Geçen ay esimin köyde kimsenin durmadigi evin çatı işleri vardı üç gün kaldık köyde benim ailemde aynı yerde esimin tarafına ve kendi aileme gidiş geliş gıda 500tl yi geçti isinide yapamadı 500de öyle zara var ,gittimi boş gidemiyosun mecbur alican herşeyi,Merhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Evet çalışıyormuş, en az 3 binde kendi alsa eşi 5 bin alıyormuş, ayda 8 bin, kayınprder asgari üsret emekli maaşı, düşünebiliyor musun ya, vallahi şuan o anne baba için ne kadar üzüldüm size anlatamam ya, benim anneme babama yapılsa kahrolurum ben, anneler babalar candır ya,,,siz kendi çocuğunuzu öyle yetiştirirsiniz artık o size 1 üzüm çöpü bile almaz. Bu arada çalışıyor musunuz?
Mevzu istemek yada istememek değil ki.Yani kök aileler kendilerine yetsin istiyorum.Benim ailemin zaten beklentisi yok bizden istemezler de. Eşimin ailesine de harcama yapmak istemiyorum.
Birinin evine oturmaya bile giderken bişey götürüyoruz siz yatılı misafirsiniz uçak bileti dışında diğer harcamalarınız gayet normal.
Mevzu istemek yada istememek değil ki.
Siz ailenizin yanına gidince yiyecek birşeyler almak istemiyor musunuz?
Yada götürüp bir yemek yedirmek.
Bir hediye almak.
Bir faturasını ödemek.
Eğer bunları yapmıyorsanız, içinizden gelmiyorsa sorgulayın kendinizi derim.
Siz yakınlarınıza cimrisiniz diye esinizden aynı şeyi beklemeye hakkınız yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?