• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi nasıl ikna ederim

Aa ama ben kötü bir şey yazmadım ki, gerçekten. Empati yapın diye yazdım.
Aynısını o yapsa siz nasıl hissederdiniz demek istedim üç noktadan dolayı yanlış anladınız sanırım.
Yani o sizin pek istemediğiniz bir kızla çok yakın olsa, fiziksel temas kursa, evinize davet etse siz istemeden, filan.
Siz de ister istemez kıskanırsınız.
Çok üzüldüm şu an.
Eşimin de 10 yıllık kız arkadaşı olsa benim gibi kardeşi olarak görse ben sevinirim hayatıma bir arkadaş kazandırdığı için bende arkadaş olmak isterim. Konu sadece eski sevgilimin arkadaşı olmasını en başta söylediğim için doğrucu Davutluk yapmış oldum malesef. Ön yargılı yaklaşıp kıskanma orada başladı belki de haber getirecek belki de eski sevgilimi kıskandığından o aklına gelecek gibi istemiyordu. Fiziksel temas kursa?? Şu söylediğin bile çirkin biliyor musun sarılmak sevgi göstergesi fiziksel temas olarak adlandırmak aklımıza dahi gelmez anlamıyorum ben anlayamıyorum belkide öz kardeşim gördüğüm için belki de bu coğrafya bunları ayıp buluyor diye hayırlısı eşimin istemediği hiç bir şeyi yapmam arkadaşımıda asla zor durumda bırakmam sevgilisini şimdiden o kadar sevdim ki hani çocuğunun kız arkadaşını onların mutluluğunu seven bir anne gibi ikisinin çok mutlu olmasını isterim elimden gelen her yardımı yaparım onlar için

Eşimin de 10 yıllık kız arkadaşı olsa benim gibi kardeşi olarak görse ben sevinirim hayatıma bir arkadaş kazandırdığı için bende arkadaş olmak isterim. Konu sadece eski sevgilimin arkadaşı olmasını en başta söylediğim için doğrucu Davutluk yapmış oldum malesef. Ön yargılı yaklaşıp kıskanma orada başladı belki de haber getirecek belki de eski sevgilimi kıskandığından o aklına gelecek gibi istemiyordu. Fiziksel temas kursa?? Şu söylediğin bile çirkin biliyor musun sarılmak sevgi göstergesi fiziksel temas olarak adlandırmak aklımıza dahi gelmez anlamıyorum ben anlayamıyorum belkide öz kardeşim gördüğüm için belki de bu coğrafya bunları ayıp buluyor diye hayırlısı eşimin istemediği hiç bir şeyi yapmam arkadaşımıda asla zor durumda bırakmam sevgilisini şimdiden o kadar sevdim ki hani çocuğunun kız arkadaşını onların mutluluğunu seven bir anne gibi ikisinin çok mutlu olmasını isterim elimden gelen her yardımı yaparım onlar için
Ama her yazdığımı yanlış anlıyorsunuz 🤦🏼‍♀️
Vallahi kötü bir şey demiyorum sizi nasıl ikna edebilirim bilmiyorum ama, fiziksel temas çirkin bir şey değil ki ne var bunu yazmakta?
Yani sarılsa, yakın davransa diyeyim.
Buna da kızmazsınız umarım.
Bilmiyorum, ben olsam kıskanırdım, eşinizin kıskanması ya da istemediğim halde neden eve davet ediyor diye düşünmesi gayet normal bence, o yüzden öyle yazdım. Üstelik öyle sandığınız gibi bu toprakların tabularına sahip bir insan değilim, kadın ve erkeğin eşitliğine ve arkadaş olabileceklerine inanan ve gereksiz kıskançlık yapmayan, açık görüşlü, makul biriyim.
Konuyu okudum, yorumumu yazdım değerlendirmenizi siz kendi içinizde yaparsınız artık, hoşçakalın.

Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz siz ya? Hiç mi yakın karşı cinsten arkadaşlarınız, dostunuz olmadi. Hep karşı cins diye potansiyel gözüyle mı baktınız? Hadi oldu diyelim, siz evlenince birden dostluktan mı düştü? Konu sahibinin tek hatası eşine sormadan davet etmek. En azından haber vermeliydi, izin değil haber. Ama şimdi de davet edeceğim haberin olsun diyip sorun çözülebilir.
:KK61:Sağolun beni anladığınız için. Ya o kadar sevindim ki birde onlar için bir şeyler yapmak istedim sevgilisiyle evlenecekler güzel vakit geçirmelerini kızla tanışmak güzel yemek hazırlamak elimden gelem bir şey var mı sormak her zaman yanlarında olmak arkadaşıma iyi bakmasını onun mutluluğu benim mutluluğum sayılır

Bu arkadas kiz degil mi ben kiz saniyordum.
Benim esim bi kiza sarilsa buna takardim eski sevgilisinin arkadasi olmasina degil.

O sizin kardesiniz değil yalnız, bunu ayırt etmek gerekiyor.

Dediğim gibi eşinizin şu anda öyle bir durumu olmadığı için rahat konuşuyorsunuz.

Bir kız arkadaşı olsa , ona sarilsa , çok samimi olsa ve o benim kardeşim gibi derse " ne kardesi ya " dersiniz.

Yok ablacığım İnan hiç alakası yok bana hakaret edildiği halde eşimi yalnız bırakmamak için gittim bir karşılık beklemedim. Bu arkadaşım kendi yaşadığım şehirde kaldığı için son 1,5 senedir görüşemiyorduk tabi yoksa sevgiliyken görüşüyordum istemeye istemeye karışmıyordu bana tek sıkıntı eski sevgilimin arkadaşı olması ben ki salak neden söylersin ki nasıl tanıştığını işte doğrucu davut olmak her zaman iyi değilmiş. Burada mıç mıç ilişki sevmem demişler arkadaşlar bende zaten mıç mıç yapışan biri değilim 10 seneyi beraber geçirdiğim bir arkadaş bu tabiki gülüp sarılıyoruz e şimdi sevgilisi de gelecek ben de evliyim tabi ki bekarken ki gibi sarılma olmaz ya ne diyim arkadaş illa hem cinsinden olmalı sen evlisin eşinin yerine kendini koy diyorlar koyuyorum 10 senedir arkadaşı olan bir kız olsa bende arkadaş olurdum onunla ve mutlu olurdum bundan bir arkadaş kazandım diye
Herkesin hayat görüşü farklıdır, o yüzden cinsiyete göre arkadaş seçimi yapan arkadaşlarımızın da fikrine saygı duymak lazım.
Sizi anlıyorum, benim içinde arkadaşın cinsiyeti mühim değil, karakterli, ahlaklı biri olduktan sonra kadın erkek fark etmiyor, ki zaten samimiyetin dozunu arkadaşın karaktere göre ayarlıyorsunuz.

Kafanız uyuşunca eşinizin arkadaşı da arkadaşınız oluyor, eş başkadır arkadaş başka, aradaki dengeyi sağlayan biri olduktan sonra evli birinin arkadaşı olmaz diye bir şey yok benim hayat görüşüme göre.

O sizin kardesiniz değil yalnız, bunu ayırt etmek gerekiyor.

Dediğim gibi eşinizin şu anda öyle bir durumu olmadığı için rahat konuşuyorsunuz.

Bir kız arkadaşı olsa , ona sarilsa , çok samimi olsa ve o benim kardeşim gibi derse " ne kardesi ya " dersiniz.
Canım benim anlıyorum ben zaten ne eşimi nede arkadaşımın sevgilisini asla zor durumda bırakmam. Hatta kıza daha yakın olmaya çalışacağım beni tanısın yanlış bir şey düşünmesin beni kıskanmasın beni onun kız kardeşi olarak görsün öyle görmesini sağlayacağım elimden gelen ne varsa yapacağım onlar için. Durup durup sarılma falan yok en ufak bi rahatsızlık hissetmemesini sağlayacağım onun mutluluğu benim mutluluğum. Şöyle ki gelmeden grup kuracağım eşimin ön yargılardan kurtulmasını ısınmasını sağlayacağım bu arada bende kıza yakınlaşacağım çünkü kardeşim benim için çok önemli

Sevgili oğlak kızı,
Tabii ki her cinsten arkadaşımız oluyor, olacak bu çok normal.
Ama o evde yaşayan iki kişi var. Eşiniz size sormadan herhangi birini çağırsa ve bu kişi sevmediğiniz biri olsa ne yapardınız? Özetle çok yanlış bir şey bu yaptığınız.
Dediğim gibi en yakın arkadaşımın cinsiyeti erkek. Şu an ayrı şehirlerdeyiz, gelir evimize otururuz sohbet ederiz. Eşimin arkadaşları yada benim kadın erkek bir çok arkadaşım geldi bizde yatılı da kaldı. Ama hepsinde eşimle program yaptık. Birbirimize danıştık.
Konu sizin arkadaşlığınız, samimiyetiniz değil esasında eşinize sormamanız. Bu çok kırıcı bir şey. Ben tepki gösteririm açıkçası bana yapılsa.
Benim bahsettiğim arkadaşım düğünümüzde benim yanımdaydı, kuaföre o aldı bıraktı, annemi de o getirdi. Sürekli eli üstümüzdeydi kardeşim gibi. Ama kardeşim de değil. Arada elbette bazı farklar var. Onlar da neler kardeşim bana habersiz gelse eşim sorun etmez, ama bu arkadaşım bunu yapsa hoşlanmayabilir. Elbette tutumlarda farklar olacak.

Sevgili oğlak kızı,
Tabii ki her cinsten arkadaşımız oluyor, olacak bu çok normal.
Ama o evde yaşayan iki kişi var. Eşiniz size sormadan herhangi birini çağırsa ve bu kişi sevmediğiniz biri olsa ne yapardınız? Özetle çok yanlış bir şey bu yaptığınız.
Dediğim gibi en yakın arkadaşımın cinsiyeti erkek. Şu an ayrı şehirlerdeyiz, gelir evimize otururuz sohbet ederiz. Eşimin arkadaşları yada benim kadın erkek bir çok arkadaşım geldi bizde yatılı da kaldı. Ama hepsinde eşimle program yaptık. Birbirimize danıştık.
Konu sizin arkadaşlığınız, samimiyetiniz değil esasında eşinize sormamanız. Bu çok kırıcı bir şey. Ben tepki gösteririm açıkçası bana yapılsa.
Benim bahsettiğim arkadaşım düğünümüzde benim yanımdaydı, kuaföre o aldı bıraktı, annemi de o getirdi. Sürekli eli üstümüzdeydi kardeşim gibi. Ama kardeşim de değil. Arada elbette bazı farklar var. Onlar da neler kardeşim bana habersiz gelse eşim sorun etmez, ama bu arkadaşım bunu yapsa hoşlanmayabilir. Elbette tutumlarda farklar olacak.
Canım biliyorum bende eşime davet ettim gelecekler sus demedim ki bilmiyor yani, ısındırmaya çalışıyorum hem eşimle arkadaşımı hem de sevgilisiyle beni, yakında grup kuracağız yaklaşık 2-3 ay öyle ısındırıp gelmelerini sağlayacağım yoksa eşime sormadan eve aldığım yok. Dediğim gibi zaten hemen gelemezler diye davet ettim ki ısındırıp o şekilde gelmelerini sağlayacağım eminim birbirlerini sevecekler

Kardeşim kardeşim...
O kadar çok kullaniyorsunuz ki. Herkesi bilmem de bana "kardeşim" demek hicbisey ifade etmiyor acikcasi aksine itici buluyorum.

10 yillik erkek arkadasim var. Tek başima disarda da buluştum, eşimle de tanistirdim. Esim de cok begendi arkadasimi.
Ama "kaardessim benim" muhabbetlerine hiç girmedim. Kan baği yoksa kardeş yoktur bitti, kardeş degil arkadaşim gibi davrandim her zaman.
Sizin için demiyorum ama nerde boyle abarti abarti biz kardeşiz diyip duran bir kadin erkek görsem aralarindaki arkadaslik arkadasligin otesinde bir garip oluyor.

Kızlar iyi geceler. Benim öz kardeşimden bile daha çok kardeşim olmuş biri var. Senelerimiz beraber geçti kendisini çok ama çok severim. Şöyle ki bu arkadaşım benim eski sevgilimin en yakın erkek arkadaşıydı. Öyle tanışmıştık arkadaşımla. Sonradan ben evlendim şehir değiştim falan eşim o zamanlar eski sevgilimin arkadaşı olmasından ötürü istemiyordu yani kendisini. Ama ben kopmak istemiyorum, davet ettim sevgilisiyle beraber kendini yaşadığım şehre. Ama eşim biliyorum sorun edecek onu nasıl ikna ederim anlamıyor bizim kardeşlik ilişkimizi eski sevgilimin arkadaşı diye. Hani birde kardeşim diye sarılıyoruz çok gülüyoruz çok eğleniyoruz yani sarılmamızı bile dert ediyor. Ne yapacağım ben. Kabul etmeden de almak istemiyorum çok ayıp olur. Eşim erkek arkadaşımın adını bile duymak istemiyor telefonda konuşsam mesajlaşsam bile baya kıskançlık ediyor. Ne yapayım ya :KK61:
Aynı şeyi eşiniz size yapsa ne düşünürdünüz bence biraz empati yapın pek hoş bi durum değil yani

Back