allah yardımcın olsun.ama şunu lütfen untma eğer eve dönsende hiçbirşey değişmeyecek hatta aksine artık dahada anneci olacak.
artısını eksisini iyice sakin kafayla düşün ondan sonra kararını ver....
yok bende cok düsündüm. Yani bu adam degismez. Bundan bana koca olmaz. Ben istemiyorum kendisini.[/QU
Bende aynısını yaptım nefret edersin hatta boşanma davasınıda açan ben oldum sanıyorlar ki ömür boyu çekecek kaybeden onlar olur değmez sağlığına dikkat et ne aileni ne kendini üzmene değmez böyle insanlar için
yok bende cok düsündüm. Yani bu adam degismez. Bundan bana koca olmaz. Ben istemiyorum kendisini.[/QU
Bende aynısını yaptım nefret edersin hatta boşanma davasınıda açan ben oldum sanıyorlar ki ömür boyu çekecek kaybeden onlar olur değmez sağlığına dikkat et ne aileni ne kendini üzmene değmez böyle insanlar için
peki su an durumunuz nasil? esin pisman oldu?
yok bende cok düsündüm. Yani bu adam degismez. Bundan bana koca olmaz. Ben istemiyorum kendisini.
daha şimdiden bunu yapmış adam affetsen ileride neler yapacak kim bilir.
sizin durumunuza benzer şeyleri bende yaşadım seviyorum dedim zorluklarla evlendim dedim ve barıştım.şimdi keşke affetmeseydim keşke diyorum.herşey sil baştan yine yaşanıyor...
kararında eminsen eğer hiç gençliğini böyle birisi için harcama derim
Allah hakkında hayırlısını versin
bu erkekliğe yakışmayan bir davranış sanırım öz güven eksikliği var bu tipler ne istediklerini bilmezler rüzgar gibi savrulurlar yani karekter zayıflığı sende artık üzülmehayir, onu cok seviyorum ayri ama artik ona güvenmiyorum.
Evliligimiz boyunca her özelimizi arkadasina ve ailesine anlatmis.
bu erkekliğe yakışmayan bir davranış sanırım öz güven eksikliği var bu tipler ne istediklerini bilmezler rüzgar gibi savrulurlar yani karekter zayıflığı sende artık üzülme
esimin en iyi arkadasi bir piskolog, o da herseyi biliyormus. Beni de hic sevmezdi...
dedim ki bir seferinde, bir erkek herseyi ailesine anlatmasi dogal mi? evet dedi gayet normal.
Hatta ben anlatmiyormusum diye bana kizdi. Sosyal degil misim.
ne alakası var yaatam tersine eşler arasındaki mahrem şeyler asla ama asla başkasına anlatılmamalı. isterse can ciğer dostun olsun. o psikoloğun da kafası iyiymiş. boşverin siz onları. eşinizin yaptığı yanlıştı. yaptığı bu yanlışın bedelini de elbet ödeyecek siz içinizi rahat tutun...
sizce gercekten birgün hatasini anlar mi?
eşinizin basiretine bağlı. yani anlama ve gerçeği görme kapasitesine. ha gördüğüm kadarıyla hala anne sözüyle hareket eden biri olduğuna göre pek de basiret sahibi, olgunlaşmış biri değil. kendi kendine yetmeyi öğrenememiş, başkalarının sözleri ile hareket ediyor.
bu durumda yaptığı ona bu kafayla devam ettiği sürece yanlış görünmez. zaten kendine sorsanız bakış açısıyla haklıdır o. aslında kim haklı kim haksız bunun bir önemi var mı? sonuçta evlilikte iki tarafta da etkili. siz çaba gösterdiniz belki ama eksik olan neydi, neler yapılabilirdi...sürece daha fazla odaklanılsaydı daha farklı olabilirdi durum.
yani eşinizin hatasını anlaması boşandıktan sonra bir önem arz etmez. zaten sizin hayatınızdan çıkacak sonrası da pek önemli değil. tabi aradaki bağ ister istemez insanı düşüncelere sevk ediyor, üzüyor ama...yapılacak fazla birşey de yok. tek başına bir ilişkinin sorumluluğunu yüklemek yanlıştır, yüklenen tarafı yıpratır.
sizin yapacağınız birşey yok. bekleyin. zaman herşeyi gösterecektir de bir yerden sonra dediğim gibi bunun bir önemi de kalmayacaktır aslında. herkes kendi hayatını kurup yeni yollar bulacaktır kendine zaten...
siz de bittiği zaman devam ettirmek için çabalamayın bu yüzden. bu yaşta boşanmış olmak çok acıdır, yaşamasam da zorluğunu tahmin ediyorum. lakin kötü bir evliliktense bu hayat daha iyidir. bunlardan ders almaya çalışın. hayatta hiç birşeyi boşa yaşamıyoruz. bu imtihanınızın da sebebini görmeye çalışın.
Allah yardımcınız olsun...
peki su an durumunuz nasil? esin pisman oldu?
Yorumların hepsi çok doğru fazlasıyla , illaki pişman oldu tabi ama öyle insandan koca olurmu olmaz tabikide , pişman olsa nolur ya öyle karaktersizden öyle aile denmicek basitlerden , verilmiş sadakam varmış dedim kurtulduğuma seviniyorum bitti çok şükür, güçlü ol kaybeden onlar olur bunu unutma yanlarınada kalmaz .Allah yardımcın olsun hayırlısı olsun senin için .
bu konu öyle dışardan ''boşa gitsin amaaaan takma'' denilecek bi konu değil maalasaf ..çook yakınım olan arkadaşımdan dolayı bu konu hiç yabancı gelmedi ..üstelik o 19 yaşında ve 2 aylık hamileydi baba evine bırakıldığı zaman . üstelik maddi açıdan da bağlıydı eşine..çok zor zamanlar geçirdi eşi kurmalı saat gibiydi annesi nasıl kurarsa o öyle çalıyordu resmen..arkadaşımın annesi kızım biz arkandayız istersen git istersen evimizde babanın evinde kal başımızın tacısın dedi...ama eğer gideceksen şunu bilki o kadın kocanın annesi olduğu sürece bunları sana yapmaya devam edecek ..eğer eşimi seviyorum dersen o kadının gölgesi olacaksın ağzından çıkan sana hep emir olacak demişti bunları biz beraberken söyledi kızına ve hepimiz ağlıyoduk.arkadaşım çocuğu için gitmeyi tercih etti..şimdimi?????evet halen adam aynı adam kaynana aynı kaynana ..arkadaşım şimdi 28 yaşında ve sinir ilaçlarıyla duruyor ..bilemiyorum sana yolmu gösterir bu anlattığım dahamı kafan karışır ama çoook iyi düşün çünkü bu bir hayat..
Iyi günler ablalarim / arkadaslarim,
ben 22 yasinda üniversite mimarlik bölümü ögrencisiyim. 1 senelik evliyim ve su an cok kötü bir durumdayim. Esimi 4 senedir taniyorum. Zor sartlarda evlendik, ailem kesinlikle istemedi, 1 sene bekletti en sonunda kabul ettiler (istemeyerek de olsa). O zamana kadar hersey güzeldi. Evlendikten sonra esim ailesine iyice düskün oldu. Dügün sabahi apar topar annesine gittik. Her hafta sonu annesinde kaliyorduk vs vs. 2 ay önce esim ögretmen oldugu icin tayini cikti baska bir sehire, annesine 90km uzaklikta (benim okulum da orda, hergün gidip geliyorum). annesi bunu duyunca ogluna hep alttan alttan göndermeler yapti. Onu demoralize etti. Orda yapamazsin edemezsin diye. En sonunda da esimle ufak bir tartisma yüzünden beni babamlara birakti, kendi de annesine tasindi. 1.5 ay oldu ne ses var ne seda. Ne bosanicam diyor nede barisicam.
Cok kötü durumdayim, hayattan zevk alamiyorum cünki onu seviyorum. Sizden tavsiyeler bekliyorum ablalarim.