• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimi evde tek kalmaya ikna edemiyorum

aman kalbi kırılmasın, aman işinde huzursuz olmasın diye düşündüğüm için böyle oluyor. benimde kızdığım bu işte, sanki ben çocuğum kendi fikirlerim yokmuş gibi davranıyor.

valla siz onun kalbi kırılmasın diye düşünürken o sizi istemediğiniz birşeye zorluyor, bazen kendilerine çeki düzen vermek için huzursuz da olmalı, kalbide kırılmalı. Hep senden birşey giderse, hep sen fedakarlık yaparsan bir yerde patlarsın. Kesin ve dik olmalısın bence bu konuda. İlerleyen dönemde bununla ilgili daha çok sıkıntı yaşamaman için bazı şeylere baştan tepki vermek gerek.

Evlenecek kadar büyüyen insan evinde gece yalnız da kalabilir. Bu erkekleri anlayamıyorum; hemen çevre ne der; yalnız kalıyor deyip kapına birileri dayanacak sanki...

Bir de kendi akrabanıza göndermemesi de tamamen çevre baskısı psikolojisi, sizi merak falan etmiyor; başınızda ailesinden bir bekçi bulunduruyor.

Biraz ağır olabilir sözlerim ama yarın öbür gün çocuğunuz olunca onu da alıp da mı kayınvalideye gideceksiniz?

Herkesin en rahat yeri evidir ve sabah kalkıp kv den işe gidiyorsunuz alışmadığınız ortam zor olur.

16-17 yaşındaki kişiler çok rahatlıkla evlerinde kalırken evli barklı iş güç sahibi kadına kalamazsın diye diretmek olmaz; ama siz kaşı çıkmazsanız da eşiniz bunun kabul etmez.

Suratını, huzursuzluğu göze alacaksınız; kendi bilir. Ya sizin bir birey olduğunuzu kabul edecek; yad a kendi hayatını kendi düzene koyacak, her türlü kararı tek başına alamaz, hele size özel bir kararı hiç alamaz. Evlilik bu, evcilik değil ki.

Gitmek istemiyorum deyin, ve gitmeyin. Zorla götürmez herhalde. Başka bir şehirde yaşasanız ne yapacaktı? Çocuk değilsiniz ki korkacaksınız. Korkmuyorum ben deyin. İlla içi rahat etmiyorsa o zaman nerede kalacağınıza bari siz karar verin.

Bu sekilde zorlayan erkekler genelde karilarina guvenmiyorlar.
Eve erkek alir diye korkuyorlar.

seni kv bırakıyo kendi nöbete gidiyo. nöbetten ne zaman dönüyo. evde boş. sana güvenmiyoda annesine bırakıyo tamamda. sende ona güvenme o zaman nöbete gidiyorum diyip eve geri dönüyosa. buda bi teori

eşim, haftada birkez ekstra iş gereği nöbete kalıyor. (ekstra ücret alıyor)
bana sormadan plan yapıyor ve her nöbete gittiğinde beni kv me ya da ablasına göndermekte ısrar ediyor ve ben gitmeye mecbur kalıyorum. zaten aram limoni gitmek istemiyorum, gitsem sıkılıyorum her gitmemde moralim bozuk dönüyorum. eşimle oturup konuştum, ben oraya gitmek istemiyorum dedim. eğer gideceksen ben evde kalırım. evde tek kalmamı istemiyorsan da bir daha nöbete gitme dedim. ama her seferinde aynısını yapıyor. bende çalışıyorum şuan evimizi geçindiriyoruz çok şükür.
bulunduğum yerde kuzenlerim var, dayım var. onlara bırakmıyor, kendi ailesi varken benim başka yerde kalmam doğru olmazmış.... evde tek kalmamı da istemiyor. (içi rahat etmezmiş, ben korkarmışım)
yarın yine nöbete kalacakmış ve yine aynı problem beni ailesine göndermeye çalışıyor.
kendi ailem yakın olmadığı için gidemiyorum. hem kendi evimde kalsam işlerimi hallederim diye düşünüyorum. ama eşimin emirvaki tavırları hoşuma gitmiyor. ne yapmam lazım.

Ben senin yerinde olsam önce güzellikle, anlamıyorsa da şirretlik yaparım gerekirse yine de gitmem .
Mecbur değilsin, çocukta değilsin ..
Eşinde olsa seni istemediğin bir yere gitmeye mecbur edemez .

Evlenecek kadar büyüyen insan evinde gece yalnız da kalabilir. Bu erkekleri anlayamıyorum; hemen çevre ne der; yalnız kalıyor deyip kapına birileri dayanacak sanki...

Bir de kendi akrabanıza göndermemesi de tamamen çevre baskısı psikolojisi, sizi merak falan etmiyor; başınızda ailesinden bir bekçi bulunduruyor.

Biraz ağır olabilir sözlerim ama yarın öbür gün çocuğunuz olunca onu da alıp da mı kayınvalideye gideceksiniz?

Herkesin en rahat yeri evidir ve sabah kalkıp kv den işe gidiyorsunuz alışmadığınız ortam zor olur.

16-17 yaşındaki kişiler çok rahatlıkla evlerinde kalırken evli barklı iş güç sahibi kadına kalamazsın diye diretmek olmaz; ama siz kaşı çıkmazsanız da eşiniz bunun kabul etmez.

Suratını, huzursuzluğu göze alacaksınız; kendi bilir. Ya sizin bir birey olduğunuzu kabul edecek; yad a kendi hayatını kendi düzene koyacak, her türlü kararı tek başına alamaz, hele size özel bir kararı hiç alamaz. Evlilik bu, evcilik değil ki.
hayır şimdi gitmek istemiyorum, çocuğum olunca da gitmem.. rahat edemiyorum ve kendi evimde kalmak istiyorum. kaç yaşındayım eşim istiyor diye gitmek istemiyorum. asıl kızdığımda benim fikrime eşimin değer vermemesi.

yok artık! bana güvenmemesi için hiçbir sebep yok. yaptığınız yorum bence göreceli, genelleme yapmanız yanlış.

Bence açık açık söyleyemese de hatta kendine bile itiraf edemese de altında yatan sebep bu olabilir. Yoksa neden sizin akrabalarınız da varken illa kendi en yakınlarına sizi emanet ediyor?

Korkarsınız diyeymiş. Korkmuyorum diyorsunuz dinlemiyor.
Annesine gitmek istemiyorsunuz anlamıyor, akrabanıza da göndermiyor?

Hastalıklı bir ruh hali gibi göründü bana eşinizin durumu, kusura bakmayın o_O

seni kv bırakıyo kendi nöbete gidiyo. nöbetten ne zaman dönüyo. evde boş. sana güvenmiyoda annesine bırakıyo tamamda. sende ona güvenme o zaman nöbete gidiyorum diyip eve geri dönüyosa. buda bi teori
konumdan yola çıkarak böyle bir yorum yapmışsınız ama işe gittiğine eminim.
ki yapmaz onun derdi ben evde korkarım ona söyleyemem korksam
Bence açık açık söyleyemese de hatta kendine bile itiraf edemese de altında yatan sebep bu olabilir. Yoksa neden sizin akrabalarınız da varken illa kendi en yakınlarına sizi emanet ediyor?

Korkarsınız diyeymiş. Korkmuyorum diyorsunuz dinlemiyor.
Annesine gitmek istemiyorsunuz anlamıyor, akrabanıza da göndermiyor?

Hastalıklı bir ruh hali gibi göründü bana eşinizin durumu, kusura bakmayın o_O
evet hastalıklı bir ruh olduğu kesin.. ama bana güvenmemesi konu değil.

konumdan yola çıkarak böyle bir yorum yapmışsınız ama işe gittiğine eminim.
ki yapmaz onun derdi ben evde korkarım ona söyleyemem korksam

evet hastalıklı bir ruh olduğu kesin.. ama bana güvenmemesi konu değil.
İçten içe bir güven eksikliği var ama tabii benim düşüncemi kabul etmeniz için sizi zorlayamam, Allah kolaylık versin zor işiniz.

Aynı durum bizde de var. İlk nöbetinde erkek kardeşimi çağırdı. Yazık çocuğun işi gücü var her seferinde gelemez ya.
İkinci nöbetinde kendim kaldım. O da ailesinde kalmamı istiyordu ben reddettim.
Kimsenin yanıma gelmesine de gerek yok dedim.
Ama benim eşim fazla para almak için değil mecbur olduğundan nöbete kalıyor.
Eşin çok sert olmalı bu konuda. Etsen etsen sen ikna edersin bizim yapcağımız bisey yok :KK43:

İçten içe bir güven eksikliği var ama tabii benim düşüncemi kabul etmeniz için sizi zorlayamam, Allah kolaylık versin zor işiniz.
Güven eksikliğiyle alakası yoktur eminim farkettiğim kadarıyla bayanın eşi de benimki gibi. Aşırı korumacı. Bu sıkıcı bi hal alıyor zaman zaman en iyi bizler anlarız bunu. Bir de sizlerin eşi nöbette kalsa belki onlar da yapar 24 saat uzakta olma psikolojisi de ayrı bişey.

Benim eşim de anneme giderken sorun etmez hatta mutlu ololur ama kuzenmiş diğer akrabaymış çok da içi rahat etmez. Aynı eşim gibi eşiniz.

evde korkarsın da ne demek ya.
bi zahmet bıraksın da korkup korkmayacağınızı kendiniz görün.
size güvenmiyor eşiniz, aklınca bir de bahane bulmuş.
eşini evde yalnız bıraktığında bir işler çevireceğinden korkan erkekten korkun asıl.
kendisinin bazı işler çevirdiğini düşündürtüyor...

hayır şimdi gitmek istemiyorum, çocuğum olunca da gitmem.. rahat edemiyorum ve kendi evimde kalmak istiyorum. kaç yaşındayım eşim istiyor diye gitmek istemiyorum. asıl kızdığımda benim fikrime eşimin değer vermemesi.
bir trip atar iki atar üç atar sonra düzelir merak etme.. tavrını koy küsersede küssün canikom.. erkek milleti ne birazcık diş göstermek lazımm..
1993159000227b004b8868a091d22085e9d4f05702.gif

Güven eksikliğiyle alakası yoktur eminim farkettiğim kadarıyla bayanın eşi de benimki gibi. Aşırı korumacı. Bu sıkıcı bi hal alıyor zaman zaman en iyi bizler anlarız bunu. Bir de sizlerin eşi nöbette kalsa belki onlar da yapar 24 saat uzakta olma psikolojisi de ayrı bişey.

Tamam anlarım koruma psikolojisini ama koruma psikolojisi adı altında eşinin hayatını böyle kısıtlamasını anlayamam. Neden illa ki kendi annesi? Neden bu kadın kendi akrabalarıyla kalamıyor? Sizin eşleriniz olduğu için elbette ki dediğim şeyi onaylamayacaksınız ama bazen dışarıdan bir göz durumu daha güzel görebilir. Ha her zaman mı? Hayır. İşte o yüzden de fikirlerimi kimseye kabul ettirme çabasında değilim. Tahmin ettiğim şeyi söyledim, kolaylıklar diledim ve çekildim. Bu kadar. :KK52:

Ben gitmiyorum rahat edemiyorum rahat uyuyamıyorum bile rahatça evimde oturmak istiyorum deyin zorla kolunuzdan tutup götürecek hali yok sonuçta, nöbete de gitmesi lazım az bir mırın kırın eder kabul eder eşinizi de anlıyorum dünya hali başınıza bir iş gelir diye korkuyor biri bilir onun gittiğini de eve girer diye. Benim eşim senede iki kere şehir dışına gidiyor üniversitede hoca kendisi ve açıköğretim sınavları için senede iki kere şehir dışı görev geliyor mecbur gitmek zorunda Doğu gelirse 4 gün evde olmuyor ama ben gitmiyorum eşimin ailesine sıkılırım rahat olamam, rahat yatamam bile o yüzden o da sakınca görmüyor evde tek kalmama kapımı kilitliyorum güzelce yatıyorum yani.

Back
X