• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine harcamalari

Aslında insanlar evlenmeden en başta bu konuları gündeme almalılar.ama bizde ayıp olur vs diye asıl konuşulması gereken konular konusulmuyor da genelde kinaligin rengi,bileziğin gramı gibi konular gündemde kalıyor ne yazık ki.

Market için 400tl yi ben çok bulmuyorum tabi ki yediğiniz şeyleri almalısınız sonuçta sizi bu günlere getirdiler.
Ayrıca aile asgari ücretli yatları katları olup da sizden para bekleseler anlarim da.
Düğün olayına gelecek olursak annenin çok yakın akrabası ise anlarim ama onun dışında cok yakini olmayan bir dugun icin kendi parası yok ise oğluna bu masrafları ödetmesini doğru bulmuyorum.zaten pandemi var

Ve son olarak ailesine düzenli olarak para yolluyorsa ve bu sizi maddi acıdan zora sokuyorsa tabiki usulünce konuşmalısınız.Ailenin yaşı sağlığı nedir bilmiyorum ama anne ve baba ek iş yapabilirler.Bazı ailelerde özellikle kenara çekilip ben yaşlandım oglum/kızım bana baksin modu oluyor.
Zor bir durum olmuş.

Kendi ailemin yanına da eşimin ailesinin yanın giderken de alışveriş yaparız 15 gün kalıp hiç para harcamamak garip gelirdi bana.

Büyükler dışarıda yemek yemezler genelde, bize özellikle bir restoranda gider yemek yeriz beraber, parasını da öderiz. Gayet normal geldi. İnsan anne babasına jest yapmasın mi? Bunların lafının olması bile hoş değil.

Yazdıklarıniz da uçak bileti ekstra olabilir ama oda sürekli olmuyorsa gözardı edilebilir

Elbette ki evlatlarımızı karşılık bekleyerek büyütmüyoruz ama şu da gerçek ki bir evlat büyütmek okutmak hiç de kolay değil. İşte o büyüttüğüm evladım yılda bir kez evime geldiğinde bana tuvalet kağıdı aldı diye eşi laf ederse sanırım yıkılırım. Bilmem kaç yılda bir kez bir yere giderken bana uçak bileti alacak diye eşi laf ederse yıkılırım. Çok üzücü, allah kimseyi bu hale düşürmesin umarım.

Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Geçen ay esimin köyde kimsenin durmadigi evin çatı işleri vardı üç gün kaldık köyde benim ailemde aynı yerde esimin tarafına ve kendi aileme gidiş geliş gıda 500tl yi geçti isinide yapamadı 500de öyle zara var ,gittimi boş gidemiyosun mecbur alican herşeyi,
Sizde senede bir iki defa ise çok kafanıza takmayın.

siz kendi çocuğunuzu öyle yetiştirirsiniz artık o size 1 üzüm çöpü bile almaz. Bu arada çalışıyor musunuz?
Evet çalışıyormuş, en az 3 binde kendi alsa eşi 5 bin alıyormuş, ayda 8 bin, kayınprder asgari üsret emekli maaşı, düşünebiliyor musun ya, vallahi şuan o anne baba için ne kadar üzüldüm size anlatamam ya, benim anneme babama yapılsa kahrolurum ben, anneler babalar candır ya,,,

Bunu eltim mi yazdı diye düşündüm inanın. Eltimler siz gibi senede bir kez gelirler. Evde her şey olmasına rağmen umarsızca alışveriş yaparlar sonrasında da her şeyi biz alıyoruz tribine girerler. Küçücük bir hediye alınsa eve hemen kendi annesigile de alalım der üstüne basa basa. (kendisi de çalışmıyor)

Senede bir kez geldiğinizde böyle bir şey oluyor ise sıkıntı yok. Elbette onların da evladı senelerce okuttular büyüttüler. Belki ailesinin böyle bir beklentisi bile yok ama eşiniz yapmak istiyor olabilir. Sürekli bir isteme hali yok ise bence takılacak bir durum yok. Belki kardeşi yaptığı harcamayı göze sokmuyor veya maddi olarak yapamadığını manevi olarak yapıyordur. (mesela biz maddi durumumuz yok ama hastalık sağlık demeksizin destekçi oluyoruz aynı şehirde yaşadığımız için)

Maaşlarınız tam tersi olsaydı belki derdim ama şu şartlarda 15 gün yiyip içip yattığınız yer aile evi olmasa bile 400 liralık alışverişi çok görmekte çok ilginç gerçekten. Evde kalmış olsanız bile onun en az iki katını harcarsınız zaten. Kaldı ki asgari ücretle geçinmeye çalışan anne babasına yaptığı alışveriş bi de bu. Cimriliğinize ya da empati yoksunluğunuza tutumluyum diye Kılıf uydurmaya çalışmayın.

siz kendi ailenize gittiginizde yapmiyor musunuz,

insan ana babasina boyle jestler yapmak ister bence,
hani duzenli para yardimi ayri bir sey de,
yilda bir kez alisverisini yapmak (ki aslinda cogu siz orada iken biten seylerdir bunlar da),
ailesini yemege goturmek falan bence guzel seyler,
bu kadarini da yapalim diyorum ben.

Annem yanıma gelecek uçak bileti aldım , geçende kayınvalidemle kayınbabam geldi eşim bilet aldı .Zaten kırk yılda bir gelirler yanımıza ne var ki bunda ?Biz sorun etmiyoruz böyle şeyleri .Ara ara eşim üniversite okuyan kardeşine harçlık gönderir , benim de aynı şekilde .Ailelerimze yıllık izne giderken az çok alışveriş yapar gideriz .Babalar , anneler gününde hediye alıp yollarız ama çift taraf için.Ama iki taraftandan da hiçbir zaman şunu alır mısınız? talebi olmadı.Bunlar sürekli olmadıkça sorun yok bence .Ailemiz sonuçta .Ha birde maddi olarak bizi zorlamadığı için yapıyoruz bunları .Sizi zorluyorsa eşinin daha çok dikkat etmesi gerekiyor.Yine de anne babamız , küçük hesaplar yapmaya gerek yok .

Yani kök aileler kendilerine yetsin istiyorum.Benim ailemin zaten beklentisi yok bizden istemezler de. Eşimin ailesine de harcama yapmak istemiyorum.
Mevzu istemek yada istememek değil ki.
Siz ailenizin yanına gidince yiyecek birşeyler almak istemiyor musunuz?
Yada götürüp bir yemek yedirmek.
Bir hediye almak.
Bir faturasını ödemek.
Eğer bunları yapmıyorsanız, içinizden gelmiyorsa sorgulayın kendinizi derim.
Siz yakınlarınıza cimrisiniz diye esinizden aynı şeyi beklemeye hakkınız yok.

Birinin evine oturmaya bile giderken bişey götürüyoruz siz yatılı misafirsiniz uçak bileti dışında diğer harcamalarınız gayet normal.

degil mi, bu devirde asgari ucretli birinin evine gidip yatili kalacaksan zaten yiyecegini icecegini goturmen sart.
400 TL de boyle bakinca 15 gun icin hic de yuksek bir rakam degil.

15 gün gidip kalacağınız ev için elbette alışveriş yapmak "zorunda"sınız. yada gitmemeyi tercih etmelisiniz bence.
tuvalet kağıdı vs diye detay vermişsiniz, gerçekten bu kadarı gözünüze geliyorsa ben eşinizin yerinde olsam çok kırılırdım.
uçak bileti, maddi durumu yeterliyse uygun bir hediye-jest gibi gelmiş olabilir. anladığım kadarıyla her ay bir uçak bileti de almıyor ailesine.
açıkçası evlenince anne-babayı unutmak gibi geliyor bana böyle düşünceler. insan evlense de o ailenin çocuğu. senelerce iyi veya kötü onların ekmeğiyle okumuş ve büyümüş insan elbette onlar için birşeyler yapmalı.
bunun için ihtiyaç sahibi olmalarına da gerek yok.

Önceki konuların birinde gelirinizin %50'sini birikime ayırdığınızı, başka birinde ev alma planlarınızın olduğunu söylemiştiniz. Bunlar içerikleri nedeniyle aklımda çok net kalmış. Birinciyi çok çok takdir etmiştim, ikinci konu da (annemlere yakın ev-eşim karşı çıkıyor) beni ikilemde bırakmıştı üstünde düşününce. Yanlış anlamadıysam, yavaş yavaş bebek planlarınız da var.

Ben sizi anlıyorum. bir ay çalışıp, sonra kendi maaşınızdan cüz'i harçlık alıp, gerisini birikime aktardığınız şekilde bir düzen oluşturmuşsunuz hedefleriniz uğruna. Şimdi, belki evinize o kadar harcama yapmayan eşinizin, artan harcamaları karşısında gerilmişsiniz.

Ama aslında, siz de, gidip 15 gün misafir olarak kaldığınız bir ev olsa, aynı şeyi yapardınız bence.
Burada belki de, gidilen yerin kv-kp evi olması duygularınızın biraz karışmasına sebep oluyor olabilir.

Bu bizim milletçe en güzel adetlerimizden biri halbuki, benim pandemiden önce 10 günlüğüne başka şehirden gelen arkadaşım, ayyy indirim vardı aldım yalanıyla, beş kiloluk zeytinyağımı bile aldı öyle gitti evine.:KK70:
Kendi evindeyken belki almayacağı kadar bol keseden aldı, yığdı, gitti. Ki 30 yıldır tanıdığım insan, kardeş sayılırız artık. Ben de gittiğimde aynıyım, çünkü ailemden de böyle gördüm. Eminim aynı şey sizin için de geçerlidir.

Bence fazla takılmayın, uçak biletini de bir anneye bir hediye olarak görüverin gitsin. Çünkü mesele yaptığınızda, ruhunuza manevi maliyeti, biletin maddi maliyetinden fersah fersah fazla olacak.

Mevzu istemek yada istememek değil ki.
Siz ailenizin yanına gidince yiyecek birşeyler almak istemiyor musunuz?
Yada götürüp bir yemek yedirmek.
Bir hediye almak.
Bir faturasını ödemek.
Eğer bunları yapmıyorsanız, içinizden gelmiyorsa sorgulayın kendinizi derim.
Siz yakınlarınıza cimrisiniz diye esinizden aynı şeyi beklemeye hakkınız yok.

evlendikten sonra aileler ancak ihtiyaç sahibi olursa "yardım" adı altında birşeyler yapmak kafası var ne yazık ki insanlarda.
oysa senelerce emek vermiş insanlar, türkiyenin en zengini bile olsalar evlatlarından böyle şeyler görmeyi hakeder. mevzu aradaki duygusal bağ tamamen.
çok haklısınız yazınızda.

Valla benim dayım 1 kuruş harcamaz faturalarını bile dedem öderdi hep. Eşim de başlarda alışveriş yapiyordu sonra yardım şimdi annesi şunu al diyince annesindsn alıyor benim annem asla elimizi cebimize sokturmaz. Eşimin elinde ne varsa alıyorum sıkıyorsa harcasın. Evimizi eşyamızı kendimiz aldık kendimize yetiyoruz ailesinin durumu iyi para yiyicilere fırsat verme duruma el at

Back
X