Evet biz başka bir yerde yaşıyoruzAynı ilde mi yaşıyorlar abi ve eşinizin ailesi?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşimin Abisi ve Para Konuları
- Konu Sahibi Chabas
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 29 Nisan 2016
- 1.387
- 4.055
- 133
O zaman ailenin tüm bakımıyla hastane işleriyle falan abi ilgileniyor yani manevi olarak tüm yük abinin ve ailesinin üzerinde.Evet biz başka bir yerde yaşıyoruz
Manevi olarak tüm yük benim üzerimde, maddi yükün fazla kısmını da kardeşim yüklensin diye düşünüyor olabilir mi?
Hiç sanmıyorum.O zaman ailenin tüm bakımıyla hastane işleriyle falan abi ilgileniyor yani manevi olarak tüm yük abinin ve ailesinin üzerinde.
Manevi olarak tüm yük benim üzerimde, maddi yükün fazla kısmını da kardeşim yüklensin diye düşünüyor olabilir mi?
- 7 Kasım 2023
- 1.796
- 3.046
- 53
- 41
Değişmiyor üzüldüğünüzle kalıyorsunuz. Kendi kafasına dank eder, o zaman anlar... Gerçekte ailede bir uyanık mutlaka oluyorKavga ediyoruz ve huzurumuz kaçıyor onlar yüzünden gerçekten çok sinirleniyorum
- 29 Nisan 2016
- 1.387
- 4.055
- 133
Neyi?Hiç sanmıyorum.
Abi aileyle aynı ilde yaşadığına göre manevi olarak eşinizden daha fazla destek olup daha fazla yıpranıyor.
Hastalık süreçleri maalesef zor süreçler. O yüzden abi ve abinin eşinin yıpranma durumlarını göz ardı etmeyin derim.
Yalnız kayınvalidem de haftanın 5 günü onlarla ve onların çocuklarına bakıyor bakıcı vs parası vermesinler diye. Onlar da gayet çalışıp çocuklarını ona bırakıyorlar o kadar da yapsınlar bi zahmetNeyi?
Abi aileyle aynı ilde yaşadığına göre manevi olarak eşinizden daha fazla destek olup daha fazla yıpranıyor.
Hastalık süreçleri maalesef zor süreçler. O yüzden abi ve abinin eşinin yıpranma durumlarını göz ardı etmeyin derim.
- 23 Şubat 2018
- 442
- 512
- 103
- 14 Kasım 2014
- 2.519
- 4.212
- 333
Yengenin maaşı sizi ilgilendirmezMerhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz?
- 29 Mayıs 2021
- 3.388
- 14.336
- 158
Kusura bakma da eşin biraz enayi. Rahatsız olmakta haklısın. Her ay eşinden belirli bir miktar alıp biriktir adam elinde oldukça harcıyor, abiside ondan yüz buluyor.Daha önce keyfi yaptığı da oldu eşimin, abisi elini cebine atmazken üstelik. Burda uzun uzun yazmak istemiyorum. Bizim evimizde oturuyorlar kira vermiyorlar normalde tam tersi olur dimi? Aile çocukları için bişeyler yapar bunlar da tam tersi. Çocuğum oldu hiçbir şey takmadılar neymiş durumları yokmuş falan filan. Bize ev alalım diye para vermişlerdi sözde geri almamak üzere sonrasında durumumuz sıkışık diye geri aldılar eşim her ay kiralarını ödedi daha sonra biz taşınınca başka yere bizim oturduğumuz eve geçtiler yani sadece bu konu özelinde yazıyor olabilirsiniz ama işin başka yönleri de var.
Aynı enayiden bizde de vardı. Bu zamana kadar giden gitti tabi biz dikkat ederdik yeni kıyafet bile almazdık babamın ''besledikleri'' hayatını yaşardı gerçeği farketmesi bir 20 yıl aldı ama annemle çok çektik. Büyük kavgalar etme haklı olsanda erkekler aileleri söz konusu olduğunda mantıkla değil duygusal bakıyor size cephe almasın.
- 3 Haziran 2023
- 782
- 1.206
- 33
75 bin de az para değil ki konu sahibine sağlık sonuçta sen karisma seni ilgilendirmez demişler niye hep onlar fedakarlık yapmak zorunda.kayin ve yengesi de el atmak zorunda.kadincagiz ev gecindiriyor sonuçtaEşiniz 75000₺ parayı sizden kısarak ya da sizin kazandığınız paradan katarak biriktirdiyse tabi ki karşı tarafın maaşı da bu işin içine katılır.
Eş kişisi sorumluluğu üzerine tamamen alıyor tüm masrafları ustleniyor eşinin rızası olmadan bu çok yanlış
Diğerlerinin de işine geliyor tabi
Ben sizi haklı buldum eşinizi enayi yerine koyuyor resmen abisi.Evet çalışıyorum ama konunun benim çalışmamla ne ilgisi var anlamadım? Kayınvalidemlerin durumları iyi olmadığı için zaten her türlü extra masraf bize ve abisine kalmak zorunda başka seçenek yok ama burda ama birinde hepsini sen öde ötekinde ben yarısını öderim demek bana adaletsiz geliyor ve buna kızıyorum.
Sizin de takıldığınız ve haklı olarak bu sefer de abisinin ödeme yapmasını istemeniz gayet normal.
Eşinizin diyemiyor mu öncekini ben ödedim bunu da sen öde diye.
Özel hastaneye gitmesi şart mı kayinvalidenizin ?
Devlette de işinde uzman ve isini düzgün yapan bir sürü doktorumuz var.
- 4 Ağustos 2017
- 2.279
- 9.058
- 158
- 27
Ayrıca konu sahibi çalışmasa bile havadan 75 bin gelmediyse bu para her türlü beraber biriktirildi. Kadın işe gitmese evde çalışıyor hiç bitmeyen bir mesai ile.75 bin de az para değil ki konu sahibine sağlık sonuçta sen karisma seni ilgilendirmez demişler niye hep onlar fedakarlık yapmak zorunda.kayin ve yengesi de el atmak zorunda.kadincagiz ev gecindiriyor sonuçta
Eş kişisi sorumluluğu üzerine tamamen alıyor tüm masrafları ustleniyor eşinin rızası olmadan bu çok yanlış
Diğerlerinin de işine geliyor tabi
- 3 Haziran 2023
- 782
- 1.206
- 33
Sonuçta çalışmasa bile pekala eve giren para hakkında söz sahibiAyrıca konu sahibi çalışmasa bile havadan 75 bin gelmediyse bu para her türlü beraber biriktirildi. Kadın işe gitmese evde çalışıyor hiç bitmeyen bir mesai ile.
Bir de eşinin parası sen karisamazsin demişler çok yanlış
- 25 Haziran 2016
- 7.124
- 12.503
- 248
Şu karışma diyenler acaba kendileri olsa gerçekten böyle mi davranirlardi.ne demek karışma o para nerden geliyor mesela?evet sağlık önemli ama devlette yapmak varken sürekli özelde ameliyat olmak lükse kaçıyor.ayrica 75 bin TL konu sahibi için önemli bı para olacakki kafaya takıyor.cok zengin olursun seni zorlamaz ödesin dersin ama böyle bı durum yok.konu sahibi ben annem için aynı şeyi yapayım dese eşi kesin izin vermez.
- 14 Eylül 2014
- 1.777
- 3.375
- 333
- 16 Haziran 2011
- 14.959
- 63.134
- 798
Kayınvalideniz ne ameliyatı oldu ?Hayır sigortaları var ama özelde ameliyat oluyor kayınvalidem devlete gitmiyor
Tiroidlerini aldırdı kanser vs değildiKayınvalideniz ne ameliyatı oldu ?