- 12 Ekim 2022
- 61
- 13
- Konu Sahibi missbonnus1
Ben zaten hep bunu söyledim inanın asla ortak iş yapma taraftarı değildim ama rşim faiz ödemek istemediO zaman kredi çekip alsaydiniz evinizi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben zaten hep bunu söyledim inanın asla ortak iş yapma taraftarı değildim ama rşim faiz ödemek istemediO zaman kredi çekip alsaydiniz evinizi.
Çarpıtmıyorum, ironi yapıyorum.Konuyu çarptırıyosunuz gerçekten isteğim böyle birşey değil fedakarlık edip arabamızı satmışız ev almışız kirasını doya doya alıp harcayamıyoruz kenara koyamıyoruz ailesi ikinci tatiline gitsin diye biz birikim yapamıyoruz normal mi bu? Bende ailemi gönderiyim o zaman tatile bizde sap gibi kalalım
Al gülüm ver gülüm işte. Onlar o parayı verdiği için eşiniz kendini onlara borçlu hissediyor.Ben zaten hep bunu söyledim inanın asla ortak iş yapma taraftarı değildim ama rşim faiz ödemek istemedi
Lojmandan çıkmamak için değil tehlikeli biryere gidersek lojmanda oturabilelim diye puanı düşmesini istemedi şuan zaten sicilden kaynaklı lojmanda oturmuyoruzAl gülüm ver gülüm işte. Onlar o parayı verdiği için eşiniz kendini onlara borçlu hissediyor.
Eşiniz de faize bulaşmak istemiyor ama lojmandan çıkmamak için evi başkasının üstüne yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu . Tipik ılımlı İslamcı
Iyide calisiyo emegini aliyo bunu birini yedirmek zorunda degil hastalık olur bir durum.olur tamam ama.keyfe keder birine para verme mecburiyeti yok burda eisbiz net sekilde evim barkim kesem ayri imajini yaratmak zorunda size baska onlara baska konuşursa hic bir sey değişmez kaldi ki daha cocuk yok masraflar artınca cocugunuzn rizkini kendini surekli gezdiren esinizin krdesine verecek degilsinz ne sacmalik ya birine sirtini daya bana para yolla de gec ohh vallaaEv satılsa bile bişey değişmeycekki sürekli eşimin çok para aldığını söylüyolar sürekli dillerinde eşimin maaşı bana soruyolar bende söylemiyorum eşimde net cevap vermiyo eksik söylüyor onlara yani fazla para aldığını bildikleri için yine istemeye devam edecekler
Tamam ne olursa olsun, eviniz var ama puanınız düşmesin diye kendi üstünüze değil. Bu da hak yemek olmuyor mu?Lojmandan çıkmamak için değil tehlikeli biryere gidersek lojmanda oturabilelim diye puanı düşmesini istemedi şuan zaten sicilden kaynaklı lojmanda oturmuyoruz
Şuan çalışamıyor olmamın sebebi eşimle beraber bu şehire gelmem oldu. Burada mesleğimi icra edebileceğim bir potansiyel yok. Ailemde eşimden gelen yardımı kabul etmez zaten onların şuan yardımlık bir durumu yok. Çoğunlukla size hak verdim teşekkür ederim farklı bir bakış açısı kattınız bana daha ılımlı davranıcam bu konudaÇarpıtmıyorum, ironi yapıyorum.
Çalışın kazanın ailenizi gönderin tatile. Eşinizin buna karşı çıkacağını sanmıyorum. Hatta çalışmadığınız halde kendi kazandığıyla yapma teklifi sunmuş adam. Babasına yaptığına bu kadar agresif bir şekilde üstelik haksız olduğunuz halde haklıymış gibi tepki gösterirseniz o adam bir yerden sonra size “dur bakalım orda” diyecektir. En başta da yazdığım gibi mal mülk derdine kendi evliliğinizi sarsıp huzurunuzu bozacaksınız.
Bakın insanın edindiği mal kendi tasarrufundadır, önce bunu kabullenmelisiniz. Baba zamanında çalışmış çabalamış iki mülk edinmiş. Bu mülkleri ister satar, ister kiralar, ister hibe eder, isterse ikisini tek oğluna verir, isterse hiç birine bişey vermez. Bırakın sizin hakkınız olmasını oğullarının bile hakkı yok adam yaşarken o mülklerin üzerinde. Orayı bir geçin.
İkinci olarak aldığınız evde 1/3 pay sahibi adam. Bu da demek oluyor ki kira gelirinin de 1/3’ünde hak sahibi. Adam bu hakkından kendi isteği ile feragat etmiş, kirayı siz alıyorsunuz. Bi zahmet arada sıkışınca bir kirayı almasına da laf etmeyin.
Öyle tabiki ama savunmaya geçmemin sebebi paradan kaynaklı puanın düşürmek istemeyişimiz değil onu açıklamak istedim tehlikeli yerlerde görev yapıyor geneldeTamam ne olursa olsun, eviniz var ama puanınız düşmesin diye kendi üstünüze değil. Bu da hak yemek olmuyor mu?
Tamam, siz girerseniz o lojmana bir kişi açıkta kalacak, o da o bölgede görev yapan birisi.Öyle tabiki ama savunmaya geçmemin sebebi paradan kaynaklı puanın düşürmek istemeyişimiz değil onu açıklamak istedim tehlikeli yerlerde görev yapıyor genelde
Ama bu da sizin tercihiniz. Eşinizle evlenip o şehirde yaşamayı, kariyerinizi askıya almayı kendiniz tercih ettiniz öyle değil mi? Buna kimse sizi zorlamadı. O yüzden bunu bir fedakarlık olarak görmemelisiniz.Şuan çalışamıyor olmamın sebebi eşimle beraber bu şehire gelmem oldu. Burada mesleğimi icra edebileceğim bir potansiyel yok. Ailemde eşimden gelen yardımı kabul etmez zaten onların şuan yardımlık bir durumu yok. Çoğunlukla size hak verdim teşekkür ederim farklı bir bakış açısı kattınız bana daha ılımlı davranıcam bu konuda
Yine haksızsınız. Lojman puanı düşmesin diye başkasına ev parası verdiğiniz için. Her türlü hatalı davranmışsınız. O parayı dövize bağlayıp banka kasasına koysaydınız daha iyi olurdu.Evi annesinin üstüne yaptılar bizim lojmam puanımız düşmesin diye… ev bizim üstümüze değil yani
eşimle evlendikten 1 yıl sonra buraya geldik aslında 5 ay kadarda ayrı yaşadık eşim evimizi taşıdı, ben ailemde kaldım işe devam ettim ama eşim yapamadı çok zorlandı bende zorlandım tabiki eşimi yada işimi seçmek zorundaydım , eşimi seçtim ama bu da kolay birşey değil tüm arkadaşlarım iyi işler çıkarırken ben burda yerimde sayıyorum eşimi seçtiğim için benim içinde vermesi zor bir karardı bu yüzden bence fedakarlıktır bu. Eşimle normal bir evlilik hayatı yaşamak için kariyerimi feda ediyorumAma bu da sizin tercihiniz. Eşinizle evlenip o şehirde yaşamayı, kariyerinizi askıya almayı kendiniz tercih ettiniz öyle değil mi? Buna kimse sizi zorlamadı. O yüzden bunu bir fedakarlık olarak görmemelisiniz.
Yahu haksızlık edip etmemesi kayınbabayı bağlar. Burada sizi ilgilendiren bir durum yok. Eşimin babası da her ay kaynımın maaşı düşük kirası yüksek diye kendi kira gelirini yolluyor. Ben ne diyebilirim ki? Bana ne? Adamın kendi parası, isterse Kızılay’a bağışlar. Kendi vicdanına kalmış o durum. Siz onu geçin. Siz kira geliri alıyorsanız onun da alması lazım mantıken.Biz neden evimize kira ödüyoruz o zaman? Eşimin abisine evlenirken ev verdi bize de kendi evim sizin dedi ama hala o evde oturduğu için bişey yapamıyoruz. Abisine ev verdiği için kiranın tamamını biz alıyoruz zaten evin çoğunluğu bizim. Biz iki ayda bir kirayı onlara versek bize haksızlık olmayacak mı
Tamam işte kendi tercihiniz bu tamamen.Yoksa haklısınız bu da kul hakkı
eşimle evlendikten 1 yıl sonra buraya geldik aslında 5 ay kadarda ayrı yaşadık eşim evimizi taşıdı, ben ailemde kaldım işe devam ettim ama eşim yapamadı çok zorlandı bende zorlandım tabiki eşimi yada işimi seçmek zorundaydım , eşimi seçtim ama bu da kolay birşey değil tüm arkadaşlarım iyi işler çıkarırken ben burda yerimde sayıyorum eşimi seçtiğim için benim içinde vermesi zor bir karardı bu yüzden bence fedakarlıktır bu. Eşimle normal bir evlilik hayatı yaşamak için kariyerimi feda ediyorum
Gereksiz bir fedakarlık olmu .Yoksa haklısınız bu da kul hakkı
eşimle evlendikten 1 yıl sonra buraya geldik aslında 5 ay kadarda ayrı yaşadık eşim evimizi taşıdı, ben ailemde kaldım işe devam ettim ama eşim yapamadı çok zorlandı bende zorlandım tabiki eşimi yada işimi seçmek zorundaydım , eşimi seçtim ama bu da kolay birşey değil tüm arkadaşlarım iyi işler çıkarırken ben burda yerimde sayıyorum eşimi seçtiğim için benim içinde vermesi zor bir karardı bu yüzden bence fedakarlıktır bu. Eşimle normal bir evlilik hayatı yaşamak için kariyerimi feda ediyorum
Beklenti içindeyim çünkü düğün zamanı hiçbirşeye karışmadı ben ev veriyorum diye o zaman sözünü tutsun diye düşünürüm bende. Benim ailem yapması gerekenden çok fazlasını yaptı düğün zamanı bunun böyle olacağını bilseydim aileme hiçbirşey aldırmazdım eşime ödetirdim benim ailem neden borca giricek?
Kesin öyle insan degiller. Eşimle babasının ortak arabası var. Sonucu söyleyeyim. Araba kaynımda. 10 sene sonra falan satılırsa yarı parasını alırız.Kendi üstüne olmayınca olmuyor.Zannetmiyorum ya böyle büyük bir hak yiyecek insan değiller zaten ev birkaç yıla satılır diye düşünüyorum
Es ailesine para vermeyin de almayın da , yoksa bu işlerden çıkamazsınız..Merhaba arkadaşlar. Eşimle 3 yıldır evliyiz ve eşimin işi dolayısıyla doğu da bir ilde yaşıyoruz eşimin maaşıda yüksek. Geçen yıl arabamızı sattık ve ev aldık ev alırken babası da üstüne para koydu evin 1/3 ü kadar. Evi yatırımlık almıştık yani satarken ona yine 1/3 payını vericez. Ayrıca eşimin babası eşimin abisi evlenirken ona ev vermişti bize de ev veremediği için kiranızı öderim demişti ama emekli olduktan sonra kiramızı ödememeye başladı ama şöyle bir faktör var kiramız 4 binde olsa bize 1000₺ gönderiyordu. Bu yüzden satın aldığımız evin kirasını güya biz alıyoruz. Kim paraya sıkışsa kirayı istiyo acil durum parası gibi oldu hatta geçen aylarda eşimin babası kendi kendine bizim kirayla plan yapmış eşimin abisine vericekmiş kredi kartını kapatsın diye bende kavga çıkardım istemediğimi söyledim eşime abinler yılda iki kere tatile giderken ben vermem o parayı dedim eşimde hak verdi ve ailesine sitem etti vermedi parayı. Daha sonra eşim üç aylık göreve gitti görevdeyken bana hiç söylemeden ailesi para göndermiş 4 bin lira ben bunu sonradan öğrendim şimdi bu ayda babası kirayı ben alıyım demiş neden diye sordum bayramda kestiği kurbanın borcunu ödeyememiş onu vericekmiş dedi bende temmuzda gönderdiğini söyledim onunla tatile gittiler dedi bişey demedim ama moralim ve sinirim bozuldu dünde tartıştık içimdeki herşeyi söyledim babasının evine 20 bin liradan fazla maaş girdiğini kira aidat ödemediğini sadece araba kredisi ödediğini bu kiranın acil durum parası olarak kullanılmasından rahatsız olduğumu o evi arabamızı satıp aldığımızı fedakarlık yaptığımızı sürekli ailesine para göndermesinden rahatsız olduğumu söyledim ama bana dediği şey ben senin hiçbirşeyini eksik etmiyorum kenara 5 değilde 3 koyarız aileme gönderdiğim seni rahatsız etmesin diyo. Ben ne yapıcağımı şaşırdım bir evlat olarak bunu yapmak isteyebilir ama keyfi para gönderdiğimizi düşünüyorum. Bizim daha arabamız yok aldığımız ev 2+1 eşyamız sığmaz döndüğümüzde oturabilecek iyi bir evimiz yok henüz çocuğumuzda yok tam birikim yapmamız gereken zaman ama biz yılda 3-4 defa rutin olarak böyle para gönderiyoruz ve bana bunu kabullen demesinden çok rahatsızım kabullenemiyorum ne yapmalıyım? ( bu arada eşimin babasının ev alırken verdiği para bize hibe edilmedi ev satılırken evin satış fiyatının 1/3 ü verilcek yine ona yani onunda parası kâr edecek)