- 25 Ocak 2022
- 500
- 1.174
- 34
-
- Konu Sahibi missbonnus1
Bence eşinizi üzmeyin. Çok naif ve ince düşünceli biri. Ailesine de hayır diyememesi bundan. Sızın ailenize de teklif etmiş olması çok güzel bir davranış. Zamanla tatlı dille, güzellikle hallolur.Evet gidiyoruz her yıl mutlaka gerçekten eşim ne istersem alır en son çamaşır kurutma makinesi aldık şimdi dyson istiyorum ona bakıyoruz benim hiçbirşeyde gözümü bırakmıyor ama onlar her istediğinde vermektende ger kalmıyor. Benim ailemide gönderseydin o zaman tatile dedim sen onlar için bişey yapmak istedinde hayır mı dedim diyor onlara abini evlendirirken kaç kere teklif ettim paraya ihtiyacınız varsa verelim diye diyor
Bak o zaman kaynıma göndermem
Adamın kirada da hakkı var . Yılın 8 ayı siz alın 4 ayı o alsın daha fazlasını isteyemez. Baba sizin hakkınız 4 ay size gönderelim deyin. Her ay mi istiyor kirayı ? Eğer 2-3 ayda bir istiyorlarsa zaten kendi hakları o kira.Ev için gönderdiği parayı ev satılırken misliyle geri alacak bize hibe etmedi parasını yani ayrıca şuan kirada göndermiyo çünkü satın aldığımız evin kirasını alıyoruz daha doğrusu almaya çalışıyoruz çünkü her ay bi eksikleri çıkıyo. Bir kere gönderilen bir para değil 2-3 ayda bir sıkışıp yardım istiyolar kimse rahatından ödün vermiyo biz onların borçlarını ödüyoruz. Ben neden ödüyorum borçlarını onların borçlarını ödediğimiz için kendim kenara para koymak istediğimde kendi isteklerimden vazgeçmek zorunda kalıcam
Ama verdiği parayı ev satılırken kârıyla beraber geri alıcak verdiğini almayacakki. Yatırım amaçlı verdi parasını bize hibe etmedi yani
Ben çok karşıyım yapılan yardımların bu kadar büyütülmesine eşinizi büyütmüşler okutmuşlar bu yaşa getirmişler yılda 3-4 kere yardım etmesi bence çok normal. Biz 6 kız kardeşiz her ay hepimiz anneme eşit oranda para gönderiyoruz kardeşim dershaneye gidecek hepimiz aramızda dershane ücretini topluyoruz . Babam ameliyat oldu parasını biz ödedik. Biz eşimle her yıl tatilimizi yaparız bu yıl kaynanamla kayınbabamı zorla tatile gönderdik. Çok erken yaşta evlenmişler annelerimiz babalarımız ve malesef ancak 50-60 larına gelince rahat nefes alıyorlar. Verdiğimiz 3-5in lafını yapmak bana çok bencilce geliyor.
Biz neden evimize kira ödüyoruz o zaman? Eşimin abisine evlenirken ev verdi bize de kendi evim sizin dedi ama hala o evde oturduğu için bişey yapamıyoruz. Abisine ev verdiği için kiranın tamamını biz alıyoruz zaten evin çoğunluğu bizim. Biz iki ayda bir kirayı onlara versek bize haksızlık olmayacak mıiyide siz ev satılana kadar kira geliri elde edeceksiniz artı olarak adam niye etmesin?
3 de 1 koyduysa 2 kira siz alırsınız 1 kira babası bu şekilde rutine koyun kira gelirini. yada aldığınız kiranın her ay 3 de 1 ini verin.
İyide abisi hiçbir çaba sarfetmeden ev sahibi oldu bizede kendi oturduğum ev sizin dedi ama kendisi oturduğu için kiranızı öderim dedi sonra kirayı ödememeye başladı ve biz arabamızı sattık o kirayı alabilmek için neden yılda 3-4 ay ona kira vericem ki evin zaten çoğunluğu bizim bu sefer bize haksızlık olmazmı abisi ne kira ödüyo ne ev kredisiAdamın kirada da hakkı var . Yılın 8 ayı siz alın 4 ayı o alsın daha fazlasını isteyemez. Baba sizin hakkınız 4 ay size gönderelim deyin. Her ay mi istiyor kirayı ? Eğer 2-3 ayda bir istiyorlarsa zaten kendi hakları o kira.
Çıkarın babayı o evden kiraya verin hemen. Ne demek sizin evinizde oturmak. Abiye oturması için ev verdiyse diğer evde sizin hakkınız. Hemen mahkemeye verin, icraya verin çıkartın o evden onları. Sürünsün pis kayınbaba (!)Biz neden evimize kira ödüyoruz o zaman? Eşimin abisine evlenirken ev verdi bize de kendi evim sizin dedi ama hala o evde oturduğu için bişey yapamıyoruz. Abisine ev verdiği için kiranın tamamını biz alıyoruz zaten evin çoğunluğu bizim. Biz iki ayda bir kirayı onlara versek bize haksızlık olmayacak mı
Biz neden evimize kira ödüyoruz o zaman? Eşimin abisine evlenirken ev verdi bize de kendi evim sizin dedi ama hala o evde oturduğu için bişey yapamıyoruz. Abisine ev verdiği için kiranın tamamını biz alıyoruz zaten evin çoğunluğu bizim. Biz iki ayda bir kirayı onlara versek bize haksızlık olmayacak mı
1/3 ünü ev satılmadan veremeyiz zaten eşim kredi çekip böyle bişey yapmaz. Evi de birkaç yıla satarız o yüzden ilerde biri hak idda eder mi diye dert etmiyorum ama tabiki evi annenin üstüne yapılmasındada bi dolap olduğunu düşünmüyo değilim bazenSizin yaptığınız şey normal ama birde bir tarafı durmadan sömüren bir aile var.
Hep tek tarafa yüklenirler.
Ama bir gerçek var babanda olsa ortak iş yapmayacaksın.
Tırnağın varsa kaşın hesabı.
Ev kayınvalidenin üstünde 1/3 ü verseler bile yarın bunlara kalacağının garantisi yok
HahahaÇıkarın babayı o evden kiraya verin hemen. Ne demek sizin evinizde oturmak. Abiye oturması için ev verdiyse diğer evde sizin hakkınız. Hemen mahkemeye verin, icraya verin çıkartın o evden onları. Sürünsün pis kayınbaba (!)
sonra biz ödemek zorunda kalırız kiralarınıÇıkarın babayı o evden kiraya verin hemen. Ne demek sizin evinizde oturmak. Abiye oturması için ev verdiyse diğer evde sizin hakkınız. Hemen mahkemeye verin, icraya verin çıkartın o evden onları. Sürünsün pis kayınbaba (!)
Evi alın ve tüm ilişkiyi kesin, babalıktan reddetsin eşiniz. Ne demek abiye ev verip size vermemek. Sokakta kalsınlar aç yatsınlar. Sizin hakkınız o ev. Sonuçta yıllarca çalışıp çabalayıp iki evlat yetiştirip onları hakkıyla okutup meslek sahibi yaparken siz kendinizden kısıp aldınız o evleri. Hatta bir yolunu bulup abiyi de çıkartın evden. Hepsi sizin hakkınız(!)Hahaha
sonra biz ödemek zorunda kalırız kiralarını
Beklenti içindeyim çünkü düğün zamanı hiçbirşeye karışmadı ben ev veriyorum diye o zaman sözünü tutsun diye düşünürüm bende. Benim ailem yapması gerekenden çok fazlasını yaptı düğün zamanı bunun böyle olacağını bilseydim aileme hiçbirşey aldırmazdım eşime ödetirdim benim ailem neden borca giricek?abisini karıştırmayın o zaman ev verebiliyormuş vermiş. vermek zorunda değil. sizede ev vermek zorunda değil. bu şekilde her malınızda söz sahibi olurlar tabi. hem söz sahibi olmasınlar istiyorsunuz hem beklentiniz var.
abisine ev verdiyse o eşinizin sorunu aile içi ilişkileri onların.
ya adamın parasını verin yada dediğim gibi kira hakkını. yoksa siz ara bozucu olacaksınız aile içinde bu gidişle.
Konuyu çarptırıyosunuz gerçekten isteğim böyle birşey değil fedakarlık edip arabamızı satmışız ev almışız kirasını doya doya alıp harcayamıyoruz kenara koyamıyoruz ailesi ikinci tatiline gitsin diye biz birikim yapamıyoruz normal mi bu? Bende ailemi gönderiyim o zaman tatile bizde sap gibi kalalımEvi alın ve tüm ilişkiyi kesin, babalıktan reddetsin eşiniz. Ne demek abiye ev verip size vermemek. Sokakta kalsınlar aç yatsınlar. Sizin hakkınız o ev. Sonuçta yıllarca çalışıp çabalayıp iki evlat yetiştirip onları hakkıyla okutup meslek sahibi yaparken siz kendinizden kısıp aldınız o evleri. Hatta bir yolunu bulup abiyi de çıkartın evden. Hepsi sizin hakkınız(!)
Bizdende bi beklentiye girmesin o zaman bizi bizimle bıraksın bizde kendi evimizi almak için onlara para göndermek yerine birikim yapabilelimBayılıyorum su edinilirken hiçbir katkısı olmayan gelinlerin evlendikten sonra kendilerini mallarda söz sahibi olmayi hak görmelerine. Bu ne hadsizlik? Adam isterse 5 tane evinin 5 ini de abiye verir. Bunda isterse koca hak arar, istemezse geline bir halt yemek düşmez.
O zaman kredi çekip alsaydiniz evinizi.Bizdende bi beklentiye girmesin o zaman bizi bizimle bıraksın bizde kendi evimizi almak için onlara para göndermek yerine birikim yapabilelim