-
- Konu Sahibi AlerjikRinit
Dediğiniz gibi arkalarından fatiha bile okumam sanırım.
Benden uzak olsunlar isimleri geçemez evimde.
Sizin için aile bağları önemli olabilir eşimin ailesi öyle değil. Kardeşi abimle görüşmüyorlar herşey bana kalacak diye mutludur bile.
İnanın hislerime tercüman oldunuz.Bence her ne olursa olsun, eşiniz onların oğlu. Düğüne gitse de gitmese de, sorunlar yaşasa da oğlu. Ve ameliyat gibi bi şey olmuş açıp iyiyiz deseler yeterdi. Siz onların küçüğüsünüz, büyükler de affedici olmalı, adım atmış eşiniz. Eşiniz için üzüldüm. Bence daha fazla bu konuda konuşup üzmeyin derim.
Ahh ne kadar haklısınız.Sizin için önemi olmayabilir ama onların önemseyecekleri belli bir şey. Çünkü bunu bal gibi de bahane sayacakları belli. Bir de işiniz mi vardı yoksa tepki miydi? İlla gitmeyecekse uydursaydınız bir şeyler bari. Onlar zaten anlardı ama tepki koyamazlardı böyle. Haklıyken haksız olmuşsunuz. Şimdi diyorlardır karısı dolduruyor diye. Gidecektiniz ayrı masaya oturacaktınız. Onların sevmediği kim varsa göstere göstere sohbet edecektiniz. Hiç işinizi bilmiyorsunuz.
O gelini daha çok sevmiyor oğlunu daha çok seviyor ve mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.Düğünde bize bir şey yapmadılar diğer kardeşe yaptılar konularını böyle aile arasında görüşmemeye gidecek kadar büyütülmesi birazcık abartı olmuş.
O gelini daha çok seviyor olabilir, O çocuğunu daha çok seviyor olabilir sizin işiniz diğer oğlunun işinden daha iyi olabilir içinden para vermek gelmediyse zorla biz evleneceğiz para ver denmez ki. Olan olmuş biten bitmiş kendi elinizle emeğinizle yuvanızı kurmuşsunuz bu daha güzel değil mi kimseye minnetiniz olmamış. Bu yüzden kardeş düğününe gitmemek saçma bence kardeşin ne suçu var.
Edit: Erkek kardeş daha geçen sene nişan falan yapmış 17 sene önceyle şimdiyi mi kıyaslıyorsunuz inanamıyorum gerçekten. 17 senede durumları değişmiştir, akılları başa gelmiştir olgunlaşmışlardır belki cidden şok oldum ya 17 sene
Ama siz neden hep haklılık konusunu başa alıyosunuz?
Size hemen hemen herkes evlat ayrımı konusunda haklı olduğunuzu, ama kardeşin suçu olmadığını, düğüne “eşinizin” gitmesi gerektiğini yazıyor. Evet çok aykırı geldi düğüne gitmeme kısmı. Kardeş 17 yıl önceki konuda abimin de hakkı da var dememiş güya.
Bir de kendiniz dertlenmişsiniz zaten arayıp ameliyatı haber vermediler diye? Aaa üstüme iyilik sağlık.
Çok evlatlık görevini düşünüyosa aramayıp gitseydi. Hani ego ego diyosunuz ya.
Hay ağzını öpeyim. İnsan anası babası kendisine ev alıp kardeşine bir çöp vermediyse sormaz mı hiç içiniz rahat mi diye? En azından tamam anne madem durumumuz düzeldi abime yapamadınız zamanında bana böyle bir yardım yapmak istediniz, ben oturayım ama en azından sizin üstünüze olsun ilerde yine kardeşim de pay alsın demez mi? Ya da ortada konusu açılınca ne kadar uzulduklerini görüp hala daha içine sindirip harcayabilir mi insan. Bana tuhaf geliyor. 40 yaşındaki insana çocuk muamelesi yapmaya gerek yok, tabi ki onda da hata var.alasef bende sizi anlamadim.
Dügünü olan kardeş bundan 17 yil önce 23 yaşindaydi.
Şuan 40 yaşinda.
Kendine Ev alinirken aklina abisi gelmiyorsa sorunludur. Kardeşin sucu yok demek yanliş. Resmen haksizliga canak tutuyor.
Ben gofretimi ablamla paylaşirim. Adam alinan evi (Miras Kacirma) Haksizlik olarak görmüyorsa zaten kardeş sifati ağir geliyor demektir
Düğünde bize bir şey yapmadılar diğer kardeşe yaptılar konularını böyle aile arasında görüşmemeye gidecek kadar büyütülmesi birazcık abartı olmuş.
O gelini daha çok seviyor olabilir, O çocuğunu daha çok seviyor olabilir sizin işiniz diğer oğlunun işinden daha iyi olabilir içinden para vermek gelmediyse zorla biz evleneceğiz para ver denmez ki. Olan olmuş biten bitmiş kendi elinizle emeğinizle yuvanızı kurmuşsunuz bu daha güzel değil mi kimseye minnetiniz olmamış. Bu yüzden kardeş düğününe gitmemek saçma bence kardeşin ne suçu var.
Edit: Erkek kardeş daha geçen sene nişan falan yapmış 17 sene önceyle şimdiyi mi kıyaslıyorsunuz inanamıyorum gerçekten. 17 senede durumları değişmiştir, akılları başa gelmiştir olgunlaşmışlardır belki
...
Hay ağzını öpeyim. İnsan anası babası kendisine ev alıp kardeşine bir çöp vermediyse sormaz mı hiç içiniz rahat mi diye? En azından tamam anne madem durumumuz düzeldi abime yapamadınız zamanında bana böyle bir yardım yapmak istediniz, ben oturayım ama en azından sizin üstünüze olsun ilerde yine kardeşim de pay alsın demez mi? Ya da ortada konusu açılınca ne kadar uzulduklerini görüp hala daha içine sindirip harcayabilir mi insan. Bana tuhaf geliyor. 40 yaşındaki insana çocuk muamelesi yapmaya gerek yok, tabi ki onda da hata var.
Ağzınıza sağlık.Malasef bende sizi anlamadim.
Dügünü olan kardeş bundan 17 yil önce 23 yaşindaydi.
Şuan 40 yaşinda.
Kendine Ev alinirken aklina abisi gelmiyorsa sorunludur. Kardeşin sucu yok demek yanliş. Resmen haksizliga canak tutuyor.
Ben gofretimi ablamla paylaşirim. Adam alinan evi (Miras Kacirma) Haksizlik olarak görmüyorsa zaten kardeş sifati ağir geliyor demektir
Yahuu olmaz mı? Eşim zaten niye verdiniz niye ettiniz diyecek biri değil....
Hay ağzını öpeyim. İnsan anası babası kendisine ev alıp kardeşine bir çöp vermediyse sormaz mı hiç içiniz rahat mi diye? En azından tamam anne madem durumumuz düzeldi abime yapamadınız zamanında bana böyle bir yardım yapmak istediniz, ben oturayım ama en azından sizin üstünüze olsun ilerde yine kardeşim de pay alsın demez mi? Ya da ortada konusu açılınca ne kadar uzulduklerini görüp hala daha içine sindirip harcayabilir mi insan. Bana tuhaf geliyor. 40 yaşındaki insana çocuk muamelesi yapmaya gerek yok, tabi ki onda da hata var.
Evet katılıyorum. Böyle kardeş ayrımı konularında bazıları onaylıyor çok normalmiş gibi. Öyle kişiler kendi çocuklarına da yapıyorlar mi acaba yoksa başkasının konusuna yazarken mi fevriler bilemiyorum. Ister 17sene geçsin ister 37, bir evlada yaparken elinde yokken yapmadıysan diğerine yapma durumun varsa en azından telafi olsun diye toruna bir hoşluk yaparsın ne bileyim şimdi düğünü yapayım senin çocuk üniversitede giderken sözüm olsun ona da şunu şunu yapacağım dersin. Ay yapmasan bile ne bileyim niyetini gösterirsin ya.Kesinlikle. Kardeş cocuk değilki 40 yaşinda fali fallanmiş Adam.
Bu tip konularda evlat ayrimini hali alti yapan üyeler ya kayirilan yada kayirilan erkeğin eşi :)
Bu tür davranişlarin göz ardi edilen evlatda ne tür yaralar actiginin farkinda degiller. Kapdiklarini kâr biliyorlar.
Konunun başlarinda belirtmiştim. Benim eşimde "sevilmeyen" evlat. Kimse para pul derdinde değil ama bu tür anneler her ama her konuda ayrim yapiyorlar malasef.
Eşimin doğum gününe hediye almayan ve doğum gününü unutan KV kücük ogluna (37 yaşinda herif) mekan tutup özel pasta yaptirir mesela. Insan 20-30 sene dayandikdan sonra patliyor zaten.
Bide bunun üst versiyonu var... torun arasi ayrim. Buda insanin ciğerine dokunuyor. Hadi oğlunu sevmiyorsun ama minicik bebeği eziklemek neyin nesi ?!
İnanın onların vereceği paraya ihtiyacımız yok şükürler olsun.Madem akillari başlarina geldi, durumlari değişti ozaman yari yariya yapmalari gerekir.
Ne bilim, kenarda ekstra 200 bin varsa 100 bin yeni evlenene diğer 100 bini zamaninda yoktu yapamadik ama buyrun buda sizin hakkiniz diye konusahibinin kocasina vermeleri herekirdi. Zaman aşimina uğramiyor evlat ayrimi
Yapmak isteyen yapar.Kesinlikle. Kardeş cocuk değilki 40 yaşinda fali fallanmiş Adam.
Bu tip konularda evlat ayrimini hali alti yapan üyeler ya kayirilan yada kayirilan erkeğin eşi :)
Bu tür davranişlarin göz ardi edilen evlatda ne tür yaralar actiginin farkinda degiller. Kapdiklarini kâr biliyorlar.
Konunun başlarinda belirtmiştim. Benim eşimde "sevilmeyen" evlat. Kimse para pul derdinde değil ama bu tür anneler her ama her konuda ayrim yapiyorlar malasef.
Eşimin doğum gününe hediye almayan ve doğum gününü unutan KV kücük ogluna (37 yaşinda herif) mekan tutup özel pasta yaptirir mesela. Insan 20-30 sene dayandikdan sonra patliyor zaten.
Bide bunun üst versiyonu var... torun arasi ayrim. Buda insanin ciğerine dokunuyor. Hadi oğlunu sevmiyorsun ama minicik bebeği eziklemek neyin nesi ?!
Yok yahu ne bilir onlar gönül almayı.Evet katılıyorum. Böyle kardeş ayrımı konularında bazıları onaylıyor çok normalmiş gibi. Öyle kişiler kendi çocuklarına da yapıyorlar mi acaba yoksa başkasının konusuna yazarken mi fevriler bilemiyorum. Ister 17sene geçsin ister 37, bir evlada yaparken elinde yokken yapmadıysan diğerine yapma durumun varsa en azından telafi olsun diye toruna bir hoşluk yaparsın ne bileyim şimdi düğünü yapayım senin çocuk üniversitede giderken sözüm olsun ona da şunu şunu yapacağım dersin. Ay yapmasan bile ne bileyim niyetini gösterirsin ya.
İnanın onların vereceği paraya ihtiyacımız yok şükürler olsun.
Ama evlat yerine konmamak yok sayılmak üzücü.
Sen buraya yazdıklarını eşine de anlatmadın zamanın da! Eşin durup dururken mi aydınlanma yaşayıp kardeşinin düğününe gitmeme kararı aldı!Benim kocam 5 yaşında çocuk değil.
Benim dolduruşumla bişey yapacak biri hiç değil
Evet katılıyorum. Böyle kardeş ayrımı konularında bazıları onaylıyor çok normalmiş gibi. Öyle kişiler kendi çocuklarına da yapıyorlar mi acaba yoksa başkasının konusuna yazarken mi fevriler bilemiyorum. Ister 17sene geçsin ister 37, bir evlada yaparken elinde yokken yapmadıysan diğerine yapma durumun varsa en azından telafi olsun diye toruna bir hoşluk yaparsın ne bileyim şimdi düğünü yapayım senin çocuk üniversitede giderken sözüm olsun ona da şunu şunu yapacağım dersin. Ay yapmasan bile ne bileyim niyetini gösterirsin ya.
Bire bir aynılar eşlerimiz.Cok cok iyi anliyorum sizi.
Bizimde asla maddi ihtiyacimiz yok. Gelirimiz düzgün. Benim KV verse bile eşim almaz.
Bende ayni şekilde 60 küsür yaşinda olan kadinin parasini almam. Güzelce hayatinin tadini cikarsin derim.
Bizdede ev durumu yaşandi. Kayinvalide kaynimin Kredisini ödüyormuş. Amaç kaynimi mal sahibi yapmak.
Eşim abisi olarak kardeşine yapilana birşey demiyor. Yapilan evlat ayrimini icerliyor. Yani KV eşimi arayip iki tatli laf söyleyip gönlünü alsa eşim bile destek olur kardeşinin Kredisine. Ama yok... yalan dolan. Biz hep akrabalardan duyuyoruz. Eşimde gayeye alinmadiği icin kesti bağlarini