Bana göre de saçmalık. Benim eşimde bi ara yeğenine çok aliyordu çocuk küçücük ağzından ne çıkarsa aliyordu çocuğa. Zaten çocuk için iyi değil simariyor. Birde ben daha ucuz birşey istedigimde bile ihtiyaç mi diyordu. En sonunda iş baktim bende. Madem öyle diye. Şimdi evde aldık borçtan zaten alamiyor. Şimdi zaten düzeldi. Ne desem alır ki bende tutumluyumdur. Öyle gereksiz harcama yapmam. Babamin da maddi durumu iyiydi oda çok tutumludur ondan geçen tek iyi özellik sanırım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Esimin ailesine harcamalari
- Konu Sahibi Manolya--
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- 4 Kasım 2019
- 27.411
- 1
- 96.230
- 598
- 29
Ailesidir çok normal sıkıntı nerde maddi durumu iyi olduğu sürece bırak alsın mesela çoğunluklu olarak biz gideriz eşimin ailesine kendim alır kendim pişirir kendim yer gelirim herkeste mutlu bende şu yemek yicek konularını bu kadar dillendirmeyin üç günlük dünya eşinizin yaptığı iyiliği çöpe atıyorsunuz resmenMerhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
Ne kadar yanlış düşünce inananamıyorum ya, sizin çocuğunuz gelse size eve bişey alınıp 400 masraf diye otelde kalsa hoşunuza mı gider? Evine misafirliğe gidilmiş el değil ki ne güzel almış alışveriş yapmış, insanlar asgari ücret ile gçiniyormuş, yılda bir kere gitmişsiniz 2 bin 3 bin çok mu ya, hayret ediyorum artık, benim babamın durumu iyi abimin de durumu iyi ama babam senede bir kere yaylarara gezmeye gider arabanın gidiş geliş yakıtın abim doldurur, bu babamın beklenti içinde olması değil, gerçekten kalpleriniz kötü, kendi ailelerimize giderken alınsa lafını etmezsiniz, çok ayıp yaEve alışveriş yaptınız diyelim belli şeyler alınır bi kerette400 çok değilmı? Uçak biletini neden siz alıyorsunuz?
Otele gider tatil yaparsınız daha iyi . Ne mânâ uçak biletı almak ,durumunuz olsa bile buna tek başına karar alınmaz birlikte alınır .
Helal olsun, sizin gibi evlatlar lazım, senede bir kere 2 kere yapılan masrafı hesabını yapanlar değil, nasıl sinirlendim ya. Anne baba bu ya ele bile yapıyoruz, ya iyilik söylenmez ama ben her bayram fakir çocuğuna yardım ediyorum, nedir ki bu anne babaya yapılan,Yanlis anlamayin lutfen ama bana garip geliyor, benim fikrime gore ailesine tabiki yapacak edecek harcayacak. Benim esimde herseyi kendi karsilar yapar, annesinin babasinin ucak biletinden tut telefonlari bozulur onu alir, tatile goturur yada gonderir, ihtiyaclari oldugu icin degil gonullerini hos etmek icin,,sonucta bu yasa getirip buyutmusler,
Senede bi iki kez gitseniz harcasaniz nolacakki, cok bi kaybiniz olmaz zaten..
Alkışlıyorum siziAsgari ücretli mağarada bile yaşasa harcaması olur arkadaşım.
Ne demek harcayacak yerleri yok.
Size tavsiyem bütçenizden ufak bir kısmı bunun için ayırın mesela aylık 250 tl.
Yanlarına gidince de harcayın.
İçinizdeki şu kuruntuyu da silin. Yazık yav.
- 28 Ağustos 2019
- 2.058
- 2.141
- 133
Yapılan market alışverişini garip bulmadım. Sonuçta siz de o evde kalıyorsunuz beraber tüketiyorsunuz. Zor zamanlarında destek olunur falan bunlar da normal. ama sanırım siz eşinizin bunu abartmasından şikayetçisiniz. Bu konuda haklısınız ve yapabileceğiniz tek şey ev planınızı öne çekmek. Bu sayede hem eviniz olur hem de ekstra harcamaları önlemiş olursunuz
- 28 Kasım 2010
- 41.692
- 138.185
- 798
Benim büyüttüğüm, yetiştirdiğim, okuttuğum çocuğun ilerde bana maddi olarak ufak tefek yardımlar etmesine eşi karşı çıksaydı çok üzülürdüm heralde, asgari ücretle geçinen ailesine yardım etmesi çok doğal bence eşinizin.
Lütfen biraz empati yapın, çok aşırıya kaçmadığı ve sizi maddi olarak zorluğa sokmadığı sürece bu tür harcamalar doğaldır bence. Biri annesi diğeri babası...
Lütfen biraz empati yapın, çok aşırıya kaçmadığı ve sizi maddi olarak zorluğa sokmadığı sürece bu tür harcamalar doğaldır bence. Biri annesi diğeri babası...
- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
Aklıma geldi bizim düğünden önce nikahimiz vardı ama ailemle yaşıyordum. Ne zaman aylık alışveriş için markete gitsek de annemin parası 20-30 lira eksik çıktı diye harcligimdan tamamlasam eşimin yüzü düşerdi. Ben de hep ondan nefret ederdim böyle yaptığı için. O yüzden çok abartmayın derim
- 18 Ağustos 2016
- 4.871
- 20.118
- 308
- 3 Kasım 2011
- 1.348
- 3.130
- 333
Yeme icmenin harici birsey yapsa da bu kadar dertlenseniz yine bi nebze ama market alisverisini sorun etmek tuvalet kagidi niye aliniyor diye icten ice kurulmak da ne bileyim...garip geldi acikcasi.anne baba yaa otesi var mi senede bir market alisverisini yapmak ki onun yarisini da siz yiyorsunuzdur da.bunu dert edinmenize ayri sasirdim haklisin diyene ayri.
Bir insanin anne babasi icin harcamasi Allah kat kat karsiligini verir buna inanin birakin boyle vesveseleri sizden birsey eksilmez emin olun.
Bir insanin anne babasi icin harcamasi Allah kat kat karsiligini verir buna inanin birakin boyle vesveseleri sizden birsey eksilmez emin olun.
- 1 Mart 2020
- 736
- 1.209
- 28
Ne kadar yanlış düşünce inananamıyorum ya, sizin çocuğunuz gelse size eve bişey alınıp 400 masraf diye otelde kalsa hoşunuza mı gider? Evine misafirliğe gidilmiş el değil ki ne güzel almış alışveriş yapmış, insanlar asgari ücret ile gçiniyormuş, yılda bir kere gitmişsiniz 2 bin 3 bin çok mu ya, hayret ediyorum artık, benim babamın durumu iyi abimin de durumu iyi ama babam senede bir kere yaylarara gezmeye gider arabanın gidiş geliş yakıtın abim doldurur, bu babamın beklenti içinde olması değil, gerçekten kalpleriniz kötü, kendi ailelerimize giderken alınsa lafını etmezsiniz, çok ayıp ya
Kalbim mi kötü Hmm peki..
1. Bende bir anne olarak bunu yazdım . Çocuğum tatile gelse asla gidipte market alışverişini yaptirmam. Birkerette 400 bana çok geldi . Herkesin kurmuş olduğu düzeni evi var eksiği var. Ha söyle olur eksik olur almaya gider parasini almaz. Eşiyle giderler birseyler alınır parasini verirler . Ancak toplu annesiyle gidilen markette alışveriş yapılıyor ve çocuğunu insan bilir ona göre gider ya da tek gider. Çocuğu öne geçip parasını komple veriyor ..öyle olmaz o işler ben şahsen çocuğuma asla öyle birsey yaptırmam. Eşler birbirinden habersiz böyle şeyler yapmamalı . Uçak bileti olayı da bana çok saçma geldi neden oğlu alsinki? Eşi var durumu var madem kendileri alsın . Yada bileti almak isteyen oğlu önce kendi oluşturduğu aileye soracak karar öyle verilir .
Ne benim kayinvalidem ,ne kendi annemler biz ısrar etsek bile bunu kabul asla etmezler ..keza bende çocuğuma asla böyle yapmam . Bana garip geldi . Bak eşi rahatsız olmuş haklı ya da değil önemli olan kendi iç ailesi sorun yaşıyor oluyor.
Dediğim gibi takıldığım konu komple ev alışverişi ve uçak durumu..birlikte konuşup bilet hediye almak isterler olabilir. Yada hanimi ile gidip kendileri birseyler alır para çok ya da az da tutabilir olabilir ..diğer türlüsü bana saçma geldi .
Bu arada ben size kalbiniz kötü yerine anlamaniz kötü yazsam hoşunuza gidermı? Beyenmediyseniz "beğenmedim "butonuna basabilirsiniz. Kimse kimseyi onaylamak zorunda değil ama saygı duymak zorunda..zira konu benim değil başka arkadaşın konusu yorumlarınızı ona yapın illa bana da yapacaksaniz uslubunuza dikkat edin. .
Benim esim 15 gun gittigi ailesine market alisverisi yapmasa ben utanirim yanlis dusunuyorsunuz esler anne babasina market alisverisini yapabilmeli ztn uzaksiniz
ucak bileti konusuda annesi asgari ucretle almaz diye jest yapmak istemis olabilirmi bir o soru isareti olusturur ama ben takilmam
ucak bileti konusuda annesi asgari ucretle almaz diye jest yapmak istemis olabilirmi bir o soru isareti olusturur ama ben takilmam
Tesekkur ederim canim Rabbim gonlu guzel evlatlar yetistirmeyi nasip etsin hepimize insallah. Bugun biz onlara, yarin onlar bizeHelal olsun, sizin gibi evlatlar lazım, senede bir kere 2 kere yapılan masrafı hesabını yapanlar değil, nasıl sinirlendim ya. Anne baba bu ya ele bile yapıyoruz, ya iyilik söylenmez ama ben her bayram fakir çocuğuna yardım ediyorum, nedir ki bu anne babaya yapılan,
- 30 Ağustos 2013
- 2.101
- 7.332
- 358
Markete gitsek ce desek 100-200 lira zaten 400 liraya oyle aman aman bir sey alinmaz.
Ailemize gittigimizde biz gidiyoruz diye alisveris yapip, ihtimam gosteriyorlar. Imkanim varsa onlar zorluk ceksin istemedigimden misliyle alir yerine koyarim, deterjanindan sampuanina faturalari yuksek gelir diye harclik bile birakiriz. Esim bir keresinde ailemin otobusle gittikleri yerden rahat donsun diye ucak biletlerini almisti ben calismiyordum, ailem geri odemeyi teklif etti, kabul etmedik jestti cunku.
Ucun besin hesabini yapan, cimri biriyle hayat surmek istemezdim.
Ailemize gittigimizde biz gidiyoruz diye alisveris yapip, ihtimam gosteriyorlar. Imkanim varsa onlar zorluk ceksin istemedigimden misliyle alir yerine koyarim, deterjanindan sampuanina faturalari yuksek gelir diye harclik bile birakiriz. Esim bir keresinde ailemin otobusle gittikleri yerden rahat donsun diye ucak biletlerini almisti ben calismiyordum, ailem geri odemeyi teklif etti, kabul etmedik jestti cunku.
Ucun besin hesabini yapan, cimri biriyle hayat surmek istemezdim.