• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Abisi ve Para Konuları

Merhaba,
Uzun zamandır Kadınlar Klübü okuyucusuyum ama artık bir hesap oluşturup bu mecraya katılmak istedim.
Katılır katılmaz da bir derdimi sizlerle paylaşmak istedim. 10 yıllık evliyim. Eşimin annesi babası bizden uzakta yaşıyorlar,bir de abisi var o da evli. Kendisi mühendis eşi de öyle ve genel olarak durumları iyi diyebilirim. Bundan birkaç ay önce kayınvalidemin ameliyat olması gerekti ve eşimin abisi eşimi arayıp ben şuan ödeyecek durumda değilim istersen bekleyelim birkaç ay sonra annem ameliyat olsun dedi. Eşim de bende para var deyip tüm ameliyat parasını gönderdi. Acil bir ameliyat değildi ama bende para varken annem olsun bitsin dedi ve 75.000TL ameliyat parası gönderdi. Neyse aradan birkaç ay geçti geçen gün yine eşimin abisi aradı ve kayınvalidemin kanaması olmuş daha önce doktora gitmiş polip demişler ama aldırmamış eşimin abisi tekrar kanaması olunca alıp hastaneye götürmüş ve alınması gerek demişler. Eşime dedi ki 45.000 TL tutuyor operasyon yarısını ben vereyim yarısını sen ver. Bende sinirlendim çünkü bir öncekinde zaten hepsini oldukça da yüklü olmasına rağmen biz ödedik bunu da kendisi ödeyebilirdi. Eşime söylediğimde o kadar parası vardır olsa benden istemez diyor ama inanmıyorum buna. Çünkü kayınbiraderimin eşi çok iyi maaş alıyor ve ev almak için para biriktiriyorlar. Eşim de buna karşılık abimin karısı iyi para kazanıyor olabilir ama ameliyat parasını ödemek ona düşmez ben ve abim varken diyor. Yani benim burda sinirlendiğim eşime haksızlık yapılması ve kendisi de fazla iyi niyetli biri olduğu için bazı şeyleri göremiyor. Sizce abisinin yaptığı haksızlık değil mi ve benim yerimde olsanız ne tepki verirdiniz? Teşekkürler..
Ben olsam karışmazdim nihayetinde eşinizin annesi bugün evliliğiniz devam ediyor olabilir ama yarının ne getireceğini bilemeyiz yarın birer yabancı da olabilirsiniz eşinizle ama annesini hiçbir koşulda silemez tamam belki görüsmez vs ama insanlar anne ve babalarını yok sayamaz çok çok büyük ve kötü bir şeyler olmadığı müddetçe

Eltiniz maaşını eşine vermek zorunda değil ki buna neden takıldıniz anlamadım eşiniz hakli eltiniz isterse 50 milyar kazansın kayınvalidenin ameliyatını istemediği sürece ödemek zorunda değil büyük bir insaniyetlik gösterip ödeyedebilir ama dediğim gibi bu eltinizi bağlar sizi ilgilendirmez

Eşinize haksızlık yapılıp yapılmadığını bırakın kendi anlasın koca adam sonuçta

Eşinizle olan sorunlarınıza üçüncü kişileri dahil etmeyin eşinizin annesi, abisi bile olsa onların sizin huzurunuzu evliliğinizi düşünmek gibi bir sorumluluğu yok. Kimse kimsenin gırtlağına da basmamış para diye. Tamamen yetişkin olan eşinizin tasarrufu ile olmuş olaylar. Şu kadınların kocasını güya ailesinden korumaya çalışması, kocasına bebek muamelesi yapması çok itici. Kimi kimden koruyorsunuz.?Bir anne tabiki de yetiştirdiği evladından daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almak için destek isteyebilir. Çocuk imkanı ve rızası varsa verir yoksa vermez. Burada sizin sorununuz eşinizle boşuna millete bilenmeyin. Yok onların çocuklarına bakıyormuş o versin miş. Madem böyle düşünüyorsunuz açıkça eşinize söyleyeceksiniz. Gerekirse kavga edecek aile bütçenize katkınızı keseceksiniz ama bu sorunu eşiniz ile çözeceksiniz. Kayınbiradere mesaj atmak ne demek adam sanane dese ki diyebilir hakkı ne diyeceksiniz. Bı kocanızı en hafif tabirle yok saymaktır. Öyle bir hareket yaptıktan sonra o evlilikten hayır falan gelmez, gidip birde boşanma dilekçesi verin. Sizin burada yapacağınız tek şey eşinizle konuşmak, eğer eşiniz hala kararında ısrarcı ise sizde kendi ekonomik tedbirlerinizi alırsınız. Eskilerin çok güzel bir lafı var. Ya bu deveyi güt ya bu diyardan git diye. Eğer eşinizin sizi ve çekirdek ailesini umursamadan kendi bildiğini okuduğunu emeğinizin sömürdüğünü düşünüyorsanız, eşinize tepki verip gerekirse boşanacaksınız, üçüncü kişilere bulaşmak akıl işi değil. Kocanızında aklı fikri olan yetişkin olduğunu unutmayın ona rağmen onu koruyamazsınız, eğer öyle olmadığını düşünüyorsanız bu evliliği devam ettirmenin de faydası yok. Kaldı ki eltinin maaşını dilinize dolamanız da hiç hoş bir davranış değil.

Cani derken? Her şeyi tek bir kardeş yapıyor diğeri işine gelince yapıyorsa ama kenarda köşede para biriktiriyorsa bu vicdansızlıktır ve adaletsizliktir.
Bazı ailelerde 6 7 kardeş oluyor ama tek çocuk anne baba ile ilgileniyor bu tamamen insanların kendileri ile alakalı bir durum eşinizin ailesi hakkında bence çok da tartışmaya girmeyin bütün dengeler bir anda değişebilir
Tuhaf bir dünyada tuhaf bir hayat yaşıyoruz kimin kime muhtaç olacağı kimin dost kimin düşman olacağı her an değişebilir

Hayır senelerdir vardı tiroidleri biyopsi de yapılmıştı bişey çıkmamıştı çarpıntı falan yapıyor diye alınırsa iyi olur demişlerdi o kadar
Halk arasında guatra olarak bilinen: tiroid bezinin aşırı büyümesi, boyun bölgesinde ciddi şişlik, seste değişiklik ve yutkunma sorunları yaşadığı için ameliyat olmuş olması çok daha yüksek bir ihtimal.

Eşinizle olan sorunlarınıza üçüncü kişileri dahil etmeyin eşinizin annesi, abisi bile olsa onların sizin huzurunuzu evliliğinizi düşünmek gibi bir sorumluluğu yok. Kimse kimsenin gırtlağına da basmamış para diye. Tamamen yetişkin olan eşinizin tasarrufu ile olmuş olaylar. Şu kadınların kocasını güya ailesinden korumaya çalışması, kocasına bebek muamelesi yapması çok itici. Kimi kimden koruyorsunuz.?Bir anne tabiki de yetiştirdiği evladından daha iyi şartlarda sağlık hizmeti almak için destek isteyebilir. Çocuk imkanı ve rızası varsa verir yoksa vermez. Burada sizin sorununuz eşinizle boşuna millete bilenmeyin. Yok onların çocuklarına bakıyormuş o versin miş. Madem böyle düşünüyorsunuz açıkça eşinize söyleyeceksiniz. Gerekirse kavga edecek aile bütçenize katkınızı keseceksiniz ama bu sorunu eşiniz ile çözeceksiniz. Kayınbiradere mesaj atmak ne demek adam sanane dese ki diyebilir hakkı ne diyeceksiniz. Bı kocanızı en hafif tabirle yok saymaktır. Öyle bir hareket yaptıktan sonra o evlilikten hayır falan gelmez, gidip birde boşanma dilekçesi verin. Sizin burada yapacağınız tek şey eşinizle konuşmak, eğer eşiniz hala kararında ısrarcı ise sizde kendi ekonomik tedbirlerinizi alırsınız. Eskilerin çok güzel bir lafı var. Ya bu deveyi güt ya bu diyardan git diye. Eğer eşinizin sizi ve çekirdek ailesini umursamadan kendi bildiğini okuduğunu emeğinizin sömürdüğünü düşünüyorsanız, eşinize tepki verip gerekirse boşanacaksınız, üçüncü kişilere bulaşmak akıl işi değil. Kocanızında aklı fikri olan yetişkin olduğunu unutmayın ona rağmen onu koruyamazsınız, eğer öyle olmadığını düşünüyorsanız bu evliliği devam ettirmenin de faydası yok. Kaldı ki eltinin maaşını dilinize dolamanız da hiç hoş bir davranış değil.
Eltimin maaşını asla dilime dolamıyorum konuyu yazarken durumlarının iyi olduğunu belirttim sadece yoksa kimin ne kadar kazandığı beni hiç alakadar etmiyor hiç bir kıskançlığım da yok. Bizim eksiğimiz yok çok şükür ama mesela evimizde yaptırmak istediğimiz elzem olan şeyler var ve bunları yaptıramıyoruz şuanda

Anne bu yahu, esiniz tek cocuk da olabilirdi?
Digeri vermiyorsa/veremiyorsa ne yapabilir ki?

Eltimin maaşını asla dilime dolamıyorum konuyu yazarken durumlarının iyi olduğunu belirttim sadece yoksa kimin ne kadar kazandığı beni hiç alakadar etmiyor hiç bir kıskançlığım da yok. Bizim eksiğimiz yok çok şükür ama mesela evimizde yaptırmak istediğimiz elzem olan şeyler var ve bunları yaptıramıyoruz şuanda
annem ameliyat olacak, esim de diyecek ki evde yapilmasi gereken daha elzem seyler var ahzzy6qb naparim o esi bilemiyorum.

Bazı ailelerde 6 7 kardeş oluyor ama tek çocuk anne baba ile ilgileniyor bu tamamen insanların kendileri ile alakalı bir durum eşinizin ailesi hakkında bence çok da tartışmaya girmeyin bütün dengeler bir anda değişebilir
Tuhaf bir dünyada tuhaf bir hayat yaşıyoruz kimin kime muhtaç olacağı kimin dost kimin düşman olacağı her an değişebilir
Allah hiç kimseyi hiç kimseye muhtaç etmesin
Allah hiç kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama biri ben de yok diyip kenara çekiliyorsa o zaman sorun vardır.

Hak verdim ama ilk ameliyatta eşiniz bekleseydi belki onda da yarı yarıya halledelim diyecekti kaynınız, bilemedim biraz kendi atlamış gibi olmuş ama konuyu kayınbirader şu bu mevzusundan arındırırsanız annesini düşünmüş parası olsa ikinciyi bile karşılamak isterdi belki ve bunda yanlış bir şey göremiyorum. Benim merak ettiğim bunlar özel hastane masrafı mı devlette ise niye bu kadar pahalı?

Hak verdim ama ilk ameliyatta eşiniz bekleseydi belki onda da yarı yarıya halledelim diyecekti kaynınız, bilemedim biraz kendi atlamış gibi olmuş ama konuyu kayınbirader şu bu mevzusundan arındırırsanız annesini düşünmüş parası olsa ikinciyi bile karşılamak isterdi belki ve bunda yanlış bir şey göremiyorum. Benim merak ettiğim bunlar özel hastane masrafı mı devlette ise niye bu kadar pahalı?
Özel hastane

Yaptırın işte. Sizin için önemli ise kendi gelirinizi o yöne kaydırın. Ama sorun eşiniz ile sizin sorununuz. Bunun için milletle hele hele eşin ailesi ile kötü olmak kendi değerinizi düşürmektir. Bakın mesela evleri varken gelip bizim sahip olduğumuz eve yerleştiler dediniz. Bunu istemiyorsanız bu sizi rahatsız ediyorsa keşke oturmadan engel olsaydınız. Eşiniz sizi dinlemiyorsa ekonomik tavrınızı ona göre belirleseydiniz. Öyle eşe tek laf etmeyen, rest çekemeyen bir kadın olarak milletle para konularında yüz göz olması anca kendi değerinizi düşünürsünüz. Sesimizi çıkarmanız gereken kişi eşiniz ancak bunu bak senin hakkın yeniyor seni koruyorum diyerek değil, senin ailen senin kararın sen vermek isteyebilirsin ancak benim hakkımı veremezsin, senin ailene yaptığın gereksiz fedakarlıktan ötürü, senin kardeşin fedakarlık etmezken sen onun eşinden nasıl ki fedakarlık beklemiyorsan benden de bekleyemezsin ben maaşımı şu ihtiyaçlara harcayacağım. Evin ihtiyaçlarını sen karşılamalısın, bütçen yeterse ve istersen sonra istediğini yapabilirsin demeyi bilmek lazım. Yoksa çocuk gibi senin aklın etmiyor bak abin böyle yaptı annen böyle yapıyor tarzı konuşmalar hem itici hem erkeklerin gram umrunda olmuyor bir de fesat kötü kalpli damgasını üstleniyorsun ne gerek var.

Back