Eşimi yok sayan ailesi

Kusura bakmayın 16 sene önce de adet gelenek vardı şimdi de var.
Tabiki yapsınlar eltimde yeni gelin mutlu olsun ama benimde hakkımdı mutlu olmak.
Birine bütün imkanları sağlayıp diğerine yapmamak çok büyük adaletsizlik.
Ben eltime organizasyonlu düğün yaptılar bana yapmadılar desem haklısınız o zaman organizasyon mu vardı derdiniz ??? Anlatabildim mi?

Ama siz neden hep haklılık konusunu başa alıyosunuz?
Size hemen hemen herkes evlat ayrımı konusunda haklı olduğunuzu, ama kardeşin suçu olmadığını, düğüne “eşinizin” gitmesi gerektiğini yazıyor. Evet çok aykırı geldi düğüne gitmeme kısmı. Kardeş 17 yıl önceki konuda abimin de hakkı da var dememiş güya.

Bir de kendiniz dertlenmişsiniz zaten arayıp ameliyatı haber vermediler diye? Aaa üstüme iyilik sağlık.
Çok evlatlık görevini düşünüyosa aramayıp gitseydi. Hani ego ego diyosunuz ya.

Yaptıkları adice ama siz değil eşiniz o düğüne gitmeliydi. Sonra yine keserdi konuşmayı. Düğün, hastalık, yas bunlara evlat gitmeli diye düşünüyorum. Bundan sonra iki taraf için de tamamen bitmiş. Artık üzerine düşünmek bile anlamsız.

E kusura bakmada, sen hem kocanın aklına gir!, bize yapmadılar onlara yapıyorlar diye ailesinden iyice soğut!, kardeşinin düğününe gitmemesine neden ol! (Eşini gönderebilirdin düğüne!) sonra vay efendim bizi saymıyorla, bizi şöyle bizi böyle! Bi önce kendinizi değerlendirin. Sizin biz iyiyiz biz kötü değiliz demenizle olmuyo o işler birde onları dinlemek lazım!

Ben halqma dargındım, babam beni köşeye çekip, halanın elini öpüp hoşgeldin diyeceksin yoksa seni evlatlıktan redderim demişti. Yani hassas konular bence. Lardeşinin düğününe gitmemek nedir. Adamlar lendilerine g9re haklı.

Onlar sadece kardeş değil anne baba kardeş eşim tek öyle düşünün. Kaynımda olanların içinde yani.

Hay aklına bin yaşa ben durumu bir güzel kullanırım ileride koz olarak tutayım günü geldiğinde hemen kullanırım....

Eşim tanıdığım en hayırlı evlat şüphem yok buna.
Ameliyata girmeden önce bilseydi elbette giderdi.
Görür görmez aradı bilgi almak için. küçük bir operasyon da olabilir büyük bişeyde bunu bilmiyoruz.
Bunca zaman formaliteden yaptılar herşeyi işlerine öyle geldi çünkü bunuda yapabilirlerdi.

Düğüne gitmediği için kardeşi tepkili olsa anlarım Anne babasına ne oluyor.
Kardeşi bizim düğüne gelmeseydi işi vardı bişey olmaz der geçerlerdi.
Anlatabildim mi???

Size ne yapilmadi da ona yapildi ayrintili yazar misiniz ? 16 sene cok buyuk bir fark varolan olanaklara bile erisim bambaska.

Anne baba hayattayken kendi iradesiyle bir evladına daha fazlasını yapabilir.
yapmamalı ama olmuş.
Eşiniz de kendi iradesiyle görüşmemeyi tercih etmiş olabilir. Ama size yorum yapmak düşmez bence.
Eşimin babasının malı üzerinden hesap yapmayı ben doğru bulmuyorum.
Bence siz bu konuyu daha deşmeyin.

Benim kocam 5 yaşında çocuk değil.
Benim dolduruşumla bişey yapacak biri hiç değil.
Beni saymazlarsa saymasınlar umrumda değil ki ben eşim için üzüldüm sadece.

Kaynım bizim düğünümüzde olmasa işi vardı oğljm der geçerdi kaynanam.
Kıymetli oğlunun düğünü olunca işler farklı tabi.

Siz isterseniz anne babanızın sizi daha az sevmesiyle alakalı tüm sülalenizi silin, adalet terazisi dediğiniz o değil.

Benim ailemde de var evlat ayrımı napim kardeşlerimi mi sileyim..
Adalet terazisiymiş.
Pehh.
Ona pireye kızıp yorgan yakmak derler.

Hayır talep ne anlamadık 17 yıl önce abimi dımdızlak evlendirdiniz, beni de öyle evlendirmelisiniz dememiş heralde.

Hak vs diyorsunuz ya, 17 sene onceki dugun icin kardesinin dugunune gelmeyen herseyde problem çıkaran evladı kimse kolay kolay aramaz. Hep karşıdakinin eksiği beklentisi olmaz. Bakın size tek kelime yazmıyorum ama eşinizin yaptığı hiç normal değil. Üstüne yalan bir telefon eksik kalsın demişlerdir ztn bitmişsiniz neyin hesabı?

Size ne yapilmadi da ona yapildi ayrintili yazar misiniz ? 16 sene cok buyuk bir fark varolan olanaklara bile erisim bambaska.
Şöyle düşünün oğlunuzu evlendiriyorsunuz ev araba altın bohça olağanüstü mekanlarda düğünler !!! Ev eşyaları herşey olması gerekenden de fazla.

Diğer oğlunun düğüne komşu düğününe gidiyor gibi gidiyorsunuz.

Umarım anlatabilmişimdir

Hanımefendi bana ne sizin ailenizden? İsminizi bile ilk defa görüyorum ya da ilk defa dikkat ettim. Sözüm olsun siz ailenizle ilgili bir post açarsanız size yazmam, rahatsız etmem. Benim için aile ilişkileri huzurumdan daha önemli değil, adaletin olmadığı yerde ailemle kardeşimle aramı iyi tutayım diye kendimi eşşek yerine koydurmam. Hiç de üzülmem. Eşitliğin olmadığı yerde huzurum kaçıyor. Gurursuz gibi kalkıp da o düğüne de gitmem. Eşim giderse kendi bilirdi karışmam ama ben gitmem. O kardeş de 40 yaşında kocaman adam, biraz elini taşın altına koymayacaksa, kardeşiyle arasını bozacağı halde adaletsizlige laf etmeyecekse görüşmeyerek bir şey kaybetmem.

Arava icin bisey diyemem ama dugun salonuna artik gencler karar veriyor .E yaslilarinda gorgusu gide gele dugunlere degisiyor .Bunu kusmek yerine aile ile konuşmayı denediniz mi ?bide bu surecte onlarinda elleri rahatlayip ekonomik durumlari guclenmis olamaz mi ?
Bide esinizin kardesi kac yasinda ? Ve esinizle arasind akac yas var .

Eşim hiiiiççç problem çıkarmadı aslında hiç.
Tek kelime etmedi onlara yıllarca.
Anne baba hakkı dedi hep.
İnanın olanları görseniz içerlememek mümkün değildi.
Düşündüğünüz gibi eşim kimseden bişey istemez beklemez, tenezzül etmez.

Tmm olsun
Ne oldu evsiz mi kaldınız taşta mi yattınız eşinizi az mi sevdiniz?
Su öfke hangi ev hangi araba ile karşılanır?
Eşe yüklenen bu yük hangi düğün ile ölçülür?
Neyi anlattınız neyi ispatladiniz? Ne kazandınız?
Hiç bir şey
Konulara söyle bir baktım daha başta istemeye gitmem demişsiniz. Hiç birsey yapılmadan. Siz aslında kendi kavganizi bitirmelisiniz
Bu yükü herkes taşıyamaz çok daha ağır bedeller odeyebilirsiniz 2. Şans gelmis iyi düşünün

O dönem durumları nasıldı belki 17 yıl önce o kadar durumları yoktu. Ben karşı tarafın ailesinden değil beklentim varsa kendi ailemden beklemeyi tercih ederim. Başkasının parası beni ilgilendirmez yapmıyorlarsa kendi evlatlarına yapmıyorlar. Onuda eşin düşünecek. Bende evlenirken eşimin ailesi bir şey yapmadı. Niye yapmadı demedim. Evlenen bizdik. Hoş emekli insanlardan zaten ne bekleyebilirdim. Eşim her şeyi yaptı kimsenin borusuda ötmedi.

Ayakta alkışlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…