Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Esimin ailesine harcamalari
- Konu Sahibi Manolya--
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Boşanma sebebimiz onun harcaması benim çalıştığım paranın peşine düşmüş olmamMerhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var
annesinin özel harcamasını ödemek zorunda değilsiniz (uçak masrafı) yani durumunuz çok çok iyidir. yapar anlarım da onun dışında bahsettiğiniz gibi ise gereksiz....Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Düzeltme: eşim her ay 300 400 gönderiyor. Onun dışında kendimize çok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkaç yıl böyle idare edelim dedik.
O yüzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahçesine aldığı 350 liralık salıncak bu yüzden gözüme batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Açıkçası her ailenin kendi bütçesi var
15 gün ailesinde kaldığınız için mutfak masrafı yapmanız normal. eşinin arabası ile gidin o da normal... benim de ailemin yazlığı var. biz de eşimle gideriz. mutfak masrafına katılırız. o ev ortak ev gibi bişi oldu artık o yüzden arızası tamiri ihtiyacı çıktığında destek veririz biz de aileme... ama ne annemin ne babamın kişisel şeylerine karışmam. yani anneme uçak bileti alayım vs gibi. onların öyle bir isteği olmaz da zaten. ben de teklif etmem.
Bence haklısınız. İhtiyaçları dahilinde tabiki ailelerimize yardım edicez ama ben eşinizin tutumunu aşırı buldum. Benim eşimin ailesinin durumu gayet iyi olduğu halde eşim ailesine böyle gereksiz harcamalar yapıyordu. Aldım karşıma konuştum. Biz genciz yeni bir hayat kuruyoruz, ileride çocuk planlıyoruz onlar için de birikim yapmalıyız dedim. Ailenin ihtiyacı olsa tabiki yardım edicez ama bunları kendileri rahatlıkla karşılayabilir dedim. Ondan sonra o tavrı sona erdi. Keza bizim de 2 çocuğumuz oldu. Ailesi de kayınbiraderime ev aldı ve eşim ne kadar haklı olduğumu anlamış oldu