• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine harcamalari

evlendikten sonra aileler ancak ihtiyaç sahibi olursa "yardım" adı altında birşeyler yapmak kafası var ne yazık ki insanlarda.
oysa senelerce emek vermiş insanlar, türkiyenin en zengini bile olsalar evlatlarından böyle şeyler görmeyi hakeder. mevzu aradaki duygusal bağ tamamen.
çok haklısınız yazınızda.
Kesinlikle öyle.
Ve ciddi anlamda mutlu oluyorlar.
İhtiyaçları olduğu icin değil, çocuklari tarafından değer gördükleri için.
Çünkü insan sevdiğine harcar, jest yapar.

Burada okuyorum ailem bize para harcatmaz lafından mutlu oluyor insanlar çok enteresan. Anne babamin yanında hiç para harcamadim diye ondan övünç duyacağım. 🤷

Ben de eşiniz gibiyim. Aileme canım feda lakin eşim ne düşünüyor bilmiyorum. Eşim ailesine maddi bir yardımda bulunmaz çünkü durumları iyidir. Denge meselesi.
Evlatlık yapıyor iyi bir insan demekki eşiniz. Güzel Babalık kocalık da yapıyorsa lütfen mevzuyu zehir etmeyin.
Her şey bu dünya için değil.

Sizin yine iyi benim esim ucak bileti aldim kaynanama gidecegi gunden bir gun once vazgectim gitmiyorum dedi.400 lira çop oldu belki bu para cok degil ama bosa gitmis 1 lira bile coktur.malesef erkekler boyle uc kurus para gorse bayilir ailesine dagitmaya.

Kesinlikle öyle.
Ve ciddi anlamda mutlu oluyorlar.
İhtiyaçları olduğu icin değil, çocuklari tarafından değer gördükleri için.
Çünkü insan sevdiğine harcar, jest yapar.

Burada okuyorum ailem bize para harcatmaz lafından mutlu oluyor insanlar çok enteresan. Yaşlı başlı anne babami yanında hiç para harcamadim diye ondan övünç duyacağım. 🤷

valla annem çalıştığı hem de benden çok daha fazla kazandığı halde her ay ya bir yemeğe götürürdüm iyi bir yere ya almayı istediği birşeyi sürpriz yapar alırdım yada bir şekilde evde bir harcamaya katılırdım.
kadın senelerce çalışmış, elinden geleni yapmış. ben ondan neden birşey esirgeyeyim.
kimse evliyken maaşını olduğu gibi ver demiyor tabi ki. ama bir evlat olarak ailesi içiin birşey yapmayı istemek herkesin hakkı.

Bende yapilan yorumlara katiliyorum ziyarete gidiyorsunuz eve alisveris yapmak, mangala giderrken almak falan normal geldi. Bilet icin birsey diyemeyecegim ben takilmazdim ama esiniz sormamis bunu sorun ederdim.

Birde kardesinin altinlari bozudurmamasi sizi niye ilgilendiriyorki demekki parasi varmis bozurmamis.

Açıkçası bıkaç yıl dişimizi sıkalım birikim yapalım dedik o yüzden kendimiz de tasarruf yapıyoruz. Belki o sebepten bana fazla geldi
400 market
400 dışarıda yemek
400 yine eve
500 yol
300e yakin uçak bileti
Her ay ailesine para gönderir 400
Senede bıkaç defa geliriz yanlarina busekilde oluyor genelde.
Bu arada her ay kendime kıyafet canta vs almam eşim de almaz öyle her yaz tatile gitme alışkanlığımız yok. Gidersek de belki yol üstü günübırlik Yine kendi evimizde mutfak vs de bsylerden tasarruf ederiz.
Bu ay telefon almam gerekiyor ona 3000e yakin vereceğim.

Benim eşimde ailesinin koydeki evlerine gittigimizde alısveris yapar hatta genelde ben alısveris yaparim onlar istedi diye değilde icim daha rahat eder emekli insanlar. Bende ailemin evine gittigimde alirım birseyler esim asla karışmaz karıstırmam. Ufak tefek hediyelesmeler güzeldir. Simdi düşünüyorumda bir oğlum var . cocuk kolay büyümüyor afedersin yeri geliyor mıçtığı bo_un rengini takip ediyorsun. İlerde gelinim böyle düsünse çok kırılırdım.

Biz ailelerimize gittiğimizde eşim de ben de hesabı hep biz ödüyoruz, diğer türlüsü çok abes geliyor. Hiç mi şımartmayalım annemizi , babamızı? hiç mi evlat günü görmesin insanlar.. İki poşet doldursan zaten 400 lira yapıyor, hayat pahalı.. Bizimkilere giderken her birine hediye alırız, eşim bunun lafını etse çok kırılırdım. Beni okutmak için annem babam ne emekler verdi. Böyle şeylere takılmayın, küçük jestler mutlu eder insanları, biraz geniş olun.

Yılda 1 kere gidiyorsanız ve sadece o zaman eşiniz karşılıyorsa bu tip şeyleri,bence sorun etmeyin. Belli ki çok refah içinde yaşayan insanlar değiller yani,asgari ücret,tek maaş anca kendilerine yetiyordur.Siz kendi anne/babanıza kalmaya gidince alışveriş yapmazmısınız? Arada ufak tefek hediyeler,belki de bazen para bırakmazmısınız?
Bilemedim bana normal geldi. Hani sürekli birşeyler isteniyordur amenna,hak veririm ama yılda 1 kez yapılan alışveriş ,ufak tefek jestler sizi zora sokmuyordur diye düşünüyorum.

degil mi, bu devirde asgari ucretli birinin evine gidip yatili kalacaksan zaten yiyecegini icecegini goturmen sart.
400 TL de boyle bakinca 15 gun icin hic de yuksek bir rakam degil.
Markete girip 2 poşet eşya alsan zaten 400 tl. Lüks olarak 1 kilo kıyma olur en fazla. Adamlar asgari ücretli pikniğe giderken eşim et almış diyor.. yok utanmayın hem evlerinde kalın hemde 2 bin lira aylık gelirle onlar alsın size et. Allahım böyle sonradan gören,100 liranın hesabını yapanlardan ailemizi korusun.

Asgari ücret alıyormuş kayınpederın o yetmıyordur ki. Ben mesela çalışmıyorum eşimin bana verdiği paradan aynı bu sekılde ailemin eksiklerine yetmeye çalışıyorum. Bazen benım param kalmıyor ama bi yolunu bulurum dıyorum yeter ki ailem sıkıntı çekmesin. Eşinde bu sekılde düşünüyor olabilir bunları sıkıntı yapma yarın öbür gün senin ailenin de ihtiyacı olabilir. Tek önemli olan burda eşin sizden kısmasın arta kalanla yardım edebilir

Adam sürekli para göndermiyorsa bence haksızlık yapıyorsunuz.
Annesi, babası sonuçta, tabii ki senede 1 kere harcama yapacak. Siz kendi ailenize gidince hiç harcama yapmıyor musunuz?
Sizi kastetmiyorum ama kadınlar genelde kendi ailesine gelince, hiç birşeyi gözü görmez ama eşinin ailesini olunca herşey göze batar.
Bence bu konuyu ona açmayın, bu sefer ters teper ve ailesine daha çok harcamaya başlar.

Herkes döşemiş aile de aile hikayelerini. Araştırıp baksan aile sıkıntılarını açmışlardır şu forumda.
Ben konu sahibi gibi düşünüyorum. Biz birsek, eş isek planlamalarimizla harcama yapmalıyız. Asgari ücrette asgari ucret diyip durmuşlar. 8 yılımı verdim , onca çabayla şu anki konumuna, mesleğime gelebilmek için. Zamanında yan gelip yatarlarsa alırlar asgari ücreti. Takmayın şu yorumları. Eşinizle oturun konuşun. Ne meraklılar, insanlari susturmaya anlamıyorum!

Ne kadar yanlış düşünce inananamıyorum ya, sizin çocuğunuz gelse size eve bişey alınıp 400 masraf diye otelde kalsa hoşunuza mı gider? Evine misafirliğe gidilmiş el değil ki ne güzel almış alışveriş yapmış, insanlar asgari ücret ile gçiniyormuş, yılda bir kere gitmişsiniz 2 bin 3 bin çok mu ya, hayret ediyorum artık, benim babamın durumu iyi abimin de durumu iyi ama babam senede bir kere yaylarara gezmeye gider arabanın gidiş geliş yakıtın abim doldurur, bu babamın beklenti içinde olması değil, gerçekten kalpleriniz kötü, kendi ailelerimize giderken alınsa lafını etmezsiniz, çok ayıp ya
Kıymetlıdırler amma. Neyse:KK14:

Herkes döşemiş aile de aile hikayelerini. Araştırıp baksan aile sıkıntılarını açmışlardır şu forumda.
Ben konu sahibi gibi düşünüyorum. Biz birsek, eş isek planlamalarimizla harcama yapmalıyız. Asgari ücrette asgari ucret diyip durmuşlar. 8 yılımı verdim , onca çabayla şu anki konumuna, mesleğime gelebilmek için. Zamanında yan gelip yatarlarsa alırlar asgari ücreti. Takmayın şu yorumları. Eşinizle oturun konuşun. Ne meraklılar, insanlari susturmaya anlamıyorum!
Bi konuma gelmişsiniz de hayırlı evlat olamamışsınız,

Ailenin bu yönde beklentisi, talebi, iması varsa bunlar bana da çok tuhaf gelen şeyler açıkçası ama eşinizin içinden gelerek kendi isteğiyle bu harcamaları yapıyorsa elbette yapabilir. Kendi ailenize siz de yapmak istersiniz.

Back
X