Eşimi yok sayan ailesi

izlenecek bir yol yok canım onlar sizi siliyosa siz de onları silin devam edin biliyorum anne baba bu kolay değil ama varlığıyla yokluğu bir olan insana gerek yok bence hayat kısa

Evet onu en baştan herkes söyledi. Ailenin tutumu bana göre de yanlış. Misafir gibi davranmış vs.
Hani bazı üyeler söylüyor ya aile yapmak zorunda değil, e tabi değil zaten bu işler zoraki değil, gönül işi, sevgi işi. İmkanım varsa neden yardım etmeyeyim çocuğuma, ki her şeyin en iyisini yapmayı istemeli her aile bence. Hele ki birden fazla çocuk varsa hepsine eşit davranılmalı.
Ailelerin yanlış davranışı kardeşlerin arasını açıyor burada da öyle olmuş.
Yine de abinin kardeşin düğününe gitmesi gerekiyordu. (Bana göre)
sonra isterse yine küssün.

Bence konu sahibi sadece misal vermiş. Aradaki ayrimi dile getirmek icin. Sorun dügün veya yapilan eşya (maddiyat) olsa 17 yil icinde herhangi bir sebepten kavga cikarir küserdi. Tekrar ediyorum, bu tür ailelerde her konuda ayrim oluyor.
Asil konu konu sahibine, cocuklarina ve eşine verilmeyen değer.

Okuduğunuzu sentezlemekle ilgili probleminiz var sanırım.
Başa sarıp ailelerin ayrım yapmaması gerektiğini yazdığımı yazmak hiç içimden gelmiyor.
Bence oturun kendi halinize üzülün.
Ben de çevrenizdekilere üzüleyim falan.

Yok merak etmeyin okuduğumu da iyi anlarım insanları da. Kardeşin evlenirken verilen eve itiraz etmesi saçma, Ya herro ya merro yazmışsınız. Ben de böyle bir çıkarcılığı iğrenç bulduğum için beğenmedim koydum. Sonra da başka bir yorumda, kardeşin düğününe gitmemesi ayıp, gerekirse gidip sonra küsseydi yazmışsınız. Şimdi diğer 40 yaşındaki essek kadar ve kafası çalışan bir insan kardeşine değil kendisine ev verilince Ya benim bir abim var o ne olacak demiyor bu ayıp değil, kardeş düğüne gitmeyince mi ayıp? Şunu yazan birisinde gram vicdan yoktur. Fikirleri de benim için önemli değildir.

Bence de böyle ama biraz yetiştirilme tarzıyla alakalı sanırım . Bazen aileler çocukları gelişigüzel büyütunce çocukların da bağı olmuyor . Konu sahibinin eşi de durup durup en yanlış yerde patlamış . Akrabalar tarafından da suçlu ilan edilmiştir .

Esiniz sizi ve cocuklari bile almadan kardesinin nişanına gidecekken ne ara düğüne girmeyecek moda gecti anlayamadim. Arada baska bir olay mi oldu?

Akraba ilişkilerinde politik olmak lazim. Omur billah esinizin o dugune gitmemesi konusulacak. Hatta "bak kardesinin düğününe bile gelmedi, hayirsiz evlat, ona yardim etmemekle haklilarmis" şeklinde konusacaklar.

Sorunuza gelirsek bence mutlu olmayin. Anne-baba yasarken evladiyla iletisimi kesmesi o cocuk icin(kac yasinda olursa olsun) kalp kırıcı bir durum.
esinizin yerinde olsam babasina gitmedigi icin ozur dilemek maksadiyla ailemin yanina giderz iliskimi stabil hale sokmak icin adim atardim

Acaba gerçekten üvey evlat falan mı eşiniz.Yapıldığını söylediğiniz ayrımlar öyle böyle değil.
Ben büyükler ana babalar çocukları evlenirken bir şey yapmak zorunda değiller cümlesine hiç katılmam.Bizim gelenek göreneklerimizde elinden gelen yapılır.Ama maddi ama manevi.Sizin yazdıklarınızdan ailenin yaptıklarını pek hoş görmek mümkün değil.Toruna bile gelmemek nedir.
Sonra hadi bunları geçtiniz adet bilmiyormuş veya önemli değilmiş onlar için.Ben diğer oğluna ev araba alınmasını hiç mi hiç anlamadım inanın.Peki eşiniz tüm bu ayırım nedenini anne babasına sormadı mı.Sizin ev araba mal mülk tamam mı.Onların ihtiyacı yok diye mi düşündüler seneler sonra.Var mı böyle bir durum.
Düğüne gitmeme konusu hakkında eş gitseydi iyi olurmuş.Bunların geri dönüşü yok çünkü.
Aile ameliyat durumunda oğlunu aramamış.Siz buna içerlemişsiniz.Ama yazdıklarınızdan onlar için bu tür akrabalık hastalık vb sanki çok önemli değil gibi veya size yaptıklarından sonra utanmış olabilirler diye yazacaktım Ama eşinizin telf açılmamış.Demek ki bu insanlar kendilerini çok haklı sizi yanlış buluyorlar.
İnanın hiç görmediğim garip bir aile ilişkisi.Bizim anne baba olarak hiç istemediğimiz şey, çocuklarımın annem babam bizi ayırdı ayırırdı demeleri.Çok dikkat etmeye çalışıyoruz inanın.Eşinizde üzülmesin bıraksın su aksın yolunu bulur nasılsa.

Ahh ne kadar haklısınız.
Size bir örnek vereyim. Benim teyzemle gelini küsmüştü. Herkes gelini haklı buluyordu zaten. Dayım vefat ettiğinde baş sağlığına gelmedi gelini. Herkesin gözünde benim yamyam teyzem mazlum oldu, gelin için insan değilmiş dediler. Halbuki gelecekti, onun dışındakilere baş sağlığı dileyecekti. Teyzemin sevmediği biriyle oturacaktı. ( Mesela ben ) Onu delirtip gidecekti.
Böyle keskin tavırlar uzun vadede işe yaramıyor malesef. Yarasa ben bugün eş ailesini arar, sayar, döker, kapatırım. Eşim ağzını bile açamaz. Ama öyle olmuyor işte. En azından babasını görmeye gidebilir. Kapıdan almazlarsa bu onların ayıbı olur bu kez.

Ellerinize sağlık.
Yorumunuzun büyük bir kısmı beni anlatmış beni tanıyor olabilir misiniz.
Eşim gerçekten yaşadıklarını haketmiyor çok düzgün merhametli bir evlat.

O psikolojiye ben de girdim çünkü.
Hepimiz zaman zaman böyle duygular yaşayabiliriz
Emin olun kimse kvalidesini el üstünde tutmaya can atmıyor
Kimsenin kvalidesi de gelinim de gelinim diye ölmüyor
İdare edilmeye çalışılan, kör topal ilerleyen ilişkiler bunlar, sadece bu kadar

Benim kvalidem bir iltifatlar ederdi eltime aklınız hayaliniz durur
Ben hiç maddiyata takılmam ama manevi olarak benden esirgenen her şey eltime yağdı diyebilirim
Çocuklar konusunda bile
Bu eltimin başarısı değildi, benim başarısızlığım değildi
Anlam aramadım, beklentide bulunmadım
Kapımı kapatana kadar varlar sadece
Ben kendime bakarım, kalbime, niyetime

Ben eltime de cephe almadım
Onun ne suçu var diye düşündüm
O bir ara bu pohpohlamadan ve bana yapılan yoksayılmadan ötürü çılgın atacak gibi oldu mesafeli ve umursamaz bir tavır gösterdim
Çünkü gerçekten bana ne
Çünkü bu işin benimle bir ilgisi yok aslında birbirlerini tarttılar orada

Sadece onun iyiliğine olabilecek birkaç noktada müdahale ettim
Atıyorum akrabalar arasında kvalideyi çekiştirmeye yeltendi "kimseyi tanımıyorsun henüz, ilişkileriniz temelden sarsılmasın, kulağına farklı giderse üzülürsün" diye uyardım
Çünkü iyi olsunlar, daha da iyi olsunlar bana zararı olmaz yararı olur
Hoşça vakit geçiririz daha ne olsun, tapularını almıycam, koynuma sokmıycam ya

O cicim aylarının geçişiyle birlikte herkes rol yapmayı bıraktı herkes birbirinin gerçek yüzüyle karşılaştı
Neyse, bir düzen tutturuldu nihayetinde

Yine de yerinizde olsaydım son kez eşime "gitmek görmek istersen arkandayım" derdim
Son kez çünkü bir daha asla ilişkilerine karışmazdım
Ve inanın o düğüne giderdim, herkesten de çok eğlenirdim
Ama olan olmuş, bundan sonra eşinize bu konuda zinhar karışmayın bence.

Tamam da hangi geline mükemmel değer veriliyor ki?
Yani birinden zorla da değer, sevgi istenmez ki. Vermiyorlarsa selam selam naber iyi..görüşürsün ya da eşin görüşür sen görüşmezsin. Ben de çok sorun yaşadım kv ile eşimi doldurmadım ama görüşme, etme, gitme diye niye çünkü ailesi.

"...Gün geldi devran döndü eşimin erkek kardeşi evlendi. Sanki kaynanam gitti yerine melek geldi.Adetleri öğrendi yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptı kaynıma ve eltime. Bununla ilgili konuda açmıştım nişanda yaptıklarını görünce sinirlendim ve düğüne gitmedik. Gayette ne yapacaklarını biliyorlarmış ama işlerine gelmemiş."

Yukarısı konu sahibinden alıntı, dediğim gibi siz kendi sorunlarınızdan farklı algılamış olabilirsiniz ama mesele düğün. 17 sene küsülmemiş nişanda diğer geline yapılanlardan küsülmüş. Bir düğün konusundan kardeşinin düğününe gitmemek aile bağlarını koparmaktır. 17 sene boyunca bu öfkeyi diri tutmak da bana tuhaf geliyor. Dediğim gibi zorla sevgi, değer dilenilmez verilmiyorsa verilmiyordur.

Sizin düşünceleriniz benimle birebir aynı yahuu.
Kıskançlıkla suçlamadan anladığınız için teşekkür ederim.

Evet? Bunun 17 yıl önce söylemekle alakası yok ki. 40 yaşında kazık kadar adam ailesinin abisine ev almadığını biliyordur. Şimdi evlenirken kendine ev alınmasına da çanak tutmayacak ev anne baba üstüne olsun abime de yardımcı olun diyecek. Niye demesin? Kardeşlik annenin babanın seni kayırmasına göz yummak değil ki. İnsan kardeşini seviyorsa anne babasının ayrımına engel olmaya çalışmaz mı?

Bir tarafın hiç ihtiyacı olmaz tamam o zaman vermezsin de anladığım kadarıyla böyle bir durum yok. İki tarafın da maddi durumu ahım şahım değil. Diğer konular için yorum yapmıyorum ama burda kardeş gayet hatalı.

Defalarca yazdım ama anlaşılmadı???
Eşimin erkek kardeşi yapılanların şahidi ve işine geldi.
Bizim düğünümüzde sandalyeden farksızdı.
Geldi oturdu gitti çeyrek bile takmadı abisine.
İki yeğeni oldu görmeye gelmedi, aramadı ilgilenmed”. Okurken ve askerliğinde eşimin onca desteğine rağmen.
Annem benim çocuklarıma tişört alsa ablamın çocuğunada aldın mı diyorum.
Eşimin erkek kardeşi abisininde hakkı olan herşeyi sahiplenirken benim bir abim var demedi.
Eşim istemez zaten ama en azından nezaketen sorabilirdi.

Tüm içtenliğimle cevap veriyorum !!!
Şuan yapacakları hiç bişey beni mutlu etmez. Çünkü herşey zamanında.
Olması gereken zamanda beni o kadar üzdükleri için belkide kinim.
Bunun maddiyatla da çok ilgisi yok aslında.
Kaynanalık yapmayarak, beni aşağı çekmeyerekte yapabilirdi bunu. Stresten atak geçiriyordum her oraya gittiğimde.
Saatlerce sancı çekip sezeryane alınmama bile laf etti. Ne varmış sezeryanle doğum yapmakta önemli olan normal doğummuş. Anlatmadığım o kadar çok böyle anım varki. İsteme gününü mahvetti mesela!!!

En azından deseydi ki o zaman bilmiyordum, akıl edemedim, cahildim kızım şimdi anladım üzgünüm. Bu bile beni yumuşatırdı.

Sizin düşünceleriniz benimle birebir aynı yahuu.
Kıskançlıkla suçlamadan anladığınız için teşekkür ederim.

Kesinlikle anliyorum seni. Malasef coğu kadin kiskanclik saniyor. Ama kiskanclikla uzakdan yakindan alakasi yok.

Insan sadece eşine ve cocuklara üzülüyor. Bir insanin ailesinden değer görmemesi derin yaralara sebep oluyor ve hayatinin her köşesine yansiyor. Aradaki yapilan ayrimi (göze soka soka) insan kaldiramiyor.

Ben eşimi asla doldurmadim. Seninde doldurduğunu sanmiyorum. Benim eşim Iş yerindeki sorunlar sebebi terapiye başladi ve terapi sürecinde annesinle olan bağini kesmeye karar verdi. Sebeblerini sormadim. KVye sorsan sorumlusu benim ama neyse :)

Aslinda senlik bir durum yok. Yapan kendi cocuğuna yapiyor ama ister istemez insanin hanesine yansiyor. Insanin eşi evde depresif kedi gibi dolaşirken - amaaaaan ben evimde huzurluyum Modusu olmuyor. Ister istemez evde gerilim oluyor. Bunlarida malasef yaşamayan anlamiyor ve kiskanclik saniyor.

E gördük kayınvalidem diğer gelinime dört dörtlük değer veriyor işte.

E gördük kayınvalidem diğer gelinime dört dörtlük değer veriyor işte.

Kvalideniz geline değer vermiyor bence
Eşiniz daha sessiz olduğu için, daha erken evlenip evden çıktığı için vs vs olabilir ama hepsi evlatlarına bakış açılarıyla ilgili
Gelinlerle ilgili değil

Ve bu adam 40 sene yanlarında yaşamış
Tabii ki daha çok iç içe bir yaşamları olmuş, daha çok yatırım yapmışlar tabiri caizse
Kbirader 40 yaşına kadar aileye de maddi yardım yaptıysa kendilerince bir adalet sağlamış olabilirler

Ya da adaletsiz bir aile olsunlar
Eşiniz bu duyguları deşmemeyi tercih ediyorsa bırakın öyle kalsın
Böyle kalmasından iyidir belki de

Eşiniz iyilik adı altında çok umursamaz duruyor, ben sizinle de iletişim problemi -hiç değilse bir dönem- yaşadığından eminim

Kimseyi istediğimiz kalıba sokamıyoruz ki
Kbiraderin de vardır kendince hesabı, bunu abisiyle konuşmalıydılar
Soracaksa abisi evin hesabını soracaktı
İstiyorsa isteyecek, istemiyorsa da bildirecekti
Yıkıcı bir öfkeye gerek yok
Ee plan nedir diyecek, ha tamam rızamı soruyorsanız razıyım/değilim diyecekti
Bir ağırlık hissettirecekti
Abi o kadar etkisiz duruyor ki ben de bir şey demez diye düşünürdüm

Kvalideniz size kayınvalidelik yaparken eşiniz neden öylece durmuş, neden ses çıkarmamış, köprü olmamış?
Bu durumları 17 sene boyunca siz hiç konuşmadınız mı?
Zaten uzakmışsınız ayda yılda bir gittiğinizde problem çıkarıp duruyorlarsa siz hiç mi kendinizi korumadınız?
Yani durumlar buraya gelene kadar bambaşka bin çeşit yolu var bu işin

Eltiyi de gözünüzde büyütmeyin Allah aşkına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…