Eşimi nasıl ikna ederim

Valla oğlak kızı beklemezdim bu hareketi senden çok şaşırttın beni. Sen akıllı kadınsın bu falso niye ? Yani bana göre falso Ne hikmetse anasından laf yiyip duygusala bağlayıp köşede yatan uyuyan adam bu konuda sert erkek çıktı ona da ayrı şaşırdım.

Çok benzer bi durum vardı bizde de. Eşim normalde kıskanç değildir. Biz çıkarken o arkadaşımın (gerçekten kardeşim diye kayıtlı telefonumda gerçek abimler bile çok güvenir kendisine) olduğu şehre gitmiştik bir çalışma için tabi o arkadaşım bizi tren istasyonunda karşıladı sarıldık vb. O zaman eşim bir şey demedi ama kaç sene sonra dediki çok üzüldüm o zaman ailen bile olmayan birine böyle sarıldın diye filan.
Aile dışında bir erkeğe o kadar değer vermeni istemez erkekler canım hatta bazıları abine kardeşine bile istemez.
Bir de daha önce bir konuda biri şey demişti; eşinin böyle samimi bir arkadaşı olsa ve davet etse nasıl hissedersin? Onlar çok samimi konuşacak sen normal bir şekilde durmak ister misin?
Ayrıca düğün zamanı filan bu arkadaş var mıydı? Eşin alışmıştır belki ona

Hadi simdi korona var da sarilamiyoruz kimseye,uzak duruyoruz. Esime gelene kadar onca arkadasim oldu benim,napayim evlendim diye ilisigi mi keseyim? Deger mi vermeyeyim yani onlarla bir arkadasligim var sonucta. Evlenince sadece kocaya cocuga baglanip geri kalanlarla gorusmemek bana hos gelmiyor acikcasi. Hayatimda her arkadasimin,kardesimin yeri ayridir,ailemin yeri ayridir benim. Sapla samani karistirmam. Esim de bir kiz arkadasini sirf benle evlendi diye eve davet edemeyecekse niye evlenmis saka gibi diye dusunurum. Karsi cinsten arkadasimiz da mi olmayacak? Oglakcim ben sana hak veriyorum,esine soyle,o benim arkadasim,onunla bir gecmisim var,bu ev ikimizin de evi,ikimizin de tanidigi kisiler gelebilir bunun icin senden izin almak zorunda olmak bana hos gelmedi de

Eski sevgilinizin arkadaşını ne diye davet ettiniz evinize, bana çok tuhaf geldi. Eşim yapsa aynını bana çıldırırdım heralde.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ki eşimin arkadaşlarıyla da kendi arkadaşlarımla da görüşürüz. Sarılma garipsenmiş, ben de garipsenmesin garipsedim.(bu arada genel olarak dokunsal bir insan değilim. Yani dokunmak, sarılmak pek bana göre değil. Ama çok sevdiğim insanlara içimden gelirse doya doya sarılırım) benim gibi düşünen biri olduğuna (ki bunun siz olmanıza) çok sevindim. (Not: eşimin bir kız arkadaşıyla haftaya mesafeli mesafeli görüşmek için plan yaptık)

Konu sahibi bence tek sorun eşine danışmadan davet etmen. Ama ben konuyu okurken öyle gün belirleyip davet ettin gibi değil de mesela “bu yaz beklerim” şeklinde olduğunu düşündüm.

Eşinizin hoşlanmadığını kızdığını bile bile davet davet etmişsiniz ya geliverseler ne yapacaksınız? eşiniz ben asla istemiyorum derse ne cevap vereceksiniz? Orası sadece sizin değil eşinizin de evi akraba değil birşey değil çok muu önemli hala samimi olmak eve çağırmak falan çok gereksiz yani kim olsa rahatsız olur. O şehirde aileniz varsa gittiğinizde görüşürsünüz. Aynı şekilde eşinizin eski sevgilisinin en yakın kız arkadaşıyla görüştüğünü samimi olduklarını ve size hiç danışmadan eve davet ettiğini düşünün ne tepki verirsiniz. Tamam görüşmeye devam edin de mesafe koyun yani

benim kocam eve bir kadın davet edecek ve diyecek ki bu benim çok sevdiğim arkadaşım. bacım gibidir felan... ona diyeceğim laf şu olur... bacını da al git... :)

öyle kardeşim deyince kardeşiniz olmuş mu oluyor? benim bir keçim vardı mesela. onu hep ceylanım ceylanım diye severdim. ama ceylana dönüşmedi bir türlü... hep keçi hep keçi... :)

Arkadaşlık farklı birsey, kardeşlik farklı. Aynı anne babadan olmadigim hickimse kardeşim olamaz benim için. Dostum olur, arkadaşım olur. Kusura bakmayın da burada işte evlendim diye arkadaşlarım ile görüşemeyecek miyim yazmış birileri, yanlış hatırlamıyorsam konu sahibi kayın ailesi ile görüşmüyor eşi de uzaktan görüşüyor konu sahibi hoşlanmadığı için. Adam eğer eşi için ailesine mesafe koyuyorsa, konu sahibi de arkadaşı ile mesafe koyabilir. Kaldı ki ne şekil olursa olsun eski sevgilisinin arkadaşı. Bu sıfat bile direkt irrite ediyor insani.

Ben de sevgilim istedi ya da eşim sırf eski aevgilimle bağlantısı var diye istedi diye arkadaşımı eleyemem kusura bakmasın
Çocuk mu bu?

burada saçma olan sormadan etmeden davet etmeniz haber vermeden
Ki sizin kocanın kumaşı belli eski konulardan o adam ikna edilmez

siz tek başınıza bulusun Ama haber vererek
kocanızı sizden daha iyi tanıdım diğer konulara bakarak siz bilirsiniz yine de

Kızdığını bile bile emrivaki yapmışsınız resmen. Adamın kızacağı yoksa bile kızar. Hoş olmamış.

Korona var zaten sarılamazsınız. En azından bu sorun ortadan kalkmış oldu.

Herşey bu tarafa eşiniz böyle birşeyi asla kabul etmez üzerine ciddi problem çıkarır. Adamın tavrı tarzı belli ben bile biliyorum konularınızdan. Ona sormadan davet etmeniz ayrıca yanlış zaten.

Coğrafya kader diyorsunuz hep sizde eşinizle bu kadar zitken evlenip işinizi daha da zora sokmuşsunuz.

Adama emri vaki yapmışşsınız nasıl ikna ederim diyorsunuz ? Yanlış anlamadık değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…