liradan fazla maaş girdiğini kira aidat ödemediğini sadece araba kredisi ödediğini bu kiranın acil durum parası olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu o evi arabamızı satıp aldığımızı fedakarlık yaptığımızı sürekli ailesine para göndermesinden rahatsız olduğumu söyledim ama bana dediği şey ben senin hiçbirşeyini eksik etmiyorum kenara 5 değilde 3 koyarız aileme gönderdiğim seni rahatsız etmesin diyo. Ben ne yapıcağımı şaşırdım bir evlat olarak bunu yapmak isteyebilir ama keyfi para gönderdiğimizi düşünüyorum. Bizim daha arabamız yok aldığımız ev 2+1 eşyamız sığmaz döndüğümüzde oturabilecek iyi bir evimiz yok henüz çocuğumuzda yok tam birikim yapmamız gereken zaman ama biz yılda 3-4 defa rutin olarak böyle para gönderiyoruz ve bana bunu kabullen demesinden çok rahatsızım kabullenemiyorum ne yapmalıyım? ( bu arada eşimin babasının ev alırken verdiği para bize hibe edilmedi ev satılırken evin satış fiyatının 1/3 ü verilcek yine ona yani onunda parası kâr edecek)
Eşimin annesi beraber ev alalim bizimkini ödeyelim size de alalım dedi.. kabul etmedim etmemde.. ortak is daima kötudur.. esimede dedim . Sakın onlara evi aliriz oderiz sonra birine bisi olur geride bir suru cocuk var kimse onlar odedi demez bana evlatlarima yazik degil mi ? Satin evi herkes kendi parasini alsin cekilsin kenara..

Hayır olay şu şekilde bir evi abisine verdi kendi oturduğum evde senin dedi eşime. İlk evlendiğimizde hatta abisine ev verdiği için bizde kirada oturacağımız için kiranızı öderim dedi, emekli olduktan sonrada uzun bir süre ödeyemedi. Daha sonra biz kendi arabamızı sattık eşimin babası da evin parasının 1/3 ü kadar para koydu. Evin kirasıda bize gelicek diye konuşuldu çünkü babası kiranızı veririm demişti evin çoğunluğuda bizim olduğu için kiranın tamamını biz alıyoruz onlardan fırsat kaldıkça

Annenize direkt böyle doğurduysan bak bir zahmet mi diyorsunuz?
Bu bakım kaç yaşına kadar olacak?
Evlenip kendilerine yeni hayat kuran çocukları da düşünmek zorunda kalıyor aileler, kimse niye yapıyorsunuz, para vermeyin, ev almaya yardım etmeyin, kaç yaşına geldik,kendi başımızın çaresine bakarız demiyor.
Mesele yaşlılığa gelince mi bakım için doğurmasınlara dönüyor konu?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X