Ailesidir çok normal sıkıntı nerde maddi durumu iyi olduğu sürece bırak alsın mesela çoğunluklu olarak biz gideriz eşimin ailesine kendim alır kendim pişirir kendim yer gelirim herkeste mutlu bende şu yemek yicek konularını bu kadar dillendirmeyin üç günlük dünya eşinizin yaptığı iyiliği çöpe atıyorsunuz resmenMerhabalar. Yazin 15 gün eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim öder. Geçen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugün de eşim diyor annesi düğüne gidecekmis uçak bileti alayım anneme diyor.
Yani böyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de uçak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba için altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha çok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ücret alıyor sanırım
Ne kadar yanlış düşünce inananamıyorum ya, sizin çocuğunuz gelse size eve bişey alınıp 400 masraf diye otelde kalsa hoşunuza mı gider? Evine misafirliğe gidilmiş el değil ki ne güzel almış alışveriş yapmış, insanlar asgari ücret ile gçiniyormuş, yılda bir kere gitmişsiniz 2 bin 3 bin çok mu ya, hayret ediyorum artık, benim babamın durumu iyi abimin de durumu iyi ama babam senede bir kere yaylarara gezmeye gider arabanın gidiş geliş yakıtın abim doldurur, bu babamın beklenti içinde olması değil, gerçekten kalpleriniz kötü, kendi ailelerimize giderken alınsa lafını etmezsiniz, çok ayıp yaEve alışveriş yaptınız diyelim belli şeyler alınır bi kerette400 çok değilmı? Uçak biletini neden siz alıyorsunuz?
Otele gider tatil yaparsınız daha iyi . Ne mânâ uçak biletı almak ,durumunuz olsa bile buna tek başına karar alınmaz birlikte alınır .
Helal olsun, sizin gibi evlatlar lazım, senede bir kere 2 kere yapılan masrafı hesabını yapanlar değil, nasıl sinirlendim ya. Anne baba bu ya ele bile yapıyoruz, ya iyilik söylenmez ama ben her bayram fakir çocuğuna yardım ediyorum, nedir ki bu anne babaya yapılan,Yanlis anlamayin lutfen ama bana garip geliyor, benim fikrime gore ailesine tabiki yapacak edecek harcayacak. Benim esimde herseyi kendi karsilar yapar, annesinin babasinin ucak biletinden tut telefonlari bozulur onu alir, tatile goturur yada gonderir, ihtiyaclari oldugu icin degil gonullerini hos etmek icin,,sonucta bu yasa getirip buyutmusler,
Senede bi iki kez gitseniz harcasaniz nolacakki, cok bi kaybiniz olmaz zaten..
Alkışlıyorum siziAsgari ücretli mağarada bile yaşasa harcaması olur arkadaşım.
Ne demek harcayacak yerleri yok.
Size tavsiyem bütçenizden ufak bir kısmı bunun için ayırın mesela aylık 250 tl.
Yanlarına gidince de harcayın.
İçinizdeki şu kuruntuyu da silin. Yazık yav.
Ne kadar yanlış düşünce inananamıyorum ya, sizin çocuğunuz gelse size eve bişey alınıp 400 masraf diye otelde kalsa hoşunuza mı gider? Evine misafirliğe gidilmiş el değil ki ne güzel almış alışveriş yapmış, insanlar asgari ücret ile gçiniyormuş, yılda bir kere gitmişsiniz 2 bin 3 bin çok mu ya, hayret ediyorum artık, benim babamın durumu iyi abimin de durumu iyi ama babam senede bir kere yaylarara gezmeye gider arabanın gidiş geliş yakıtın abim doldurur, bu babamın beklenti içinde olması değil, gerçekten kalpleriniz kötü, kendi ailelerimize giderken alınsa lafını etmezsiniz, çok ayıp ya
Tesekkur ederim canim Rabbim gonlu guzel evlatlar yetistirmeyi nasip etsin hepimize insallah. Bugun biz onlara, yarin onlar bizeHelal olsun, sizin gibi evlatlar lazım, senede bir kere 2 kere yapılan masrafı hesabını yapanlar değil, nasıl sinirlendim ya. Anne baba bu ya ele bile yapıyoruz, ya iyilik söylenmez ama ben her bayram fakir çocuğuna yardım ediyorum, nedir ki bu anne babaya yapılan,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?