Eşimin ailesine yardım etme isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çarpıtmıyorum, ironi yapıyorum.

Çalışın kazanın ailenizi gönderin tatile. Eşinizin buna karşı çıkacağını sanmıyorum. Hatta çalışmadığınız halde kendi kazandığıyla yapma teklifi sunmuş adam. Babasına yaptığına bu kadar agresif bir şekilde üstelik haksız olduğunuz halde haklıymış gibi tepki gösterirseniz o adam bir yerden sonra size “dur bakalım orda” diyecektir. En başta da yazdığım gibi mal mülk derdine kendi evliliğinizi sarsıp huzurunuzu bozacaksınız.

Bakın insanın edindiği mal kendi tasarrufundadır, önce bunu kabullenmelisiniz. Baba zamanında çalışmış çabalamış iki mülk edinmiş. Bu mülkleri ister satar, ister kiralar, ister hibe eder, isterse ikisini tek oğluna verir, isterse hiç birine bişey vermez. Bırakın sizin hakkınız olmasını oğullarının bile hakkı yok adam yaşarken o mülklerin üzerinde. Orayı bir geçin.

İkinci olarak aldığınız evde 1/3 pay sahibi adam. Bu da demek oluyor ki kira gelirinin de 1/3’ünde hak sahibi. Adam bu hakkından kendi isteği ile feragat etmiş, kirayı siz alıyorsunuz. Bi zahmet arada sıkışınca bir kirayı almasına da laf etmeyin.

Ben zaten hep bunu söyledim inanın asla ortak iş yapma taraftarı değildim ama rşim faiz ödemek istemedi
Al gülüm ver gülüm işte. Onlar o parayı verdiği için eşiniz kendini onlara borçlu hissediyor.

Eşiniz de faize bulaşmak istemiyor ama lojmandan çıkmamak için evi başkasının üstüne yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu . Tipik ılımlı İslamcı

Lojmandan çıkmamak için değil tehlikeli biryere gidersek lojmanda oturabilelim diye puanı düşmesini istemedi şuan zaten sicilden kaynaklı lojmanda oturmuyoruz

Iyide calisiyo emegini aliyo bunu birini yedirmek zorunda degil hastalık olur bir durum.olur tamam ama.keyfe keder birine para verme mecburiyeti yok burda eisbiz net sekilde evim barkim kesem ayri imajini yaratmak zorunda size baska onlara baska konuşursa hic bir sey değişmez kaldi ki daha cocuk yok masraflar artınca cocugunuzn rizkini kendini surekli gezdiren esinizin krdesine verecek degilsinz ne sacmalik ya birine sirtini daya bana para yolla de gec ohh vallaa

Lojmandan çıkmamak için değil tehlikeli biryere gidersek lojmanda oturabilelim diye puanı düşmesini istemedi şuan zaten sicilden kaynaklı lojmanda oturmuyoruz
Tamam ne olursa olsun, eviniz var ama puanınız düşmesin diye kendi üstünüze değil. Bu da hak yemek olmuyor mu?

Şuan çalışamıyor olmamın sebebi eşimle beraber bu şehire gelmem oldu. Burada mesleğimi icra edebileceğim bir potansiyel yok. Ailemde eşimden gelen yardımı kabul etmez zaten onların şuan yardımlık bir durumu yok. Çoğunlukla size hak verdim teşekkür ederim farklı bir bakış açısı kattınız bana daha ılımlı davranıcam bu konuda

Ama bu da sizin tercihiniz. Eşinizle evlenip o şehirde yaşamayı, kariyerinizi askıya almayı kendiniz tercih ettiniz öyle değil mi? Buna kimse sizi zorlamadı. O yüzden bunu bir fedakarlık olarak görmemelisiniz.

Evi annesinin üstüne yaptılar bizim lojmam puanımız düşmesin diye… ev bizim üstümüze değil yani
Yine haksızsınız. Lojman puanı düşmesin diye başkasına ev parası verdiğiniz için. Her türlü hatalı davranmışsınız. O parayı dövize bağlayıp banka kasasına koysaydınız daha iyi olurdu.

Yoksa haklısınız bu da kul hakkı
Ama bu da sizin tercihiniz. Eşinizle evlenip o şehirde yaşamayı, kariyerinizi askıya almayı kendiniz tercih ettiniz öyle değil mi? Buna kimse sizi zorlamadı. O yüzden bunu bir fedakarlık olarak görmemelisiniz.
eşimle evlendikten 1 yıl sonra buraya geldik aslında 5 ay kadarda ayrı yaşadık eşim evimizi taşıdı, ben ailemde kaldım işe devam ettim ama eşim yapamadı çok zorlandı bende zorlandım tabiki eşimi yada işimi seçmek zorundaydım , eşimi seçtim ama bu da kolay birşey değil tüm arkadaşlarım iyi işler çıkarırken ben burda yerimde sayıyorum eşimi seçtiğim için benim içinde vermesi zor bir karardı bu yüzden bence fedakarlıktır bu. Eşimle normal bir evlilik hayatı yaşamak için kariyerimi feda ediyorum

Yanlis dusunuyorsunuz sonucta baba para koymus dogal olarak kira isteyebilir parasi degerlenicek diyosunuzda bisey almayip altin alsaydi gene degerlenecekti yani kira almakta hakki var adamin siz nasil bir mantikla dusunuyorsunuz anlamadim nasil siz yatirdiginiz paraya karsilik kira aliyosaniz oda birkac kira alabilir bu normal. Esiniz cokda haksiz degil gibime geldi madem
Biseyiniz eksik olmuyor yakinda evde alir size merak etmeyin

Yahu haksızlık edip etmemesi kayınbabayı bağlar. Burada sizi ilgilendiren bir durum yok. Eşimin babası da her ay kaynımın maaşı düşük kirası yüksek diye kendi kira gelirini yolluyor. Ben ne diyebilirim ki? Bana ne? Adamın kendi parası, isterse Kızılay’a bağışlar. Kendi vicdanına kalmış o durum. Siz onu geçin. Siz kira geliri alıyorsanız onun da alması lazım mantıken.

Tamam işte kendi tercihiniz bu tamamen.

Gereksiz bir fedakarlık olmu .

e girmesinlermiş zaten yanlış yapmışsınız.
iki yetişkin insansınız kendiniz evlenemiyorsanız evlenmeseydiniz.
ailelerden onu bunu bekleyince böyle tatsızlıklarla karşılaşmayı göze almış oluyorsunuz zaten.

Zannetmiyorum ya böyle büyük bir hak yiyecek insan değiller zaten ev birkaç yıla satılır diye düşünüyorum
Kesin öyle insan degiller. Eşimle babasının ortak arabası var. Sonucu söyleyeyim. Araba kaynımda. 10 sene sonra falan satılırsa yarı parasını alırız.Kendi üstüne olmayınca olmuyor.

Es ailesine para vermeyin de almayın da , yoksa bu işlerden çıkamazsınız..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…