eşimin ailesi yüzünden psikolojim bozuldu. evlilik terapisti faydalı olur mu? ne yapmalıyım?

evlilik terapisti işe yararmı bilmem ama tek çareniz onlardan çook uzaga gitmek ve yılda bir görüşmek muhatap olmamak

Ben zaten görüşmüyorum eşimde ara sıra uğruyor. Benle huzursuz olmamak için mi yoksa gerçekten dediği gibi annesine kırgın olduğu için mi bilmiyorum maalesef, bunu eşimde bilememek bile çok kırıcı birşey benim için. Çok teşekkür ederim.

Evet doğru emeğe saygımızı gösterdik. Çok doğru yazmışsınız. Sağolun, onların kalbi simsiyah olmuş artık Allah temizlesin, vicdan versin.

Aile olayı kapatmaya çalıştı evet ve ben açtım siz olayı kapatmaya uğraştınız diye söyledim hepsine. Çok normalmiş gibiydi onlar için, ne acı. Ahh bu pasiflik mi sevgisizlik mi acizlik mi ne olduğunu bir bilsem. Zaten bu yüzden ve diğer sebeplerden istiyorum evlilik terapistini. Teşekkür ederim.

esin hic degilse ailesini savunmuyormus, oyle ornekler var ki, bu buyuk bsy bence.. mesafe de koymus.. esinle kavga edip kendini suclu pozisyona dusurme derim.. anliyorum, hadlerini bildirsin sahip ciksin istiyorsun ama bazen insanlar tepkilerini bizim bekledigimz sekilde vermiyor.. bu da tepkisiz kaldigi anlamina gelmiyor.. ayrica o aile apartmani dedigin yerden tasinsan iyi olur sanirim..
esin senin ailene karsi nasil?

Neden bicak cekti kaynin ?

Yazacak çok şey olunca en önemlilerden birini atlamışım. Bunun eşi biraz densizdir, biraz nasıl desem, bilmez bir çok şeyi, nerde ne söyleyeceğini, ne yapacağını bilmez, bu yönünüde bütün aile bilir. Kızarlar ona hep. Neyse banada garip bir laf söyledi, ayıp etti aslında, bende lafın davranışın yanlış olduğunu söyledim ama sinirli bir tavırla söyledim. O gece tatile gittik dönüşte onada hediye aldık diğerlerine aldığımızın aynısını, hatta eşim pek sevmez onu bide öyle bir hareketi olunca hediye almak istemedi, ben ısrar ettim, ayıramayız onu dedim. Döndük hediyesini verdim teşekkür etti, güleryüzlüydük karşılıklı, ben zaten böyle şeylerin kinini tutmam. Aradan 15 gün geçti o arada ne olduysa oldu bilmiyorum. Kocasına anlattı herhalde. Bıçak çektiği zaman kaynım 'hem annemle konuşma hem tafra yap' filan dedi bana. Sebep sanırım annesiyle konuşmamam ve eşinin diğer konuyu söylemesi olabilir. Muallaktayız bu hususta :) ayy sinirlerim bozuldu. Halbuki kaynım ben sizi barıştırım ama siz iyi olursunuz sonra ben kötü olurum demişti bana. Sanırım annesi ve eşinin doldurulu var...

Teşekkür ederim. Ara ara savunmaya çalıştı, kimse masum değil dedi mesela bir kez... Had bildirmek adına en azından 1-2 cümlesi olmalıydı söyleyecek. Bazen benide suçladığını hissediyorum. Ama genel anlamda hak veriyorum diyor, lutfeder gibi. Benim aileme karşı iyi, saygılı, seviyor ailemi. Ailemde onu çok sever sayar. Eşim kendi ailesinde görmediği saygıyı sevgiyi değeri benim ailemde görüyor ve mutlu hoşuna gidiyor. Çünkü en başta çok iyi yaklaştı ailem, onlar iyi olunca eşimde daha çabuk alıştı sevdi.

iste buna sevindim.. cok sukur.. ailesinin ne oldugunu gordugu halde, sirf uzerini örtmek icin eşinin ailesine tavir alanlar, akillarinca kisasa kisas yapanlar var (diger aile el ustunde tutsa da)..
bence, esini bi.kez daha sakince karsina al, kavga etmesini degil gereken yerde tavrini koymasini istedigini soyle.. boyle yaparsa guveninin kirilacagini, aile olamayacaginizi belirt.. tek isteginin yaninda durmasi oldugunu soyle.. o yaninda olmazsa o insanlarin daha fazlasini yapma cesaretini bulacagini bilsin.. ailesine de yalnizca Allah rizasi icin saygili davranacagini, esinin de bunu gormesi gerektigini anlat..
sonrasinda da o aileyle ilgili olumsuz konusma artik..

Abi neden bicak cekti ? Orayi anlayamadim! Gerekcesi neydi?
Bide arkadaslarinda dedigi gibi tasinin hizla uzaklasin.. Esinizin duygusal falan bakmasina gerek yok binada bissuru kisi var annesi yalniz degilki!!
Allah yardimcini olsun

1 sidikli erkek için hiç bir sıkıntı çekmeye değmez..1,5 yıllık evlisin ve psikologlara terapistlere düştüğüne göre işin zor.. evlilik teraspistleri vız gelir sana..
sen kendini terapi edeceksin..sana böyle bir destan yazmana sebep olan o aileden uzak durarak.. bak bakalım bir süre sonra nasıl normale dönüyorsun..

Bu konuşmayı çok yaptım ona inanın. Bir kez daha yaparım yine yaparım. Teşekkür ederim.

Abi neden bicak cekti ? Orayi anlayamadim! Gerekcesi neydi?
Bide arkadaslarinda dedigi gibi tasinin hizla uzaklasin.. Esinizin duygusal falan bakmasina gerek yok binada bissuru kisi var annesi yalniz degilki!!
Allah yardimcini olsun

Bunun eşi biraz densizdir, biraz nasıl desem, bilmez bir çok şeyi, nerde ne söyleyeceğini, ne yapacağını bilmez, bu yönünüde bütün aile bilir. Kızarlar ona hep. Neyse banada garip bir laf söyledi, ayıp etti aslında, bende lafın davranışın yanlış olduğunu söyledim ama sinirli bir tavırla söyledim. O gece tatile gittik dönüşte onada hediye aldık diğerlerine aldığımızın aynısını, hatta eşim pek sevmez onu bide öyle bir hareketi olunca hediye almak istemedi, ben ısrar ettim, ayıramayız onu dedim. Döndük hediyesini verdim teşekkür etti, güleryüzlüydük karşılıklı, ben zaten böyle şeylerin kinini tutmam. Aradan 15 gün geçti o arada ne olduysa oldu bilmiyorum. Kocasına anlattı herhalde. Bıçak çektiği zaman kaynım 'hem annemle konuşma hem tafra yap' filan dedi bana. Sebep sanırım annesiyle konuşmamam ve eşinin diğer konuyu söylemesi olabilir. Muallaktayız bu hususta :) ayy sinirlerim bozuldu. Halbuki kaynım ben sizi barıştırım ama siz iyi olursunuz sonra ben kötü olurum demişti bana. Sanırım annesi ve eşinin dolduruşu var...

Doğru bir bakış ancak eşim bu konular dışında son derece düzgün biridir. Sırf ailesinin sebep olduğu şeylerden çekip gitmem olmaz. Belki bu konuda birbirimizi daha iyi anlamayı, doğru ifade etmeyi ve tam olarak ikimşz arasında nerde yanlış yaptığımızı görebiliriz belki, terapiyi bu yüzden istiyorum ayrıca yorumlarınız gerçekten önemli, akıl akıldan üstündür. Farklı tecrübeler değişik örneklerdir. Ailesiyle ben görüşmüyorum zaten, taşınmak için konuşmalara başladım. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…