eşimin ailesi yüzünden psikolojim bozuldu. evlilik terapisti faydalı olur mu? ne yapmalıyım?

seni terapi edecek tek sey o binadan tasinmak. Turkiyenin en iyi terapistinede gitsen sorunlarini baska turlu halledemezsin.

Eşimi ikna etmem lazım. Apartmanı kayınpederim yaptırıyordu ve ev bitmeden vefat etti, nişanlıyken oturmak istermediğimi söylemiştim. Bu yüzden eşim biraz duygusal bakıyor bu duruma. Babam bittiğini göremedi, bırakıp gitmeyelim vs... Bir dönem tamam dedi, sonra ne oldu bilmiyorum taşınmayalım dedi. Tekrar gündeme getireceğim bunu. Teşekkür ederim.

Beni anlamak için 2 kez okumuşsunuz ilginize nasıl teşekkür etsem az :) Biraz açmaya çalışayım; eşimin ailesinin maddi durumu iyidir bu yüzden eşimin diğer iki abisi, tabir yerindeyse annelerinin sırtına asalak gibi yapışmışlar. Maddi-manevi sömürüyorlar. Eltilerim, özellikle büyük eltim (çocuklarını bana göndermeyen, bıçak olayından sonra arayıp sormayan) arkalarından çok konuşur, yüzlerine karşı meleği oynar. Kv onlara dünyanın lafını söyler, dönüp gülerler, cevap bile vermezler. Kv sanırım benimde öyle yapacağımı düşündü, susup duracağım, akşam sabah yemeklerde onlarla olacağım, sürekli uğrayacağım vs... Kayınvalideyle evime gelip bağırdığından beri görüşmüyorum. Eğer sözleri sinirle söylenen sözler olsaydı, aldırış etmez giderdim. Ama o laflar gerçek düşünceleriydi, nefretini kustu bana, birde annesiyle gelip özür dilesinler dediği için gitmedim. Yüksek sesle tartışmalar maalesef ki ilk 2 ay boyunca oldu ama artık tartışsakda ya alçak sesle ya da tv nin sesini açıp tartışıyoruz, duyulmasın diye. Eşim normalde kavgacı biri değildir, gidip tartışsın ailesiyle istemem ama 1-2 cümlesi olmalıydı söyleyecek.

Hepsi birbirini ve huylarını çok iyi biliyorlar ama nasıl böyle yüzyüze rahat bakabiliyorlar anlamadım. Herkes, kim arkasından konuşuyor, kim sevgi dolu, kim değil bunu biliyor. Ancak yine dipdibeler yine dipdibeler...

Evden çıkmayı çok istiyorum hemde. Apartmanı kayınpederim yaptırıyordu ve ev bitmeden vefat etti, nişanlıyken oturmak istemediğimi söylemiştim. Bu yüzden eşim biraz duygusal bakıyor bu duruma. Babam bittiğini göremedi, bırakıp gitmeyelim vs... Bir ara tamam dedi ama sonra istemedi, yeniden açacağım bu konuyu. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

bence kayınvalıdesı veya olay bıcak cekılmesı degıl
esının bu durumlarda pasif kalması onu cok etkılemıs bence

Kesinlikle öyle. Kv ve diğer olay elbette etkiledi ama bunlar eşimle birlikte aşabileceğimiz konulardı. Yoksa kv bağırmış çağırmış diye 3 gün kafama takar geçerdim. Sonuçta görüşmeme kararı aldım ve eşim saygı duydu, ısrar etmedi. Hatta 'ben aynı şeyi yaşasam gitmezdim bu yüzden sana hak veriyorum, ısrar etmiyorum' bile dedi bana. Eşimin susması, dönem dönem beni suçladığını hissetmem asıl sorun. Her ne kadar 'sen suçlusun şöylesin böylesin' gibi bir cümle duymadım ağzından ama his işte, hissettiğim anlar oldu. Teşekkür ederim yorumunuza.

Teşekkür ederim. Ailesiyle hiç görüşmüyorum, sadece ablasıyla ara sıra görüşüyoruz. Kv nin eve gelip bağırması olayından sonra bitti herşey. Görüşmediğim halde devam ettiler. Bıçak olayı, bu olayda herkesin kenara çekilmesi, haliyle bende eltimle görüşmemeye karar verdim, arayıp sormadı yanımıza gelmedi diye. Bunun üzerine o da çocuklarını bize göndermemeye başladı. Biri 14 diğeri 5 yaşında, ikisi de beni çok severdi. Hatta dahada ileri gittiler, şuan çocuklar beni gördüklerinde konuşmuyorlar, amcalarıylada (eşimle) görüşmüyorlar... ve daha bir sürü ufak ayrıntı. Görüşmediğim halde böyleler yani... Umarım herşey yolunu bulur.

EFTELYA2015 nickli üyeye cevapla butonuyla yorum yazamadım bir türlü. Aşağıdaki yorumu EFTELYA2015 nickli üyeye yaptım:

Teşekkür ederim. Ailesiyle hiç görüşmüyorum, sadece ablasıyla ara sıra görüşüyoruz. Kv nin eve gelip bağırması olayından sonra bitti herşey. Görüşmediğim halde devam ettiler. Bıçak olayı, bu olayda herkesin kenara çekilmesi, haliyle bende eltimle görüşmemeye karar verdim, arayıp sormadı yanımıza gelmedi diye. Bunun üzerine o da çocuklarını bize göndermemeye başladı. Biri 14 diğeri 5 yaşında, ikisi de beni çok severdi. Hatta dahada ileri gittiler, şuan çocuklar beni gördüklerinde konuşmuyorlar, amcalarıylada (eşimle) görüşmüyorlar... ve daha bir sürü ufak ayrıntı. Görüşmediğim halde böyleler yani... Umarım herşey yolunu bulur.

EFTELYA2015 nickli üyeye cevapla butonuyla yorum yazamadım bir türlü. Aşağıdaki yorumu EFTELYA2015 nickli üyeye yaptım:

Herkese tekrar teşekkürler, yorumlarınız bana güç verdi. Okumaya ve yazmaya devam edeceğim. Bu arada herkesin nick name ni başa yazarak tek seferde cevap verebiliyormuşum, az önce sayesinde keşfettim. Keşke bilseydim, böyle ayrı ayrı yazınca sayfa sayısı çoğaldı, okuyan içinde zor olacak.

Allah yardımcınız olsun eşinize ya kurduğumuz yuva ve huzur ya da bu ev aksi halde ben yokum deseniz?

evlilik terapisti işe yararmı bilmem ama tek çareniz onlardan çook uzaga gitmek ve yılda bir görüşmek muhatap olmamak

Eşiniz size hak veriyor ancak ailesine karşı bir şey diyemiyorsa siz de deyin ki;
Bu evde yeterince oturduk, babanın emeğine gereken saygıyı gösterdik, ben artık tahammül edemiyorum. Senin de benim de psikolojim bozuluyor bu evden taşınalım. Zaten aynı apartman içinde oturup kimseyle görüşmemek başka yere taşınmak için bile iyi bir sebep.
Duygusal değil mantıksal baksın.
Duygusal bakarsa sizin duygularınız kalmayacak yakında.
Allah sabır versin size, insanlara da merhamet ve vicdan versin birazcık.

Okudum hepsini.
Bicak cekmek son damlasi oldu.
O evde guvenli degilsin resmen.
Ve kocanin pasifligi?
Ya oracikta saplasaydi sana o bicagi?
Sanki dunyanin en normal seyiyms gibi yasanmis kapanmis gitmis.

Kocanda istiyosa hemen bi aile terapistine ugrayin. Zaten zamanla konusa konusa kocanda anliycak elbet o evden tasinmaniz gerektigini. Oyle umit ediyorum.
Yoksa Allah korusun o evden ölun cikana kadr olayin ciddiyetini anlamiycak kocaniz

:) resmen güldüm ya aynı benim kaynana müsveddesi... sen böyle saygılı olursan kibar olursan daha çok ezilirsin tatlım. benim kaynanada tozuttu o çirkefleşince bende çirkefleştim. onu evden bir güzel kovdum. telefonla bizi taciz etmeye başladılar eşimde bir güzel küfür etti şimdi korkudan adım atamıyolar:) başta cesur olacaksın. benim eşimde nişanlıyken biraz aileci oldu aldım karşıma ben böyleyim dedim. annene çok meraklıysan git onla evlen annenden çocuk yap dedim. bana terbiye dersi vermeyin bu dünyada terbiyesiz olacaksın. al hanım kızımız terbiyeli davranmışta ne olmuş evine bıçakla dayanmışlar yok kaynana boğmaya kalkmış... ay hala gülüyorum size köpek gibi davranana siz de köpek gibi davranın sizden kıymetlisi olmaz

baya şey yaşamışsınız. sorun sadece o apartman. içli dışlı olmanız.

- eşin o abisiyle zaten küsmüş ne diye gidip konuşsun ki. adam da adam değil üstelik, elinde bıçak olan adamla konuşulmaz, eşine bile zarar verebilirdi. iyi ki sakinliğini korumuş.
- siz tamda o gün o evden ayrılıp eşinizle birlikte otel gibi bir yere gidecektiniz ve eşine taşınmak için şart koşacaktın, yeni ev bulasıya kadar otelde kalacağınızı vs... elinde koz varmış.
- şimdi kimseyle görüşmüyormuşsun, iki çocuğun konuşmaması sorun olmamalı, çocuklar illaki ailesinden etkilenecekler.

siz o apartmandan taşının, aile terapisti yerine senin tüm bu olayları unutman için tedavi görmen gerekecek. eşini de anlatırsın doktor onunla da görüşür.

Daha ilk tanışmamızda başladı aba altından sopa göstermeye. Nişanlanınca baktım bu böyle olmayacak, konuştum eşimle, o da annesiyle konuşmuş bir süre düzeldi sonra gene devam etti laflara filan. Hakaretine onun üslubuyla cevap vermedim, haklıyken haksız olmadım en azından. O beni diğer gelinleri gibi olacağım sandı, istediği gibi laf söyleyecek ben yüzüne hep güleceğim, oğluda dizinin dibinde olacak sandı. Ama öyle olmayınca kustu nefretini... Eşimim tutumu çok önemli benim için. Herşeyi görüyor ama birşey demiyor onlara. Nasıl anlayacak bilemiyorum? Çok teşekkür ederim.

- eşimde bu konuda sizin gibi düşünüyor hak veriyorum. Çünkü abi kavgacı kinci anlamaz laftan sözden, olay daha farklı yerlere giderdi. Burda ailenin diğer üyeleri, kv, görümce, diğer abi, onun eşi bunlar en azından tepki gösterebilirlerdi kardeşlerine ve bizim yanımızda olabilirlerdi. Diyorumya büyük eltim olaydan sonra yanıma uğramayı bırakın, aramadı bile, 3 gün sonra eşimi arıyor yalandan, eşimde soğuk konuştu yüz vermedi bende o günden sonra selam bile vermedim. Olayı yapanın karısı kusura bakmayın demek yerine, konuşmadı tavır yaptı, polis çağırdım diye galiba. Tam tersi kv resmen sahip çıktı oğluna :) evlenince aynı apartmanda olmamıza rağmen pek gitmedik biz, diğerleri hep ordaydı biz haftada 1 bazen 2 akşam gider çay içer kalkardık. Kv bundanda sinir oldu bana :)

-şart koşmak hiç aklıma gelmedi evet keşke yapsaydım!!!

-çocuklar bana bende onlara çok düşkündüm bize gelirlerdi hep, canım yandı bu yüzden.

Evlilik terapisti yerine tedavi daha iyi olur demişsiniz. Terapiste birlikte gideceğiz. İnşallah o rda çözülür, durumum vahim değildir umarım. Çok teşekkür ederim.

Allah yardımcınız olsun eşinize ya kurduğumuz yuva ve huzur ya da bu ev aksi halde ben yokum deseniz?

Çok sağolun. Olabilir böyle bir rest. Mesela bıçak olayından bir süre sonra, ben onlara karşı kapıları çarpıyormuşum diye huzursuzluk çıkardılar, halbuki yok öyle birşey tamamen yanlış anlama. Ben öyle onlara sinirliyim diye kapı filan çarpmam. Bu yüzden eşimin abisi bana laf söyledi, duydum, çıktım cevap verdim ağzıma geleni saydım, kapı arkasından dinledi cevap bile veremedi. O günden beri dikkat ediyorum sürekli kapı çarpıyorlar ve eşimde duyuyor. Bu noktaya kadar geldiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…