- 24 Mayıs 2021
- 1.191
- 998
- 39
-
- Konu Sahibi AlerjikRinit
Ellerinize sağlık.Sizin korumacı bi yapınız var bence ve eşinizi de korumaya çalışıyorsunuz.
Yüksek ihtimal eşiniz ailesine hiç ama hiç sınır çizemedi ve göze batan siz oldunuz.
Hatta şu anki duruma eşinizden fazla üzüldüğünüze, öfkelendiğinize eminim.
Aslında siz, sizi reddetmişler gibi hissediyorsunuz.
Kıskanmışsınız da birazcık, olabilir.
Keşke eltiyle makul ölçüde görüşseydiniz, bu kıskançlığı törpüleyen bir şey çünkü.
Çünkü kafanızda büyütmüş de büyütmüşsünüz.
"Kız herkesi dize getirdi"
Tehlikeli bir yerdesiniz, kendiniz için.
Kimseye bir şey olmaz, kendinizi yıpratırsınız.
Bunu bir düşünebilirsiniz.
Her şeyi bir kenara bırakın, eşinize "sevilmiyorsun" fikrini işlemeyin.
Kalbinizden bile geçirmeyin.
Evet adaletsizlik, haksızlık, nankörlük bunlar olmuş da olabilir kimin ailesi dört dörtlük sanıyorsunuz
Hepimiz yaşadık, yaşıyoruz
Düğün zamanı şakayla karışık ya da ciddi ciddi içinizde kalanları konuşsaydınız, bu kadar biriktirmeseydiniz bence işler bu noktaya gelmez ya da herkes neden kırıldığınızı daha iyi anlayabilirdi.
En azından yüzleşmiş olurdunuz.
Şu anki durum çok girift.
Eşinizin yalnızlığı sizi çok üzmüş bence.
Bu yüzden de aşırı öfkelisiniz.
Artık sakinleşin.
Madem her şeyi kopardınız, öyle kalsın.
Madem eşiniz takmıyor, siz de bir öyle bir böyle istiyor gibi görünmeyin.
Ya da eşiniz atlayıp gidip bir görüversin, yüz yüze her şey farklılaşabilir.
Sarılırlar, ağlaşırlar belki.
Herkes içini döker.
İyi gelebilir ne de olsa ailedir, kan bağıdır.
Makul bir seviyede kalabilirler belki.
En olmadı elimden geleni yaptım der işte o zaman.
Sakin olun, daha sakin, çok daha sakin.
Kalbinizi yumuşatın.
Beddua değil, dua edin.
Kötü günler dilemeyin, sınansın demişssiniz, bu sadece size yük.
Kimsenin hikayesi daha bitmedi.
Konu sahibi böyle bir şeyden bahsetmedi. İlk konusunu açın bir daha okuyun.Malasef bende sizi anlamadim.
Dügünü olan kardeş bundan 17 yil önce 23 yaşindaydi.
Şuan 40 yaşinda.
Kendine Ev alinirken aklina abisi gelmiyorsa sorunludur. Kardeşin sucu yok demek yanliş. Resmen haksizliga canak tutuyor.
Ben gofretimi ablamla paylaşirim. Adam alinan evi (Miras Kacirma) Haksizlik olarak görmüyorsa zaten kardeş sifati ağir geliyor demektir
17 sene önce adet bilmiyorlardı ise şimdi yeni gelinleri öğretti ya hani şimdi yapsalardı.Konu sahibi böyle bir şeyden bahsetmedi. İlk konusunu açın bir daha okuyun.
Evlenirken destek olunmadı kardeşe olundu demiş.
Ayrıca biz burada tek tarafı dinliyoruz.
Siz ben de yaşadım demiştiniz, kendi travmalarınızla boşluk doldurmayın bu hikayede.
Konuşmuş mu acaba kardeşle, aralarında ne olmuş? Konu sahibinin eşi bir anda küsüp düğüne gitmemiş gibi görünüyor buradan, çocuk gibi.
Ve hala söylediklerimin arkasındayım, 17 yıl önce aile abiye hiç bir şey almamış ya da alamamış.17 yıl sonra kardeş evlenirken ona ev alınıyorsa napacaktı kardeş abime de alın yoksa kabul etmem mi diyecekti?
Ya herro ya merro
Zorla aileyi savundurtuyorsunuz çıldiriciiim :)
17 sene önce adet bilmiyorlardı ise şimdi yeni gelinleri öğretti ya hani şimdi yapsalardı.
Yarım elma gönül alma diyip çaba harcasalardı mesela.
Hep bana demek insanların işine geliyor çünkü.
İstediğiniz kadar aileyi savunun haksızlar.
Konu sahibi böyle bir şeyden bahsetmedi. İlk konusunu açın bir daha okuyun.
Siz ben de yaşadım demiştiniz, kendi travmalarınızla boşluk doldurmayın bu hikayede.
Konuşmuş mu acaba kardeşle, aralarında ne olmuş? Konu sahibinin eşi bir anda küsüp düğüne gitmemiş gibi görünüyor buradan, çocuk gibi.
Ve hala söylediklerimin arkasındayım, 17 yıl önce aile abiye hiç bir şey almamış ya da alamamış.17 yıl sonra kardeş evlenirken ona ev alınıyorsa napacaktı kardeş abime de alın yoksa kabul etmem mi diyecekti?
Ya herro ya merro
Madem akillari başlarina geldi, durumlari değişti ozaman yari yariya yapmalari gerekir.
Ne bilim, kenarda ekstra 200 bin varsa 100 bin yeni evlenene diğer 100 bini zamaninda yoktu yapamadik ama buyrun buda sizin hakkiniz diye konusahibinin kocasina vermeleri herekirdi. Zaman aşimina uğramiyor evlat ayrimi
Ögff sıktın ama K kerkenesKonu sahibi böyle bir şeyden bahsetmedi. İlk konusunu açın bir daha okuyun.
Ya herro ya merro
Hanımefendi ne şekil bir rahatsızlığınız var anlamadım. Okuduğumda iğrenç gelen şeyler görünce beğenmiyorum. Her seferinde size hesap mi vereceğim? Rahat bırakır mısınız beni? Sürekli etiketleyip hesap mı soracaksınız?
Başkasının parası üzerinde fazla hak iddia etmiyor musunuz?
Ben eşimin ailesinden düğünde istesem çok fazla şey isteyebilirdim durumları iyiydi, ben içinizden ne geçiyorsa onu alın dedim. Belki bana taktığından daha fazlasını kendi yeğenine taktı. Takıldım mı hayır beni ilgilendirmiyor çünkü kendi kazandıkları para oğlunla evlendim benim hakkım diyemem.
Yani evlilik karı koca arasında aileden para beklerseniz onlarda ailenize karışmaya hak görür, hem karışmasın ama hem para versin öyle bir dünya yok.
17 sene önce adet bilmiyorlardı ise şimdi yeni gelinleri öğretti ya hani şimdi yapsalardı.
17 yıl önce küsmemesinin sebebi kocası.Kendi travmalarimla konuyu doldurmuyorum. Insan (insan olan insan) eşine ve cocuklarina üzülüyor.
bende söyledigimin araksindayim. Böyle bir aileyi savunan kayirilan cocuktur :)
Alinmayan iki dantelli don icin kimse kayin ailesine küsmüyor. Öyle olmuş olsa konu sahibi 17 yil önce küserdi.
Siz bu 17 yil icinde olan biten haksizliği anlamiyorsunuz. Bu tip aileler evlat arasi ayrimi 7/24 yapiyorlar. Böyle bir olayda bardaği taşiran son damla oluyor.
Aynen, 40 yaşindaki Adam ailesine rahatlikla - bana hakkim olan yarisini verin - diyebilmeli. Eger kaptigini kâr biliyorsa, abisinin hakkini rahatlikla yiyorsa kardeş sifatini hak etmez.
Kimse KVnin cebine veya parasina karişmiyor. Insan bütcesine göre yapar veya hicbirşey yapmaz. Bu konuda hemfikiriz zaten. Konu sahibi 17 yil agzini acmamiş.
Kalkip bir cocuga yağdirip digerine yapmazsan işler karişir. Kardeş arasina nifak tohumu dikmek olur.
Cocuklariniz varmi bilmiyorum. Varsa deneyin. Birine hergün cikolata verin ve digerinin gözü önünde yemesini sağlayin. Diğeri isterse benim gönlümden böyle koptu, kiskanc olma dersiniz.
13 yıllık üyeyim, ilk kez etiket yapıp soruyorum, düşünün o kadar irrite edicisiniz.Hanımefendi ne şekil bir rahatsızlığınız var anlamadım. Okuduğumda iğrenç gelen şeyler görünce beğenmiyorum. Her seferinde size hesap mi vereceğim? Rahat bırakır mısınız beni? Sürekli etiketleyip hesap mı soracaksınız?
Evet bende katılıyorum bu yoruma.Sebep ne bilmiyorum ama ,bence siz gitmeseniz de eşiniz kardeşinin düğününe gitmeliydi.
Ne isterdiniz mesela o ara ciddi soruyorum hani ne yapsalar yarım elma gönül alma yapmışlar diyip mutlu olurdunuz?17 sene önce adet bilmiyorlardı ise şimdi yeni gelinleri öğretti ya hani şimdi yapsalardı.
Sizin içinizdeki bir probleme ben ne yapabilirim peki? Umarım birden fazla çocuğunuz yoktur üzülürüm evlat ayrimi ile ilgili böyle düşünen biriyle büyüdükleri icin, baska da sizle ilgili yorum yapmak istemiyorum etiketleyip durmazsaniz.13 yıllık üyeyim, ilk kez etiket yapıp soruyorum, düşünün o kadar irrite edicisiniz.
Bence şöyle olmuş yakamoz bir şekilde konu sahibi eşine haksizliktan dolayı kavga etmiş . Este orta yolu bulmak için ailesini savunmuş. Bakmış en sonunda gerçekten kardeşin düğünü kendisininki gibi olmuyor. Ben niye eşimle bu kadar sorun yaşadım diye düşünüp kardeşe patlamış . Yani burada en büyük suçlu aile . İnsanız sonuçta yakamoz kardeşinin çok sevildiğini düşününce ona karşı tepki koymuş yanlış mı evet yanlış . Eğer ebeveynler adaletli olmazsa çocuklar muhakkak kopuyor17 yıl önce küsmemesinin sebebi kocası.
Kocası ne zaman ki kardeşi evlenmiş konu sahibi gibi düşünmeye başlamış.
Ben ailenin yaptığı doğru demiyorum ilk mesajımda da aynen bunu yazdım çok yanlış evlat ayrımı yapması.
Ama abinin de kardeşi silmesi düğüne gitmemesi çok uç nokta olmuş.
Hâla konu sahibi geçerli bir sebep sunamadı benim açımdan.
Afaki konuşuyor.
Hak etti gitmedik.
İyi tamam arama sorma o zaman küsünce dert arayınca dert.