• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine harcamalari

Hala aynı şeyler yazılmış. Normalde bşeyleri kisiyoruz birikim yapalım diye. Bu ay benim zaten 3000 harcamam olacak. Artı arabaya harcama olacak bin TL.. her ay 300 400 gönderiyoruz anne babasına.
Eşim onların bahçeye salıncak vs aldı mesela 350 TL

Anne babası köydeler bahçede sebze vs oluyor. Yani şehirdeki insan kadar masrafları yok..öyle biz gençler gibi kıyafet vs almazlar.
Emekli maaşı yeter yani onlara.
Kardeşinin de bizimle aynı geliri var ama onlar eşimin yaptığı masrafı yapmıyor.

Geçen gün market alışverişi yaptım ve 600 TL tuttu. Dolayısıyla 400 TL anormal gelmedi bana.Sürekli yapsa düşüncenize hak verebilirdim ama yılda bir kez kalmaya gittiğinizde 400 TL'lik alışveriş ne ki.Hiçbir şey..

Uçak biletine gelirsek..Sanmıyorum ki kayınvalideniz her ay şehir dışına çıksın..Büyük ihtimal nadiren gidiyor ve asgari ücretli bir aile için uçak parası lüks kaçabilir.Eşiniz de annem şehir dışına çıkıyor rahat etsin mantığı ile jest yapmak istemiş. Ve bir evladın yapabileceği normal bir jest bu..

Eşiniz ailesinin tüm maddi yükünü sırtlanmış olsa rahatsızlığınızı anlayabilirdim ama şu an anlayamıyorum açıkçası.Kocanız sadece ailesine ara ara jestlerde bulunuyor ve bunda bir tuhaflık yok.Kayınbiraderinizin para harcamıyor oluşu doğru olanı yaptığı anlamına gelmiyor.Ayrıca kayınbiraderinizin altınlarına kadar nasıl biliyorsunuz? Bana çok tuhaf geldi. Yani siz altınlarınızı satmışsınız ama o satmadan araba almış vs. meselesi çok sakil..Sizi asla ilgilendirmeyen bir şey.

Ayrıca asgari ücret ne ki yaf.Ki daha düşük de alıyor olabilirler.Misal bi tanıdığım 1500 TL emekli maaşı aliyor. 1500 tlye fatura mı ödenir,eve erzak mı alınır.. Küçük şehir olsa ne yazar?? Yahu mesajınız baştan sona falso.Cimri misiniz yoksa kötü niyetli misiniz anlayamadım.Eşiniz adına üzüldüm sadece.

Son düzenleme:
Geçen gün market alışverişi yaptım ve 600 TL tuttu. Dolayısıyla 400 TL anormal gelmedi bana.Her ay yapsa düşüncenize hak verebilirdim ama yılda bir kez kalmaya gittiğinizde 400 TL'lik alışveriş ne ki.Hiçbir şey..

Uçak biletine gelirsek..Sanmıyorum ki kayınvalideniz her ay şehir dışına çıksın..Büyük ihtimal nadiren gidiyor ve asgari ücretli bir aile için uçak parası lüks kaçabilir.Eşiniz de annem şehir dışına çıkıyor rahat etsin mantığı ile jest yapmak istemiş. Ve bir evladın yapabileceği normal bir jest bu..

Eşiniz ailesinin tüm maddi yükünü sırtlanmış olsa rahatsızlığınızı anlayabilirdim ama şu an anlayamıyorum açıkçası.Kocanız sadece ailesine ara ara jestlerde bulunuyor ve bunda bir tuhaflık yok.Kayınbiraderinizin para harcamıyor oluşu doğru olanı yaptığı anlamına gelmiyor.Ayrıca kayınbiraderinizin altınlarına kadar nasıl biliyorsunuz? Bana çok tuhaf geldi. Yani siz altınlarınızı satmışsınız ama o satmadan araba almış vs. meselesi çok sakil..Sizi asla ilgilendirmeyen bir şey.

Ayrıca asgari ücret ne ki yaf.Ki daha düşük de alıyor olabilirler.Misal bi tanıdığım 1500 TL emekli maaşı aliyor. 1500 tlye fatura mı ödenir,eve erzak mı alınır.. Küçük şehir olsa ne yazar?? Yahu mesajınız baştan sona falso.Cimri misiniz yoksa kötü niyetli misiniz anlayamadım.Eşiniz adına üzüldüm sadece.
parmaklarınıza yazık gerçekten ne de güzel yazmışsınız , biz ne diyoruz konu sahibi hala gelmiş 350 tl ye salıncak aldık diyor. :27: kalem kalem her şeyin hesabını tutuyor resmen.

parmaklarınıza yazık gerçekten ne de güzel yazmışsınız , biz ne diyoruz konu sahibi hala gelmiş 350 tl ye salıncak aldık diyor. :27: kalem kalem her şeyin hesabını tutuyor resmen.
Haklısınız.Tuvalet kağıdına kadar çetele tutan birine bir şey anlatamazsın zaten,fikri değişmeZ.Boşuna yorulduk ama maksat amme hizmeti diyip geçicez artık:))

Ben hep şöyle düşünüyorum. Para konusunda ne kadar bonkör olursanız, parayı iyi niyetle kullanırsanız Allah daha daha çok verir, kazancınız bereketli olur. İyi niyetle harcamaya anne babaya harcamak da dahil. Maddi durumları iyi de olsa kötü de olsa onlara bi şey aldığında yaptığında güzel niyetlerle yapıyorsun. Bir fakire yardım ettiğinde de böyle. Bu yüzden parasını sadece kendine harcayan, deli gibi tutumluluk adı altında cimrilik yapan insanlar kolay mal elde edemezler.

Yani şimdi şu var.
Eşiniz 12 ay böyle harcama yapıyorsa sıkıntı.
Ama izne gittiğinizde 400 liralık bi mutfak alışverişi çok değil ya.
Zaten zeytin peynir tereyağı ediyor 100 lira.
Bi mangal keyfi için de et alıversin bişey olmaz.
Uçak bileti saçma olmuş kabul.
Bizde 1 hafta kaldık çarşıya giderken ne lazım dedim sıvıyağ dibi gelmiş bide çay istedi kv. Bende bi üstten baktım yumuşatucı bitmiş bir iki şey azalmış onlarıda alıverdim.
Evde olsam kendime alacaktım bişey değişmedi.
15 gün kalsak kesinlikle mutfak alışverişi yapar giderim zaten biz yiyoruz diye

Konu sahibi bence konuyu baştan editleyin ve her ay para gönderdiğinizi de yazın çünkü birçok kişi konuyu yanlış anladı bence.

Konuya gelirsek her ay 300-400 lira ev almak isteyen insanlar için elzem bir para. Kendinize göre bir plan yapmışsanız ve o plana uymak istemeniz normal fakat market alışverişine falan takılmayın derim. Bakın ben sizi anladım. Aile yapılarımız benziyor. Benim de ailem bizden tek kuruş beklemez. Durumları oldukça iyi çok şükür. Siz buna alıştığınız için bunu bekliyorsunuz doğal olarak fakat insanlar aynı şansa sahip olmuyor. Ben de evliliğim başlarında sizin gibiydim ve eşimin ailesine harcaması gözüme batıyordu.Hatta sırf bu yüzden kendi paramı sonuna kadar harcayıp eşimden çok para istemişliğim vardır. Sonra bir gün kv bana bir şeyler anlattı öyle üzüldüm ki çok pişman oldum yaptığım davranışlardan ötürü. Diyeceğim o ki; yapmayın. Bazı insanlar daha şanssız doğuyor. Eğer içiniz rahat edecekse siz de ailenize aynı miktarda para gönderin yada başka bir yol bulun ama özellikle mutfak masrafına takılmayın. Oturun konuşun eşinizle ve başka bir yol bulun.

Açıkçası bıkaç yıl dişimizi sıkalım birikim yapalım dedik o yüzden kendimiz de tasarruf yapıyoruz. Belki o sebepten bana fazla geldi
400 market
400 dışarıda yemek
400 yine eve
500 yol
300e yakin uçak bileti
Her ay ailesine para gönderir 400
Senede bıkaç defa geliriz yanlarina busekilde oluyor genelde.
Bu arada her ay kendime kıyafet canta vs almam eşim de almaz öyle her yaz tatile gitme alışkanlığımız yok. Gidersek de belki yol üstü günübırlik Yine kendi evimizde mutfak vs de bsylerden tasarruf ederiz.
Bu ay telefon almam gerekiyor ona 3000e yakin vereceğim.

Kendine kıyafet ve canta alsan iyi edersin.

kaynanam petibor buskivi ister onu bile aliriz 😊ama ana babasidir oda evlatlari yani bu yasa kadar getirmisler birakta bi market de yapsin yani memlekete gidince bende kendi aileme alirim esimde onun lafini etmez orda kalip yiyip iciyoruz emekli insanlara yukmu olalim. komsuya giderken bile eli bos gitmeyen toplumuz biz

Bende aynı sorunu yasıyorum eşimin ailesiyle. . Almak mesele degıl de insanı zamanla enayi yerıne koymaya başlıyorlar yaptıların görevin oluyor o can sıkıcı. Sen 10 kere alırsın onlar bır kere dusunup bisey senın için bişey yapmazlar. Maalesef her ailenın bır uyanıgı birde enayisi vardır. Gecmiş olsun bize enayilik düştü.

Hala aynı şeyler yazılmış. Normalde bşeyleri kisiyoruz birikim yapalım diye. Bu ay benim zaten 3000 harcamam olacak. Artı arabaya harcama olacak bin TL.. her ay 300 400 gönderiyoruz anne babasına.

Anne babası köydeler bahçede sebze vs oluyor. Yani şehirdeki insan kadar masrafları yok..öyle biz gençler gibi kıyafet vs almazlar.
Kardeşinin de bizimle aynı geliri var ama onlar eşimin yaptığı masrafı yapmıyor.
Paraları yetmediği için alamıyor olmasınlar? Ne kadar düşüncelisiniz ya kıyafet falan almıyorlar vs. Asgari ücret insanların karnını bile doyurmuyor da ondan alamıyorlar. Hayır ayani insanlarda kalmaya gidiyorsunuz bi zahmet masrafınızı giderin.

Benim annem babam da buna yakın bi maaşla geçiniyorlar, şartlar aynı bi kaç şey de uyuşsa yenge sen misin diyeceğim ama benim abim para göndermez, açıkcası o paranın da pek bereketi kalmıyor söyleyeyim. Tabi biz gönder demedik ama zorluk çektik, kuruş yollamadı ama hep bişey oldu. Arabası sürekli arızalandı tüm birikimi ona gitti. Kimse intizar etmemesine rağmen.

Yani bunlara çok hasetlenmeyin, evet 400 lira her ay yollanması fazla yarıya düşürebilir eşiniz ama salıncaktı, gidildiğinde çıkılan yemeklerdi vs.tüm bunlar küçük jestler bu kadarını da esirgemeyin. Paranız bereketlenir yardım ettikçe.

Ailelerin ihtiyaçlarını gönlümüzce karşılarız, her iki ailenin de; keşke daha çok gelirim olsa da daha çok yapsam, jest yapsam yılda 2 tatile gönderebilsem falan iki aileyi de Allah nasip etsin inşallah 🙏

Bu konuda eşle aynı kafada olmak çok önemli, ben yaptım diye oğlumdan da beklemem yani cani isterse yapar istemezse yapmaz. Içinden gelmeli.

Yooo bizimkiler de köyde yaşıo.. tarla bağ bahçe yapıo ama aylk masraflar 2000 üzerinde 😌

Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var
Siz kısmayın. Çünkü sizin tasarruf ettiğiniz şetler sayesinde eşiniz bolca dağıtıyor. Gerçekten atalar boşa dememiş erkeğin elinde birşeyden 2 taneyse birini kıracaksın diye. Siz de şu bitti bu ferek masraf çıkarın da göeün bakalım evden fırsat bulup oeaya verebiliyor mu?

Eşimin ailesiyle markete girdik. Kahvaltılık vs mesela 2 büyük tuvalet kağıdı alındı. Eşim kasaya geçti kendi ödedi.

Insanin anne babasina destek olmasi veya jest yapmasi cok normaldir.

"Cift maasiz tekini babama yollayalim" boyutuna getirmiyorsa cok yorum yapmayin. Cunku burda yazdiklariniz makul seyler. Beni buyuten, okutan, meslek sahibi eden aileme benim evimin geliri 10 bin ama size bir emekli maasi yeter diyemezdim, demezdim.
Tuvalet kagidinin hesabı cok ayip. Emekli maasiyla ev geçindiren adamdan disarda yemek yiyip odemesini beklemek hic dogru degil.
Ayrica 15 gun siz de orda kaliyorsunuz. Kahvaltilik, 400 lira, tuvalet kagidi falan lafi edilecek seyler degil.

Ev alma arifesinde babasina araba alsa siz haklisiniz. Hac&umre vs icin tek kalemde 20 k para verse siz haklisiniz. Size ev almadan köye ev yaptirma derdine dusse yine cok haklisiniz.
Ama kahvaltilik ve tuvalet kagidi cok baska

Adam yılda 1sefer ailesiyle mangal yapacak ve siz giden parayı mı düşünüyorsunuz? Bence herkes yeri gelince ailesine yardım edebilir. Kaldı ki bu yardım bile değil. Mantıklı olun lütfen.

Bayram da iki tarafında annelerine bayramlık baştan aşagıya iki bayramda da giydiririz. Gerek annesine gerek anneme her anneler günü tekrar giydiririz.

Annem her geldiğinde bakarım cüzdanında para yoksa ya da az varsa kendimden koyarım cüzdanına. Eşim de aynı şekilde annesine yapar ya da yine ben yaparım.

Anneme 500 alışveriş yaptıysam diğer tarafa da aynı şekilde yaparım

Her gittiğimizde gecen bizde mangal yaptık bayagı da sey aldık 2 sefer bütün malzemeler bizdendi çokta tuttu ben yemenin içmenin kıyafetin lafını hiç yapmam eşimde yapmaz çok şükür.

Ama biz böyle şeylerin hiç kötü yanını görmedik 7 sene de hatta daha da arttı gelirimiz evde aldık araba da aldık şu an bir ev alacak paramız daha var çok şükür ki eşim iki iş birden yapar ben çalışmıyorum.

Back
X