• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi sebebiyle açtığımız anlaşmalı boşanma davası düştü

Çok daha ağırlarını yaşamış biri olarak hiç hakarette bulunmadım eşimin ailesine, görüşmeyi kestim. Eşime de bıçak kemiğe dayandı boşarım seni demiştim. O son küslüğün üstünden bikaç sene sonra oğlum hastaneye yattı, hergün bi sürü km yapıp yemeklerle gelip yakından ilgilendiler. Böyle böyle görüşmeye başladık. Eskisi gibi asla değiliz mesafemiz var, ancak benim tepkimi hiiçç kavga etmeden onları sileceğimi ve eşim yanımda olmazsa onu da boşayacağımı bildikleri için çekinir oldular benden. Sağolsun eşim de destek olabildi yıllar sonra.

Yani kendinizi haklıyken haksız duruma düşürmeden de istediğinizi alabilirdiniz. Ki eşimin ailesinin ne açıkları var bende, bigün boşanırsan kepaze et bunları diyenler var. Asla yüzlerine bile vurmadım, Allah görsün hesabını benle mezara gider demiştim. Metanetli ve sakin olursanız hep kazanırsınız.

anlaşmalı boşanma duruşma tarihini dilekçeyle öne çektirmiştim. 14 aylık bir oğlum var ve ikinci bebeğime hamileyim. eşim duruşmaya gelmedi. gece de kapalı olan tellerini açıp mesaj attı. dün gelemedim. hepiniz aramışsınız telimi kapatmıştım. yapamadım. çocuklarımdan ayrı kalmaktan korkuyorum. öfken bir gün dinecek ve sen pişman olacaksın gibi yazmış.. çekişmeliye götürmüycem diye söz vermişti bana. benim eşimle ilgili problemim sadece ailesi sebebiyle oldu. yoksa eşim çok saygılıdır, sabırlıdır, temizliğe yardımcı olur.. evet sevmediğim, kızdığım bir çok konu oldu ama bunlar dert edilecek şey değildi benim için. bu sabah annem ile babamın yanına gitmiş, benim size karşı yanlışım olduysa özür dilerim demiş. ben yuvamın bozulmasını istemiyorum deyip oturmadan ayaküstü konuşup çıkmış. sonra ben aradım telefonda baya konuştuk. ben ailesini affedemiyorum.
eşimin ailesiyle düğün arifesinden başlayan ve bebeğimi doğurana kadar devam eden, ama asıl suçlu benim ki yapılanlara hiç ses çıkarmayan, içine atan, hep misafirperver olan, hiç kırmayan ben oldum. çocuk olduktan sonra da patladım.
1. eşimin ailesi çekirdek dahi almadı bana. eşim kredi kartıyla babsına bilezik alıp düğünde tak diye verdi ve ben ödedim.
2. eşimle gelirlerimiz arasında ciddi fark vardı, ben bunu problem etmemiştim ne zaman ki, ben çalışmayıp para kazanmasaymışım eşim benimle evlenmeyecekmiş hissiyatının farkına varana kadar.
3. eşimin babası ve abisi beni dolandırmaya kalkıştı. paramı kurtardım ama doğumdan sonra ettiğim küfürlerle ve sülalasini de olaya dahil ederek onları rezil etmekle bu parayı kurtarabildim. amcası araya girmseydi paramı geri alamazdım.
4. eşim sürekli ailesini iyi niyetli göstermeye çalışıyor buna uyuz oluyorum. sabah telefonda bana diyorki, ablalarım seni aramak istedi ama ben duymadığınız küfürleri duyarsınız dedim siz karışmayın dedim diyor. bizim yuvamızın bozulmasını istemiyor diyorlar.
5. yaklaşık 15 aydır beni ailesinden kimse aramadı. bu iyi niyetli olarak gösterdiği ablalarının evinde kaldı. biri de senin karın hamile,i bir de küçük çocuğunuz var. biz bu kız ile bir kez yüzyüze konuşsak, küfür edecekse etsin o da onun terbiyesizliği olur mu dedi ? evlerine mahkeme kağıdı gitti duruşma tarihinin yazdığı ona rağmen aramadılar.
6. eşim bana ailesi konusunda hep yalans öyledi. ben eşimin eniştesine mesaj attım. enişte benim sizinle sorunum yok gelip çocuğumu görebilirsin dedim 14 ay önce yani.. o bana hakaret etti, utanmaz kadın ne yüzle bzi evine çağırıyorsun dedi. eşim 4 hafta evden gidiğ geri döndüğünde, bana demişti ki ablamlar çocuğu görmek istiyorlar ama senin tepkinden korkuyorlar demişti. bende ona istinaden atmıştım mesajı ( görümceme atamadım mesajı beni engellemişti). dolayısıyla eşim beni kandırmıştı. ve eniştesine de sen karıma nasıl öyle bir mesaj atarsın dememişti.

15 ayına girecek oğlum, psikolojim çok kötü, çalışıyorum ve hamileyim. sürekli ağlıyorum. içime sinmiyor. affedemiyorum. ilk doğumumda ne lohusalığımı anladım ne anneliğimi sürekli ağlamıştım. ikinci bebeğimde de hamilelikte başladı. ben o çirkef insanların beynimi meşgul etmesini istemiyorum. bana diyor ki eşim problemimizi çözelim. sen de haklısın ama affetmiyorsun. affetmezsen çözüm üretemeyiz, yılda bir kez olsun gelsinler diyor. biz gidelim siz telefonla görüşün demiyorum diyor. ama ben bunu yapabileceğimi sanmıyorum inanılmaz bir öfke var. kontrol edemiyorum. şuanda karşıma çıksalar tekme tokat dalasım, canlarını yakasım var. tek kurtuluşu boşanmakta görüyorum. zaten 3 ay oldu ayrılalı.. dedim verdim seni tepe tepe kullansınlar. asla iyi niyet gösterdiklerini düşünmüyorum burunlarından kıl aldırmaz bunlar. bir çıkar yol aklıma gelmiyor. samimi bir arkadaşım diyor ki, evlilik fedakarlıktır. esneyebileceğin kadar esne de ki yılda bir gün gelebilirler, sınırlarını çiz diyor. ama eşimin o sınırla yetineceğini kaldı ki benim sınır çizebilecek kadar düzgün düşünen öfkesi dinen bir insan olmadığım gerçeği var.
Kararlıysan bırak çekişmeli olsun
Kimse ailesini seçemiyor belki ama madem yuvasını kurtarmak istiyor sesini çıkarsın artık

O kadar haklısın ki..
Paraları yesinler,kullansınlar,insan yerine koymasınlar,kocanızla aranıza çomak sokmaya çalışsınlar ama onlar küfür etmedi diye sırf siz küfür ettiniz diye kötü gelin olun.

Politik asla olamadım. Belki yanlış ama öyle.
Biliyor musunuz eşinizin şu durumda bile hala ailesi için istekte bulunması miğde bulandırıcı.
Senede 1 nedir ya?
Bırak herkes nasıl istiyorsa öyle davransın.

Eşiniz ailesi ne yaparsa yapsın değişmez.
Bazen dur demesini bileceksin.
Karışı ve ailesi ile denge kuramayan birine nasıl güvenilir ki?

Sürekli bir savunma mekanizması geliştiriyor belli ki.
Keşke bunu biraz da sizin için yapsaydı.
Evet psikolojiniz normal değil.
E böyle bir ailede buda normal.

Kusura bakmayın ama eşiniz de sizi kullanıyor diye düşünüyorum.
Nedir bu eşinin maaşına çok güveniyor bunun bir rahatlığı vardı bence.

Siz bu aile ile bir araya gelip çay içemezsiniz bu saatten sonra.
Eşiniz bunu anlamamış ve hala istekte bulunuyor.

İyi düşünün barışırsanız eşiniz sizi yine bastıracak aile konusu siz barışana kadar geçecek. Sizi rahat bırakmaz.

Sınırları çiz.
Asla ailesi ile görüşmeyi kabul etme.
Kendi paranı kendine sakla.
Ve en ufak falsoda tekmeyi basacağın şartını kabul ederse ,tekrar denenebilir.

kayınbabama attığım mesaj: + eşimin telinden onların ortak whatssapp gruplarına da bu mesajı attım aynı zamanda.
"siz bana düğün sırasında da görgüsüzlük yaptınız.. bir bileziği layık görmemiştiniz..o zamandan anlamıştım ne kadar küçülebildiğinizi ama tenezzül etmedim.. biz açıksözlüyüz deyip ukalalık yaptınız ses çıkarmadım. yine her bayram lanet ettim geldim, elalemin içinde taktı gösterip bana ödettiğiniz bilezik parasını. gözümün içine baka baka yaptınız.. ben sizden her türlü terbiyesizliği beklerim zaten.. şimdiye kadar sustum.. ama artık susamıyorum.. hadi ben el kızıyım yapıyorsunuz da kendi torununuza da mı bu çirkinliğe devam ediyorsunuz.. "
"dıdının dıdısının kınası olur gelirsin ama hastaneye gelince mazot parasını düşünürsün, sen karının kollarını bilezikle doldurup el üstünde tutarken.. eşimin evinin kirasını yerken hiç mi utanmıyorsun.. zehir zıkkım olsun..ciğerlerine yapışsın"
"o evi bana kakalayıp, tilki suratlı oğlunuzun( kaynımın )borcunu da bana yıkmaya çalıştınız eşimde bunu bile bile benim anlımın teriyle biriiktirdiğim paramı alıp size verdi.. siz ne hakla ortak alınan eve kendiniz için ipotek koydurursunuz. hadi diyelim koydurdunuz bu ipotekli evi nasıl cesaretle bana satmaya kalkıştınız.. dolandırıcı karaktersizler"
"ben sizi beslemek için çalışmıyorum. allaha şükür sizden gelecek birşeye ihtiyacım yok. ama sizin belli ki var. zehir zıkkım olsun kursağınıza hakkımız olarak giren herşey dedim.. "
verin benim paramı yoksa köye gelir tek tek beni dolandırdığınızı anlatırım. o evden de vazgeçtim allah kanlı kefen parası yapmayı nasip etsin inşallah "

dedim..
bunları eşimin telefonundaki whatsapp grubuna attım.
o grupta ablaları, babası, abisi kuzenleri vardı..
eşimin telefonunu arama yağmuruna tuttular.. eşim de evden gitti.

sırf merak ettiniz diye yazdım.
zerre pişman değilim.. geç kalmıştım yazmaya.. onlar bana bu çirkinlikleri yaparken terbiyeizlik değil ben yazarken mi terbiyesizlik ?
şimdi biri çıksın karşıma tekme tokat dalasım var.. az bile yazmışım.. diyorum.

Çooooook iyi yapmışsın canım,ciddiyim. Ellerine sağlık ağzına sağlık. Ben o sinirle bu kelimeleri secemeyebilirdim mesela daha küfürlü yazardım muhtemelen,tam yerinde 10 numara olmuş. Eger sen haksız olsaydın zaten eşin bik bik bik öterdi.. evden gitmezdi ;) konudaki çoğu yorumu okudum senin eşin çok sinsi pasif ve politik birisi dinsizin hakkından imansız gelir bazi erkekte iyi sözden anlamaz.

Burdaki çoğu yorumu okudum ve ben miyim birtek sana hak veren diye düşündüm.
Bu hikayede tek haklı sensin ve tek ama tek suçlu kocan.
Ben kocamin kuzeninin cocugunun dogumuna gidicem altinla cikolatayla hediyeyle ama onlar ben dogum yaptığımda hastaneye bile gelmeye tenezzul etmicekler ama esim abartıyorsun vs deyip gidicek
Eve almam ki
Boşarım bile onu tam bosamalik sebep ki daha evel bir düğüne gitme konusunda aklı sira benle inatlasmaya kalkti gidemedi. Bende gitmedim tabiki.

Kari koca bir yere yani en azindan böyle bir ortama ya beraber gider ya hic gitmez.
Simdi ailesini alsın başına çalsın.
Doneceksen de büyük şartlar koşarak dön.
Barışacaksanız yani..

Senin kocan cok terbiyesiz biri kusura bakma. Seni doldurmak istemiyorum. Hamilesin,ve cok ağır seyler yaşamışsın oyle herkese mavi boncuk dağıtıp politika yapmakla aile iliskileri yürümez yuruse yuruse devlet isleri yürür.

O ablasiyla bilmemnesiyle orda hahaha hihi yaparken evdeki karısı kendini yiyorsa ofkelenip üzülüyorsa o adamda sorun vardır hatta sorunun kaynağı kendisidir.
Ya senin kiymetini bilecek ya da kendi hayatinda mutluluklar dile ona sana ve ailene de fazla bulaşmasın bik bik bik. Bosanmak istemiyorsa dik duruşlu olcak .

oda arada kalıyor demekki onun açısından düşünün birazda ailesi saygısızsa kötüyse o napsın ha haklımısınız haklısınız ama böyle insanlar için yuvanızı dağıtmayın eşinizede sağlam bi ayar verin belki bu dava olayı onu kendine getirir ne kadar ciddi olduğunuzu görür ne diyim Allah hakkınızda hayırlısını versin
Siz iyimser yaklaşıyorsunuz ama yapacak o kadar cok şeyi vardı ki kocasinin arada kalmayiversin yahu fare mi bu adam? Kedi mi bi orada bi burada. Konu sahibi 34 yaşındaymış. Adamda en az 34 desek 37 38 te olabilir. Hala bu yaşta neyin ne oldugunu görmüyor mu ailesini silen senelerce selam vermeyen nice insan var tek yapmasi gereken dengeyi kurmakmis onu da becerememis

Geri dönmeyin.Geliriniz iyiymis.Güzel bi hayat kurun.Barisirsaniz değisen hic birsey olmayacak çünkü eşiniz sözünü agzina alamiyor.

Merhaba kalbenruhen
Ben eşinizin sizi sevmediği gibi bir hisse kapılmadım.Ayrica bana göre hakaretleriniz hiç olmamış. Ne olursa olsun herkes yaptığından mesuldur. Size değer vermeyene değer vermezsiniz olur biter ama hakaret olmaz.Hakaret ettiğiniz noktada sizin için iyi düşünen insan var ise aralarında onları da kaybedersiniz.Burda kimse sizi tanımıyor o yüzden yapılan eleştiriler size zarar verme amacinda olamaz,dolayısıyla yapılan eleştirileri göğsünuze koyup yumuşatmak ve kendime burdan ne pay çıkartırım diye düşünmenizi tavsiye ederim.Olumlu veya olumsuz tüm yorumlar derdinize değer verip okuyan insanlarca yapılıyor. Size Ailesiyle görüşün diyen yok onlarda artık istemez zaten bu iki taraf içinde daha iyi olur.Ama birakin eşiniz gitsin görsün yeter ki laf gelmesin arada ne size ne onlara.çocukları da görmek hakları var tabii ki elbette çocuklar sizin çocuğunuz siz annelerisiniz ama onları da görmekten mahrum etmeyin.arada tatilde bayramda da görsünler gerek yok bu kadar katıliga.Allah katında siz doğru olanı yapın.Araya net sınırlar çekerek çocuklarınız için evliliğinize şans verebilirsiniz.Eşinizi de sevdiğinizi düşünüyorum alt metinde. Sadece öfkeniz çok yüksek. Gerekirse tek gerekirse eşinizle terapiye gidin ki birlikte terapi daha iyi gelecektir .Sadece biraz özeleştiri de yapmaya calisin lütfen bu olayları daha net gormenize katki sağlayacaktır. Aileniz için hayırlı olanı dilerim.Sevgiler

Ben esimin ailesiyle hic bir sekilde iletisim kurmak istemiyorum. Bunu benden esim istiyor. Ve butun bunlara ragmen nasil isteyebiliyor? Bana yalanlar soyleyerek, ailem de bazi konularda sana haksizlik yapildiginin farkinda, arayi duzeltmek istiyorlar diyor. Bende buna istinaden bir kez bile aramamislar, nasil duzelecekmis diyorum? Yani Ben onlar in aramasi icin duaya cikmis degilim? Esime bana yalan soyledin defalarca, Aiken ayrilmamizi istiyor bu konuda yasanilam hersey bunu gosteriyor. Beni pnlara karşı bu yalanlarla yumuşatamazsın dedim. Dün buluştuk. Ara ablanı ben konuşcam dedim. Başta tamam dedi. Sonra ne söyleyeceksin peki dedi. Ablanın hakaret yememesi benim karnındaki bebekten bile daha önemli ya korkma hakaret etmiycem o yılana dedim. Arayamadı. Çünkü ablası da bana ağzını bozacaktı. Yani o tarafı artık beyaz gösterme olaylarının kendi yalanı olduğunu işe yaramayacağını gördü.

Ben eşimin ailesinden hiç bir şey beklemiyorum. Aramalarını arayı düzeltmelerini filan.. bunlar eniğinden cücüğüne böyle..
Almanyadakini ara seni yanlız bırakmasın, yanlız bırakırsanız çocuklarımı özlüyorum dersin. Özletmesinler. Ben çekişmeliyi başlatıyorum. Cocujlarini gormek icin ailesi ararsin. Benimle hic bi sekilde iletisim kurmayacaksin dedim. Ciktim geldim evime.

Ben esimin ailesiyle hic bir sekilde iletisim kurmak istemiyorum. Bunu benden esim istiyor. Ve butun bunlara ragmen nasil isteyebiliyor? Bana yalanlar soyleyerek, ailem de bazi konularda sana haksizlik yapildiginin farkinda, arayi duzeltmek istiyorlar diyor. Bende buna istinaden bir kez bile aramamislar, nasil duzelecekmis diyorum? Yani Ben onlar in aramasi icin duaya cikmis degilim? Esime bana yalan soyledin defalarca, Aiken ayrilmamizi istiyor bu konuda yasanilam hersey bunu gosteriyor. Beni pnlara karşı bu yalanlarla yumuşatamazsın dedim. Dün buluştuk. Ara ablanı ben konuşcam dedim. Başta tamam dedi. Sonra ne söyleyeceksin peki dedi. Ablanın hakaret yememesi benim karnındaki bebekten bile daha önemli ya korkma hakaret etmiycem o yılana dedim. Arayamadı. Çünkü ablası da bana ağzını bozacaktı. Yani o tarafı artık beyaz gösterme olaylarının kendi yalanı olduğunu işe yaramayacağını gördü.

Ben eşimin ailesinden hiç bir şey beklemiyorum. Aramalarını arayı düzeltmelerini filan.. bunlar eniğinden cücüğüne böyle..
Almanyadakini ara seni yanlız bırakmasın, yanlız bırakırsanız çocuklarımı özlüyorum dersin. Özletmesinler. Ben çekişmeliyi başlatıyorum. Cocujlarini gormek icin ailesi ararsin. Benimle hic bi sekilde iletisim kurmayacaksin dedim. Ciktim geldim evime.
Eşin hala yalanlara devam ediyor, sizin sorununuz bitmez.
Bu adamdan sana hayır gelmez artık önüne bakman lazım.

Guya politika yapacak dik duruşu bile yok belkide 2li oynuyor kimseye güven yok..
Arkasında duran bir eş yok, adam aylarca arayıp sormuyor. En son boşanma günü vazgeçiyor ve hala ailesiyle ilgili koşul koyuyor. Adamda aile bilinci yok asla yürümez, zaten denenmiş olmamış.

Konusahibinin işi var muhtaç değil, niye böyle bir adama ve ailesine katlansın ?

Arkasında duran bir eş yok, adam aylarca arayıp sormuyor. En son boşanma günü vazgeçiyor ve hala ailesiyle ilgili koşul koyuyor. Adamda aile bilinci yok asla yürümez, zaten denenmiş olmamış.

Konusahibinin işi var muhtaç değil, niye böyle bir adama ve ailesine katlansın ?
Ben zaten yukarıda yazdim bu olaylar silsilesinde tek suclu var o da kocasi. Adam düzgün davransa zaten buralara gelmez bu isler. Ben soyledim konu sahibine eger geri doneceksen büyük şartlarla don yazdim..

Konu sahibi evet iyi şeyler yaşamamışsınız ama ben sizi çok sert buldum açıkçası. Eşinize bu kadar kin duymanız çocuklarınıza yansır. Boşanacaksanız boşanın ama eşinize olan nefretinizi çocuklarına hissettirmeyin. Baba çocuk ilişkisi kursunlar. Sağlam bir terapi de görün derim.

doğum için bi hafta hastanede yattım eşim tarafından kimse gelmedi diyorsunuz. ama görümceniz gelmiş 1 hafta bakmış. üstelik anneniz varken ve üstelik kadın da çalışıyorken. izin almış bir hafta bakmış ama o gözünüze gelmiyor da kayın pederin gelmemesi gözünüze batıyor. neden? kayınpeder gelse ne yapacak size kaldırıp tuvalete mi götürecek yoksa ayak işlerinizi mi yapacak? yani inanılmaz bir beklenti, ben hastaneye yatayım anam gelsin görümcem gelsin yetmez bi de kayınpederim gelsin diye beklemek.

adam kullanılmış kıyafet getirmiş. ayıp etmiş. ama sizin karşı ayıbınız orantısız olmuş. birine kullanılmış kıyafet getirmek şerefsizlik değildir. şerefe laf etmeden önce iki kere üç kere düşünmek lazım. siz istemişsiniz ki bahanem olsun ipler kopsun. ama olmamış işte.

kalan mesajların hepsini okumadım. ortada çözülemeyecek problem yok gibi ama eşinizi en iyi siz tanırsınız. olmuyorsa illaki boşanırsınız yani.

Hala ailem hala ailem bu nedir yahu.
Sizin kocanızdan hiçbişi olmaz.
Bir insanın arkasında durabilecek en son kişilerden.
Aşırı vasıfsız.
Üzgünüm.

Eşinizin ailesinin size yaptığı haksızlıklar var evet ama böyle ailedeki herkese küfür ve hakaretle konuşmayı bir kadın olarak size yakıştıramadım.

hamilelik iznine girdiğimde görümcelerimin çocukları bana geldi. beni çok sevdikleri için yalnız bırakmak istemediler.ben görümelerimin çocuklarını çok severdim.. doğumum için hastaneye yattım. görümcelerimden biri geldi 1 hafta bana bakmak için izin almıştı işinden. annem de ilgilenecekti ama görümceme de gelme sen diyememiştim. hastaneme eşimin ailesinden kimse gelmedi ( kayınbabam, 100 km mesafe var.. düğüne derneğe uçarak gelir ama hastaneye gelmedi). görümcem yanımda 1 hafta kaldı hiç problemimiz yoktu onunla. ( 3 görümcem var bu arada). kayınbabam görümcemi götürmek için geldi üvey kaynanayla birlikte, bana dedi ki süt satmaya geldik gelin, çocuğu da bir görelim dedik dedi. bende zahmet etmişsiniz dedim. elime bir poşet tutuşturdular ve gittiler. poşeti açtım ki kullanılmış kıyafetler.. sonra mesaj attım. bana düğün sırasında yaptığınız çirkinliği çocuğuma da yapıyorsunuz. haram zıkkım olsun hakkımız kursağınızdan geçiyor. karaktersiz.. şere..ler gibi hakaret mesajı attım. kayınpedere de hakaret ettim. eşimle ortak mal almışlardı ama karına değil borcuna ortak etmişlerdi bizi.. durumları yok değil var ama pislik yaptılar bize.. yani ben o mesajları attım bebeğim 1 haftalıktı ve ondan beri zaten hiç birinin yüzünü görmedim. sorun eşimin görmesi. eşimin ailesiyle görüşmesini problem ettim. hişç bir şey olmamış gibi.. maddi haklarından vazgeçmesinden, onları haklı görmesinden, beni ezdirmesinden, kullandırtmasından dolayı..
Ama burda siz de hatalısnız. Görümceniz gelmiş bakmak için ve bakmış. Ondan sonra şu ne takmış bu ne takmış olayına niye girdiniz. Eskimiş kıyafetleri çöpe atsaydınız. Bunun için kocaman adama hakaret edilir mi.siz gitmeyin, onlar da gelmesin madem bu kadar nefret ediyorsunuz ama eşinizi engellemeyin bir süre de böyle devam edin, bu da olmazsa açarsınız davanızı. eşinzin size davranışlarında problem görmüyorsanız bunu deneyin. Bakın ilk çocuğunuzda bunları yaşayarak bebeğiniz de zarar görmüş, şimdi ise yine karnınızdaki bebek herşeyi hissediyor ve inanın huysuz bir bebek olucak. Geçen TV de izledim, özellikle erkek bebeklere hamile olan kadınların extra huzurlu olmak için çaba sarfetmesi gerek diyordu. Nerde kalıyorsunuz bilmiyorum ama bebek doğana ve biraz ele gelene kadar bu meseleyi dondurun, eşiniz gelsin görsün sizi isterseniz tabi, sakin bir doğum yapın.sonra karar verirsiniz. Ama bu arada kimseden bir şey beklemeyin, maaşınızı korumaya alın.birleşirseniz de evin giderlerine ortak olduktan sonra ayrı bir yerde birikim yapın.evinize gelmesinler, siz de girmeyin ama eşinize engel olmayın. Bunlar hep sonra düşünülecek şeyler bu kadar sinir ve öfke size ve bebeğe çok zararlı, yapmayın.

psikolağa gidiyorum. çocuklarım için mücadele ediyorum inanın. ben ilk hamileliğimde eşime hamile olduğumu süprizle dile getirmiştim. ikinci gebeliğimi ağlayarak söyledim. çok vicdan yaptım. benim bu karnımdaki çocuk 26 haftalık halen hareket etmiyor. ben hamileliğim süresince 10 kilo verdim. yemek yiyemiyorum.. bir ara salgından hasta oldum. anasağlığından rapor almaya gittim. dobler cihazıyla baktılar çocuğun kalbi atmıyor dediler.. ağlaya ağlaya acil ultrasona girdim. şükürler olsun ki atıyordu kalbi..
ben çocuğumu istiyorum. eşim bana, hamile olduğumu öğrendiğimde istersen aldıralım dedi.oturmadı evliliğimiz, iniş çıkışlarımız var dedi.. doktora gittik 8 haftalık olduğunu öğrendik.. sonra ben kalp atışını duydum.. eğer aldırırsam vicdanım rahat bırakmaz beni diye aldırmama kararı verdim. o da ısrar etmiyorum sen bilirsin dedi..
ayrılık aşamasındayken de ben çocuklarım için yaşıyorum sen beni anlayamazsın dedi.
almanyadaki ablası, ankaranın en lüks semtinden ev alıp dayayıp döşemiş, anahtarı da bizimkine bırakmış. ben bu evde kaldığını 1 ay önce öğrendim. yoksa en büyük ablasının evinde kalıyor sanıyordum. ben kimseye yük olmam diyerek söylüyor bir de bunu bana..
eşimin benden istediği şey şu: sen benim ailem ile görüşmeyebilirsin, ama ben ve çocuğum görüşsün. yılda bir kez de olsun gelsinler sen de evet dersen demezsen de sorun değil diyor.
. ben de bunu kabul etmiyorum. sebebi ise; bana yapılanların yanlarına kar kalacağı.. zaten amcasına demişler ki, o gelip gitmesin biz oğlumuzu ve torunumuzu göreceğiz. eşim de bunlara siz benim karımı saymazsanız ben de sizi saymam demiyor.
orayı bana beyaz göstermeye çalışıyor:
1. niye beni şimdiye kadar kimse arayıp sorunumuzu çözelim hatamızı düzeltmeye çalışalım demedi?( çünkü eşim onlarda sana hak veriyor diyor ben de bu soruyu soruyorum) (bu sorumun cevabına da senin küfür etmenden korkuyordum ben yapmayın aramayın dedim diyor)
2. 15 aydır kimse benimle muhattap olmadı.. biz kaç kez ayrılıklar yaşadık, terapilere gittik.. niye??
cevabını siz yazmışsınız.. eşim cevabı eşim.. bize sahip çıkmadı.. mesaj da dedim ki.. oğlumla beni pamuklara sarmadın, gözyaşı döktürdün.. ben senden vazgeçtim.. asla affetmeyeceğim dedim.. karnımdaki bu çocuğa senden daha fazla kimse bu kadar kötülük yapamazdı.. önce büyü.. sonra ben babayım de.. sana herşey haram özellikle baba olmak dedim.
siz çirkef olduğunuz için bence size bulaşmak istememişler

Back