• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesine harcamalari

Ohoo benim yerimde olsanız delirirsiniz herhalde😂
Bunlar çok normal şeyler, her genç çiftin ailelerine böyle jestler yapması taraftıyım.
Kıt kanaat, borç içinde yüzülen bir dar gelirlilik söz konusu değilse elbette.
Bahsettiğiniz şeylerde siz tatile gidemezken ailesine tatil hediye etmiş deseniz anlarım ama öyle bir detay yok.
Takılmayın, bonkör insan iyidir.

Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var
Sen çalışıyor musun?Sen de acıma paraya.Harca vur gözüne

Sizi haksız buldum.
Asgari ücretle geçinen bir aileden bahsediyoruz burada.
O insanların muhtemelen sizin gönderdiğiniz paraya ihtiyacı oluyordur. Kıyafet harcamaları falan yok yazmışsınız. Asgari ücretle geçindikleri için olmasın sakın bunun sebebi?
İnsan tuvalet kağıdı, mangal, market, salıncak diye şuraya sayar mı?
Eşiniz ailecek yemek yendiğinde hesap ödemiş, ne kadar da yüklenmişler eşinize öyle. İnsan bunun hesabını yapar mı?
Kardeşinin harcamaları altınları aldığı araba sizi ilgilendirmiyor ki. Bunları yazmış olmanız sizce iyi niyet mi?
İnsan asgari ücretle geçinen annesine de bir uçak bileti alamayacaksa.
Eşinize üzüldüm.
Bilemedim.

Son düzenleme:
Ee orada yiyip içeceksiniz market masrafında ne var ki? 400 de çok büyük bir rakam değil yani kahvaltılık vs alınca bir market arabası anca dolar malum market fiyatları yüksek.
Uçak bileti kısmına katılabilirim belki de, diğer harcamalar normal.
Arkadaşlarında dediği gibi eltinizin altınları falan sizi ilgilendirmesin belki kendi ailesi destek oldu öylelikle satma gereği duymadı.

Bence haklisiniz. Esinizin, ailesine yardim etmesi, sizin gunluk yasaminizi az da olsa kisitlamaniza sebebiyet veriyorsa bu, iliskide huzursuzluk cikarir. Uygun bir dille rahatsizliginizi dile getirmenizi oneririm.

Asgari ücret alıyor kp demişsiniz. E insaf gidip 15 gün evlerinde kalacaksınız adam sizi o kadar para ile nasıl ağırlasın. Biraz insaf biraz mantık.

Benim eşim her ay düzenli para gönderir, ayriyeten bankaya hesaplarına da bir miktar yatırdı. Annesi babası sonuçta biz zor durumda kalmadığımız sürece yapabilir.
Sizinki bir de öyle yüksek meblağlar değil, biraz hoşgörülü olursanız evliliğiniz için daha sağlıklı olur.

Ben de eşiniz gibiyim. Aileme canım feda lakin eşim ne düşünüyor bilmiyorum. Eşim ailesine maddi bir yardımda bulunmaz çünkü durumları iyidir. Denge meselesi.
Evlatlık yapıyor iyi bir insan demekki eşiniz. Güzel Babalık kocalık da yapıyorsa lütfen mevzuyu zehir etmeyin.
Her şey bu dünya için değil.
Eşim bişi vermiyor ki

şimdi uçak bileti göze batmış vs de adı uçak bileti muhtemelen 250 TL civarıdır

tuvalet kağıdı peynir vs ne olacak ki zaten kendi evinizde de alınır

hatta siz gitmeseniz belki 1 paket ile bir ay idare edeceklerken iki de siz gidince yetmeyecek bir paket 1 ay

annemler bize geldiğinde annem babamı markete gönderir daha bitmeyenleri aldırırdı keza biz onlara gidince de öyle yaptık

bir yere gidince alışveriş yapılır, birlikte mangal yapılınca arkadaşlar bile olsa harcama çok olur

yani mangala gidelim baba ama alman hesabı olsun denmez ki

verdiğiniz örnekler ilginç ama

ben kendime her ay ayakkabı çanta almıyorum adam bahçeye salıncak aldı

her ay ayakkabı çanta almaya ihtiyaç olmaz ki bahçeye alınan salıncak da yıllarca kullanılır

bence sıkmayın canınızı, maddi olarak sıkışık olduğunuz zamanlarda düzenli gönderdiği miktarı gerekirse göndermemesini söyleyin ama markete girdi o ödedi vs cidden eşinizin gözünde çirkin olur

Eşin anlamıyorsa kayınvalidene sen laf vur
Evim ayrı yolum sapa herkes kendi bütçesini bilmeli. Yardıma ihtiyaç olur elbette yaparsınız ama sürekli olmaz.
Borç çıkar sürekli önce kendi evi olmalı bunu anlasın.

Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var

Ya bence bu çok normal, sonuçta o aile eşinizi büyütene kadar neler çekti, okuttular işe girdi bu sayede. Bu yüzden durumu da ortalama biri olarak yardım edebilir. Asgari ücret bugün Türkiyenin hemen her yerinde bir aile için düşük bir rakam. Bahçeye alınan salıncak mesela yaz tatillerinizde siz de kullanacaksınız. Benim babam da rahmetli babaanneme çok yardımlar yapardı, annem de severdi bu durumu, hatta derdi bu şekilde arada bir çok vermek ihtiyaçlarını görmek iyi ama bir hesap açalım aylık oraya bir miktar para yatıralım annem de maaşı var gibi çeksin öyle hesabını bilir rahat eder derdi. Babamın işine gelmezdi ben veriyorum ya yeterli derdi kapatırdı konuyu. Babam üst düzey bir devlet memuruydu maaşı vs iyiydi. Bence durumunuzun el verdiğince yardımda bulunmak size bir şey kaybettirmez, ev araba bir şekilde alınıyor ama ölümün telafisi yok. Onlar rahmetli olduğunda, çok şükür elimizden geleni yaptık demek mi içinizi rahatlatır yoksa ah keşke üç kuruşun hesabını yapmasaydık da her ay bizi andıkları en azından bir sofra kursalardı demek mi...
Şimdi annemle babam çok şükür üzerimize düşeni yaptık diye anıyorlar keşke yaşasalardı da daha çok yardım etseydik de diyorlar. Benim eşim de yapar kendi ailesine, ama bizimki biraz daha fuzuli masraflar.... ( Eşim kardeşim ameliyat olacak diye baya bi para vermişti, sonra birlikte tatile gittik görümcemin maşallah fiziği muhteşemdir, meğerse ufak bir estetik olmuş. Ben paraya değil de bu durumu eşimden saklayıp, adamcağızın aylarca kahrolması, kardeşim ne ameliyatı olacak bana da söylemiyor ama bir hastalığı var vs diye üzülmesine üzüldüm. Daha bu gibi fuzuli gördüğüm çok harcamaları oluyor bunlarda biraz tutumlu olmaya davet ediyorum eşimi, bizim de giderlerimiz var diye ama makul yardımlara bir şey diyemem) Not: Über zengin filan değiliz orta halliyiz :)

15 gün orda kalabalık edeceksiniz yiyip içeceksiniz adamın aldığı 3 kuruşluk malzemeleri laf ediyorsunuz. Siz yokken onlar vardı. Bırakın içinden o kadarı da geliyorsa yapsın. Yabancı birine gitmiyor anası babası.

Görgülü biri demek ki eşiniz. Ben de böyle gördüm ailemden uzun misafirlik dönemlerinde evin ihtiyaçlarına dahil olunur elden geldiğince. Hele ki anne babaysa tuvalet kağıdının derdine düşmezsiniz.

Ayrıca o kadar acımasızsınız ki inanamadım ya. Asgari ücret alan emekli diyorsunuz. En kötü alışveriş 100 200 tutuyor sizin pahalılıktan haberiniz yok herhalde. Her ay 300 400 göndermenin yakacak almanın nesi acayip? Gören de maaşın tamamını yolluyor sanar. Siz de yaşlanacaksınız umarım yaşattığınızı yaşarsınız.

Yuhh aamaa ya yilda birdefa gidip iki kurusun lafinimi ediyorsunuz o aile esini buyutmus dogurmus emek vermis ....abartmayin lutfen

Back
X