• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Bir yaştan sonra hastalıklar artar, kardeşlerin arasında bunu baştan oturtmazsaniz daha 20 sene tek başınıza para verirsiniz. Bence haklısınız, kardeş varken ve maaşı da az değilken sadece sizin ödemeniz saçma.

Bir de merak ettim bu kadar ödeme falan neden çıkıyor? Bizim de yaslilarimiz çok, ameliyat falan da çok oluyor haliyle ama para ödemiyoruz, sigorta farkı falan mı ki? Ya da benim ailem 65 yaş üstü, ondan mı fark çıkmıyor 🤔
Kayınvalidem 67 yaşında daha önce de profesöre ameliyat oldu 75.000 tl gitti bizden şimdi gene özel de oluyor ve gene para ödeniyor.

Aynen öyle ameliyat olmasın aman banane ne hali varsa görsün demiyorum sağlığın çok önemli olduğunun farkındayım benim derdim abisinin haksızlık yapması. Ötekini kardeşim ödedi bununda ben ödeyeyim demesi gerekirdi. Bunu da lafı gelince söyleyeceğim ama hatta abisine mesaj atmamak için kendimi zor tutuyorum.
Sakın söyleme ve mesaj da atma inan bu yanlış olur ama eşine bu konudaki tavrını net belli et sonuçta ayrı bir aileniz var giren çıkan her para ikinizi de ilgilendirir
Eminim ikiniz de çalıştığınız için birçok şeyden fedakarlık ediyorsunuz yani
Eltin de ediyordur mutlaka ama kaynın da sorumluluk alabilir zor değil !

Cani derken? Her şeyi tek bir kardeş yapıyor diğeri işine gelince yapıyorsa ama kenarda köşede para biriktiriyorsa bu vicdansızlıktır ve adaletsizliktir.

Ama bunun hesabini esinizin yapmasi gerekir. Belki bilmedikleriniz borclari var. Esiniz abisine onun ödemesini belki ondan teklif etmemistir

Kayınvalidem 67 yaşında daha önce de profesöre ameliyat oldu 75.000 tl gitti bizden şimdi gene özel de oluyor ve gene para ödeniyor.
Özele gidecek parası olmayan birinin özelde ameliyat olmak istemesi şımarıklık. Ben odemezdim. Yani halimiz vaktimiz yerinde ama annemin babamın ya da benim özelde ameliyat olmuslugumuz yoktur. Polip dediniz, aynı ameliyatı annem de devlette olsu misler gibi. Ben gerçekten anlayamıyorum bu insanları.

Konu sahibi ben seni haklı gördüm oncekinde 75 bin TL vermişsiniz bu seferde 45 bin TL yi boluselim demişler bence onu da gecenkini eşiniz ödeyince bu sefer ayıp olmasin diye yarısini teklif etmişler ben kayinda iyiniyet sezinleyemedim insanlar yaşlaninca kullanırız hastalık olur birşey olur diye kenara para atarlar kayinvalide Kayınbaba hiç mi birikim yapmamış.sizde ailesiniz ev gecindiriyorsunuz

İlk ameliyatta parayı eşiniz ödemiş sanırım abisinden yarısını talep etmemiş. Bence haklısınız, abisi ilk ameliyatın yarısı kadar bir bütçeyi sizden istememeli.
Aile arasında sağlık için paranın konusu olmaz ama burada esinizi enayi olarak görüyorlarsa paranın konusu çokta güzel olur.
Ayrıca eş ailesinin bunları ödeyecek durumu yok mu niye her ameliyatta çocuklar yardım ediyor?

allah korusun tehlikeli bir ameliyat olur, özelde sadece bir iki doktor yapıyordur, mesele sağlık dersiniz verirsiniz parayı ama aciliyeti olmayan bir ameliyatı veya polip ameliyatını da özel sağlık sigortan yoksa özelde olmazsın ama ya. ben konuyu okuyunca en çok dikkatimi bu çekmişti ve ilk kişi yazana kadar neden kimse yazmadı şaşırdım.

diğer yazdıklarınızla beraber bir araya gelince kayınaileniz sırtını size yaslamış. ama burada ne onlara ne kayın ve eltiye bir şey diyebilirsiniz. kenarda paranız olduğunu kimse bilmiyor sonuçta, eşiniz şu anda durumum yok diyebilir. kayında da yoksa devlet hastanesinden randevu alınır orada olur ameliyatı. canım babam kanser ameliyatı oldu robotik cerrahi ile, profesör kendisi yaptı ameliyatı ve hiç para ödemedi.

İlk ameliyatta parayı eşiniz ödemiş sanırım abisinden yarısını talep etmemiş. Bence haklısınız, abisi ilk ameliyatın yarısı kadar bir bütçeyi sizden istememeli.
Aile arasında sağlık için paranın konusu olmaz ama burada esinizi enayi olarak görüyorlarsa paranın konusu çokta güzel olur.
Ayrıca eş ailesinin bunları ödeyecek durumu yok mu niye her ameliyatta çocuklar yardım ediyor?
Eşimin babasının iş bilmezlikleri ve yanlış yatırımları yüzünden her şey çocuklarına kalıyor doğal olarak bizim de evliliğimizin huzuru kaçıyor. Hiçbir şeyleri yok evet birikim vs yok. Hayır ben zaten onlardan hiçbir şey beklemiyorum istemiyorum da köstek olmasınlar gölge etmesinler yeter. Neymiş efendim o zaman abisinin durumu iyi değilmiş o yüzden ödememiş şimdi daha iyiymiş yarısını ödüyormuş. Geçsinler bunları

allah korusun tehlikeli bir ameliyat olur, özelde sadece bir iki doktor yapıyordur, mesele sağlık dersiniz verirsiniz parayı ama aciliyeti olmayan bir ameliyatı veya polip ameliyatını da özel sağlık sigortan yoksa özelde olmazsın ama ya. ben konuyu okuyunca en çok dikkatimi bu çekmişti ve ilk kişi yazana kadar neden kimse yazmadı şaşırdım.

diğer yazdıklarınızla beraber bir araya gelince kayınaileniz sırtını size yaslamış. ama burada ne onlara ne kayın ve eltiye bir şey diyebilirsiniz. kenarda paranız olduğunu kimse bilmiyor sonuçta, eşiniz şu anda durumum yok diyebilir. kayında da yoksa devlet hastanesinden randevu alınır orada olur ameliyatı. canım babam kanser ameliyatı oldu robotik cerrahi ile, profesör kendisi yaptı ameliyatı ve hiç para ödemedi.
Aynen öyle paran yoksa devlette olursun neymiş efendim özele gitmesi lazımmış devlette yapamazlarmış herkes ayağını yorganına göre uzatsın o zaman

Ben sizi haklı buldum. Eşinizin abisi ikinci ameliyat için eşinizden para bile istememeliydi ama kaynınız benim eski kayın gibi eşinizin zaaflarını kullanacak biri sanırım. Bir de aklıma takıldı, madem eşinizin ailesinin durumu iyi değil, neden şehir hastanesi gibi yerlerde tedavi olmuyorlar ? Sağlık tabi ki önemli de, çevremdeki çoğu kişi artık şehir hastanelerine gidiyorlar ameliyat vs. için. Özel hastalarde o meblağlarda ameliyat olan kimseyi duymadım.

Ben sizi haklı buldum. Eşinizin abisi ikinci ameliyat için eşinizden para bile istememeliydi ama kaynınız benim eski kayın gibi eşinizin zaaflarını kullanacak biri sanırım. Bir de aklıma takıldı, madem eşinizin ailesinin durumu iyi değil, neden şehir hastanesi gibi yerlerde tedavi olmuyorlar ? Sağlık tabi ki önemli de, çevremdeki çoğu kişi artık şehir hastanelerine gidiyorlar ameliyat vs. için. Özel hastalarde o meblağlarda ameliyat olan kimseyi duymadım

Yok bizimkinin parası olmasına gerek yok özelde olması için oğlu var nasıl olsa diğeri de kardeşine güveniyor işte benim kocam da yok bu sefer de sen öde demiyor olan bize oluyor

Aynen öyle paran yoksa devlette olursun neymiş efendim özele gitmesi lazımmış devlette yapamazlarmış herkes ayağını yorganına göre uzatsın o zaman
üzgünüm, maalesef tek muhattabınız eşiniz. bu durumda olmak istemem.

bu arada ameliyat kararını veren de mi özel hastane? daha yakın zamanda bir komşu çocuğunu kol kırığı için bir özel hastaneye götürmüşler, doktor “acil ameliyat, vezne ile görüşün” demiş, 100 bin lira fatura çıkarılmış. teyit için 3 farklı doktora daha götürmüşler ve üçü de kesinlikle ameliyatlık bir şey yok demiş. ama tabi kayınvalideniz kadar godoman değillerdir hehehe

Eşimin babasının iş bilmezlikleri ve yanlış yatırımları yüzünden her şey çocuklarına kalıyor doğal olarak bizim de evliliğimizin huzuru kaçıyor. Hiçbir şeyleri yok evet birikim vs yok. Hayır ben zaten onlardan hiçbir şey beklemiyorum istemiyorum da köstek olmasınlar gölge etmesinler yeter. Neymiş efendim o zaman abisinin durumu iyi değilmiş o yüzden ödememiş şimdi daha iyiymiş yarısını ödüyormuş. Geçsinler bunları
Bu konuda dik dur maddi olarak somurmelerine izin verme.bir taviz verdin mi İnan ardı arkası kesilmiyor.

Yok bizimkinin parası olmasına gerek yok özelde olması için oğlu var nasıl olsa diğeri de kardeşine güveniyor işte benim kocam da yok bu sefer de sen öde demiyor olan bize oluyor
Onların istediği para kadar kendi ailenize de verin o zaman. Bu insanların pişkinliği çok canımı sıkıyor ya. Elin şımarığına yedirecegime kendi anneme yediririm. Paşa torununa bak devlete gitmezmiş çok sinir oldum gerçekten. Bizim anamiz babamız 70 yaşında hala devlete gidiyor ki bunlar çift emekli maaşı evi arabası olan insanlar, yoksa bir güvenceleri ne diye çocuklara yüklenirler. Bi de gelinleri ev hanımı değil onlar da essek gibi çalışıyor eve para getiriyor, ondan da mı utanmıyorlar acaba?

Eşiniz muhtemelen ortak birikiminizden ödüyor
Eltinin kazandığına karışamazsınız demişler ama
Sizinde eviniz geçiminiz harcamalarınız var
Abi 75 binden sonra eğer durumu iyi değilse kardeşine çekinerek yarı yarıya ödeyelim demeliydi

Sanırım rahatsız olduğunuz konu eşinizin cengaverlik yapması abisininde bunu kullanması
Sorun yaşadığınız kişi eşiniz maalesef onunla çözmelisiniz

Her ameliyatta özele gitmekte garip
Insan biraz çekinir evlatlarım ödüyor diye ama sanırım aman ödesinler mantığında onlarda

Eşiniz muhtemelen ortak birikiminizden ödüyor
Eltinin kazandığına karışamazsınız demişler ama
Sizinde eviniz geçiminiz harcamalarınız var
Abi 75 binden sonra eğer durumu iyi değilse kardeşine çekinerek yarı yarıya ödeyelim demeliydi

Sanırım rahatsız olduğunuz konu eşinizin cengaverlik yapması abisininde bunu kullanması
Sorun yaşadığınız kişi eşiniz maalesef onunla çözmelisiniz

Her ameliyatta özele gitmekte garip
Insan biraz çekinir evlatlarım ödüyor diye ama sanırım aman ödesinler mantığında onlarda
Hayır ortak birikimden değil eşim kendi maaşından verecek bu parayı. Benim bi payım yok o parada

Back
X