Eşimi yok sayan ailesi

Hanımefendi bana ne sizin ailenizden? İsminizi bile ilk defa görüyorum ya da ilk defa dikkat ettim. Sözüm olsun siz ailenizle ilgili bir post açarsanız size yazmam, rahatsız etmem. Benim için aile ilişkileri huzurumdan daha önemli değil, adaletin olmadığı yerde ailemle kardeşimle aramı iyi tutayım diye kendimi eşşek yerine koydurmam. Hiç de üzülmem. Eşitliğin olmadığı yerde huzurum kaçıyor. Gurursuz gibi kalkıp da o düğüne de gitmem. Eşim giderse kendi bilirdi karışmam ama ben gitmem. O kardeş de 40 yaşında kocaman adam, biraz elini taşın altına koymayacaksa, kardeşiyle arasını bozacağı halde adaletsizlige laf etmeyecekse görüşmeyerek bir şey kaybetmem.
E bana ne o zaman sizin aile ilişkilerinizden, adalet terazinizden, huzurunuzdan. Kendinizden siz bahsedip duruyorsunuz.

İyi ki es kaza ailenin daha az sevilen üyesi olmamışsınız. Ya da olmuşsunuzdur, bu öfke ondan.

Neyse size terazinizle iyi adaletler dilerim..

Arava icin bisey diyemem ama dugun salonuna artik gencler karar veriyor .E yaslilarinda gorgusu gide gele dugunlere degisiyor .Bunu kusmek yerine aile ile konuşmayı denediniz mi ?bide bu surecte onlarinda elleri rahatlayip ekonomik durumlari guclenmis olamaz mi ?
Bide esinizin kardesi kac yasinda ? Ve esinizle arasind akac yas var .
Eşimin kardeşi 40 yaşında. 2 yaş falan araları.
Düğün salonuna gelin karar vermiş kayınpederim tutmuş.
Tabiki kırgınlığımızı dile getirdik duvar gibi bakıp cevap veremediler.
Ekonomik durumları düzelmiş olabilir tabiki.En azından gözümüze sokmak yerine o zaman size yapamadık annecim kusura bakmayın diyebilirdi.

Tmm olsun
Ne oldu evsiz mi kaldınız taşta mi yattınız eşinizi az mi sevdiniz?
Su öfke hangi ev hangi araba ile karşılanır?
Eşe yüklenen bu yük hangi düğün ile ölçülür?
Neyi anlattınız neyi ispatladiniz? Ne kazandınız?
Hiç bir şey
Konulara söyle bir baktım daha başta istemeye gitmem demişsiniz. Hiç birsey yapılmadan. Siz aslında kendi kavganizi bitirmelisiniz
Bu yükü herkes taşıyamaz çok daha ağır bedeller odeyebilirsiniz 2. Şans gelmis iyi düşünün
Bu konuda katılıyorum. Eğer karşıdakine dolup dolup kendini etkiliyorsa böyle şeyler, o işten bir hayır zaten gelmiyor. Yani ben bu haksızlığa gelemem, düğüne nişana gitmiyorum dese ama kafasına takmasa içinde kavga etmese tamam. Ben mesela gidesim olmasa gitmem ama hiç de huzursuz da olmam, içimden kavga da etmem oh mis gibi takılırım. Ama böylesinin kime nasıl bir faydası var bilemedim.

E bana ne o zaman sizin aile ilişkilerinizden, adalet terazinizden, huzurunuzdan. Kendinizden siz bahsedip duruyorsunuz.

İyi ki es kaza ailenin daha az sevilen üyesi olmamışsınız. Ya da olmuşsunuzdur, bu öfke ondan.

Neyse size terazinizle iyi adaletler dilerim..
Size neyse neden beni etiketleyip soru soruyorsunuz hanımefendi gel gitleriniz mi var? Ben sizi bilmem etmem gelip sordunuz ne rahatsız etti diye. Aaa iyice tuhaflasti konu 😒

Hayır tabiki.
Ama anne abime ev vermediniz bana vermeniz onu kırabilir en azından bir sorun diyebilirdi?
Eşim asla oturmasın vermeyin etmeyin demez tenezzül etmez bir kere.
Ama sayılmayınca akla gelmiyor.
Eşimde kaynım gibi çingene olsaydı yaptırırdı.
Yok artık ya. Bunlar çok fazla

Bu konuda katılıyorum. Eğer karşıdakine dolup dolup kendini etkiliyorsa böyle şeyler, o işten bir hayır zaten gelmiyor. Yani ben bu haksızlığa gelemem, düğüne nişana gitmiyorum dese ama kafasına takmasa içinde kavga etmese tamam. Ben mesela gidesim olmasa gitmem ama hiç de huzursuz da olmam, içimden kavga da etmem oh mis gibi takılırım. Ama böylesinin kime nasıl bir faydası var bilemedim.

Yani 17 sene öfke duymak çok fazla. Aileden kopmak kardeşinin düğününe 5 dk gitmemek çok fazla.
Simdi ne oldu anne babası telefon açmayan belki çok hasta babası olan bir evlat evde.
Bu kar değil adalette değil tercih bu sonuçları da bir kendine zarar.

Eşimin kardeşi 40 yaşında. 2 yaş falan araları.
Düğün salonuna gelin karar vermiş kayınpederim tutmuş.
Tabiki kırgınlığımızı dile getirdik duvar gibi bakıp cevap veremediler.
Ekonomik durumları düzelmiş olabilir tabiki.En azından gözümüze sokmak yerine o zaman size yapamadık annecim kusura bakmayın diyebilirdi.
Ben acikcasi sizi kiskanc buldum .aradan gecmis 20 sene her anlamda aile ileri gitmistir tabiki .hem vizyon hem ekonomik olarak .
O lara guzel dugun ve esya alindi diye dugune gitmemeniz de ayrica fesat durmus .40 yasinda adam tabikki gelin diye yalvaracak degil size .
Gelinede ayip olmus gitmemeniz .daha baslamadan kiskanc gozukmussunuz. 20 sene onceki halinizi yeni gelinle kiyaslamaniz bastan sacma .madem icinizde bazi seyler ukte kaldi kendi ailenizden talep edebilirdiniz .sonrada done aman size mi kaldim yaomazsaniz yapmayin bemim kendi ailem yapti derdim .

O dönem durumları nasıldı belki 17 yıl önce o kadar durumları yoktu. Ben karşı tarafın ailesinden değil beklentim varsa kendi ailemden beklemeyi tercih ederim. Başkasının parası beni ilgilendirmez yapmıyorlarsa kendi evlatlarına yapmıyorlar. Onuda eşin düşünecek. Bende evlenirken eşimin ailesi bir şey yapmadı. Niye yapmadı demedim. Evlenen bizdik. Hoş emekli insanlardan zaten ne bekleyebilirdim. Eşim her şeyi yaptı kimsenin borusuda ötmedi.
Haklısınız bizde bişey beklemedik yaptık kendimiz. Rabbim nasip etti çok şükür.
Yapmadıkları gibi diğer oğullarına yaptıklarını gözümüze soktular.
Size yapılmayıp diğerine yapılsa anlardınız ne demek istediğimi.

Şöyle düşünün oğlunuzu evlendiriyorsunuz ev araba altın bohça olağanüstü mekanlarda düğünler !!! Ev eşyaları herşey olması gerekenden de fazla.

Diğer oğlunun düğüne komşu düğününe gidiyor gibi gidiyorsunuz.

Umarım anlatabilmişimdir
AlerjikRinit, geçmişi boşverin bakın 17 yıl boyunca bu meseleyi zihninizde sürekli diri tutmak sadece sizi kırıyor, ki geçmiş konularınıza şöyle bir baktım eş ailesiyle alakalı konuların hepsi size yapılmayanlarla alakalı.
Hatta bir konunuza da yorum yazmışım, o gün ne düşünüyorsam yine aynısını düşünüyorum, bu meseleyi kafanızdan atın gitsin, kim ne yaparsa yapsın kime ne alırsa alsın, sizin düğününüze el gibi gelmeleri, eltinize dünyayı yağdırmaları sizin değerinizi belirlemez, ki sizin değerinizi kayınvalide kayınpeder elti kayınbirader değil kendiniz belirlersiniz, altın mal mülk düğün bohça, maddi değeri olan hiçbir şey sizin değerinizin karşılığı olamaz.

Bu konuyu dert ederek en büyük üzüntüyü kendiniz yaşıyorsunuz, eşinizin umurunda değil, ailesi de zaten kendi havasında.

Evlenmişsiniz üzerinden 16-17 yıl geçmiş, aynı şehirde bile değilsiniz ne güzel kafanız rahat, boş verin dertsiz başınıza dert aramayın.

29 yıllık evliyim evlenirken kimseden bir çöp bile istemedim, bu eşimle aldığımız bir karardı iki aileden de hiçbir şey istemeyelim ki kimse etlimize sütlümüze karışmasın dedik, kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor benim de bir kayınbiraderim var ailesiyle yaşıyor 47 yaşında bekar, bugün evlenmeye kalkışsa kayınvalidem kayınpederim tüm masrafları karşılasa bunu dert bile etmem, neden biliyor musunuz?

Biz başka bir şehirde yaşıyoruz, hasta olsalar, bir ihtiyaçları olsa ha deyince gidemeyiz, eşim de zaten yıllardır kendisine ayrı bir düzen kurduğundan mi diyeyim yoksa mizacı da böyle mi desem doğru olur, kızıyla bana düşkün olduğu kadar düşkün değil ailesine, kardeşinin ailesiyle yaşaması da etkendir belki bu duruma.

Velhasıl kayınbiraderim evlense yakınlarındaki tek evlat o, her şeyleriyle ilgilenecek olan da o, sizinki de aynı hesap, eşinizin ailesi oğullarının her şeyini alıyorsa alsın, siz başka bir şehirde kendi düzeninizde yaşayıp gidiyorsunuz, böyle şeyleri düşünüp aklınızı meşgul ettiğinize değmez.

Yok artık ya. Bunlar çok fazla

Yani 17 sene öfke duymak çok fazla. Aileden kopmak kardeşinin düğününe 5 dk gitmemek çok fazla.
Simdi ne oldu anne babası telefon açmayan belki çok hasta babası olan bir evlat evde.
Bu kar değil adalette değil tercih bu sonuçları da bir kendine zarar.
Ya benim için kardeşin düğününe gitmemek çok da önemli bir konu olmadığı için sorun olarak görmüyorum. Ortada dargınlık olunca birbirinin düğününe gitmeyen çok kişi var, hayatın içinde olan şeyler bunlar. Benim için iç huzur önemli. Şu durumda düğüne gitsem içim huzursuz olurdu, gitmeyince de asla üzülmem ve kafama takmam. İşin kötü yanı alerjikrinit hem gittiğinde hem gitmediğinde huzursuz olurdu.

Bakın anlıyorum çok şükür böyle bir ayrım ailemde görmedim. Demek istediğim kendinize yazık. Karşı taraf sizin öz aileniz değil yapmadılar mı oğulları dert etsin siz salın. Eşimin ailesinin durumu yoktu eşimde kız kardeşide kendileri her şeylerini yaptılar. Benim ailem evimi aldılar altımıza araba çektiler çünkü durumları vardı. Ama eşiminde maaşı kötü değil hekim ama bunları pat diye almak kolay değil. Aman ezilmesin diye ailem oğullarından ayırmadı eşimde onlara saygıda sevgide kusur etmez bir şeyler yapmaya çalışır. Şimdi bende kalkıp ailem bunları yapıyor seninkiler yapmıyor vs dıye başına kakamam. Eşimle mutluyum huzurluyum. Ailesine saygı duyuyorum. Dediğim gibi ailenin malı parası beni zerre ilgilendirmez banane kendimimi yiyip bitircem. Aksine her şeyi eşim yaptı kimse biz şunu bunu yaptık diyemez kimse evime eşya alırken karışamadı. Gittik baş başa her şeyi aldık düğün yerimizi seçtik en güzeliydi

Ben acikcasi sizi kiskanc buldum .aradan gecmis 20 sene her anlamda aile ileri gitmistir tabiki .hem vizyon hem ekonomik olarak .
O lara guzel dugun ve esya alindi diye dugune gitmemeniz de ayrica fesat durmus .40 yasinda adam tabikki gelin diye yalvaracak degil size .
Gelinede ayip olmus gitmemeniz .daha baslamadan kiskanc gozukmussunuz. 20 sene onceki halinizi yeni gelinle kiyaslamaniz bastan sacma .madem icinizde bazi seyler ukte kaldi kendi ailenizden talep edebilirdiniz .sonrada done aman size mi kaldim yaomazsaniz yapmayin bemim kendi ailem yapti derdim .
Vallahi bu durumda kimse ahh ne iyi ettiniz demezdi heralde.
Aynı evin iki gelini olarak ona sağlanan imkanları kıskanmış olmamda ne gibi bir sakınca var?
Ben eltime bişey demiyorum hakkıdır iyi yaptılar yapmakla.
O benim hakkımda fesat diyorsa kendi bilir.
Bir kere gördüğüm birinin hakkımda ne düşündüğü çokta umrumda değil.

3 sene 5 sene evvel olsa haklısınız ama 17 sene karsilastirmak icin cok gecmis bir tarih .acikcasi 40 yasinda evde kalmis oglumu anca evlendirsem bende yagdirir saçardim geline .😂aile hakli

Ya benim için kardeşin düğününe gitmemek çok da önemli bir konu olmadığı için sorun olarak görmüyorum. Ortada dargınlık olunca birbirinin düğününe gitmeyen çok kişi var, hayatın içinde olan şeyler bunlar. Benim için iç huzur önemli. Şu durumda düğüne gitsem içim huzursuz olurdu, gitmeyince de asla üzülmem ve kafama takmam. İşin kötü yanı alerjikrinit hem gittiğinde hem gitmediğinde huzursuz olurdu.

Ben kardeşi suçlu görmüyorum ve tekrarı olmayan şeyleri önemsiyorum galiba, ama tabi yapi meselesi. Bazı anlar yaşadıysa değmeli ne olursa olsun geriye bakilmamali
Hem kardeş bağını koparma cok fazla geliyor bana, hem geriye bakıyorlar. Bu arada konu sahibi icin demiyorum esi icin beni cok sasirtti tepkileri
Ucunda ölüm fln olmalı yeni olmalı bunlar yaşanması için
17 senedir evli evlenecek çocuğu olabilecek adam bu süreci daha farklı yönetmeliydi
Konu sahibi isterse arkalarından fatiha okumasın saygı duyarım ama esi ile durum farkli

Yok yahuu hiç huzursuz olmadım.
Gayette yerinde bir karardı. Nişana gittim gördüm haddimi bildim.

3 sene 5 sene evvel olsa haklısınız ama 17 sene karsilastirmak icin cok gecmis bir tarih .acikcasi 40 yasinda evde kalmis oglumu anca evlendirsem bende yagdirir saçardim geline .😂aile hakli
İlahi çok tatlısınız. Onlarda sizin gibi düşündü sanırım. Eee ne yapalım mutlu olsunlar o halde.

Nerden başlasam bilmiyorum ama sizden başka kimseyede anlatmak içimden gelmiyor.

Ben 17 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Eşimin ailesinden farklı bir şehirde yaşıyoruz. Eşimle karınca gibi kendimiz kurduk yuvamızı. Ailesi bildiğin misafir gibi düğüne gelip gittiler. Hiçbir ayrıntı ile ilgilenmediler. Bildiğin üvey evlat gibi.
Çocuklarım doğduğunda da hatta 2. Çocuğum doğduğunda görmeye gelmediler.

Yapmadıklarına kılıf olarakta onlarda adet gelenek olmadığını söylediler. Ok kabul yapmadılar yapmak zorunda da değiller ama kendilerinden soğutmak içinde ellerinden geleni yaptılar kaynanalık yaptı kayınvalidem bana kıyasladı, laf soktu, kıskandı eşimle aramızı bozdu ilk 5 sene çöp onlar yüzünden.

Bu olaylar yaşanırken eşim sürekli aramızda köprü oldu. Kopmayalım diye. 2 sene sonra anne baba demeyi bıraktım. Bayramdan bayrama gidip görevimi yapıp geliyordum ama onda bile lafları yiyip yiyip gelince eşime çatıyordum. Hiç yaranamadım eşimin ailesine sürekli bizi istemiyor bize anne baba bile demiyor dediler. Onca yaptıklarını görmeden.

Gün geldi devran döndü eşimin erkek kardeşi evlendi. Sanki kaynanam gitti yerine melek geldi.Adetleri öğrendi yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptı kaynıma ve eltime. Bununla ilgili konuda açmıştım nişanda yaptıklarını görünce sinirlendim ve düğüne gitmedik. Gayette ne yapacaklarını biliyorlarmış ama işlerine gelmemiş.

Yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz o kadar kafam rahattı ki. Ne halleri varsa görsünler. Ben onların gelinleri değilim bir dediğini iki etmedikleri gelinleri ile devam etsinler sorun yok benim için.

Takii geçen haftaya kadar. Eşimin babası ameliyat olmuş. Ve süreci kesinlikle bilmiyoruz görüşmediğimiz için hadi beni geçtim oğullarını da aramadılar sonuçtw ameliyat çıkamayabilirdi !!!

Buncq haksızlık yaptın oğluna ara bir helallik iste.
Yapmadılar ona rağmen eşim dayanamadı aradı o kadar kırgın olmasına rağmen !!! Sonuç açmadılar.

Şoklardayım bu nasıl bir terbiyesizliktir. Nasıl hem suçlu hem güçlü olabiliyor bu insanlar. Eşimin tek bir saygısızlığı yok. Sadece haklı olarak Kırgın görüşmüyordu ailesiyle. Düğüne gitmedi o yüzden silmişler eşimi.

Hiç üzülmedim açmasalarda ben görevimi yaptım. Onlar bilmesin Allah biliyor vicdanım rahat diyor eşim.

Bunlar kaynanamın başının altından çıkıyor bu arada. Muhtemelen o açtırmadı telefonu. Sinir oldum. Ya bunca adaletsizlik yapmışsın, hadi telafi etmedin, Gönül almak gibi bir gayende yok yahu
evladın adım atmış aramış açmamak nedir? Neyin egosu bu?

Fikirlerinizi almak istiyorum. Bu durumda mutlu mu olmam gerek benim eşimi resmen sildikleri için.
Çünkü zaten öyleydi ama eşim kabullenmek istemiyordu. İnsan nasıl bu kadar evlat ayrımı yapabilir, tek bir saygısızlık yapmamış biri nasıl bu kadar yok sayılabilir gerçekten anlamıyorum.
Nasıl yol izlemeliyim? İzlemeliyiz ?
Bence her ne olursa olsun, eşiniz onların oğlu. Düğüne gitse de gitmese de, sorunlar yaşasa da oğlu. Ve ameliyat gibi bi şey olmuş açıp iyiyiz deseler yeterdi. Siz onların küçüğüsünüz, büyükler de affedici olmalı, adım atmış eşiniz. Eşiniz için üzüldüm. Bence daha fazla bu konuda konuşup üzmeyin derim.

Ben kardeşi suçlu görmüyorum ve tekrarı olmayan şeyleri önemsiyorum galiba, ama tabi yapi meselesi. Bazı anlar yaşadıysa değmeli ne olursa olsun geriye bakilmamali
Hem kardeş bağını koparma cok fazla geliyor bana, hem geriye bakıyorlar. Bu arada konu sahibi icin demiyorum esi icin beni cok sasirtti tepkileri
Ucunda ölüm fln olmalı yeni olmalı bunlar yaşanması için
17 senedir evli evlenecek çocuğu olabilecek adam bu süreci daha farklı yönetmeliydi
Konu sahibi isterse arkalarından fatiha okumasın saygı duyarım ama esi ile durum farkli
Dediğiniz gibi arkalarından fatiha bile okumam sanırım.
Benden uzak olsunlar isimleri geçemez evimde.
Sizin için aile bağları önemli olabilir eşimin ailesi öyle değil. Kardeşi abimle görüşmüyorlar herşey bana kalacak diye mutludur bile.

Düğüne gitmediği için kardeşi tepkili olsa anlarım Anne babasına ne oluyor.
Kardeşi bizim düğüne gelmeseydi işi vardı bişey olmaz der geçerlerdi.
Anlatabildim mi???
Sizin için önemi olmayabilir ama onların önemseyecekleri belli bir şey. Çünkü bunu bal gibi de bahane sayacakları belli. Bir de işiniz mi vardı yoksa tepki miydi? İlla gitmeyecekse uydursaydınız bir şeyler bari. Onlar zaten anlardı ama tepki koyamazlardı böyle. Haklıyken haksız olmuşsunuz. Şimdi diyorlardır karısı dolduruyor diye. Gidecektiniz ayrı masaya oturacaktınız. Onların sevmediği kim varsa göstere göstere sohbet edecektiniz. Hiç işinizi bilmiyorsunuz.

Hanımefendi tam olarak Anne Baba hakkı düşünüldüğü için aranıyor zaten !!!
Ve açılmıyor.
Sanırım kayınvalidesiniz o yüzden çıkarsınız hemen tırnaklarınızı.
Kimseyi doldurduğum yok zira benim lafımla ailesini silecek olsa eşim kendi düğününden sonra görüşmezdi.
Farkındaysanız eşim haketmiyor demişim gayette hayırlı bir evlattır sizin gibiler saygı duymasada.
Sizin gibilere hayırsız evlat olmak lazım ona kul köle olursunuz siz.
Ameliyat olan babaya gidilir aramak hatır saymak demek değildir.
Kayınvalide değilim, oğlum yok yaşım sizden küçük bile olabilir 33 yaşındayım.
17 yıl öncesi ile bugünü kıyaslıyorsunuz bu sizce sağlıklı bir bakış açısıysa devam edin. Kaybedecek bir şeyiniz yok demektir. Eşiniz günün birinde yıllarca görüşmediği ana babasının cenazesinden gelip size senin yüzünden görüşmedik dediğinde tekrar hesaplarsınız kazancınızı kaybınızı.

X