- Konu Sahibi AlerjikRinit
izlenecek bir yol yok canım onlar sizi siliyosa siz de onları silin devam edin biliyorum anne baba bu kolay değil ama varlığıyla yokluğu bir olan insana gerek yok bence hayat kısa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet onu en baştan herkes söyledi. Ailenin tutumu bana göre de yanlış. Misafir gibi davranmış vs.Bence şöyle olmuş yakamoz bir şekilde konu sahibi eşine haksizliktan dolayı kavga etmiş . Este orta yolu bulmak için ailesini savunmuş. Bakmış en sonunda gerçekten kardeşin düğünü kendisininki gibi olmuyor. Ben niye eşimle bu kadar sorun yaşadım diye düşünüp kardeşe patlamış . Yani burada en büyük suçlu aile . İnsanız sonuçta yakamoz kardeşinin çok sevildiğini düşününce ona karşı tepki koymuş yanlış mı evet yanlış . Eğer ebeveynler adaletli olmazsa çocuklar muhakkak kopuyor
Ya konu sahibi düğünde yapılanları yarıştırıyor küsüyor siz hala düğün için değil yazıyorsunuz
Nişanda kızın her istediği oldu şunları bunları yaptı diyor.
Bence siz konuyu çok içselleştirdiniz konu sahibinin konusunu unuttunuz
Siz de yaralı olabilirsiniz ama konu sahibi nişanda alınanları olanları görüp bize yapılmadı diye küsmüş. Kocasına da vermiş gazı o da küsmüş düğüne gitmemiş. Neden gitmemiş kendi düğününde istediği olmadığı için
Okuduğunuzu sentezlemekle ilgili probleminiz var sanırım.Sizin içinizdeki bir probleme ben ne yapabilirim peki? Umarım birden fazla çocuğunuz yoktur üzülürüm evlat ayrimi ile ilgili böyle düşünen biriyle büyüdükleri icin, baska da sizle ilgili yorum yapmak istemiyorum etiketleyip durmazsaniz.
Yok merak etmeyin okuduğumu da iyi anlarım insanları da. Kardeşin evlenirken verilen eve itiraz etmesi saçma, Ya herro ya merro yazmışsınız. Ben de böyle bir çıkarcılığı iğrenç bulduğum için beğenmedim koydum. Sonra da başka bir yorumda, kardeşin düğününe gitmemesi ayıp, gerekirse gidip sonra küsseydi yazmışsınız. Şimdi diğer 40 yaşındaki essek kadar ve kafası çalışan bir insan kardeşine değil kendisine ev verilince Ya benim bir abim var o ne olacak demiyor bu ayıp değil, kardeş düğüne gitmeyince mi ayıp? Şunu yazan birisinde gram vicdan yoktur. Fikirleri de benim için önemli değildir.Okuduğunuzu sentezlemekle ilgili probleminiz var sanırım.
Başa sarıp ailelerin ayrım yapmaması gerektiğini yazdığımı yazmak hiç içimden gelmiyor.
Bence oturun kendi halinize üzülün.
Ben de çevrenizdekilere üzüleyim falan.
Bence de böyle ama biraz yetiştirilme tarzıyla alakalı sanırım . Bazen aileler çocukları gelişigüzel büyütunce çocukların da bağı olmuyor . Konu sahibinin eşi de durup durup en yanlış yerde patlamış . Akrabalar tarafından da suçlu ilan edilmiştir .Evet onu en baştan herkes söyledi. Ailenin tutumu bana göre de yanlış. Misafir gibi davranmış vs.
Hani bazı üyeler söylüyor ya aile yapmak zorunda değil, e tabi değil zaten bu işler zoraki değil, gönül işi, sevgi işi. İmkanım varsa neden yardım etmeyeyim çocuğuma, ki her şeyin en iyisini yapmayı istemeli her aile bence. Hele ki birden fazla çocuk varsa hepsine eşit davranılmalı.
Ailelerin yanlış davranışı kardeşlerin arasını açıyor burada da öyle olmuş.
Yine de abinin kardeşin düğününe gitmesi gerekiyordu. (Bana göre)
sonra isterse yine küssün.
Acaba gerçekten üvey evlat falan mı eşiniz.Yapıldığını söylediğiniz ayrımlar öyle böyle değil.Nerden başlasam bilmiyorum ama sizden başka kimseyede anlatmak içimden gelmiyor.
Ben 17 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşimle karınca gibi kendimiz kurduk yuvamızı. Ailesi bildiğin misafir gibi düğüne gelip gittiler. Hiçbir ayrıntı ile ilgilenmediler. Bildiğin üvey evlat gibi.
Çocuklarım doğduğunda da hatta 2. Çocuğum doğduğunda görmeye gelmediler.
Yapmadıklarına kılıf olarakta onlarda adet gelenek olmadığını söylediler. Ok kabul yapmadılar yapmak zorunda da değiller ama kendilerinden soğutmak içinde ellerinden geleni yaptılar kaynanalık yaptı kayınvalidem bana kıyasladı, laf soktu, kıskandı eşimle aramızı bozdu ilk 5 sene çöp onlar yüzünden.
Bu olaylar yaşanırken eşim sürekli aramızda köprü oldu. Kopmayalım diye. 2 sene sonra anne baba demeyi bıraktım. Bayramdan bayrama gidip görevimi yapıp geliyordum ama onda bile lafları yiyip yiyip gelince eşime çatıyordum. Hiç yaranamadım eşimin ailesine sürekli bizi istemiyor bize anne baba bile demiyor dediler. Onca yaptıklarını görmeden.
Gün geldi devran döndü eşimin erkek kardeşi evlendi. Sanki kaynanam gitti yerine melek geldi.Adetleri öğrendi yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptı kaynıma ve eltime. Bununla ilgili konuda açmıştım nişanda yaptıklarını görünce sinirlendim ve düğüne gitmedik. Gayette ne yapacaklarını biliyorlarmış ama işlerine gelmemiş.
Yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz o kadar kafam rahattı ki. Ne halleri varsa görsünler. Ben onların gelinleri değilim bir dediğini iki etmedikleri gelinleri ile devam etsinler sorun yok benim için.
Takii geçen haftaya kadar. Eşimin babası ameliyat olmuş. Ve süreci kesinlikle bilmiyoruz görüşmediğimiz için hadi beni geçtim oğullarını da aramadılar sonuçtw ameliyat çıkamayabilirdi !!!
Buncq haksızlık yaptın oğluna ara bir helallik iste.
Yapmadılar ona rağmen eşim dayanamadı aradı o kadar kırgın olmasına rağmen !!! Sonuç açmadılar.
Şoklardayım bu nasıl bir terbiyesizliktir. Nasıl hem suçlu hem güçlü olabiliyor bu insanlar. Eşimin tek bir saygısızlığı yok. Sadece haklı olarak Kırgın görüşmüyordu ailesiyle. Düğüne gitmedi o yüzden silmişler eşimi.
Hiç üzülmedim açmasalarda ben görevimi yaptım. Onlar bilmesin Allah biliyor vicdanım rahat diyor eşim.
Bunlar kaynanamın başının altından çıkıyor bu arada. Muhtemelen o açtırmadı telefonu. Sinir oldum. Ya bunca adaletsizlik yapmışsın, hadi telafi etmedin, Gönül almak gibi bir gayende yok yahu
evladın adım atmış aramış açmamak nedir? Neyin egosu bu?
Fikirlerinizi almak istiyorum. Bu durumda mutlu mu olmam gerek benim eşimi resmen sildikleri için.
Çünkü zaten öyleydi ama eşim kabullenmek istemiyordu. İnsan nasıl bu kadar evlat ayrımı yapabilir, tek bir saygısızlık yapmamış biri nasıl bu kadar yok sayılabilir gerçekten anlamıyorum.
Nasıl yol izlemeliyim? İzlemeliyiz ?
Size bir örnek vereyim. Benim teyzemle gelini küsmüştü. Herkes gelini haklı buluyordu zaten. Dayım vefat ettiğinde baş sağlığına gelmedi gelini. Herkesin gözünde benim yamyam teyzem mazlum oldu, gelin için insan değilmiş dediler. Halbuki gelecekti, onun dışındakilere baş sağlığı dileyecekti. Teyzemin sevmediği biriyle oturacaktı. ( Mesela ben ) Onu delirtip gidecekti.Ahh ne kadar haklısınız.
Ellerinize sağlık.
Yorumunuzun büyük bir kısmı beni anlatmış beni tanıyor olabilir misiniz.
Eşim gerçekten yaşadıklarını haketmiyor çok düzgün merhametli bir evlat.
Bence konu sahibi sadece misal vermiş. Aradaki ayrimi dile getirmek icin. Sorun dügün veya yapilan eşya (maddiyat) olsa 17 yil icinde herhangi bir sebepten kavga cikarir küserdi. Tekrar ediyorum, bu tür ailelerde her konuda ayrim oluyor.
Asil konu konu sahibine, cocuklarina ve eşine verilmeyen değer.
Sizin düşünceleriniz benimle birebir aynı yahuu.Kimse KVnin cebine veya parasina karişmiyor. Insan bütcesine göre yapar veya hicbirşey yapmaz. Bu konuda hemfikiriz zaten. Konu sahibi 17 yil agzini acmamiş.
Kalkip bir cocuga yağdirip digerine yapmazsan işler karişir. Kardeş arasina nifak tohumu dikmek olur.
Cocuklariniz varmi bilmiyorum. Varsa deneyin. Birine hergün cikolata verin ve digerinin gözü önünde yemesini sağlayin. Diğeri isterse benim gönlümden böyle koptu, kiskanc olma dersiniz.
Ne alaka yahu? Abisi önce evlenmiş anne babası yardım etmemiş belki kardeşi, kendisine de aynı muamele yapacağını sanıyordu. Evlenirken gelen yardımları kabul etmeyip abimin de hakkı var alamam mı diyecekti?
Evet? Bunun 17 yıl önce söylemekle alakası yok ki. 40 yaşında kazık kadar adam ailesinin abisine ev almadığını biliyordur. Şimdi evlenirken kendine ev alınmasına da çanak tutmayacak ev anne baba üstüne olsun abime de yardımcı olun diyecek. Niye demesin? Kardeşlik annenin babanın seni kayırmasına göz yummak değil ki. İnsan kardeşini seviyorsa anne babasının ayrımına engel olmaya çalışmaz mı?Ve hala söylediklerimin arkasındayım, 17 yıl önce aile abiye hiç bir şey almamış ya da alamamış.17 yıl sonra kardeş evlenirken ona ev alınıyorsa napacaktı kardeş abime de alın yoksa kabul etmem mi diyecekti?
Ya herro ya merro
Defalarca yazdım ama anlaşılmadı???Evet bende katılıyorum bu yoruma.
Kerhen de olsa düğüne gidip görünmeliydi eşiniz.
Siz gitmeme sebebiniz zaten belli.
Hatta eşinizi siz zorlamalıydınız buna.
Etik olan buydu.
Artık olan olmuş.
Bu saatten de soran her iki taraf için de olumlu gelişmelerin olacağını sanmıyorum.
Önünüze bakın derim.
Tüm içtenliğimle cevap veriyorum !!!Ne isterdiniz mesela o ara ciddi soruyorum hani ne yapsalar yarım elma gönül alma yapmışlar diyip mutlu olurdunuz?
Bir de şunu sorucam açık yüreklilikle cevap verin,
Eşinize kardeşinin düğününe gidip gitmemesi ile ilgili ne söylediniz o dönem?
Ben eşinizin sizin gazınıza gelip düğüne gitmediğini düşünüyorum.
Sizin düşünceleriniz benimle birebir aynı yahuu.
Kıskançlıkla suçlamadan anladığınız için teşekkür ederim.
Bence şöyle olmuş yakamoz bir şekilde konu sahibi eşine haksizliktan dolayı kavga etmiş . Este orta yolu bulmak için ailesini savunmuş. Bakmış en sonunda gerçekten kardeşin düğünü kendisininki gibi olmuyor. Ben niye eşimle bu kadar sorun yaşadım diye düşünüp kardeşe patlamış . Yani burada en büyük suçlu aile . İnsanız sonuçta yakamoz kardeşinin çok sevildiğini düşününce ona karşı tepki koymuş yanlış mı evet yanlış . Eğer ebeveynler adaletli olmazsa çocuklar muhakkak kopuyor
E gördük kayınvalidem diğer gelinime dört dörtlük değer veriyor işte.Tamam da hangi geline mükemmel değer veriliyor ki?
Yani birinden zorla da değer, sevgi istenmez ki. Vermiyorlarsa selam selam naber iyi..görüşürsün ya da eşin görüşür sen görüşmezsin. Ben de çok sorun yaşadım kv ile eşimi doldurmadım ama görüşme, etme, gitme diye niye çünkü ailesi.
"...Gün geldi devran döndü eşimin erkek kardeşi evlendi. Sanki kaynanam gitti yerine melek geldi.Adetleri öğrendi yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptı kaynıma ve eltime. Bununla ilgili konuda açmıştım nişanda yaptıklarını görünce sinirlendim ve düğüne gitmedik. Gayette ne yapacaklarını biliyorlarmış ama işlerine gelmemiş."
Yukarısı konu sahibinden alıntı, dediğim gibi siz kendi sorunlarınızdan farklı algılamış olabilirsiniz ama mesele düğün. 17 sene küsülmemiş nişanda diğer geline yapılanlardan küsülmüş. Bir düğün konusundan kardeşinin düğününe gitmemek aile bağlarını koparmaktır. 17 sene boyunca bu öfkeyi diri tutmak da bana tuhaf geliyor. Dediğim gibi zorla sevgi, değer dilenilmez verilmiyorsa verilmiyordur.
E gördük kayınvalidem diğer gelinime dört dörtlük değer veriyor işte.